Cornucopia?

2014-12-16 10:18

FLASH: 2G och 3G helt nere hos Sonera i Finland - statliga myndigheter drabbade

Nu gick 2G (GSM) och 3G-näten helt ner hos Sonera (TeliaSoneras nät i Finland). Enligt uppgift omfattas alla finska myndigheter av detta, då de använder det statsdelägda telefonbolagets telefoni.Orsak anges inte, men detta sker alltså samtidigt som Telia Jobbväxel Mobil är nere i Sverige, med bland annat Stockholmspolisen, riksdagen och arbetsförmedlingen drabbade bland svenska myndigheter. Och antagligen ännu fler än så.

Nästa vecka är det annandag jul...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. Heh, de sände just ut varningsmeddelande på tv om saken och att det kan vara prob med att ringa 112.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Allt över sedan ca 1300.

   Radera
 2. Hämnden för ekonomiska sanktioner?

  SvaraRadera
 3. Många angrepp på kort tid nu. Om de kommer från en och samma fiende, är det inte lite otaktiskt att avslöja som exakta förmåga? Risken borde väl kunna finnas att offret uppgraderar sitt försvar så att den eventuella skarpa attacken blir mindre verkningsfull.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tycka det. Det kan också handla om att etablera ett normalläge, där befolkningen inte ska tycka det är underligt att ingenting fungerar. I så fall börjar man med lite ströangrepp på detta viset under veckor eller månader innan man släcker allt i skarpt läge.

   Radera
 4. Detta är antagligen inte i närheten av vad man kan åstadkomma om man verkligen vill. Det finns fler operatörer och man kan ge sig på alla samtidigt också. Att bara hoppa på en operatör är lite show of force.

  SvaraRadera
 5. Överbelastningsattacker är dessutom ganska svårt att försvara sig mot. Attackvektorer kommer alltid att finnas.

  SvaraRadera
 6. Får väl lägga om julfirandet och åka till Gotland.
  Detta trots att jag lovat mig själv att inte åka dit.
  Igen...

  SvaraRadera