Cornucopia?

2014-12-03 15:58

Budgetkrisen: Uppesittarkväll med #cornukris

Klockan 16:00 samlas riksdagen igen för votering. Därefter ska regeringen hålla någon form av presskonferens.


Mitt bredband är inte återställt än, men denna tråd kommer uppdateras kontinuerligt i mån av Internettillgång.

16:04 Endast 335 av 349 riksdagsledamöter närvarande.

16:05 Man kan konstatera att som utomstående har man inte en jävla aning om vad som pågår vid voteringen.

16:07 Regeringens budget är fälld. Alliansens budget gick igenom. 152 ledamöter röstade mot alliansens budget 182 röstade för alliansens budget. Tror jag. En person misslyckades att trycka verkade det som.

16:09 Så var det över. Talmannen bordlade övriga ärenden.

16:11 Löfvéns presskonferens sker 16:30, vilket är nästa hållpunkt för vidare besked i regeringsfrågan.

16:16 Vad säger ni? Popcorn eller chips & dip? Vad väljer ni själva?

16:25 Svenska kronan rasade fort runt klockan 16:00, men har nu stärkts mot dollarn. Att alliansens budget gick igenom kan anses vara inprisat av marknaden sedan igår. Återstår att se om det blir någon marknadsreaktion på presskonferensen om fem minuter.

16:30 Den avgörande presskonferensen är uppskjuten i tio minuter. Besked i regeringsfrågan kommer alltså tidigast 16:40. Verkar som att (s) inte tänkt efter före.

16:32 Steffe (s) ska även ha sällskap av Frippe (mp). Vilket talar för att de antingen vägrar avgå just nu, eller att en (s)eparat ny Löfvénregering inte blir aktuell.

16:33 Någon som såg om Romson var i riksdagen vid voteringen, eller sover hon fortfarande?

16:41 Styråran och bollen slängs i ansiktet på socialdemokraterna. Låt aldrig en dålig metafor förspillas.

16:44 Var är Åsa Romson?

16:47 Nu drar presskonferensen igång.

16:48 Löfvén babblar utan besked.

Nytt knep är att alla ni som främst kommenterar mig på Twitter nu kan använda hashtaggen #cornukris, så syns ni i widgeten nedan:

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

5 kommentarer:

 1. Det går väldigt snabbt. Ahlin har satt i system att vid resningen se sina kompisar mest-och då blir rösträkningen betydelsefull. Får det gå till så!

  SvaraRadera
 2. Undrar vad mästerförhandlaren kommer att säga nu...

  SvaraRadera
 3. Vore det inte bättre att ge SD ett köttben, varför inte en folkomröstning om invandringen så får vi se vad Svensson tycker i frågan.
  Knutte

  SvaraRadera
 4. Bollen?
  Har man inte tvenne?
  Är det enbart eunucker därstädes?
  Vad gäller styråra har jag även där två.
  När jag ror.
  Annars är ett roder inte helt fel.

  SvaraRadera
 5. Det verkar som alliansen inte verkar hemma i verkligheten. Tror de att Stefan Lövén skulle sitta kvar och administrera deras budget? Efter att ha stängt andra möjligheter så finns det inget annat att göra och jag tror att ett nyval kan bli rena katastrofen för alliansen. Man kan inte klandra S för att de utnyttjar sina möjligeter. Någon opinionsundersökning jag snuddade förbi visade att 61% av SD:s väljare önskade att S:s budget skulle fällas och 51% av de borgerliga. Vad som händer blir spännande ty även om S,V och Mp gjorde på stället marsch så flög alliansen back 10% och SD sög upp 7% av dessa. resten tog FI. S gör rätt i att satsa på borgerliga väljare som egentligen inte tycker om alliansens politik men av hävd röstat på dem

  SvaraRadera