Cornucopia?

2014-11-29 09:01

Signeringar idag i Landskrona, Center Syd och Malmö

Jag har sedan länge passerat gränsen för att vara tjatig, så jag kör det igen.


Idag signerar jag böcker hos Akademibokhandeln i Landskrona klockan 11:00 - 12:00.

Därefter hittar ni mig hos Akademibokhandeln Center Syd klockan 13:00 - 14:00.

Slutligen finner ni mig hos Akademibokhandeln Triangeln i Malmö klockan 15:00 - 16:00.

Kom förbi och säg hej och/eller klara av julklapparna. Vi ses där.

På tal om Landskrona så kör den liberale ledarskribenten, tillika regissören och nyligen föreslagen till posten som partilös ordförande i Landskronas kulturnämnd, en Kickstarterkampanj för post-production av sin långfilm Bitch.

Filmen är redan inspelad, med bland annat Amanda Ooms och Anders Granström i rollerna, men behöver ytterligare finansiering för klippning, ljud, musik etc. Kickstarterkampanjen hittar ni här och jag har lagt ut detta för att Csaba är en allmänt skön snubbe som gör sköna grejer. Och för att han frågade och det är jul.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

8 kommentarer:

 1. "och det är jul"??? För mig är det november. En liten silvrig plastgran står på bordet med blå LED. Ur LED är tiden. Möjligen bjuder min fru på glögg senare idag och ja det går an.

  Fast om tre veckor går vi mot ljusare tider.

  Så lycka till med julhandeln. Ska diskret kolla om barnbarnets föräldrar vill ha en bok.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 2. En Skåneodyssé. Då passar kanske länken bra.
  http://www.ordlistan.nu/sk%C3%A5nsk-lexikon-15124657

  SvaraRadera
 3. Bäste Nanotec!

  Blå LED passar perfekt i dessa dagar
  Speciellt den 10 december.
  Tre japaner får ju Nobelpris för just blå LED då!.
  För övrigt ett Grattis till bloggaren för försäljningen av TV (?) rättigheterna av Stjärnklart.
  Tack för övrigt att du missade APCK ock APKN med kärnvapen insatsen igår.

  SvaraRadera
 4. Tack skepparn!

  Blev genast på bra humör. När den ålderstigna glödlampan ersätts med LED minskar BNP för mindre el behövs. På samma sätt får vi högre produktivitet vid tillverkning med mer robotar och BNP minskar. Världens rikaste föreslår tredagarsvecka andra föreslår kortare arbetsdagar vilket också minskar BNP. Ibland kan minskad BNP förbättra för de flesta.

  Solen har precis brutit igenom novembermolnen - ska nog gå ut och kolla läget i växthuset och hämta morgontidningen. Kan finnas något intressant att upptäcka där.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad odlar du i växthuset Nano?

   Jag har LED överallt hemma, sätter upp LED i mitt arbete så fort tillfälle ges.

   4 ställen runt huset väl upplysta på natten, kostar ca 22 watt i timmen.

   Radera
  2. Jag odlar mest trivsel. Gillar att tidigt möta våren där och när solen lyser kan det bli riktigt skönt efter några timmar redan i slutet av januari. Fika och ibland lunch där är vanligt. Finns parasoll ett vanligt runt plastbord och några sköna stolar.

   Fast visst - det blir också tomater, lite kryddor och en hel del blommor. Lite potatis i hinkar och jordgubbar också. Ska plantera lite tulpaner i krukor snart för att sedan plocka in i vår. Har ingen uppvärmning förutom solen och ingen extra belysning men det finns el indraget så kan nog bli LED framåt. Vet att det krävs olika frekvenser för optimal odling men kan inget om det. Tror mig förstått att det krävs olika ljus vid olika tider för växterna.

   Tycker din användning av 22 watt inte kan kallas särskilt slösaktig. Om en kris inträffar blir det mer sallad och grönsaker och kanske inga blommor. Kan nog montera in någon gammal spis och elda med ved för värme också.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. "Odla trivsel" låter nice!

   Funderar också på att odla något ätbart nästa säsong, har inte så stor yta och måste byta ut den befintliga "jorden" som mest är sand annars går det nog inte.
   Tänkte odla lök, vitlök, gräslök, morötter och lite potatis.

   Får väl se hur det blir, börjar bli gammal och det lutar även åt att behöva byta land snart så man inte är fast här när det går helt åt skogen, (vilket det kommer att göra) har heller ingen lust att vara del i ett galet land som ger terrorister en fristad med all-inclusive..

   Radera
  4. Hoppas du lyckas med dina planer på odling. Ger inget råd om jordens beskaffenhet men du behöver knappast byta all jord utan mer komplettera lite.

   Min syn på framtiden är att det kommer problem med mycket men att Sverige har en del fördelar framför de flesta andra länder. Några fördelar är den stora tillgången på el utbyggt internet och mycket kunnande inom IT i bred bemärkelse. Närmsta problem av någon dignitet är förmodligen bostadsbubblans avveckling men följderna av peak oil är världsomfattande och klimatproblemen bekymrar mig mer. Svarta svanar som en galen Putin kan också slå till. Anser att ett rimligt försvar med bredd (också civilt ekonomiskt psykologiskt mm) måste byggas upp igen. Ett försvar underlättar också att ta hand om många andra katastrofer än krig.

   Visst gömmer sig säkert en och annan terrorist här och fler än han som sprängde sig på drottniggatan kommer att agera med död för oskyldiga. Fast en organiserad terrorkampanj liknande IS ser jag som osannolik.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera