Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-12-22 18:07

Dags att Svenska kyrkan byter namn - till vad?

I den kristna dagstidningen Världen idag varnas det för hur den kristna kyrkan används för att gå statens ärenden och hur det stora hotet mot Sverige inte är Ryssland (där den nationalistiska kyrkan stöder staten) utan Sverigedemokraternas nationalism. Frågan man då måste ställa sig är om det inte är hög tid att Svenska kyrkan byter namn till något mindre nationalistiskt?
"Att beskriva Rysslands ubåtar eller stridsplan som det största hotet mot Sverige ansåg Michael Hjälm vara helt felaktigt.
– Ryssarna är inget hot mot oss. Vi har hotet inom det egna landet, genom den växande nationalism som Sverigedemokraterna spelar på."
Nu är man förstås inte helt fel ute. En stor del av Sverigedemokraternas väljare älskar Ryssland och vill att Sverige ska bli som Ryssland, med all misär, kortare livslängd och ett av världens fattigaste folk. Rent av "Sverige blir bättre om Putin får ta över", vilket säger något om många (sd)-väljares syn på demokrati och stödjande av fascistisk/nazistisk ideologi, vilket är exakt vad man har i hos den ryska Putinregimen.

Sverigedemokratiska väljares åsikter gäller åtminstone om man ska tro deras kommentarer på bloggar eller på Twitter, som alltid avfärdas av partiledning eller riksdagsledamöter som "irrelevant". Likväl är det dessa väljare man attraherar. SDU:s ordförande har även sagt att han föredrar Vladimir Putin framför Barack Obama och Rysslandshyllande artiklar har publicerats i partitidningen. Även minst två från det sk järnrörsgänget, Almqvist och Westling, (fast det nog var stålrör eller invandrarmetallen aluminium) hyllar Ryssland på Twitter och menar att allt i Ukraina är USA:s fel, precis som man antagligen menar att alla brottsoffer, inklusive våldtäktsoffer, bara har sig själva att skylla. Åtminstone är det någon annan än brottslingens fel. I sammanhanget bör man veta att SDU-ordföranden tydligen utmanade Åkesson om partiledarposten för några år sedan. Han lär väl försöka igen tids nog. Bara så (sd):s väljare vet vad för gris de kan få i säcken.

Man kan och bör fråga sig varför (sd) alls vill ha ett utökat försvar, när man vill kramas med den enda tänkbara angriparen?

Svenska kyrkan har ju genom århundrandena varit just en nationalistisk kyrka och först i modern tid skiljts från staten, även om man fortfarande får begravningsavgifterna från skattesedeln.

Nu när största hotet mot Sverige är Sverigedemokraterna bör Svenska kyrkan leda, och ta bort ordet svenska ur sitt namn. Det är ju direkt fientligt mot det mångkulturella Sverige, hotfullt och rent rasistiskt mot invandrare.

Seriösa förslag på namnbyte mottages.

Folkkyrkan? Allas kyrka? Mångkyrkan? Antinationella kyrkan? Mångkulturkyrkan? Historiska kyrkan? Frihetskyrkan? Gamla kyrkan? Öppna kyrkan? Rättighetskyrkan? Människokyrkan? Demokratiska kyrkan? Demokratikyrkan?

Helt klart är att svenska måste bort. Snacka om att nya boende i landet måste känna sig ovälkomna.

I ett mångkulturellt och spännande dynamiskt Sverige finns det ingen plats för något så rasistiskt och nationalistiskt som Svenska kyrkan. Ägnar man sig dessutom åt välgörenhet via socialistisk omfördelning av kyrkoavgifter blir man ju nationalsocialistisk, dvs nazistisk. 

Byt namn på Svenska kyrkan och gör det omgående!

Tillägg: Påminner också om att det är hög tid att ta bort det kristna korset från svenska flaggan. Sverige ska vara en sekulär stat, där religion likt könsorgan är något man håller privat och inte smetar ut på varenda symbol för Sverige. Och ja, den kristna högtiden jul ska förstås inte vara helgdag. Vill man som god kristen fira jul, så får man ta ut semester eller kompledigt - och då när Jesus faktiskt hade sin födelsedag, vilket inte var vid midvinter. Andra helgdagar kan införas, t ex vintersolståndsafton, som likt midsommarafton kan placeras på den fredag som är närmast (efter?) vintersolståndet. Astronomi är rationell vetenskap och inte religion. Påsken kan bytas mot vårsolståndshelg mm.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

98 kommentarer:

 1. Allt Svenskt och traditionsbundet är fel. Man ska inte längre säga God Jul för då diskriminerar man. God Helg är ok. Lika bra att skrota alla helgdagar och att var och en kan bestämma själv vilka dagar man vill fira. Det vore det mest liberala.
  Att man sen raderar Sverige i helhet och öppnar upp totalt som en icke stat kör vi samtidigt. Frihet..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gemensamma helgdagar är rationellt och har samordningsfördelar. Ser ingen anledning att de ska vara helt fria - sådant kallas semester och ska förhandlas med arbetsgivaren.

   Radera
  2. Om t ex jul är en bra tradition kommer folk fortsätta fira jul frivilligt.

   Radera
 2. Håller med om att svenska kyrkan borde byta namn... någon minoritet kan ju ta illa upp...

  Men är det inte läge att tona ner Rysslandsinläggen snart?
  Och nej jag har inte fått betalt för att skriva detta.. och eftersom jag ibland lägger in idioter på tvång så vet att jag själv inte är någon. Jag menar annars kan man ju tro att detta blivit Klubben för inbördes Vanföreställningar..
  Så, bring it on..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du "lägger in idioter på tvång", dvs jobbar på psykakuten eller eventuellt rättspsyk eller inom rättsväsendet, så vet du att "idiot" inte är en juridisk eller medicinsk term i Sverige. Det är alltså en subjektiv term. Alla kan vara idioter, både alltid och ibland.

   Radera
  2. Och gillar du inte den redaktionella linjen, läs inte. Svårare än så är det inte.

   Radera
  3. Jag vet flera idioter med mandat att spärra in folk under tvångsvård.

   Radera
 3. Ja, folköl slog ju väl ut så folkkyrkan är ok för min del. Fast man borde nog även se över annan okynnesanvändning av svensk när man ändå är igång. Så borde svensk bilprovning byta till folkprovningen, svensk damtidning till folktidningen och svenska akademien till folkakademien... Börjar få lite Nordkoreavibbar så jag stoppar här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, bilprovningen får väl heta Bilprovningen. Svensk damtidning får heta Damtidningen och svenska akademien för Litteraturakademin. Eller Prosaakademien. Eller kanske Språkakademien eller Kulturakademien.

   Dock privata företag eller klubbar likt akademien får väl heta vad de vill. Även Svenska kyrkan kan få heta Svenska kyrkan, men då är de rasist-nazister.

   Radera
  2. Fast Sverigedemokraterna borde byta till folkdemokraterna eller möjligen folkpartiet, om de inte vill vara rasist-nazister.

   Radera
  3. Vaddå folk? Vi är alla från Afrika och vill man hellre leva i ett Barnen i Bullerbyn-land och tycker det är en bättre målbild för ett samhälle än en våldsglorifierande Islamisk Stat så är man rasist, nazist och förtjänar att slås ner på stan.

   Radera
  4. "Folk"?

   Det är ju ett rent nazistiskt begrepp.

   Föreslår Värdegrundskyrkan.

   Radera
 4. Svar
  1. Islamiseringskyrkan

   Radera
  2. Islamofiliska sällskapet för förintandet av svenska traditioner

   Radera
 5. "Allemanskyrkan" fast då blir det feministdrev. "Allehensskyrkan"?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tre kommentarer till samma inlägg! Julskov?

   Radera
  2. Man får passa på. Under julen då större delen av befolkningen slåss om praliner och tvättar sig i gravlax ska en annan jobba.

   Radera
 6. Inbjudande titel men i övrigt lite krattig blogpost utan bra ingångar. Vi gör ett försök:

  Är själv inte medlem, så kyrkan får väl kalla sig vad den vill för min del. Rent religiöst verkar de dock vara ungefär samma klantskallar som man hittar överallt. De floppar med frälsningen på samma sätt som SJ floppar med tågtrafiken. De verkar inte riktigt grundade i det där med "tro" utan sysslar mest med att lajva åtbörderna. Kanske är Sverige ens riktigt kristet, utan bara lajv-kristet? Som nån cargo-cult som lyckats klara sig i tusen år utan att fatta ett smack om högre makter och sånt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skillnad är väl att förebilderna till cargo-kultens John-Frum-rörelsen fanns på riktigt, d.v.s. den amerkanska flottan som kom med cargo. Sen emulerade rörelsen hela flygfält i djungeln, kompletta med flygplan, flyledartorn, radio och hörlurar, allt byggt av bambu, för att åkalla mer cargo.

   Radera
  2. Jo, och jag misstänker att det är något liknande som Svenska Kyrkan håller på med. De har iakttagit ritualer, språk och byggnader som används av kristna på andra håll i världen och sen bara försökt göra likadant. Utan att begripa något om de underliggande drivkrafterna. Egentligen är de kanske bara ett slags lajvare?

   Radera
  3. Ja, du kanske har rätt. Och likheterna är slående. Richard Dawkins skriver i "The God Delusion":

   "The air strip had a bamboo control tower with air traffic controllers wearing dummy headphones made of wood. There were dummy planes on the runway to act as decoys, designed to lure down John Frums's plane"

   Utan större fantasi kan man hitta direkta (principiella) beröringspunkter med riterna runt Jesus-religionen.

   Radera
  4. Och "Frum" är förmodligen ett onomatopoetisk derivat av flygplanets motorljud.

   Radera
  5. De här frågorna är alltid relevanta och intressanta. Jag har inte läst Dawkins ännu, men har honom på listan. Hans frågeställningar om memer som senare utvecklats av Susan Blackmore är onekligen rätt intressanta.

   När det gäller "G/d" kör det gärna ihop sig lite. Lite kuriosa: Gödels ontologiska bevis använder tydligen en del verktyg som utvecklats av den svenske filosofen Stig Kanger:

   https://www.princeton.edu/~achaney/tmve/wiki100k/docs/G%C3%B6del_s_ontological_proof.html

   Radera
 7. Man är extrem ointelligent om man tror att alternativet till nationalism är anarko-globalism. Det har den där dekanen inte begripit. Det finns extremt många andra idioter som inte heller begriper det. Att vara mot nationen utan att vara för världsregering är att vara för global anarki, som kommer gynna de nationer som fortfarande bryr sig om den egna nationen (staten). Anarko-globalisterna kommer bita i gräset. FN är ingen fungerande världsstat, även om det verkar finnas gott om idioter till svenskar som tror det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra politiker visar sig allt tydligare vara globaliseringsfascister som skiter i demokrati eftersom de tycker att globalisering är viktigare. Men det verkar vara anarko-globalism de vill ha, eftersom de inte uttrycker några visioner om att FN skall utvecklas till en världsregering.

   Radera
  2. Om Man anser att den Svenska kulturen är bäst och vill sprida den på den globala arenan för att locka till sig kunder utan att förtrycka någon annan var hamnar man då? Dvs Nationalist-Globalist.

   Radera
 8. Glad Nivôse då, antar jag :D :D

  http://en.wikipedia.org/wiki/French_Republican_Calendar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul kille Philippe Fabre d'Eglantine.
   Käcka namn på månaderna.
   Men det hjälpte honom ej.
   Decapiterad 1794.
   Revolutionen äter sina barn...

   Radera
 9. Svar
  1. VPK-kyrkan (vänsterpolitiskt korrekta kyrkan). Eller, efter ärkebiskopens valspråk, Alluh Akhbar-krkan (Gud är större-kyrkan).

   Radera
 10. Hej

  Ser att populismen når oanade höjder i denna blogg.

  Tack för mig

  Nej, jag är lika lite troende som jag är Putin vän...men denna blogg skall jag bara besöka sporadiskt numera.

  Jag mår bättre av det.

  Men visst, ett öga på populasens (för att använda mig än en gång av Lars´s eget ordval) utveckling vill och kan jag hålla tack vare bloggen.

  Ha det!

  Manfred
  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du ska sluta att kommentera här? Åh nej, vilken förlust....

   Radera
  2. Var god visa ett aktuellt inlägg där Cornu använt ordet populasen.

   Radera
  3. Pöbeln möjligen, som en man av folket skulle uttrycka det.

   Radera
  4. Fårket. Ingen som läser texterna tydligen.

   Radera
 11. RFVMSHOLIH = RiksFörbundet Vuxna Människor Som Har Osynliga Låtsaskompisar I Himlen...

  SvaraRadera
 12. "Judaskyrkan" passar perfekt med tanke på hur de uppför sig, precis som Lars som tar varje tillfälle till att försöka sänka det enda partiet som faktiskt vill landet väl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Judaskyrkan" passar perfekt!

   Radera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. Älskar den raljerande och den ironiska tonen. Självklart finns det ingen som blivit kränkt av namnet Svenska kyrkan.

  Däremot har du helt rätt i att SD är ett större hot mot Sverige än Ryssland. SD sliter sönder landet genom att ställa olika grupper av svenskar mot varandra, medan ett reellt yttre hot som Ryssland snarare enar landet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Globaliseringsfascisterna sliter sönder landet genom att inte tolerera att någon är emot anarko-globalism.

   Radera
  2. SDs inflytande är ju minimalt. Jag lever hellre i ett land som styrs av SD än av Putin. Hur tror du Putin kommer att behandla oliktänkande och minoriteter?

   Radera

  3. @frihetsförnimmelse

   SD sliter sönder landet?

   Nej landet har redan slitits sönder av att för många av dess invånare inte längre delar samma värderingar och att demokratin har blivit utbytt mot mediakratin där journalisterna bestämmer.

   Du vet bara inte om det ännu eftersom "Journalisterna" förvägrar dig en korrekt beskrivning av verkligheten. T.o.m Polisen tvingas uttala sig inom deras gränser..

   Du lever egentligen i en parallell verklighet och det är därför du tror att SD är ett hot

   Radera
  4. Kom vi inte överens för nån dag sen att Putin sponsrar SD....?

   Radera
  5. Kalle, så talar en sann foliehatt!

   SD eller Putin är såklart pest eller kolera, som tur är så har vi mer sympatiska alternativ.

   Svenska kyrkan står benhårt upp för alla människors lika värde, vilket naturligtvis är ett rött skynke för SD. Snart kommer därför vice talmannen med ett dekret om att enbart de asatroende är svenskar.

   Radera
  6. Den kristne Guden ämnar enligt den förmodat heliga skriften kasta en stor del av människosläktet i det evigt brinnande helvetet. Hur går det ihop med tesen om allas lika värde?

   Radera

  7. @Stefan
   @Frihetsförnimmelse

   Precis, där har vi inte samma värde, syndaren avskiljs och kastas i elden.
   I Sverige avskiljs offret och förnedras, medan syndaren går fri och kan fortsätta sina gärningar..

   Sverige utfodrar terrorister med skattepengar och ger dem beskydd när de återvänder efter att tröttnat på att mörda folk i sina hemländer.
   Sådant stör inte frihetsförnimmelse alls eftersom han inte tillåts tänka så långt.

   Radera
 15. Världskyrkan. Som humanitär stormakt så är världsherravälde en rimligt ambitionsnivå.

  SvaraRadera
 16. Med tanke på ledningens vurm för andra religioner, och ärkebiskopens ateism och avståndstagande från Bibeln vore "Pastor Janssons inte särskilt religiösa sällskap" eller liknande vara lämpligt.

  SvaraRadera
 17. på tal om sd.... har det skett en kupp inom partiet? eller är det bara jag som tycker tystnaden från Åkesson är märklig. sjukskriven? från spelmissbruk? eller avsatt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant synpunkt. Har någon sett något livstecken från Åkesson ?
   Eller är han möjligen inspärrad i någon källare? Typ Nyköpings gästabud?

   Radera
  2. Det gick ju inte så bra när hans språkrör yttrade sig sist. Gissar att Åkesson har anbefallit "absolut största möjliga tyyyyssstnad!!!" innan han åter gör bejublad entré i manegen...Sha-la-la-la...

   Radera
  3. Konspiratoriska jag antar att han blivit förgiftad efter att ha druckit vattnet som serverades i någon "intervju"?

   Jo jag kallar det "intervju" pga att de alltid låter som när en sträng polis förhör någon som han vet är skyldig till ett brott. Och oftast går de "intervjuerna" ut på att den skyldige (intervjuoffret) måste försvara varenda misstag som skett sedan "Nazisterna skapade SD" typ 1982..

   Radera
  4. @Kalle7
   Du har nog rätt vad gäller hönan och ägget. Så har nazisterna genom falangdelning och homeopatisk förtunning genom åren förädlats till ett närmast rumsrent parti, på samma sätt som V som idag förnekar sitt ursprung. Dock verkar en klick i ledningen bestå.

   Radera
  5. @Neo

   "Nazisterna skapade SD" är inte min uppfattning alls, utan var mest avsett att spegla "Journalisternas" (och tydligen din) föreställning om hur det gick till när SD skapades.

   Ide´n om att minska invandringen drar ju självklart till sig även rasister eftersom de håller med om just den saken, även om motiven inte är desamma.

   Precis som att vänsterns demonstrationer drar till sig en massa våldsmän, inte särskilt mycket för att de är vänster utan för att de gillar våld, dessutom får de ju beröm och uppmuntran från media.

   Radera
  6. Kraftigt hot om våld mot den nyblivna småbarnsfamiljen kanske. SD är ju väldigt Israelvänliga. Och det finns ju en hel del våldskapital hos Israels fiender. Både inom och utom Sverige. År Jimmy kvar i Sverige förresten?

   Radera
  7. Att SD skapades genom falangdelning och homeopatisk förtunning ur sina nazi-rötter är knappast kontroversiellt. Historien kan inte skrivas om. Läs wikipedia. Det faktumet säger dock inget om deras nuvarande politik.

   Radera
 18. Då nästan alla dominerande präster i (Svenska) Kyrkan är kvinnor numera, särskilt i Stockholm så varför inte något kul namn påpekande det kvinnliga...
  Feministiska kyrkan... Nej,...
  Feminina kyrkan... Nej,...
  Damernas kyrka.
  Det finns säkert någon som kommer på något fräckare...

  SvaraRadera
  Svar

  1. Den Falska Skitkyrkan?

   För att då inte linda in sanningen alls

   Radera
 19. Myndigheten för obekväma livsritualer, övergrepp på barn och rikets sämsta arbetsmiljö.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är märkligt hur många strider det finns inom alla församlingar. Polisanmälningarna står som spön i backen. Miljön drar tydligen till sig en massa tok-"hens".

   Radera
 20. Svenska kyrkan verkar vara helt "way out", de är väl likt de etablerade politiska partierna desperata i sitt kraftigt sinande antal medlemmar och försöker välja "den goda vägen" för att på så vis locka folk. Men det är såklart helt fel ute med tanke på att deras kärntrupper är av den konservativa typen som förmodligen röstar på SD numera.

  Vad gäller SD:s ryssvänlighet så är den väl inte helt begriplig med tanke på att de vill ha ett så mycket starkare försvar. Men förmodligen har de väl varit ett område där man inte helt kommit överens och man har därför valt att inte bråka alltför mycket. Man kan väl ha visst överseende med ett relativt nytt parti som har växt så enormt mycket på kort tid inte helt har alla gått in på djupet i alla frågor som de gamla partierna har. De får helt enkelt prioritera vilka frågor som är viktiga i ett första läge för att hålla ihop som parti. Men uppenbart är att partiet har lockat till sig en del tokstollar genom åren, finns nog vissa som tror på CIA-konspirationer etc.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vart i partiprogrammet står denna ryssvänlighet att finna? Eller är det någon riksdagsledamot som sagt något ni kan länka till? Om inte så betraktar jag det som det vanliga anti-SD halmgubbeskapandet.

   Radera
  2. https://twitter.com/gustavkassel/status/374949887726477312

   http://www.interasistmen.se/granskning/gustav-kasselstrand-jag-valkomnar-hellre-putin-obama-sverige/

   Radera
  3. En tonåring som twitterstormat. Ja då är det bevisat. SD är ryssofiler!

   Radera
  4. Ja det är ju naturligtvis helt ointressant att "tonåringen" är ordförande i ungdomsförbundet...

   Radera
  5. Anna Sjödin gör alla socialdemokrater till dödsnazister enligt den logiken.

   Radera
  6. Det är fortfarande bara en twitter av en person. Överväldigande.

   Radera
  7. Birgitta Dahl hyllade Pol Pot. Alltså är alla socialdenokrater för folkmord. Lägg ner den anekdotiska bevisföringen och halmgubbeskapandet. Jag har fler "bevis" på samtliga partier på lager.

   Radera
  8. Bara att kolla hur de röstar i EU.

   Radera
  9. SD är ett nationalistiskt parti, kommer alltid hata USA/Nato och det "dekadenta väst" lika Ryssland därav kärleken till nämda Ryssland, inget konstigt med detta!

   Radera
  10. Tack gode gud för nationalismen!

   Radera
 21. Många Sverigedemokratiska femtekolonnare inne och kommenterar idag. Säger en hel del att SDU-ordförande föredrar Putin framför Obama.
  Quislingar kallades de förr i tiden.

  SvaraRadera
 22. Värdegrundskyrkan, Mångfaldskyrkan, Alltutomkristendomskyrkan, Likabehandlingskyrkan, Friafrånvärderingarkyrkan, Konflikträdslekyrkan, Innresekulariseringskyrkan, Islamärtoppenkyrkan....

  SvaraRadera
 23. Har alla troll frigång?


  SvaraRadera
 24. Nu får Svenska Kyrkan växa upp inom kort. Annars går jag åxå ur

  SvaraRadera
 25. Seriöst förslag:

  Kristna kyrkan i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men... nej. Svenska kyrkan har väl inget med kristendom eller gudstro att göra?

   Radera
 26. "Kyrkia"
  Som all annan corporate dynga i detta land. När inte ens ledningen tror på sagorna utan de måste lägga till klimatalarmistreligionen i denna religiösa soppa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Grymt förslag. Röstar för Kyrkia. Är kyrkan börsnoterad ännu?

   Prästtiteln kan avskaffas och ersättas med "predikokonsult".


   Nu har jag visst skrivit två inlägg. Måste lida av kan-inte-sova-natten-till-julafton-skov.

   Radera
 27. Några skamliga förslag:

  Sekten-är-värst-huset
  Kristhusboden
  Nordkalotten (efter påvens mössa)
  Hemlighuset (synd att det är upptaget!)
  Nya konserthuset
  Tors eftr & son

  SvaraRadera
 28. Jisses! Nu är vartannat inlägg ett kommando: "Foliehatt på!"

  SvaraRadera
 29. Låtsaskyrkan, Pseudokyrkan, Fejkkyrkan, Zombiekyrkan, Avkristningskyrkan, Sekulariseringskyrkan, Meningslösa Kyrkan, Suicidalkyrkan, Självmordskyrkan, Den Stora Skökans Kyrka

  SvaraRadera
 30. Men Kasselstrand skrev väl bara att han hellre tog emot ett statsbesök med Rysslands president än USA:s? Är detta alltså detsamma som landsförräderi numera? Eller är det bara för att det är SD som man kan hypotetisera fram den slutsatsen?
  Med tanke på den politiska utvecklingen i vår del av världen vore det säkert bra med närmare förbindelser med Ryssland så kanske vi kan förstå vad det är de far efter egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ser man på! Jag läste inte ens tweeten som Håkan länkade till. Är denna tweet allt som genererat allt snack om SD-rusofili? Snacka om att bygga en höna av en fjäder.

   Radera
 31. Det enda som håller kvar Svenska Kyrkan i dess post-levande och odöda tillstånd är att man fortfarande får ta hand om flertalet bröllop och begravningar mm. Plus att man får en massa pengar från staten förstås, från de som inte mält sig ut ur kyrkan.

  Man bör komma ihåg att inte ens den Svenska Kyrkans ärkebiskop tror på den kristna religionen. Det är en död zombiekyrka som försöker säga oss hur vi bör agera, med den döda religionen som grundval för sitt handlande. Alla som tycker att man bör göra som Antjelen säger tycker alltså att man bör göra som ärke-zombien säger. Självfallet är det inte klokt att låta sig ledas av eller ens lyssna till odöda.

  SvaraRadera
 32. Var snäll mot kristendomen.
  På min tid i skolan fanns ett ämne :"kristendomskunskap"(?)
  Tog ledigt och pluggade dagen före den obligatoriska terminsskrivningen.
  På detta sätt lyckades jag få lika många poäng som jag genom mycket mer ansträngning
  erhöll i matte och fysik.
  Dessutom har man ju i kyrkan bara behov av att kunna räkna till de tio buden.

  Att jag sedan i livet bara klarade av åta är ju en helt annan historia...

  SvaraRadera
 33. Dags att ändra titeln till: Akademiens ordlista.

  SvaraRadera
 34. Olof Palmes kyrka. Lätt.

  SvaraRadera
 35. Ryssland och SD har väl samma strävan. Att ovanför lagen finns en diktator, vars ord självfallet står ovanför lagen. Lite, liksom som alla diktaturer i modern tid, eller kungadömen förr. I Hitlertyskland kallades detta begrepp för Führerprinzip.Führerns ord stod över lagen, han kunde döma folk till döden, eller benåda. Så är det även i Ryssland numera, oppositionens ledare döms nu och då till olika ekonomiska brott, allt i syfte att göra det lättare för Putin. Det riktigt fula är att Ryssarna kallar Ukraina ledare för Nazister, fast det är deras eget styrelseskick som har mest likheter med Fascism och Nazism... snacka om tvärtomspråk.

  SvaraRadera
 36. Vore det inte på sin plats att könskvotera i kyrkan? Man borde definitivt revidera bibel2000 till ett mer språkenligt bruk. T.ex. borde lärjungarna i jämstäldhetens namn bli Simona Petrus, Andreas, Johanna och Jakob (dotter och son till Sebedeus), Filippa, Bartolomeus, Matteus, Tomas (tvillingen), Jakob (son till Alfeus), Judit Taddeus, Simona Ivraren och Judit Iskariot. Jesus själv brukar ju avbildas med långt hår vilket går för sig, men troligen borde man censurera skägget (källa saknas?) och omskärelsen vilket skulle göra att hens kön blir mer tvetydigt (i vissa katolska länder är det väl brukligt med att både män och kvinnor kan bära namnen Jesus och Maria).

  SvaraRadera
 37. Livsformskyrkan. Dvs. en kyrka som fokuserar på alla livsformer. Vi vet ju redan från den eminenta forskningsgrenen "kritiska djurstudier", att samhället är alldeles för fokuserat på människor. Här kan den nya Livsformskyrkan spela en viktig roll för att krossa förtrycket av djuren, genom att ifrågsätta uppdelningen av människa och djur. Mer läsning: http://www.kom.lu.se/utbildning/medie-och-kommunikationsvetenskap/critical-animal-studies/djuren-i-fokus-pa-ny-samhallsvetenskaplig-grundkurs/ PS. Inlägget är ironiskt för er som inte förstått det. Å andra sidan är "kritiska djurstudier" en realitet på många lärosäten här i S*****e

  SvaraRadera