Cornucopia?

2014-11-11 11:57

Ha redo popcorn till klockan 14:00

Om några minuter avslutar Stabilitetsrådet sitt möte, och klockan 14:00 inleder Finansinspektionen sin presskonferens, där åtgärder mot hushållens skulder ska presenteras. Allt tyder på att det ska handla om amorteringskrav.Den lede FI skriver på sin hemsida:
"Den 11 november kl. 14.00 presenterar Finansinspektionen (FI) nya åtgärder för att minska riskerna med hushållens skulder. Detta sker efter att Stabilitetsrådet avslutat sitt möte som äger rum samma dag kl. 10.00–12.00.
Generaldirektör Martin Andersson och chefsekonom Henrik Braconier deltar. Underlag kommer att publiceras på FI:s webbplats samma tid."
Så se till att ha popcornen redo inför eventuell sk shitstorm som utbryter om två timmar.

Fast antagligen blir det inte ens en mild västanfläkt, då ingen vågar göra något som riskerar knäcka bostadsbubblan. Fast den enligt alla inte finns och alltså inte kan knäckas. Lustigt...

Musik för detta tillfälle får bli Bon Jovi med Let Me Entertain You. 
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

11 kommentarer:

 1. Det är väl läge att ta obehagliga beslut nu när vi inte har någon typ fast regering? Det finns ju ingen att skylla på sedan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antagligen så ökar man avdragsrätten och inför att alla som har ett lån får en checkkredit på 10% av lånets storlek i bonus.

   Radera
 2. jon Bon Jovi ensam i Knalleland? Det låter fördjävligt. Men det kanske var meningen.

  SvaraRadera
 3. Men FI har inget med ränteavdragen att göra va? Det ligger väl på en politisk nivå? Vore fantastiskt om dessa vansinniga BLT-subventioner drogs tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ränteavdrag är lagstiftning, inget FI kan in och pilla på.

   Radera
 4. Bon Jovi har ändå hängt med ett tag och ser förhållandevis fräsch ut. Hälsosamt liv jämfört med kollegor? Och/eller bra gener?

  SvaraRadera
 5. Bostadsbubbla schmostadsbubbla, vill du slå vad om att bostadspriserna om 10 år är högre än idag?

  SvaraRadera
 6. Gissar på amorteringskrav till 70% på 40år mao helt tandlöst.

  SvaraRadera
 7. Undrar vad som kommer först, Putin som vill utrota Baltikum eller en Absurdistansk ekonomisk kollaps?
  Eller kanske sammanfaller de tu?

  SvaraRadera
 8. Gissar på amorteringskrav till 60% på 50 år som inledning och bara för nya lån men en antydan om att det senare kommer krav även på de befintliga lånen och möjligen en skärpning på nya om det behövs.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 9. kommer inte att bli någonting. En ny utredning!

  SvaraRadera