Cornucopia?

2014-11-16 21:04

Hur mycket ekologisk mat köper du?

Med tanke på debatten kring ekologisk mat under dagen, hur mycket ekologisk mat köper du?

Här avses din egen definition av ekologisk mat - t ex köp av ägg från din lokala bonde, eller att äta din egen gift- och konstgödselfria potatis, eget eller köpt viltkött (ej utfodrat i hägn) osv, och inte bara certifierat ekologisk mat.

Svara nedan.

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

7 kommentarer:

 1. När jag har köpt ekologisk mjölk har jag gjort det för att vara snäll mot bönder.

  SvaraRadera
 2. Jag saknar alternativet "vet ej".

  Räknas frigående brasilianska oxfiléer uppfödda på naturligt gräs som ekologiska, eller måste det vara snabbväxande instängda svenska broilerfiléer som är kravmärkta och uppfödda med lokalt ekologisk odlat kraftfoder?

  Frågan kanske är lite tillspetsad men belyser ett potentiellt problem.

  SvaraRadera
 3. Saknade två svarsalternativ:
  Nej, jag tror inte på miljöfloskler.
  Nej, jag odlar och föder upp det mesta själv

  SvaraRadera
 4. Vill tillägga att jag inte hunnit in på det ekologiska ännu, men det är planen. Försöker när möjlighet ges men jag bor i en bananrepubrik där man verkligen inte kan lite på leverantörerna. (thailand)

  Jag vet inte vad mänskligheten har att vinna på att snacka ner ekologiskt. Det säger ju säger ju sig själv att det som odlas kommer vara mer, nyttigare, och mer motståndskraftigt.

  Möjligtvis har vi fortfarande mycket att lära om just gödningsmedel men det är väl denna väg vi borde vandra, likväl som vi borde vandra mot alternativa energikällor?

  Varför inte titta på Amishfolket i USA för mer information. De har ju såklart redan börjat testa och utvärdera. Intressant information som man kanske kan spinna vidare på. En del av dem börjar gå mot Ekoodlat där man använder en typ av kol som en komponent i gödningsmedlet. Synd att vi snart förbrukat allt... En länk här http://www.lewrockwell.com/2013/09/joseph-mercola/secrets-of-the-amish/

  Tack för ordet

  SvaraRadera
 5. läste inte innan jag röstade, kollade bara rubriken

  trodde omröstningen menade mat i affären som märkts som ekologisk

  SvaraRadera
 6. Hmm köper inte ekologiskt då det saknar miljöfördelar...

  SvaraRadera
 7. Köper nästan alla produkter ekologiskt.
  Fast vissa dager känns det som att jorden ändå kommer gå åt helvete så då köper jag hem lite kött och batterier som dumpar i ån.

  SvaraRadera