Cornucopia?

2014-11-03 11:49

Nytt trafikrekord på bloggen

Oktober innebar ett nytt trafikrekord på bloggen, där nästan 1.3 miljoner sidvisningar genomfördes enligt Google Analytics.


Google Analytics är en klientsideloggning, och faktiskt trafik loggad på servern brukar ligga runt 10% högre. Blogger erbjuder dock bara sidvisningssiffror på serversidan.

Rekordet gällde på både sidvisningar, sessioner (besök) och användare (besökare). Graf enligt nedan.
Trafik per månad cornucopia.cornubot.se. Sommarmånaderna med lågtrafik i maj - juli markerade med mörkare bakgrund. I september 2012 fanns det en enkätbugg som innebar att mobila enheter laddade om sidan och drog upp antalet sidvisningar. Siffror för besök och besökare är dock korrekta för den månaden.
Procentuell tillväxt av trafiken.
Här jämförs respektive års tio första månader
med trafiken under samma period föregående år.
Själva trafiktillväxten fortsätter vara god med 40 - 50% i tillväxt under årets första tio månader, även om de lågt hängande frukterna de första åren förstås är över.

Faktiska siffror i oktober var 181 438 unika besökare, som besökte bloggen 721 821 gånger och tittade på 1 297 897 sidor.

Som exempel för en enskild vecka var trafiken vecka 44 enligt Google Analytics 60 195 unika besökare, som besökte bloggen 161 169 gånger och tittade på 278 061 sidor.

Med anledning av detta har jag uppdaterat annonspriserna för bloggen.

Det har nu publicerats 8 491 blogginlägg på bloggen sedan september 2008, och under tiden har jag även skrivit tre romaner och håller på med den fjärde. Enligt Bloggers serversideloggning har det visats 35 422 367 sidor och skrivits 212 823 kommentarer sedan starten.

Tack för att ni läser och möjliggör fortsatt skrivande av sedvanligt varierande kvalitet.

Tillägg: Som jämförelse med mina 60 195 unika besökare på en vecka, så är det en trafiksiffra som är hälften av Boråstidningens (BT.se), som rapporteras som 121 039 i snitt. Borås är Sveriges 13:e största stad...
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

7 kommentarer:

 1. Grattis och tack!

  Du har dessutom visat på gammelmedias onödighet och haveri. Dem besöker jag i princip aldrig längre. Det räcker med dig, dina blogggrannar, deras grannar, yr.no samt lite vanlig mellanmänsklig ryktesspridning för att hålla sig rimligt au jour.

  God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Ser ut som sista maniska fasen...?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. TV-inslaget i Rapport gav sitt, liksom det gjorde 2011. Sedan hade vi valet innan dess. Bör lugna ner sig som alltid.

   Radera
 3. Grattis, du är landet mellanmjölks motsvarighet till Alex Jones, gammelmedias baneman.

  SvaraRadera
 4. Tack själv!

  Du driver Sveriges bästa blogg IMHO och är väldigt produktiv, jag håller inte med om alla slutsatser du kommer fram till men ämnesvalen är oftast intressanta.

  SvaraRadera
 5. Teknisk anekdot, ta det som du vill:

  Jag surfar ibland in via min Android mobila dumtelefon (Android version 2.2.2) och även om bloggen är läsbar så känns det som om att den ligger och tuggar i bakgrunden medan jag läser och suger batterikraft som ingen annan blog jag läser på min mobil. Det är så illa att jag undviker Cornucopia? via mobilen och spar läsning tills det jag har telefonen kopplad till elnätet eller när jag kan läsa via desktop.

  Mvh, En pendlande läsare.

  SvaraRadera