Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-11-08 15:16

Kraftiga courtagehöjningar hos Avanza

Nätbanken Avanza har i dagarna kraftigt höjt courtaget för åtminstone sina Avanza Mini-kunder.


Tidigare hade man ett courtage på 9:- SEK upp till affärer på 15 000:- SEK, eller 0.06%, men ligger nu på 0.25% från början. 

En för småsparare rätt normal affär på 15 000:- SEK kostar inte längre 9:- SEK, utan 37:50 SEK.

Huruvida man reviderat och höjt courtagen för övriga kunder låter jag vara osagt. 

Däremot har en del i veckan drabbats av ett frågeformulär för att få göra affärer hos Avanza, där man bland annat måste berätta varifrån ens kapital kommer ("know your customer"-kraven). Det fanns dock inte något alternativ för pengatvätt, finansiering av terrorism eller andra kriminella aktiviteter, så exakt vad syftet med den enkäten var är okänt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

5 kommentarer:

 1. Samtidigt har man sänkt minimicourtaget kraftigt, och välkommnat minikunder in i Iskvärmen, jag tror att jag som summa gillar förändringen.

  SvaraRadera
 2. det finns väl flera olika cuttage klasser o man kan som kund byta modell varje månad tror jag.
  Knutte

  SvaraRadera
 3. Hur man än vrider och vänder på det så är Avanza bäst i klassen för småsparare för ISK och KF

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har köpt ett knippe aktier denna vecka för sammanlagt 14 kr i courtage...

   Radera
 4. Vi har skrivit om höjningen och sänkningen av courtage på sparabloggen.com.
  Får väl anses mest som smyghöjning...

  SvaraRadera