Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2014-12-30 13:39

Den riktige (s)verigedemokraten: Ingvar Carlsson

Sverigedemokraternas invandringspolitik har tillämpats en gång, nämligen via Ingvar Carlsson-regimens sk Luciabeslutet 1989, då man stängde landets gränser. Fast beslutet var hårdare än (sd):s politik, då beslutet även innebar att alla redan anlända asylsökande skulle slängas ut ur landet.


Eftersom vi alla vet att om man vill föra (sd):s invandringspolitik så är man en rasist, så måste alltså Ingvar Carlsson och övriga personer i Socialdemokraternas verkställande utskott (VU) i december 1989 vara rasister. 

Vilka var då på plats, förutom Ingvar Carlsson. Anna-Greta Leijon är bekräftad. I övrigt bör LO:s ordförande Stig Malm varit närvarande, samt SDU:s  SSU:s ordförande Anna Lindh (salig vare hennes minne), samt ett antal andra framstående socialdemokrater, rimligtvis partisekreteraren, gruppledaren och kanske även Göteborgs starke man Göran Johansson (salig vare hans minne). Dessa är dock inte bekräftade och det är inte helt enkelt att få fram vilka som satt med i VU-mötet vid tillfället.

Resultatet blev ett regleringsbrev till Migrationsverket (motsv), där alla asylärenden skulle avslås och alla asylsökande, som inte varit i landet längre än ett år, skulle kastas ut. I riksdagen applåderade bland annat moderaterna beslutet. Endast sk kvotflyktingar via FN skulle tas emot, dvs samma som (sd) idag säger.

(S)verigedemokraterna har alltså kopierat Ingvar Carlssons Luciabeslut för sin migrationspolitik.

Så vad var det som föranledde beslutet? Hela 30 000 asylsökande kom till landet, och det handlade om turkbulgarer. Trots att Sverige upplevde en fantastisk högkonjunktur 1989 så skulle detta knäcka hela den svenska välfärden.

"Jag vill ha en ordentlig diskussion om invandringsfrågorna. Vi behöver det. Den utveckling som sker i östländerna kan ställa oss inför oerhört snabba krav på att ta emot, inte flyktingar i politisk bemärkelse, utan ekonomisk invandring. Jag vet inte om det finns något land i historien som har kunnat hålla emot en kraftigt ökad invandring av fattiga människor.För att vi inte ska hamna i en situation där verkligheten plötsligt talar ett annat språk än det vi har varit vana vid, och bli överraskade av det, behöver vi idéer och en ordentlig diskussion om dessa frågor vid ett kommande tillfälle."
Ingvar Carlsson avrundade:
"Jag skulle som avslutning kunna börja där. Bakom beslutet ligger ju litet av denna utveckling. 5 000 turkbulgarer har kommit till Sverige den senaste tiden. Inget annat land har tagit emot fler än 500. Miljoner turkbulgarer lever i den här situationen. Det har bara börjat, det som de har bestämt sig för: Vi ska inte leva i Bulgarien längre, vi åker till Sverige.Detta håller på att spoliera vår flyktingpolitik. Det är så nära när det gäller den organisationen. Lars-Eric Lövdén sa till mig härom dagen, att händer inget snabbt, blir detta en krutdurk. Stig Malm har refererat situationen på arbetsplatserna. Och kommunerna klarar inte att ta emot fler.Det finns hur många människor som helst som skulle kunna komma in. Men om vi inte vidtar några åtgärder, utan bara låter detta löpa, kommer det att slå tillbaka mot de flyktingar som redan är här.Därtill kommer det som Anna-Greta Leijon säger – det här med turkbulgarerna är inte något isolerat fenomen, utan vi kan få människor från Estland, Lettland och andra delar av Sovjetunionen, som i vinter går över gränsen mot Finland. De har ingen mat – det går svälttåg helt enkelt, som i desperation börjar röra sig mot Skandinavien. Då kommer vi kanske att få andra perspektiv på tillvaron. Sverige kanske inte är ett så dåligt land att leva och bo i som Svenska Dagbladet gör gällande."
Avslutningsvis sade Ingvar Carlsson att man skulle hålla tyst om det som sades.
"De kanske redan finns där – så att man får slå upp tältläger och annat, ungefär som man gör i Pakistan och på andra håll. Det kan bli en situation som vi inte har sett maken till i modern tid. Detta kan vi inte utåt diskutera. Men jag håller med Anna-Greta. Detta gäller inte bara VU, utan vi borde ha en grupp som började fundera i yttersta diskretion över vad vi gör om något sådant skulle inträffa."
Sedan kom Luciabeslutet och Sverige tillämpade under socialdemokraterna en hårdare migrationspolitik än den rasisterna i (S)verigedemokraterna nu vill se.

Man kan även läsa om det hela hos bloggrannen Birger Schlaug.

Det tål iaf att påminnas om socialdemokraternas uppenbarligen bajsbruna historia, inte bara i retorik, utan också i handling. Angriper man (S)verigedemokraterna angriper man även Ingvar Carlsson och kanske även Anna Lindh.

Politiken revs förstås upp när regi(m)en Carl Bildt tog över och öppnade Sveriges hjärtan för de flyende från ex-Jugoslavien.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

18 kommentarer:

 1. Det är naturligt att Stefan Löven kallar SD för nyfascister.
  Läste någonstans att en italiensk diplomat frågade Per-Albin Hanson om han låtit sig inspireras av Mussolino och fick svaret "Det kan hända" (OBS Detta var innan Mussolino och Hitler blev kompisar)

  SvaraRadera
  Svar
  1. It takes one to know one…

   Löfven ska konsultera experten, forskaren, vetenskapsjournalisten, historikern, akademikern, den intellektuella giganten Henrik Arnstad angående fascistbegreppet.

   Vi får snart lära oss att Socialfascism är något bra. Det innebär att ta ansvar för (s)verige!

   Radera
  2. Glöm inte Pansargeneralen Arnstad också. Många kompetenser i ett där!

   Radera
  3. Per-Albin förde riket in i en ny tid.
   Han bevingade ord:allt som Hitler klarat i det nationalsocialistiska Tyskland skall vi ock klara i det demokratiska Sverige.
   Han hade läst sin Kjéllen.
   Då var politiken en meningsfull sysselsättning, idag ska man tycka en hel del. Politiker bör ha mer av de insikter som skapade Luciabeslutet, det borde FÖ aldrig ändrats och Vetbästerberg bör få en förbannat hög nota. LSS, Flyktingar, allt bara springer iväg kostnadsmässigt.

   Radera
 2. Koka upp vatten med en groda i långsamt - då märker den inte att omgivningen förändras så drastiskt att den faktiskt till slut dör...

  SvaraRadera
 3. Tänk vad tiderna förändras :)

  SvaraRadera
 4. Rimligtvis, så bör även alla svenskar som förespråkar invandring, och nu inte är rasister, bosätta sig bland invandrare. Sätt era barn i riktigt blandade skolor, för att främja integrationen. Devisen, titta inte på vad politikerna säger, utan vad de gör, måste naturligtvis också omfatta alla icke omyndigförklarade vuxna röstberättigade väljare. 87% kan, 87% säger sig vilja, men törs ni? Om man motsätter sig invandring i dag, så är man enligt rådande vänsterextrema definition, rasist. Då bör man, enligt samma logik, också vara rasist, om man inte vill bo tillsammans med invandrare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är väl inte mitt fel om de inte har råd att bo där jag bor?
   (Kan innehålla spår av ironi)
   Jag betalar 500 000 kr om året i skatt, jag gör mer än de flesta.
   (Kan innehålla spår av ironi)
   Det kostar många 100 000kr att uppfostra och försörja ett barn till det är 20. Kommer det hit en 20 åring är hela den summan ren vinst.
   (Kan innehålla spår av ironi).
   Ovan är några av fler argument jag hört när jag försökt att diskutera om dagens invandring gagnar Sverige och flyktingarna och pekat på det samband Cornu visar.

   Radera
  2. Ja du vet, när det går bra för människor(alla har jobb, bopriser stiger, börsen stiger skatterna sänks etc) är folk i gemen väldigt tillåtande. Men det finns alltid en gräns. T.ex den som du påtalar. När det vänder så vänder det inkl dessa värderingar. Egenintresset styr mestadels.

   Många bostadsmiljonärer letar hyresrätter för att "kliva av" och ta hem den exempellösa vinsten. Men brist på hyresrätter gör det svårt. Varför inte köpa extremt billiga borätter ute i invandrarförorterna? Aktiv integrering bör även vara solidarisk på det individuella planet förstås. Inte passiv!

   Radera
  3. Det där är ett ignorant argumenterande. 13% har röstat på ett parti som vill avskaffa det fria skolvalet för att bryta segregeringen och öka integrationen. Vet du om att SD vill bussa dina ungar till ghettoskolan på amerikanskt maner? SD vill för övrigt inte stoppa massinvandringen, endast minska den.

   Radera
 5. Regeringen Bildt införde visumtvång för flyende från delar av fd Jugoslavien 1992 och ett år senare utökades det till Bosnien, mitt under brinnande krig och etnisk rensning.

  Sveriges hjärta var inte öppet särskilt länge. Bildt, Svensson, Westerberg och Johansson är helt klart den värsta sortens rasister.

  SvaraRadera
 6. Jag jobbar på ett medelstort IT-företag och min närmaste chef är en av dessa turkbulgarer som kom hit innan luciabeslutet.

  SvaraRadera
 7. Du (Cornu) skriver kvotflyktingar men menar förstås konventionsflyktingar

  Migrationsverket har i praktiken satt ett nytt "luciabeslut" ur spel genom att klassa merparten som får asyl som alternativt skyddsbehövande, medan det endast är övrig skyddsbehövande som kan bli föremål för ett "luciabeslut" enligt dagens lagstiftning (Utlänningslagen 5 kap 25 §)
  http://taylorhayes.se/skyddsbehovande.GIF

  Inga asylsökande skulle "kastas ut", innan deras asylskäl prövats
  Avskrift av riksdagsprotokollet 1989
  http://taylorhayes.se/luciabeslutet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ser att Migrationsverket numera på sin hemsida mera i detalj specificerar de olika asylskälen. Tom nov har vi 32 725 bev asyl varav 10 000 konventionsflyktingar och nästan 19 000 alternativt skyddsbehövande
   http://www.migrationsverket.se/download/18.7c00d8e6143101d166d1ab3/1417425672494/Beviljade+uppeh%C3%A5llstillst%C3%A5nd+och+registrerade+uppeh%C3%A5llsr%C3%A4tter+2014.pdf

   Radera
 8. Det är inte mycket begärt att endast de som fått FN's flyktingstatus skall få komma hit och prövas. Vad gör staten åt dessa som betalat pengar till flyktingsmugglare för att komma hit ? Ingenting , tvärtom de blir t o m belönade. Vad händer med dem som kommer hit på falska premisser ? Ingenting , de t o m åker tillbaks på semester.
  Jag (många) som är invandrare (egentligen min farfar) tycker att det börjar bli för mycket för samhället , allt går på knäna , alla lider på nåt sett. Hade det varit fara för liv och lem kunde vi bereda plats för alla , men inte när det nästan är så att de nykomna är kräsna inför mottagarland och ort , då är det nåt som är fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Flyktingkonventionen var när den skrevs till för ytterligare storkrig i Europa, inte för att tredje världen skulle kunna bosätta sig här. Hade den tidens politiker sett vad den skulle leda till hade den universellt förkastats av alla stater i Europa. 1951 års sossar var i princip svenskpartister.

   I och med befolkningsexplosionen i tredje världen så kommer mängden konventionsflyktingar att öka och öka och inte linjärt proportionellt mot befolkningsökningen utan exponentionellt. På sikt kommer även Sverige att bli ett land som producerar konventionsflyktingar.

   Radera
 9. Vore vi entreprenörer skulle vi ju köpa skepp, åka till Syrien, fylla dem maximalt, sen hit, lasta av, Svensson betalar ju. Och biljett måste man ju köpa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket bättre affär med att chartra flygplan, som ju redan hänt till t ex Sturup. Med biljettpris på 100 000 kronor Syrien Sverige är det en fin affär. Mycket mer omkostnader med fartyg . Inga åtal eller belsagtanade av planet från svensk sida , så det kommer att bli mer.

   Radera