Aktuellt

Slovakien: Sputnik V-vaccinet som levererades var inte det som använts i de påstådda studierna

AFP rapporterar att EU-landet Slovakien laboratorietestat de doser av det ryska påstådda vaccinet Sputnik V man köpt in i två miljoner doser...

2014-11-21 12:41

Sotji - nio månader senare

Dags för en liten uppdatering kring Sotji, den ryska sommarsemesterorten som för nio månader sedan höll världens dyraste vinterolympiad. Efter att ha bränt helt otroliga 51 miljarder USD på spelen gick en förnedrad Vladimir Putin istället över till att invadera och annektera Krimhalvön och därefter invadera sydöstra Ukraina.


Aktuella bilder på hur det ser ut i Sotji hittar ni hos Imgur här. Putins avlönade trollbataljons psyops, samt svansen av nyttiga oavlönade idioter brukar som bekant framhäva Ryssland som ekonomins, välståndets, demokratins beskyddare och framgångens bästa exempel och att allt blir bättre om man låter Ryssland ta över.

Bilderna talar sitt eget språk. Liksom livslängden, fattigdomen och den fruktansvärda infrastrukturen. Ovanpå detta stänger man ner sjukhusen och slänger ut patienter på gatorna. Världens dyraste olympiska spel, en massiv upprustning och krig i Ukraina är viktigare för Putinregimen än det ryska folkets hälsa.

Avslutningsvis ett foto från Röda Torget.

24 kommentarer:

 1. Glöm inte att det också hölls ett Formel 1-lopp i Sotji i oktober, det första någonsin i Ryssland, och självklart var Putin med och glänste. 17 sidor med bilder finns på:

  http://www.gpupdate.net/en/f1-photos/9832/2014-russian-formula-1-grand-prix/

  SvaraRadera
 2. Andelen muslimer bland de ryska värnpliktiga sägs snart nå 50%, för övrigt. Den lilla befolkningstillväxt som sker i Ryssland sker inte i huvudsak bland etniska ryssar utan bland tjetjener och ingusjer och sånt, plus att det ju flyttar in en del kazaker mm.

  Den som ser Ryssland som nåt bålverk mot ilskna muslimer bör nog tänka om. Mevdvedev har sagt att "Ryssland är en del av den muslimska världen".

  SvaraRadera
 3. Positivt för Husqvarna som kan börja sälja offroad motorcyklar där då det är snart är det ända vettiga sättet att ta sig fram.
  I övrigt fattade jag aldrig varför de prompt skulle hålla evenemanget i Sotji annat än möjligheterna för fuskbyggen, hade man satsat på en anläggning som man kunnat locka turister till efteråt för att ta marknad från EU. Ta båten till Sankt Petersburg och tåg till skidort hade ju varit gör mysigt men nej då varför satsa på sådana glädje projekt då kan man ju inte utmåla västerlänningarna som hot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, eller varför man skulle lägga ett vinter-OS i det enda hörnet av Ryssland som inte har snö, typ.

   Radera
  2. Med tanke på att Sotji ligger vid foten av Kaukasus med Europas högst berg drygt 10 mil bort så blev det väl inget problem. Alla tävlingar gick som planerat. Så ser det ut på planeten jorden min käre Ben Dover men från din galax kanske inte observationshjälpmedlen räcker till.

   Radera
 4. Det är så helvetes sjukt, pampväldet i idrottsrörelsen. Med risk för att bli tjatig, men det är helt förbluffande att man lägger ett vinter-OS i ett område där det inte fattades typ en skridskooval som snabbt kan byggas, utan där det inte finns någonting!! Hur fan kan dessa bjudresor fungera när IOK-delegaterna ska visas runt i de konkurrerande orterna, vad fanns det att visa upp? I London och liknande fanns ju redan hotellen i stort sett, och infrastrukturen. Man byggde arenor som kostade en del men ändå inte en BNP. I Sotji fanns ju inte ens vägarna. Och vem ska bo i hotellen nu, man kan ju lika gärna riva skiten.
  Lustigt nog gör man sedan exakt likadant med fotbolls-VM. Man lägger det i öknen så man får vara i fred. Kolla googlemap över området, det är bara sand alltihop. Mer än tusen slavar ska offras för att man ska kunna uppföra arenor som sedan inte kommer att användas, i ett land utan fotbollskultur eller -kunnande, i ett område som efter 5 års övervägande, efter beslutet ifråga, anses vara för vamt att spela fotboll i. I vart fall på sommaren.
  Debil-imbecill- idiot är ju den gamla psykvårdsskalan, men idiot räcker inte riktigt till här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Överdrev lite när jag sa att det inte fanns något alls i Sotji, det stämmer ju inte. Sotji var ju lite känt bland ryssarna redan innan som resmål.
   På sommaren alltså. Som badort.

   Radera
  2. Även på vintern. Stranden består bara av stenar vilket gör det mer underligt som badort. Var där 1970. Kanske det var omtyckt under tsartiden.

   Radera
 5. Just nu pågår rond 10 i Schack VM i Sotji mellan Indiern Vishy Anand och regerande 23 åriga Norska världmästaren och tidigare underbarnet Magnus Carlsen.
  Carlsen leder (något tursamt) med 5-4. Först till 6,5 poäng vinner VM.
  (remi ger 0.5 , seger 1 poäng)

  http://www.sochi2014.fide.com/

  Magnus Carlsen slog Karpov som 13 åring och fick remi mot Kasparov. Han anses som den bästa schackspelaren sedan Kasparov och rankas ofta trots sin unga ålder som den näst bäste genom tiderna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fy för schack-VM!
   Varför tvingas vi se heterosexuella vita medelålders män som hänger över ett bräde och gnider knäna mot varann i timmar? Och varför ska alltid vita kriga mot svarta i gammal kolonial anda, och varför ska alltid de vita börja ?
   Heteronormativiteten och rasifieringen i sportvärlden är exempel på kulturella produkter som vi måste bekämpa till förmån för genus och transsexualitet. Man kan inte bortse från kognitiva effekter av ett könsneutralt pronomen.
   När får vi se ett schack-VM präglat av queerteori och HBTQ-perspektiv i en transnationell värld. Låt hen som är intersexuell och polymorft pervers (enligt Sigmund Freud) få en egen turnering för deltagare med kontrabinär könsidentitet, helst med mångfärgade pjäser där alla ska ha rätt att börja spelet utan diskriminering.

   Radera
 6. Jag inser ju att jag besvarade delvis min egen fråga i föregående kommentar men hoppades att någon med ypperliga insikter skulle visa att så enkelt kunde det inte vara. men om det är det föranleder det mig att undra om de Ryska politikerna lika aggressivt dumma som de Svenska är undfallet dumma dvs exakt samma fast tvärt om. Man är så uppfylld av att styra fårket att man missar att se dem som en resurs att tippa åt de håll man tjänar på, man tror inte att man kan styra fårket medans de är glada lätthanterliga med fortfarande inte har något att säga till om.
  Kontrollbehovet kanske är så berusande att man missar den större bilden.
  Aja Fredags flum.

  SvaraRadera
 7. Mongoloket mina herrar!

  SvaraRadera
 8. Stackars ryssar, de måste vara jättefattiga som har ett hål i asfalten...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte bara ett hål i gatan, vattenpölen har ju forman av en stjärna. Hade fotografen backat några steg hade han förmodligen fått med vattenpölar med hammaren och skäran också (den riktiga flaggan). Uttrycken för det fornastora finns djupt ingraverat i den ryska folksjälen och tar sig många fysiska uttryck. Ungefär som italienare som ofta hittar Jesus i rostat bröd.

   Radera
 9. Jag hade funderingar om andra bulor som efter 9 månader punkterades ;-)

  SvaraRadera
 10. Finns det fortfarande folk som förespråkar ett svenskt OS?

  SvaraRadera
 11. Det är 51 miljarder USD som Putler inte kunde lägga på militären. Jag är i alla fall överlycklig över fiaskot.

  SvaraRadera
 12. " Liksom livslängden, fattigdomen och den fruktansvärda infrastrukturen. Ovanpå detta stänger man ner sjukhusen och slänger ut patienter på gatorna. "
  Observera att allt detta är Putins fel. Han har ända sen han var en liten parvel rest Ryssland runt med spade och hacka och förstört ryska vägar.

  SvaraRadera
 13. Kan man förvänta sig en objektiv rapportering från en person som tjänar pengar på att sälja böcker som handlar om hur Ryssland invaderar Sverige?

  Bilden från "PerfectRussia" lades upp på internet för länge sedan. Här finns bilden i ett inlägg publicerat 2007 http://lenta.ru/news/2007/03/16/winter/. Det här är så klart Sotjis och kriget i östra Ukrainas fel? Mest troligen finns hålet inte kvar idag. Fast låt oss glömma verkligheten. "PerfectRussia" förmedlar ju en mycket bekvämare verklighet åt oss.

  Har du berättat vad som hände med ställverket som exploderade cornu? Det kan jag göra, det var ukrainska trupper som sprängde sönder ställverket, vilket har fört med sig att Donetsk civilbefolkning nu är utan färskt vatten. Detta har skett snart efter att Porosjenko har stängt av all offentlig service i Donetsk och Lugansk och sagt att han ska "tvinga deras [donetsk civilbefolknings] barn ned i källaren" i Donetsk och Lugansk i ett tal till nationalistiska grupperingar i Odessa.

  Det kan även berättas att OSCE inte tillåts inträde till flera orter som ockuperas av ukrainska trupper. FN har rapporterat att dessa trupper våldtar lokalbefolkningens kvinnor. FN berättar även att ukrainska trupper använder klusterbomber mot lokalbefolkningen. 1/3 av alla som dör eller skadas av klusterbomber är barn enligt FN.

  Fortsätt gärna rapportera om bostadsbubblan, men behandla oss inte som idioter. För det är vad du gör när du använder bilder från minst 2007 (kanske tagna på 1990-talet) för att ge en bild av Ryssland idag, eller när du glömmer att berätta om att lokalbefolkningen utsätts för fruktansvärda övergrepp i östra Ukraina, och att regeringsstyrkorna inte tillåter OSCE inträde till städer i området, vi pratar om ett nytt Jugoslavienscenario. Det är fullt möjligt att det pågår etniska rensningar i detta område just nu, ingen vet vad som händer därinne. Är inte det jävligt skrämmande? Mer skrämmande än en ubåt i skärgården.

  SvaraRadera
 14. Hela "berättelsen" som Cornu målar upp om ett stagnerande Ryssland under Putin är smärtsamt missvisande och oärligt, ja Ryssland investerar i sitt försvar, det är en suverän stat varför skulle Ryssland inte investera i sitt försvar? Det är bara lydstater som t.ex. Sverige som inte har ett försvar. Levnadslängden under Putin har ökat, fattigdomen har minskat, sjukvården har förbättrats. Ryssland är inte rikt men det har Ryssland ALDRIG varit. Det som kan konstateras är att Ryssland har blivit rejält mycket rikare under Putin än vad det var under tsarerna, Sovjet eller under Yeltsin. Tycker man att Putin är en dålig ledare för Ryssland så har man en väldigt skev bild av hur Ryssland var före Putin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trenden med att fattigdomen minskade startade innan Putin tillträdde, efter den ekonomiska krisen 1998. Nu minskar fattigdomen inte längre - men oligarkerna blir så klart rikare varje år. Till exempel. Att sjukvården förbättras vetefan, sjukvårdsbudgeten har ju skurits ner för att finansiera landstigningsfartyg och nya missiler och sånt.

   Bara för att Ryssland var ruttet innan Putin betyder ju inte det att han är bra, tvärtom. Han bör utvärderas på sina egna meriter, t ex att fattigdomen inte minskar etc.

   Radera
  2. Ryssarna hade haft det ännu bättre om det inte var för den koruption som råder i Kreml med Putin som chef.

   Radera
  3. Nej Ben Dover, 1998 var genomsnittslönen nere på en rubel och Rysslands ekonomi kollapsade. Putin tillträde 1999 och det var under Putin som Rysslands ekonomi de facto återhämtade sig. Föraktet i väst mot Putin har i hög grad att göra med de konfiskeringar han har utfört mot oligarker som passade på och gjorde sig rika med hjälp av Yeltsins fanatiska privatiseringspolitik. Läs på om oligarkernas historia så inser ni att Putin har inneburit en enorm förbättring för Ryssland än när landet styrdes av Yeltsin.

   http://en.wikipedia.org/wiki/Russian_oligarch#Yeltsinian_oligarchs

   Radera
  4. @ Älvsborgs Län Putin tog över först 1999 i december och kanske hade lönen stigit till 1 rubel och 5 kopek. Att det gått kraftigt framåt sedan dess hör inte hemma i denne intellektuelle dvärgs hjärna.

   Radera