Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2014-12-02 12:10

Aftonbladet vill ha politisk julefrid medan endast 3% av (s) LO-väljare vill ha (mp) i regeringen

Bonnier/DI uppmärksammar att endast 3% av (s) väljare bland LO-medlemmarna vill ha Miljöpartiet i regeringen. Samtidigt blir Schibsted/Aftonbladets ledarredaktion allt mer desperat i sin vilja att hålla  kvar Miljöpartiet i regeringen och vädjar nu till allianspartierna och speciellt Annie Lööf att stödja regeringens vansinniga budget.


Från DI:
"Bilden bekräftas av LO-facket Pappers ordförande Matts Jutterström.
”Vi sticker inte under stol med att Miljöpartiet inte är våra vänner. Det finns en misstro mot deras politik när det gäller anställningstrygghet, energi och beskattning av drivmedel”, säger han och pekar på att endast 3 procent av medlemmarna vill se Miljöpartiet i regeringen, enligt en undersökning."
Även tidigare finansministern Erik Å(s)brink vill se att samarbetet med sva(mp)arna upplöses och att man istället samarbetar över blockgränserna - dvs en (s)-regering som för allianspolitik.

Under tiden stiger desperationen hos Aftonbladet. Som sanna socialister (liberalen Lars Johan Hierta roterar i sin grav dagligen numera) vill de att det bara ska finnas en sanning, en åsikt, en ideologi och en politik i Sverige. Trots allt stöder alla de känner Miljöpartiet, och alltså borde egentligen Miljöpartiet vara det enda partiet i riksdagen. Aftonbladet ser antagligen (s) i regeringen som en kompromiss.

Från Aftonbladet, som menar att Alliansen måste stödja regeringens budget, för annars blir de 6.9% som röstade på Miljöpartiet ledsna i ögat.
"Kom igen nu, snälla SD och ­Alliansen. Vi förstår hur ni tänkte, med det här har faktiskt gått för långt.De flesta av oss vill faktiskt bara ha jullov nu."
Jaså? Kanske har man en månads jullov på Aftonbladet, vad vet jag? Har nog något med arbetstidsförkortning att göra. Resten av oss jobbar vidare, många av oss egna företagare tar inte ens jullov.

Men det är inte oppositionens ansvar att få igenom regeringens budget. Det sade finansminister Magdalena Andersson klart och tydligt förra året i just Aftonbladet:
"Det är tyvärr inte oppositionens uppgift att lotsa igenom budgetar"
 Lagt kort ligger. Och det är bara att hålla med. Det är regeringens ansvar att få igenom sin budget. Oppositionens ansvar är att föra sin egen politik, inte att vara nickedockor åt (s)va(mp)arna.

Låt oss avsluta med Lars Ohly, tidigare partiledare för (V)änsterpartiet, och hans uppläxning av socialisten Göran Greiders avsaknad av kunskap om vad representativ demokrati innebär:
Och lite från Rödgrön Röra:

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

35 kommentarer:

 1. Europa led av "Foot and mouth" sjukan (galna ko-sjukan för de som behöver översättning) för ett tag sen.

  Vi i Sverige lider av "Foot in mouth" sjukan som drabbat samtliga MP-politiker och ABs ledarredaktion.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Foot and mouth disease är inte galna ko sjukan.

   Radera
  2. Mul- och klövsjuka, för oss som kan översätta korrekt. :-)

   Radera
  3. Jag som blandade ihop de, tack. Mul- och klöv sjukan naturligtvis.

   Radera
  4. Creutzfeldt-jakob när det drabbar människor, alternativt Kuru för de som praktiserar kannibalism. Fast mul och klövsjuka låter grönare och därmed mer passande för MP, som förmodligen inte praktiserar kannibalism (rättrogna skall väl vara veganer).

   Radera
  5. Creutzfeldt-jakob är galna ko-sjukan (inte mul- och klöv-sjukan) fast för människor som sagt, men det var kanske det du menade Neo Cortex?

   Radera
  6. Ja precis, jag översatte översättningen.

   Radera
 2. Desperata, hehe de vet vart det lutar.

  Och varför vet man det?

  Kan det bero på att man behandlat SD som skit i flera år och äntligen så har de chansen att ge igen?

  Nä sänk dem nu och sänk allt framöver som inte är bra för landet!

  SvaraRadera
 3. Göran Greider saknar som vanligt all form av analysförmåga. Det är väljarna och inga andra som givit (sd) privilegiet av en stark vågmästarroll. Vidare, så är det inte ansvarslöst av (sd) att fälla regeringen Löfven, utan tvärtom, det visar på ett stort ansvarstagande gentemot såväl deras väljare, som mot Sverige. Att alliansen lägger fram ett eget budgetförslag är en del av demokratin, men det är klart, den skulle säkert Greider gärna sätta ur spel för att stoppa (sd).

  Greider skriver; "Valresultatet medgav ingen stabil majoritetsregering."

  Nej, Greider; Valresultatet medgav ingen majoritetsregering över huvud taget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väl Greider som sa att det blåste vänstervindar innan valet ?

   Radera
  2. Som författare och poet åtnjuter man oändligt förtroende och kan uttala sig om allt möjligt. Har man dessutom en frisyr som står ut i soff- och debattprogram så har man mutat in en helt egen nisch, precis som full trubadur eller riksbög, som det också bara kan finnas en av åt gången i svensk media.

   Radera
 4. "Kom igen nu, snälla SD och ­Alliansen. Vi förstår hur ni tänkte, med det här har faktiskt gått för långt.De flesta av oss vill faktiskt bara ha jullov nu."

  Jag trodde faktiskt du bara skulle skoja till det. Men det faktiskt så de skrev. Helt otroligt, detta måste vara en ny lägstanivå även för Aftonbladet mått.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart har de grävt sig själva en så djup grop att det börjar lukta svavel och de träffar den store röde ledaren :)

   Radera
  2. Kim Jong-un?

   Radera
  3. Nej, nej, nej. Jultomten! Tomten är ju röd. https://www.youtube.com/watch?v=cCWNd48v7Gk

   Radera
 5. Nu är det dags att fälla ner det svarta visiret på svetsarn.

  SvaraRadera
 6. Motsägelsefullt? Saxat från SVT text-tv:

  "Vi har hela tiden varit öppna för
  samarbete för att undvika att
  Sverigedemokraterna får det avgörande
  inflytandet i svensk politik.

  Kravet på att stänga ute Miljöpartiet
  är diskutabelt, tycker han.

  -Har man inga högre ambitioner i
  politiken än att få bort ett parti ur
  regeringen kan man ifrågasätta
  seriositeten med ett sådant parti."

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man säger och gör vadsomhelst för att behålla makten. Inget är heligt. Alla lögner och svek tillåtna. Makten framför allt och om nödvändigt även före landets bästa.

   Radera
 7. Gud vilken jävla cirkus...

  Å vilket satans gnäll på barnrumporna i regeringen, som sitter i precis samma sits som alliansregering innan dem, men nu gnäller över samma sak som de gottade sig åt innan.

  Har vi inga vuxna människor alls kvar i politiken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag börjar tro att politik till viss del handlar om att kvittera ut en trevlig lönecheck, fina middagar och mys i Stockholm än att faktiskt gediget arbeta för att framtiden skall bli bra för Sverige (gäller alla partier här, inga undantag).

   Radera
  2. Till viss del ska i detta fall läsas som "... politik handlar numera om att...".

   Radera
 8. Miljöpartiet kämpar på för att rädda vårt klimat-det kan väl ingen vara missnöjd med.
  De lyckas rätt bra-med SMHIs hjälp. Idag kom en ny rapport som visar att det blivit varmare de senaste åren.
  Koldioxiden får skulden!
  Vilket är att skylla ifrån sig-det är solen som skiner mer idag än förut! 8% mer strålning ger effekt!
  http://www.smhi.se/klimatdata/meteorologi/stralning/stralning-1.17841

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, felet är inte solens:

   "Män släpper ut mer koldioxid än kvinnor. Män äter mer kött, åker mer bil, flyger mer och är mindre intresserade av att förändra sitt beteende för att skona klimatet. Mycket förenklat kan man säga att klimatförändringarna orsakas av rika män,…. "
   http://www.mp.se/just-nu/asa-romsons-almedalstal-2014

   Så nu vet du vems fel det är.

   Radera
 9. Vad jag saknar den gamla sortens politiker. Sträng, Bohman, Fälldin osv. Det tycks vara så att med mer kvinnfolk, så blir det rörigare...Men då får man ju skäppan full om man säger så..Aja baja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag dom trodde det var judarnas fel?

   Radera
  2. Nej nej, det är de "vita heterosexuella medelålders judiska ickekvinnornas fel". Kom in i matchen BD.

   Radera
  3. Läste fel i rubriken. Det är alltså inte "judefrid" Aftonbladet vill ha.

   Radera
 10. Det är inte bara julefrid vi önskar.
  Vi önskar även att regeringens budget får vila i frid.

  SvaraRadera
 11. Nu håller vi tummarna att Romson och Fridolin åker ut med huvudet före. Att även islamisten mehmet kaplan åker ut med koranen för bör ses som en seger för demokratin.

  Vad mehmet kaplan "diskuterar" och "planerar" vid sin besök i muslimska länder i egenskap av bostadsminister? vet endast kaplan, muslimska intresseorganisationer och allah

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mehmet Kaplan var och tittade på Hagia Sofia för att få inspiration till hur man bygger om kyrkor till moskeer.

   Radera
 12. Snart kommer SD:s beslut

  Sverige står stilla :)

  SvaraRadera