Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2014-12-27 10:57

En ny era: (S)expartisverige

Så gick Sverige in i en ny era. En röst på något av (s)expartierna är en röst på (s)+(mp).


Det var alltså helt meningslöst att gå och rösta i september, och beskedet är att en röst på (s)expartierna är en röst på (s)expartierna. Övriga partier spelar ingen som helst roll, utan avgörande i valet 2018 är vilket regeringsalternativ som är störst, inte vilket som får en majoritet.

(S)expartierna har lovat att lägga ner sina röster om de är i "opposition", även om de för att motivera sin existens och varför de ska få dia skattepengar i riksdagen ska lägga meningslösa förslag i riksdagen, som man inte kommer rösta på själva.

För de som hävdar att detta inte är demokrati, så är det ju en majoritet, som bestämt att det är så här, så beslutet är en demokratisk överenskommelse.

Det finns nu 3.5 år att skapa ett nytt borgerligt parti, som ej är med i (s)expartierna, som seriöst alternativ för liberaler att rösta på, utan att därmed stöda haschtomtarna och svamprökarna i Miljöpartiet. Kavla upp ärmarna och sätt igång. 

3.5 år är tillräckligt och det finns många erfarna och rutinerade fd riksdagsmän att rekrytera bland. Eller hur Karl Sigfrid?

Tillägg: Infografik från maj 2013, som nu gäller mer än någonsin.


Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

87 kommentarer:

 1. Demokratin är nu officiellt död. Något nytt borgerligt parti kommer inte skapas, däremot kommer SD att öka de närmaste åren, frågan är dock när Sverige upphör som en nationalstat och statsförfallet är därmed bekräftat, 2020, 2025 eller 2030?

  SvaraRadera
 2. Diktatur light helt utan socker (artificiell).........

  SvaraRadera
 3. "För de som hävdar att detta inte är demokrati, så är det ju en majoritet, som bestämt att det är så här, så beslutet är en demokratisk överenskommelse."

  Det finns en del brister i svenska "demokratiska" systemet som gör att riksdagen inte behöver bli en bra representation av folkviljan. En majoritet i riksdagen behöver alltså inte betyda majoritet av folket. Det tragiska är att man åtgärdar problemen orsakade av en bristande demokrati genom att sidesteppa demokratin ännu mer...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är förvisso alltid ett problem med representativ demokrati, men känns som om det blivit och blir värre och värre i Sverige över tid med alltmer politisk adel som är helt frånkopplade människorna de är tänkta att representera.

   Betydligt mer inslag av direktdemokrati kring de stora frågorna, gärna med inspiration från Schweiz, vore vettigt att införa. Kommer ju aldrig att hända, men ändå...

   Radera
  2. @klarsynth

   Direktdemokrati kan ju vara ett nyttigt inslag, men först skall man nog ta och laga den representativa demokratin - för inte ens i Schweiz avgörs i närheten av alla förslag i folkomröstningar (dvs de har en representativ demokrati för de flesta frågor).

   Men med vårt system som ger politiska adeln makt som de inte kommer avstå ifrån frivilligt så lär det inte hända - isht sålänge de kan hålla massorna i schack.

   Radera
  3. Eftersom våra politiker tycker att globalisering är extremt mycket viktigare än demokrati så kan du glömma demokratiska reformer. Utvecklingen kan bara gå åt fel håll.

   Radera
 4. Tycker att du överdriver. Det kommer finnas två olika regeringsalternativ med olika budgetar att välja mellan nästa val. Sedan är det förvisso sant att skillnaderna i sak är mycket små.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har hänt väldigt lite men samtidigt kan det vara avgörande. Jag har ingen snabbanalys att bjuda på, behöver tänka efter längre. Det kan bli så att jag väntar och ser vad samtalen om försvar, energi och förhoppningsvis invandring och integration ger för resultat.

   Radera
  2. http://www.svd.se/naringsliv/hog-tid-for-beslut-om-forsvarets-inriktning_4215939.svd

   Radera
  3. Det viktiga i sak, är beslutet att man möjliggjorde att Sverige kan styras av en icke-majoritet. Demokratin i sin definition är avskaffad. Detta kullkastar allt vi har fått lära oss, och allt som de som nu avskaffar demokratin, säger att den står för. Att demokratin avskaffas med majoritetsbeslut, är ju bara sådant som händer om man röstar fram totalitära vältaliga despoter...

   Radera
  4. @Doktor Syn
   Jag förstår att du vill spetsa till det, men faktum är ju att vi nästan alltid haft minoritetsregeringar i Sverige, så det - i sig - är ju inget nytt.

   Det nya är att man lovat att stödja sin motståndares budget, oavsett innehåll, under 8 år. Rätt anmärkningsvärt faktiskt.

   Radera
 5. Karl Sigfrid?
  Han som vek ner sig i FRA omröstningen?
  Krävs nog någon med stabilare ryggrad för att axla den rollen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @connyt

   Med tanke på att man måste lyda partipiskan för att man skall bli valbar vid nästa val så är det väl inte troligt att det finns riksdagsledamöter med självbevarelsedrift som har mer ryggrad än så?

   Radera
  2. Mycket möjligt att du har rätt.
   Men faktum kvarstår. Har man en gång tydligt sagt en sak och sedan böjt sig och övergivit sin egen övertygelse är man inte lämplig som kandidat i mina ögon.

   Radera
  3. @connyt

   Har man en gång tydligt sagt en sak (utlovat nyval) och sedan böjt sig och övergivit sin egen övertygelse (ställt in nyval) är man inte lämplig som kandidat i mina ögon.

   Skall jag tolka dig som att Löfven inte är någon lämplig kandidat i dina ögon?

   Dock kvarstår det faktum att det defacto inte är folket som nominerar kandidater - vilket är en klar brist i vår "demokrati". Konsekvensen blir att du får snällt gå med mössan i hand till valurnan och rösta på de kandidater partistyrelsen har beslutat om - hur mycket till demokrati blir det egentligen?

   Radera
  4. Tillägg:

   Har man en gång tydligt sagt en sak (sagt att man inte tänker regera med en alliansbudget) och sedan böjt sig och övergivit sin egen övertygelse (är för maktkåt för att avstå från regeringsmakten trots alliansbudget) är man inte lämplig som kandidat i mina ögon.

   Skall jag tolka dig som att Löfven är dubbelt olämplig kandidat i dina ögon?

   Det går säkert att hitta fler exempel som gör honom tripelt och kvadrupelt olämplig (och nej jag hävdar inte att han är ensam), men då någon nämnde "regera med alliansbudget" så tyckte jag att jag var tvungen att lägga till detta...

   Radera
  5. @Anonym.
   Jag gillar inte Löfven så du slår in öppna dörrar.

   Det diskussionen om Karl Sigfrid gällde var hans lämplighet att leda ett ev. nytt "frihetligt" högerparti. Har man en gång sålt ut sin övertygelse för att försöka behålla sin plats inom partiet så är man olämplig för detta enligt mig. Hade han hållit fast vid sin övertygelse och tagit konsekvenserna av detta hade han varit perfekt kandidat.

   Radera
  6. En bättre kandidat för ett libertarianskt högerparti tycker jag vore Johan Norberg.

   Radera
  7. Libertarianer skiter i hållbarhet. Det gör lyckligtvis inte Cornu.

   Radera
 6. Var fjärde år kommer vi att få välja en despot som utan opposition får regera i fyra år. Det blir ju festligt.

  SvaraRadera
 7. "För de som hävdar att detta inte är demokrati, så är det ju en majoritet, "
  Nja. Denna prestation är genomförd av en majoritet av oduglingarna i riksdagen. Det innebär inte nödvändigtvis en majoritet av befolkningen. Dock kommer svensken inte göra något mer åt detta då han tar sin frihet och demokrati för given eller förväntar sig att "någon annan" tryggar hans frihet och demokrati annars blir han kränkt.
  Man kan också likt kommunister som skränar "inte min talman" hävda det samma om "sina" riksdagsledamöter. http://www.svt.se/nyheter/sverige/du-ar-inte-min-talman . Detta verkar ju OK i kammaren, så varför inte.
  Vidare så har definitivt inte en majoritet, hur man än vill räkna, valt Romson till statminister (vice). Men det illustrerar tyvärr illusionen av "svenska demokratin".

  De som vill ha ett riktigt, (alltså riktig medeltid) konservativt alternativ får nog börja överväga partier som förespråkar sharia Där är nog utsikten till framgång goda också.
  Fråga bara vår IT & bostadsminister. Han kan nog rekommendera dessa:
  http://www.hizb-ut-tahrir.se/index.php/om-oss

  SvaraRadera
 8. Grattis sd 2018! Hur ska jag välja för att inte miljöfascister och kommunister ska styra? Uppenbarligen inte alliansen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tar ju en otrolig risk om man röstar på något av allianspartierna. Partiledarna i Alliansen är säkert för dumma för att fatta vad de ställt till med. Sossarna har nog dragit en rejäl vinstlott med den här överenskommelsen. Medan alliansen visar sin extrema oförmåga till intellektuell analys.

   Radera
 9. Den polske f.d. dissidenten Adam Michnik har länge hävdat att vi inte längre väljer mellan höger och vänster utan mellan berlusconism, där en oligark köper kontroll över media, blir politiker och får kontroll över allt annat, eller putinism där en politiker får kontroll över media, ekonomi, blir en oligark och får kontroll över allt annat.

  Det har ganska länge varit tydligt vilken väg Sverige har valt.

  Vårt behov över dissidenter har aldrig varit större. Nu ska vi läsa Sacharov, Solzjenitsyn och den unge Chomsky (innan han spårade ur).

  Vakna det sovande folket, kom igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har nog en poäng där. Dock måste dessa tyvärr även lämna landet för att göra sig hörda eftersom den samlade mediaeliten i Sverige bara väljer publicera sånt som ryms inom den allt samlare åsiktskorridoren.
   En typiskt svensk "expertpanel" i media består alltid av; 1. Den rätta tron (ex Göran Gerider), 2. Den rätta läggningen (ex Jonas Gardell) samt 3. Den rätta "ismen" (alltid Gudrun Schyman)

   Radera
 10. Nytt parti? Jag föreslår som vanligt EkoSoLiD, vars grundläggande ideer jag skissat i ett par gästinlägg här. Sexpartialliansen är en tillväxtallians som försöker inbilla folk att man trots sinande naturresurser och låglönelandskonkurrens mm kan åstadkomma en tillväxt som ordnar heltidsarbeten, bostäder och god välfärd åt allt fler i vårat land liksom i resten av världen. Det har absolut ingenting med seriositet att göra. Det har bara med kvalificerad dumhet att göra.

  SvaraRadera
 11. Bara jag som tycker decemberöverenskommelsen låter lite väl likt novemberrevolutionen? Det är i alla fall så högerradikalerna och politikerföraktarna kommer se på det. Som att Sverige nu fått sina egna decemberförbrytare som dolkhuggit demokratin i ryggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller Riksdagshusbranden i Berlin? Det beror bara på hur man definierar "fascism".

   Radera
 12. Tycker att det är en vettig överenskommelse på kort sikt. Tror inte SD kommer hålla i längden, förr eller senare kommer implosionen.

  SvaraRadera
 13. Jag tycker det är bra att dom kommit överens och att Sverige kan regeras i framtiden. Skönt också att vi slipper extravalet. Bara dyrt och besvärligt med val i mars.

  SvaraRadera
 14. 1917.
  1861-65?
  Trodde jag aldrig jag skulle förorda.
  Torde vara meningslöst att önska ett gott nytt år nu för Sverige.
  Utsiktslöst.
  Men om Lars W kan dra igång något fredligt?
  Jag är gärna med på det.
  Om jag nu får...

  SvaraRadera
 15. http://img.pandawhale.com/53239-jerry-seinfeld-Im-out-gif-0qdn.gif

  SvaraRadera
 16. Först blev jag lite besviken över beskedet om att det inställda extra valet. Men när känslorna lagt sig så inser man att detta kanske trots allt är positivt för landet på lite längre sikt.

  1. Väljarna får nu se och ta konsekvenserna av det val de gjorde den 14 september 2014. De får se hur landet sakta men säkert faller samman inom så gott som alla områden på ett sätt som inte längre går att förneka. Det ökar chansen för att de gör ett klokare val 2018.

  2. Såväl Lövdén som Alliansen har gjort bort sig inför väljarna. De har visat att de inte hade mod nog att låta det gå till nyval. Att deras personliga makt var viktigare än att lyssna på folkets åsikt. De har på sätt och vis pissat på demokratin.

  3. Det enda ansvarsfulla alternativet får nu betydligt bättre möjligheter till att växa i en mer lagom takt. De behöver därmed inte plocka in vem som helst bara för att fylla tomma stolar och riskera onödiga skandaler. De kan nu välja och utbilda sina kandidater i lugn och ro.

  Kort sagt så gynnar detta nog mest SD.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar väldigt smart att hoppas att landet går åt helvete för att SD ska öka. SD är ett skit parti som alla andra, visst vettigare invandringspolitik men annars är det mest skit med dem också.

   Nej det enda man kan göra är att se till att betala så lite skatt som möjligt och kosta så mycket som möjligt så man minskar utrymmet för alla dessa dårar som styr landet.

   Radera
  2. Jag brukar riksdag och regering organisatoriskt som ett företag. Styrelsen (riksdagen) fattar beslut, om nödvändigt efter omröstning där det alternativ med en majoritet bakom sig ska genomföras. VD (regeringen)s ansvar är att genomföra av styrelsen fattade beslut.
   Tar man den bilden till svensk politik har VD tillsammans med några styrelsemedlemmar lyckats föra över beslutsrätten till VD, något som i ett företag skulle leda till att VD fick sparken vid nästa bolagsstämma.
   Tyvärr är det rätt lång tid till nästa bolagsstämma (allmänna val)

   Radera
  3. @Lars Holmgren

   Om du tar liknelsen så haltar den allvarligt. För det första så råder det i ett normalt bolag fri nomineringsrätt och fritt för stämman att utse styrelse (även om valberedningen ofta gör ett bristfälligt jobb) - till skillnad från sverige där folket knappast fritt kan utse riksdag.

   Fast som sagt råder det brist i de flesta bolag och föreningar i det att det pga valberedningens arbete råder bristande demokrati.

   Sen antar jag att du skrev aningen fel i sista då VD utses och avsätts av styrelsen precis som regeringen av riksdagen. Det bolagsstämman gör ifall styrelsen slarvat med VD's uppdrag är att avsätta styrelsen för detta så att en ny styrelse kan rätta till felen.

   En av bristerna i sveriges styrelseskick är att riksdagen inte kan avsättas i förtid ifall den missbrukar sitt mandat (till skillnad från styrelsen i ett bolag eller förening), men mer angelägen brist att åtgärda är ju bristen i hur man utser riksdagen och hur bristfälligt den representerar folket (vilket den uppkommna situationen visar).

   Radera
 17. Ditt nya liberala parti med "Inga jävla haschtomtar" som första punkt på partiprogrammet låter inte så liberalt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den knäppa liberalism som präglar våra partier måste ersättas av en hållbarhetsliberalism. Att knarka ner sig må vara liberalt men det är inte särskilt hållbart.

   Radera
  2. Och var förespråkar Mp att cannabis ska legaliseras? Att en tjänsteman är dömd för att ha köpt svamp online är en anledning att kalla Miljöpartiet för haschtomtar eller svampar. Lars brukar vara resonlig och pragmatisk i sina inlägg, men inte när de handlar om Mp. Väldigt konstigt.

   Radera
  3. Ja han är verkligen känd för att vara resonlig och pragmatisk ;-). Skärp dig! Här handlar det om att vinkla och irritera så mycket som möjligt allt för att skapa debatt och views.

   Radera
  4. @Kuckeliku
   "hållbarhetsliberalism"
   Låter som motsatsen till liberalism. Dvs det ska vara liberalt men inte angående sådant som du ogillar. Dvs ungefär som idag.
   Vad är problemet med att låta folk göra som de vill så länge de inte skadar andra!? Jag ogillar knark men tycker att folk ska få göra sina egna val.

   Radera
  5. Jag håller med om att liberalismen brukar skita i hållbarhet och istället satsa på fromma /dumma förhoppningar om att tillväxten skall lösa alla problem. Det är inte bra om individer knarkar ner sig, men det är mycket värre om hela världen knarkar ner sig på olja. We're addicted to oil, som George W. Bush sa.

   Radera
  6. "Ditt nya liberala parti med "Inga jävla haschtomtar" som första punkt på partiprogrammet låter inte så liberalt."

   Det är hyfsat centralt i liberal filosofi att man inte behöver gilla allt som man tillåter legalt. På samma sätt behöver dom tex inte vara Jehovas Vittnen, även om dom vill att det ska vara lagligt.

   Det är nånting med droger som ger folk otur när dom tänker. Du är kanske mer klarsynt om du tänker igenom hur du reagerar på "Ditt nya liberala parti med "Inga jävla frikyrkoevangelister" som första punkt på partiprogrammet låter inte så liberalt."

   Radera
 18. Jag förstår mig inte på din retorik Lars. Miljöpartiet borde ligga dig nära. De är det enda partiet som tar peak oil på allvar och förstår att evig tillväxt inte är möjligt.

  Och en röst på alliansen var inte en röst på S+Mp. Hade fler röstat på alliansen hade de bildat regering. Det är som att säga att en röst på V 2010 var en röst på KD eftersom icke-allianspartierna inte gick ihop och fällde alliansregeringen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det konstigt om Cornu vill ha ett naturresursmedvetet parti som inte tycker att lösningen på alla problem är att ingen får ha mer än någon annan? Miljöpartiet är alldeles extremt långt åt vänster, även fast man försöker finta bort befolkningen om detta.

   Radera
  2. Det är inte konstigt att han inte gillar allt med Mp, men det är konstigt att han attackerar detta parti med oerhörd frenesi med tanke på att de ligger honom närmast i några väldigt centrala frågor.

   Radera
  3. Med tanke på att KD är det parti som får överlägset minst kritik på den här bloggen är jag rätt övertygad om att det är i den falangen som Cornu hör hemma. :)

   Radera
  4. Om ett parti har goda mål men väljer extremt olämpliga och kontraproduktiva medel så bör det inte vänta sig sympatier.

   Radera
 19. Sexsekten har tagit makten

  SvaraRadera
 20. Intressant att se vad som händer med den här överenskommelsen om SD blir största "block" 2018. Kommer de andra då att lägga sig platta och låta SD regera utan opposition i fyra år? Eller gäller överenskommelsen bara de sex partier som är jämlikare än de andra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som jag förstår så gäller det bara "de sex partier som är jämlikare än de andra".

   Jag snubblade förövrigt över rubriken "Stinkande valbomb ska sprängas" (http://www.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article20078872.ab) och trodde det handlade om detta men det gjorde det ju inte...

   Radera
 21. Man får väl trösta sig med att de lovar breda överenskommelser där MP potentiellt kan göra mest skada (energi) om de fick bestämma själva. I övrigt gäller väl även fortsättningsvis skademinimering som prio 1 för alliansen, och verka enligt principen "håll dina vänner nära men dina fiender närmare".

  SvaraRadera
 22. Finns det inte en viss chans att borgerliga väljare tycker att deras parti har svikit och straffar dem? Vi kanske får se några småpartier åka ur riksdagen nästa val...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Henaminnet är kort. Detta har svenne banan glömt efter nyårsfyllan. Minnet friskas ev upp med en aftonbladetblaska och där vet man ju vilka sanningar som gäller.

   Radera
 23. Extremt allvarligt läge! Man har alltså stängt möjligheten för att demokratiskt verka mot den förda migrationspolitiken fram till 2022. Vad är förhoppningen? Att de som vill ändra migrationspolitiken nu helt enkelt ska ge upp och ägna sig åt något annat? Eller är det med Sexpartiets goda minne man nu hoppas kunna driva oppositionen att verka utomparlamentariskt och sedan helt enkelt kunna lagstifta mot den? I stabilitetens och demokratins namn, naturligtvis!
  Hur som helst förutspår jag, innan denna mandatperiods utgång, lagar och regler för att kunna stänga ned websidor, bloggar och annat som ägnar sig åt "hat-budskap" dvs opponerar sig mot den förda politiken. MP har ju redan släppt den ballongen en gång...

  SvaraRadera
  Svar
  1. …. och även alla andra frågor som kan påverka budgeten som tex. försvar, energi, pensioner mm;
   "Utskottsinitiativ gällande lagförslag eller förslag till ändringsbudgetar som, om de antogs, skulle innebära förändrade inkomster eller behov av ökade eller minskade anslag i förhållande till den beslutade budgeten, läggs inte fram av övriga partier som står bakom denna
   överenskommelse."

   Radera
  2. Undrar vem som administrera kontrollen av nätet i Sverige? PTS? Knappast polisen eller SÄPO, det skulle vara för iögonfallande. Kanske Radiotjänst? Det kommer väl att visa sig när någon åker på studiebesök till Iran:
   http://rt.com/news/217951-iran-smart-web-filters/

   Radera
  3. Det är enklare än du tror.
   Det är nämligen Mehmet Kaplan som ansvarar för IT frågor i regeringen.

   "Sverige ska vara bäst på att utnyttja och använda digitaliseringens möjligheter och det arbetet har ju påbörjats. Jag sitter på näringsdepartementet där de här frågorna har en bredd och ett djup. Där Mikael Damberg som näringsminister har ett fokus på de här frågorna och där jag som it-minister kommer att ha djupet."


   Enkel sak för honom att utse en "grupp för nationell IT säkerhet" som får avgöra vad som ska göras mot den växande fascismen, islamofobin och antiziganismen. Alliansen lägger ned sina röster i riksdagen.

   Teknologin finns och har fungerat väl i många år i Kina. http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Firewall

   Radera
  4. Tack, visste inte detta! Är väl bara att konstatera: Well played! Well played indeed! Blir en intressant utveckling närmaste åren.

   Radera
 24. "Hatet mot motståndarlaget får aldrig vara större än kärleken till sitt eget lag" - sagt om läktarvåld
  "Kundfokus handlar om att fokusera på kunden, inte konkurrenterna"

  Ja, det verkar som de politiska partierna gått in i ålderns höst.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vissa verkar redan ha gått i barndom.

   Radera
  2. Jo, men så är SD det enda partiet idag som är ett riktigt gräsrotsparti. De andra partierna består av, av ungdomsförbunden, väl inskolade (=hjärntvättade) politikerbarn. Gräsrotskontakten är fullständigt förlorad.

   Det trodde man inte - att ett konservativt parti skulle vara demokratins hopp. Men har man drivit politiken mot nyliberal/socialistisk globalism utan någon broms (inte minsta diskussion ens) i många år så blir det väl så...

   Radera
 25. Tur att man inte röstade på M, FP, Centern då hade man varit gråtfärdig nu.

  Även grattis till SD som nu tillsammans med V kommer vara det enda alternativen i nästa val om man inte vill sen Åsa Romson putta vår välfärd över klippkanten..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alliansen har väl gett S+Mp fribrev att hitta på vad fan de vill de närmaste åren, i utbyte mot fromma förhoppningar om att alliansen skall få överta den diktatoriska makten 2018.

   Radera
 26. Ett borgerligt miljöparti är nåt som verkligen saknas.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tycker du? Det är ju precis ett sådant jätteparti du fått nu.

   Radera
  2. Det finns blott en destruktiv relation mellan massinvandring och miljö, i synnerhet till ett sådant land som Sverige.

   Radera
  3. Klarsynt, det vi har nu är inte det minsta borgerligt. Och miljöfokus är inte heller särskilt prioriterat och de få gånger miljön är på tapeten så är det med kommunistliknande förslag.

   Kuckeliku, Du är så vilsen att det skulle krävas en hel bok som svar men till att börja med så är miljöproblemet främst globalt och vad som händer direkt utanför din dörr är en piss i Mississippi.

   Radera
  4. Är man borgerlig så borde man väl tycka att miljön kring den egna knuten spelar viss roll och inte tycka att "Det är väl skit samma om min lilla värld förstörs. Den är ju så obetydlig i ett globalt perspektiv!"

   Jag har alltid trott att borgare är egoister, utan att för den skull ha väldigt fel i sina ekonomiska antaganden. Men på sistone verkar det som att borgare i själva verket är riktiga Jesusfigurer som mer än gärna ger bort allt sitt välstånd och sin livskvalitet till fromma för sådana som verkar som att de kan ha det jobbigt. Vem kunde tro att moderater i själva verket är Moder (a)Teresa-människor? I have to admit that I am a bit shocked!

   Radera
  5. Jag kanske blir tvungen att påpeka några elementära fakta:

   * Om du har en hage du värderar för dess skönhet och artrikedom så är det ingen god ide att ordna en ständig Hultsfredsfestival i den. Du bör se till att den inte belamras av alltför mycket människor.
   * Om Hans Rosling bara har lite fel så kan det vara bättre att hålla befolkningar som förökar sig lite för flitigt i deras egen hage snarare än bjuda in dem till all världens hagar. Så lär de sig kanske att man bör idka familjeplanering. Det behöver man dock inte göra om man bjuds in till ett land där samhället ser till att ens barn får mat i överflöd och allt annat de behöver. I ett sådant land kan man fortsätta att föröka sig maximalt, i generation efter generation, ända tills det faktiskt börjar bli riktigt svårt att fixa mat mm till den ständigt växande befolkningen.
   * Sverige har ett kallt klimat som kräver väldigt gediget byggda bostäder, skolor och sjukhus mm och trots detta också ymnigt med uppvärmning. Medan flertalet länder som folk flyr från har ett klimat som är förenligt med att bo i ett alldeles ouppvärmt tält. Var tror du miljöbelastningen av en människa blir störst?
   * Sverige har ett klimat som gör att det inte går att odla enormt mycket mat här. 1000 miljoner indier kan försörja sig själva med mat, men placerar man dem i Sverige måste man importera mat åt dem allesammans. Det blir stora, långa och miljöförstörande transporter från länder där det i bästa fall fortfarande produceras ett överskott av mat.
   * Folk som har flyttat från mellanöstern eller afrika för att bo i Sverige kommer vara extremt intresserade av att resa tillbaka till sina hemländer så ofta de kan. Det är roligt för flygbolagen, men alldeles bestämt inte för miljön. Svenskar kan också vilja resa utomlands ibland, men de har oftast sina släktingar och vänner i Sverige och resandet blir därefter. En irakier åker dock till mormor och morfar i Bagdad snarare än till mormor och morfar i Borlänge. Miljöbelastningen blir därefter.

   Radera
 27. Det är få som talar om alliansens svek mot de egna väljarna, som nu får dras med en direkt skadlig politik som bedrivs av den rödgröna röran, med en statsminister som är en hetsig virrpanna av stora mått som kommer att skämma ut Sverige internationellt vid varje framträdande han gör.
  Alliansen hade en möjlighet att kunna få bedriva sin politik med ett passivt stöd av Sverigedemokraterna precis som under förra mandatperioden, Stefan Löfven hade fått kliva av som stadsminister under oordnade former, vilket hade legat de rödgröna till last vid nästa val.
  Vad händer nu med
  -Förbifart Stockholm
  -Kärnkraften
  -Skattehöjningar
  -Vinster i välfärd och friskolor
  etc

  Det här är ett svek som jag aldrig kommer att glömma.
  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja helt klart är det som du säger.
   Alliansen tycker det är viktigare att SD hålls utanför än möjligheten att få igenom sin egen politik. (och motsvarande gäller "andra sidan").

   Radera
  2. Tillägg:
   S+MP utlyste hellre nyval än att de fick igenom 98% av sin politik med stöd av SD. Det säger väl allt om prioriteringen och hur falskt detta med "ansvar" klingar.

   Radera
 28. Ingick det i överenskommelsen att döpa om landets officiella namn till "Demokratiska kungadömet Sverige" eller kanske bättre "Socialistiska demokratiska kungadömet Sverige" likt länder som följande:

  Democratic People's Republic of Korea
  Democratic Republic of the Congo
  Democratic Republic of Timor-Leste
  Democratic Republic of Nepal
  Lao People's Democratic Republic
  Democratic Socialist Republic of Sri Lanka
  People's Democratic Republic of Algeria
  Democratic Republic of São Tomé and Príncipe
  Federal Democratic Republic of Ethiopia

  Känns som vi börjar få en allt mer "demokratisk" Riksdag nämligen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Socialistiska demokratiska Sverige" kanske det är vi är på väg emot, förkortas sedan "SD Sverige"...

   Radera
 29. Antingen är det omvärldsläget som påkallat detta då blocköverskridande överenskommelser inte kan saboteras i samma utsträckning med extremistpartierna borta (MP är kvar dock) eller så är enpartistatens återgång endast ett utslag av hybristisk maktfullkomlighet.

  SvaraRadera
 30. Hade denna överenskommelse kombinerats med en utvidgat kommunalt självstyre så hade det gått an.

  Men nu kan vi nog förvänta oss ytterligare inskränkningar i självstyret. Migrationsverket kommer att ges befogenheter som skulle gjort Albert Speer grön av avund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Albert Speer är redan grön av avund. Men även Leni Riefenstahl. Jag vill uppmana den som inser behovet av opartisk granskning av den svenska migrationspolitiken att bidra till Tino Sanandajis insamling på Kickstarter.

   Radera
 31. Så oavsett vad S+MP+V kommer lägga fram för budget så kommer Alliansen, i praktiken, att stödja den.
  Hur skadlig de än anser att den är för Sverige så kommer de inte försöka stoppa den. Det är ju egentligen helt absurt...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp, Riksdagen har nedgraderats till en transportssträcka och formalitet för att kunna göra besluten lagliga.
   All makt finns i utskotten där vanliga medborgare inte har någon insyn.

   Radera
 32. Väntar med spänning på de internationella analyserna av detta spektakel. Som svensk väljare skulle jag nu "gråta blod". Detta tycks vara slutet på den svenska demokratin ( och i förlängningen början på något nytt) när oppositionen består av SD och VP.
  Med förundran följer jag denna cirkus.

  SvaraRadera
 33. Ett svek av alliansen. Jag hade minst förväntat mig ett förhandlande om en del politiska frågor och eftergifter av regeringen, för att alliansen skulle gå med på en uppgörelse.

  Och ett allmänt svek av politikerna. Deras uppgift är att implementera resultatet av valet och följa folkviljan ! Dvs implementera en 13% minskning av invandring, eller hur man nu skall tolka det. Deras uppgift är inte att till varje pris få igenom sin egen vilja, dom har tydligen missuppfattat sin egen jobb-beskrivning.

  SvaraRadera
 34. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 35. #67procent.

  Kan fan knappt med ord uttrycka misären jag känner just nu. Det kommer från en som aldrig skulle rösta på gråsossarna (sd).

  SvaraRadera
 36. Ett dåligt beslut för Sverige. Ett dåligt beslut för demokratin i Sverige. Men grattis SD, nu är ni i praktiken det enda oppositionspartiet. Det kan ju inte annat än sluta väl för dem.

  SvaraRadera