Cornucopia?

2014-11-10 09:27

Mediakrisen: De stora dagstidningarna ökar inte längre på nätet

Tillägg: Ny, komplett artikel hittar ni härJag sitter och tar fram en bunt grafer för landets stora dagstidningars webtrafik. För att få ut något slänger jag ut en översiktlig graf nedan och läcker slutsatsen från kommande inlägg.

De stora svenska dagstidningarna ökar inte längre på nätet, undantaget Expressen.se SVD.se. I själva verket minskar antalet unika läsare för flera av tidningarna. Övriga har stagnerat och har inte ökat sin trafik på flera år. Inte ens Internet är en räddning för gammelmedia.

Plottrig graf nedan, utifrån KIA Index data. Mer och bättre grafer i ett kommande blogginlägg, men klockan är halv tio och jag måste publicera.
Unika webläsare per dygn hos Sveriges största dagstidningar 2007 - 2014

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

8 kommentarer:

 1. Att DN.se inte har fler läsare torde bero på att de är rädda för att ge medborgarna möjlighet att kommentera artiklarna. De anser att det är lättare att sätta den politiska agendan som de vill om medborgarna inte ges möjlighet att uttrycka sina åsikter. Det kallas liberalism.

  SvaraRadera
 2. Som man bäddar får man ligga - eller det går inte att ljuga hur länge som helst.

  SvaraRadera
 3. "Men klockan är halv tio och jag måste publicera." Förstår att det är krav från annonsörer men det får inte gå ut över nästa bok. Fast jag tycker det är intressant statistik för jag visste att papperstidningar minskar men trodde de ökade på nätet.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 4. grafen skulle tjäna enormt på att snittas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och det hittar du i nästa artikel.

   Radera
 5. Varför pendlar graferna så mycket och lika? Har det med stora nyheter att göra?

  SvaraRadera
 6. Åtminstone kvällstidningarna har ju andra strategier med viralsajter istället för redaktionellt material. Dessa ligger på andra domäner och är inte med i KIA-index.

  SvaraRadera