Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2014-12-16 10:18

FLASH: 2G och 3G helt nere hos Sonera i Finland - statliga myndigheter drabbade

Nu gick 2G (GSM) och 3G-näten helt ner hos Sonera (TeliaSoneras nät i Finland). Enligt uppgift omfattas alla finska myndigheter av detta, då de använder det statsdelägda telefonbolagets telefoni.Orsak anges inte, men detta sker alltså samtidigt som Telia Jobbväxel Mobil är nere i Sverige, med bland annat Stockholmspolisen, riksdagen och arbetsförmedlingen drabbade bland svenska myndigheter. Och antagligen ännu fler än så.

Nästa vecka är det annandag jul...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Heh, de sände just ut varningsmeddelande på tv om saken och att det kan vara prob med att ringa 112.

  SvaraRadera
 2. Hämnden för ekonomiska sanktioner?

  SvaraRadera
 3. Många angrepp på kort tid nu. Om de kommer från en och samma fiende, är det inte lite otaktiskt att avslöja som exakta förmåga? Risken borde väl kunna finnas att offret uppgraderar sitt försvar så att den eventuella skarpa attacken blir mindre verkningsfull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tycka det. Det kan också handla om att etablera ett normalläge, där befolkningen inte ska tycka det är underligt att ingenting fungerar. I så fall börjar man med lite ströangrepp på detta viset under veckor eller månader innan man släcker allt i skarpt läge.

   Radera
 4. Detta är antagligen inte i närheten av vad man kan åstadkomma om man verkligen vill. Det finns fler operatörer och man kan ge sig på alla samtidigt också. Att bara hoppa på en operatör är lite show of force.

  SvaraRadera
 5. Överbelastningsattacker är dessutom ganska svårt att försvara sig mot. Attackvektorer kommer alltid att finnas.

  SvaraRadera
 6. Får väl lägga om julfirandet och åka till Gotland.
  Detta trots att jag lovat mig själv att inte åka dit.
  Igen...

  SvaraRadera