Cornucopia?

2014-11-15 18:12

(S) i Muteborg försökte muta Vägvalets Theo Papaioannou

I Sveriges korruptionshuvudstad Göteborg försökte (s) muta Vägvalets partiledare Theo Papaioannou genom att erbjuda honom en lön på över 691 000:- SEK om året för att sitta med på lite möten hos Överförmyndarnämnen. I utbyte skulle han rösta för socialistpartiernas budget i Göteborgs kommun, som behövde en röst till för att gå igenom i "arbetarstaden".


Theo Papaioannou tackade förstås nej, och har istället gått till media och berättat om mutförsöket.

GT skriver:
Valresultat kommunfullmäktige
Göteborgs kommun 2014 (2013 i grått)
Källa: Valmyndigheten
"Det var Johan Nyhus (kommunalråd, S). Jag ville diskutera politik och sa det att om vi skulle rösta med deras budget så skulle Vägvalets politik faktiskt genomslag och inte bara att vi skulle få någon slags plats som man får ett stort arvode för. Jag sa till Nyhus att vi i Vägvalet är öppna för förhandlingar, men när de säger "jag undrar om du kan ta en sådan här plats för att säkra budgeten" så...Theo Papaioannou beslutade sig sedan att tacka nej."
"Vänstervågen sveper genom
Sverige"
. Röster på (s) i Muteborgs
kommunalval.
(S) förnekar förstås det hela. Duh!

Enligt Bonnier/GT används posterna i Överförmyndarnämnden för att muta politiker att följa Muteborgsregimens politik.  I utbyte mot detta får man en månadsön på 57 660:- för något möte i veckan.

Muteborgsandan lever och frodas alltså.

Som någorlunda förutspått går socialisterna bakåt i Göteborgs kommun, antagligen i takt med att ingen go' arbetare har råd att flytta till kommunen i spåren av bostadsbubblan. Det tidigare korruptionsbärande (s) fick nu endast 22.39% i denna arbetarekommun, även om kommunistpartierna (v) och (fi) gick starkt framåt.

Vågar man hoppas på under 20% av rösterna på (s) i nästa kommunalval i Muteborg?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

7 kommentarer:

 1. Sådant här lärde sig kårpolitiker i FFS också redan innan de tog klivet upp i kommun, landsting och riksdag. Personer kunde lätt hoppa från ett parti till Socialdemokraterna (kårparti plus rikspartiet) om de fick tjänst på kåren. Man drog sig inte heller att göra de mest som fanns i ens makt för att behålla makten i kårpolitiken trotts att Socialdemokraterna var ett mindre parti bara för att öka möjligheten att hoppa vidare till SFS och senare bli "riktig" politiker. Märkligt att en av de huvudmän som låg bakom de odemokratiska handlingar som senare ledde till ogiltigförklarat kårval för FFS fortfarande idag har "Former Ordförande vid Filosofiska fakulteternas studentkår" överst på sin Facebooksida så här 15 år efter att personen i fråga var det...

  SvaraRadera
 2. Ser det mera som realpolitik. En stor del av Sveriges befolkning har numera sin försörjning inom flyktingindustrin. Upplevs kanske inte som det optimala, men nöden har ingen lag.
  Nyhus agerande andas desperation, men som sagt. Nöden har ingen lag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fattar inte din poäng här ...

   Nyhus agerande andas desperation

   Men hur går det ihop med Sveriges befolkningens försörjning i flyktingsindustrin ?

   Radera
 3. Inte minst sorgligt är det med tanke på hur viktig överförmyndarnämndens arbete faktiskt är. Det har under de senaste åren förekommit flera fall där gode män visat sig vara allt annat än goda.

  Då behövs det oförvitliga och ärbara personer i överförmyndarnämnden. Vilket per definition inte är fallet om de låtit sig muta dit.

  SvaraRadera
 4. Mycket beror på Regeringen Lövfén. En svag regering kommer att återspeglas på kommunalvalen i framtiden big time.

  SvaraRadera
 5. Torr och fin debattartikel om ekojordbruk i Svd idag. Obligatorisk, minst sagt.

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/ekologisk-odling-vagen-till-svalt_4105533.svd

  SvaraRadera
 6. (S)tora styrkan ligger i den obefintliga (m)utoppositionen. Resultat: status quo.

  SvaraRadera