Cornucopia?

2014-11-21 14:37

Tele 2 sänkt i attack

Tele 2:s mobil- och datanät sägs vara sänkt i ett massiv cyberangrepp, men det går fortfarande att ringa och skicka SMS. Även företagets hemsida ligger nere.

Aktuell hemsida för Tele 2

Tele 2:s presschef Oliver Carra säger följande till IDG:
"Jag kan konstatera att det är så till följd av en attack. Det är nationellt. Det går fortfarande att ringa och sms:a, men mobildatatjänsterna fungerar inte. Både privat- och företagskunder är drabbade."
Svenska mobiltelefonioperatörer är idag centraliserade och är ofta beroende av ett fåtal noder som i princip all kommunikation går genom, även för lokal kommunikation. Värst säger branschuppgifter att operatören 3 är, vars all trafik går via Danmark, även internt inom Sverige.

Tillägg: Tele 2:s hemsida fungerar återigen. Tur är väl det, för någon ytterligare information fanns inte på Facebooksidan, som inte uppdaterats sedan igår.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

7 kommentarer:

 1. Vilket svenskt media-/kommunikationsföretag har intressen i Ryssland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Tele2 started operations in Russia in 2003 when it launched GSM network in several regions. Over this time the company has turned from a small regional mobile operator into a federal player." - tele2.ru

   Kanske de inte har betalat sina månatliga mutor ordentligt.

   Radera
 2. Svenska Dagbladet verkar trögt idag. Men jag är ansluten via Telia och inte Tele2.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. Internet "gick ner" på mitt jobb idag, vi har tele2. Såg att skype fortfarande fungerade. Bytte då genast till Googles DNS som tillfällig lösning och urfade vidare. Borde nästa ingå i hemkunskapen i grundskolan.

  SvaraRadera
 4. Jag bor i Norge och har norskt Tele-2. Har haft problem med mobilt internet stora delar av dagen.

  SvaraRadera
 5. Det är purén vem annars?

  SvaraRadera
 6. Putin menar jag 😊

  SvaraRadera