Cornucopia?

2014-11-27 16:33

Läsarna: Budgeten faller, men regeringen sitter kvar

Dags att summera läsarnas svar från gårdagens enkät om den kommande budgetomröstningen. Läsarna vill med mycket stor majoritet att budgeten faller, men tror inte att regeringen avgår.


När det gäller läsarnas vilja, så var det endast 9.63% som inte ville att budgeten skulle falla. En slutsats av det är rimligtvis att nu när jag slutat kritisera alliansen, eftersom de inte är i regeringsställning längre, så har de flesta av mina tidigare vänsterväljande läsare slutat läsa bloggen. Win some, lose some. Får se om de kommer tillbaka när alliansen går i regeringsställning och jag börjar kritisera de partierna istället.

Samtidigt vill 8.91% av läsarna att budgeten fälls, men regeringen sitter kvar. Exakt vilken logik som gäller där för någon gärna förklara. Kanske är det hardcore alliansenväljare som inser vilken enorm skitstorm som riskerar träffa Sverige under mandatperioden och vill att den ska landa i knät på socialisterna.

När det gäller tron om utfallet så tror visserligen nästan två tredjedelar, specifikt 65.05% av läsarna, att regeringens budget faller och alliansens budget klubbas. 

Däremot tror endast 33.67% att regeringen faktiskt avgår.

Ungefär hälften av de som tror att budgeten fälls tror alltså att (s)va(mp)regeringen sitter kvar och regerar med alliansens budget. Man tror alltså att Löfvéns uttalanden bara är tomma ord och att det personliga skattepengdiandet som statsråd väger tyngre än förnedringen att regera på oppositionens budget.

Resultatet från enkäten nedan.
Läsarnas önskan och tro i frågan om budgetomröstningen. Klicka på bilden för skarpare graf.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

11 kommentarer:

 1. Du har en cynisk läsekrets. :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju verkligen gått åt skogen för det det här landet och det kommer att fortsätta.
   Kommunisterna har nästlat sig in överallt, hjärntvättat befolkningen och manipulerat dem via media i åratal.

   Ibland kan jag knappt förstå att det finns någon som ens skulle få för sig att rösta på något annat än SD men då blir jag påmind om att 87% är fullständigt förda bakom ljuset och vilseledda av den fantasiverklighet som media presenterar dem.

   Så tyvärr sitter nog regeringen kvar när Alliansen röstar på deras budget istället för sin egen bara för att blockera SD..

   Blockera SD samlar fler godhetspoäng än att ta över ett sjunkande skepp och inte kunna göra det som skulle behöva göras utan att bli dömda till att vara rasister

   Blockera SD är det viktigaste, leda landet rätt är en sekundär mission.


   Radera
  2. Jag tror man kört i kaklet med godhetspoäng på att blockera SD från alla sidor, Elefanten är ju att en god portion av landets väljare vill ha Alliansen/SD politik men hur det ska genomföras......

   Radera
  3. Det blir misstroendeförklaring och SD har redan röstat mot Löfven som statsminister en gång.

   I verkligheten var det Alliansen som tvingade fram Löfven som nu står med byxorna nere. Alla väljare är inte imponerade.

   Radera
 2. Jag är så cynisk att jag till och med tror att regeringen sitter kvar och dessutom låter bli att implementera alliansens budget även om den går igenom. Vem ska hindra dem, typ? Lagar gäller ju bara andra. Möjligen ombildar man regeringen med resultatet att försvarsministerposten istället går till en miljöpartist som förstår vikten av att föra en feminin försvarspolitik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Feministisk, inte "feminin".

   Feminitet är bra och passande för unga fröknar. :-)

   Feminism är kvinnohat.

   Radera
  2. Ah.. sorry.. tänkte'nte..:-) Självklart menade jag en "feministisk försvarspolitik".
   Hellre en feminin försvarsminister än en feministisk dito. :-)

   Radera
 3. En fråga: Vem/Vilka har rätten att utlysa extraval? Jag hörde häromdagen att den avgående regeringen inte har det, men jag har missat den detaljen. Är det riksdagen som helhet som måste rösta om det? Är det förste talmannen? Eller någon form av tjänstemannaministär som sitter kvar när ordinarie ministrar avgått?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är regeringen (ej avgående) och talmannen om det saknas en statsministerkandidat. Det måste också gå tre månader sedan ordinarie val.

   Radera
 4. Tror att ministrarna är så Regeringskåta att dom sitter kvar även med en Alliansbudget, åtminstone till tiden för lägsta avgångsvederlag inträffat.
  Som ErikG säger så åtalades inte A-Regeringen för att dom inte lydde Riksdagens klubbslag om slut på intag i FAS3.
  NU så går väl A-budgeten med typ 50-miljarder mer back än ram?
  Åtal?
  Då tror jag mer på http://www.riksdagen.se/sv/Sa-funkar-riksdagen/Riksdagens-uppgifter/Kontrollerar-regeringen/Misstroendeforklaring/

  SvaraRadera
 5. Det är sadisten i mig som vill att (s)va(mp) sitter kvar men tvingas genomdriva aliiansens budget.

  SvaraRadera