Cornucopia?

Aktuellt

Swedbankkund - vilken bank ska du byta till?

Detta inlägg är att betrakta som reklam. Tillsammans med Compricer kan bloggen nu presentera jämförelser mellan alla bankers bolåneräntor ...

2014-11-14 11:52

Lysande recension av Stjärnklart

Författaren Kim M Kimselius har läst och nu recenserat min senaste roman Stjärnklart. Det är en lysande recension, som ger inte så lite prestationsångest nu när jag skriver på uppföljaren och betyget blev 5/5.

Kim M Kimselius skriver barn- eller ungdomsböcker för åldersgruppen 12 - 15 år, och hennes egna böcker är spännande historiska romaner. Ni hittar en lista hos t ex Adlibris.

Om Stjärnklart skriver hon:
"Ännu en gång har Lars Wilderäng lyckats skrämma mig och göra mig sömnlös med en av sina böcker. Han är en mästare på att gripa tag om läsaren och få mig att tro att allt det han beskriver verkligen är sant och händer just då i det ögonblicket.
[...]
Personporträtten är mästerliga, många skilda livsöden länkas ihop och visar på hur liten världen trots allt är. Jag gråter när någon dör och Lars ska ha en eloge eftersom han inte tvekar att döda huvudpersonerna, det gör berättelsen mycket trovärdig, för det är just så livet är, vem som helst kan dö, när som helst, ingen är förskonad från döden."
Fick just en första omslagsskiss för Stjärnklarts uppföljare, men det är antagligen några veckor till innan omslaget är färdigt och spikat. Om inte annat kommer det med i Massolits vår/sommar-katalog som kommer ut i januari, då uppföljaren antagligen kommer finnas utlagd i systemen vid det laget.

Uppföljaren bör släppas under sommaren, antagligen augusti 2015.

Jag kommer börja blogga om skrivande, författande och litteratur hos Litteraturmagazinet inom kort, och blir en av deras författarbloggare i sällskap med t ex Mats Strandberg, Sara Lövestam mfl. Första inlägget är redan skrivet och kommer säkert intressera er. Men oroa er inte, jag fortsätter blogga här som vanligt, och länkar över till Litteraturmagazinet när jag skriver något där.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

16 kommentarer:

 1. Sitter på Enköpings bibliotek.
  Eget internet fungerar ej i byggden.
  Passade på att fråga om ditt opus.
  Det var beställt redan och kö.
  Kul för dig.

  SvaraRadera
 2. Först fick jag intrycket att du har börjat recensera recensionerna av din bok... lol

  SvaraRadera
 3. Ja, behåll bloggen. Den är en bra plattform för att marknadsföra dina böcker. Frågan är hur det hade gått med din första roman om du inte hade haft denna språngbräda.

  SvaraRadera
 4. Kul! Jag uppskattade Stjärnklart mycket. Hoppas att de två första böckerna kommer som ljudböcker också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två första finns som ljudböcker. Föredrar du CD-bok, MP3-CD eller nedladdningsbar ljudbok? Samtliga finns. Eller nja, CD-bok är slut på den första, men jag har kvar.

   Radera
 5. Lägg ned författandet Lars, ger mig den på att Bonnier och Schibstedt stödköper dina böcker för att få dig att sluta blogga och bli författare på heltid.
  Din blogg är relevantare än de fyra DN/Svd/Exp/AB tillsammans och din förmåga att snabbt ta fram samband och korrelationer fantastisk.
  Och nej, jag tänker inte köpa dina böcker förrän jag hittar dem i trasig boklåda på en loppis och jag är säker på att du inte får en krona i royalty.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag känner kärleken. "inte får en krona i royalty".

   Radera
 6. Halvvägs in i Stjärnklart.
  Lättläst men lite rörigt.

  Inget för optimister som mig såhär långt!

  SvaraRadera
 7. Härligt, ser framemot uppföljaren till din spännande bok :)

  SvaraRadera
 8. Instämmer med recentionen. Grym bok som är mycket svår att släppa ifråns sig. Dessutom fick jag anstränga mig för att hålla isär berättelsen och den dagliga verkligheten.

  SvaraRadera
 9. Dragit ner på jävligt uppfattat och order / kordord?

  SvaraRadera
 10. När kommer Stjärnklart som pocket?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt, vet ej. Antagligen april-juni. Före semestern iaf. Gissar på maj.

   Radera
 11. Äsch, spoiler i citatet ju. Du kunde väl varnat för det i rubriken? :/

  SvaraRadera