Cornucopia?

2014-12-02 16:33

Allan Widman (fp) i interpellation till Försvarsministern: "Europa i förkrigstillstånd"

Folkpartiets försvarspolitiske talesman Allan Widman lämnade just in en interpellation riktad till Försvarsministern. Europa är i ett förkrigstillstånd.


"Interpellation 2014/15:170 Europa i förkrigstillstånd
av Allan Widman (FP)
till Försvarsminister Peter Hultqvist (S)

Sverige upplever nu ett hastigt försämrat omvärldsläge. Bara det senaste året har Putins Ryssland gång efter annan agerat på ett sätt och med en hastighet som Europa och västvärlden inte kunnat förutse. Flera bedömare talar om att Europa nu befinner sig i ett förkrigstillstånd.
Vilka omedelbara åtgärder är försvarsministern beredd att vidta till Sveriges försvar och säkerhet?"
Nu är kanske inte försvarsminister Peter Hultqvist (s) försvarsminister så många dagar till, men frågan är ändå lagd där på bordet för alla att beskåda.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

6 kommentarer:

 1. Man kan ju undra om dom har någon annan information än den vi själva kan finna? Något har väl triggat frågan till denna nivån och ordvalet? Låter lite för allvarligt för att bara vara partipolitik?

  SvaraRadera
 2. Ställa sig helhjärtat på rysslands sida låter som ett förslag som kunde gå igenom i sverige.
  I finland sitter försvarsministern o myser när han säger att rysslands truppförflyttningar till finska gränsen inte alls är något hot... jävla jönsar hela bunten.

  SvaraRadera
 3. Det kan i sammanhanget vara värt att påpeka att Allan Widman själv är högst medansvarig för landes försvarslösa tillstånd. Allan ingick i den så kallade Genomförandegruppen som bestämde vilka försvarsförmågor som skulle tas bort för att den nya Alliansregeringen skulle kunna finansiera sina jobbskatteavdrag.

  http://www.regeringen.se/sb/d/10209/a/111475

  http://wisemanswisdoms.blogspot.se/2012/03/amatorernas-afton-far-svidande-kritik.html

  Självklart så påbörjade sossarna jobbet och alliansen satte sista spikarna i kistan.

  Men det är ju detta som är demokrati. Majoriteten av folket har velat ha mer pengar i plånboken istället för ett försvar. Nu har vi fått det vi ville. Blev vi lyckligare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra och talande beskrivning. De är lika insyltade kålsupare allihop.
   Frågan nu är väl vilka som vill ta tag i eländet och konkret göra något.
   Gnällretorik och fingerpekande lär inte återskapa några förmågor.
   5% av BNP till ett nytt försvar under så lång tid som det behövs.
   Civilförsvaret först, därefter ett totalförsvar. Och allmän värnplikt för alla.

   Radera
  2. För att bygga upp det svenska försvaret 1939 ordnade man försvarsobligationer och dammsög upp "allt" kapital. Till mångas förvåning skapade det många jobb och de nyanställda använde sina pengar så kapital fanns snabbt igen i samhället. Skillnaden mot innan var att Sverige fick ett allt bättre försvar.

   Psykologiskt försvar verkar vara omedelbart stort behov av och det går säkert att bygga olika delar av försvaret samtidigt eftersom de kräver olika insatser. Alla som fortfarande har utbildning genom det gamla systemet kan successivt under ett antal år kallas in för repövning och efter den sedan en månad hjälpa till med att utbilda de nya värnpliktiga.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 4. Allt Putins Ryssland gör pekar mot krigsförberedelser. Ingenting de gör pekar mot förberedelser för en fredlig framtid. De sitter med en enormt uppblåst militärorganisation som de fortsätter blåsa upp medan ekonomin rasar samman. Går de inte i krig har de förstört sin ekonomi och sina relationer med sina västliga grannar för överskådlig framtid till liten nytta.

  Då kan man fråga sig. Finns det inga skäl till oro. Eller finns det skäl till oro på lång sikt. Eller finns det skäl till oro på kort sikt.

  Jag skulle säga att en så snabb uppgradering av försvaret som möjligt är väldigt viktigt.

  SvaraRadera