Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-11-07 17:07

Fredagsmys: Försvarspolitisk uppsamling

Dags för lite härligt gosigt fredagsmys. Och vad är inte mysigare än en liten försvarspolitisk uppsamling, inklusive lite Ukraina och Ryssland?


Till en början lite goda nyheter. Frankrikes regim anser inte att Ryssland uppfyllt kraven om att lämna ifrån sig Krim och sluta kriga i sydöstra Ukraina, och kommer därför inte leverera sin superdödarmördarattackdödskepp av Mistralklassen till Ryssland. Finns alltså ett utmärkt skepp att köpa på marknaden, för andra intresserade.

Herta Müller skräder hos Bonnier/DN inte på orden om Putinregimen. (Putins kuddbitande fanboys, nyttiga idioter och psyops brukar skriva att jag hatar ryssar - har vad jag vet aldrig uttalat något sådant, utan Rysslands problem handlar inte om det stackars missledda folket under Putins propagandaapparat, utan om regimen)
"Inte ett enda östeuropeiskt land kunde, eller fick, skapa en egen identitet och tillvarata sina egna intressen. Efter Sovjetunionens fall andades vi ut och trodde att det skulle vara slut på detta för all framtid. Men efter att Putin, som en simpel tjuv, tog Krim är skräcken tillbaka i hela Östeuropa.
[...]
Många, även i väst, blundar för den ryska verkligheten. Ryssland är i dag en likriktad stat. Allt utgår från Kreml och där regerar endast Putin och hans säkerhetstjänst-entourage. Putins tid i KGB har under de senaste åren i allt högre grad fått styra hans politiska handlingssätt. Han ser fiender överallt – både hemma och utomlands – så förstår han helt enkelt världen. Han behöver fiender som han kan skapa lögner om, som han kan visa att han överlistar för att få igenom de ryska intressena.
[...]
Det är inget inbördeskrig [i Ukraina]. Det handlar om en aggression styrd av ryska säkerhetstjänsten som genomförs med ryska specialstyrkor. Det är ett oförklarligt krig signerat Putin, vars syfte är att destabilisera hela Ukraina för att därigenom misskreditera landet som en suverän partner för väst. [...] Och jag befarar att han snart kommer på en variant av denna strategi även för de baltiska länderna."
Putin har nu gått ut och skrivit om världshistorien och menar nu att andra världskriget var Englands och Frankrikes fel och att Sovjetunionen inte gjorde något fel när man ingick Molotv-Ribbentroppakten, och invaderade Finland, samt invaderade och annekterade Estland, Lettland, Litauen och halva Polen. (The Independent)

Invasion av grannländer ska nu omformas till att vara legitimt i den ryska propagandan, och alltid någon annans fel. Psyopspropagandan att Rysslands invasion av Ukraina är NATO och EU:s fel ligger helt i linje med att andra världskriget skulle vara England och Frankrikes fel. Alltid någon annan än den som invaderar som har ansvaret tydligen.

LA Times lyckades göra ett fantastiskt reportage från de inringade ukrainska soldaterna på Donetsk flygplats. Reportern, som mot alla odds överlevde, gjorde en intervju för den fortfarande oberoende ryska radiokanalen Echo Moskvy, som sedan censurerades bort av Putinregimen. Intervjun är om möjligt ännu mer fantastisk än reportaget.

Läs den censurerade intervjun här. Det är en rapport från helvetet på jorden, där verkligheten vida överträffar ens Hollywooddikten.

Över till Sveriges lilla fredliga ankdamm.

Veckans obligatoriska läsning är Twitterpersonligheten @Reservofficer1:s brev till Sveriges reservofficerare. Har ni inte läst detta brev, läs det, eller skäms öronen av er. Oavsett er anknytning till Försvarsmakten. Följ @Reservofficer1 på Twitter.
Försvarsövning i Stockholm. Här ser
vi trupp från Svea Livgarde, som skyddar
Loius Vuitton. Hade varit intressant att
se en övning som utspelar sig under en
hel vecka, för att testa logistiken.
Notera att man inte har lösskjutningsanordningar
och alltså får skrika pang och öhn-öhn-öhn
om man vill öva strid.
Foto: En läsare. De två närmaste soldaterna
har gett medgivande att fotograferas

Till Bonnier/Expressen meddelar Sveriges ÖB att Försvarsmaktens resurser inte räcker för att ens uppfylla de lågt ställda önskemålen på myndigheten.
"En del av det beredningen har föreslagit kommer vi inte att mäkta med. Det kommer att krävas prioriteringar."
Kort sagt, en landsända av Sverige, t ex aktuella Arlanda flygplats, kan inte ens försvaras en vecka när vi PRIO-riterat färdigt år 2023, utan nedprioriteringar kommer behöva göras.

I sammanhanget ska man komma ihåg att (s)(v)a(mp)regimens skattehöjning för ungdomsarbetsgivare slår stenhårt mot Försvarsmakten, som kommer tappa 100-tals miljoner kronor från den så viktiga förbandsverksamheten (=övningar, ubåtsjakt, incidentberedskap etc) via höjda arbetsgivaravgifter.

Så riktigt härligt fredagsmys på er. Extra härligt fredagsmys till alla tokliberaler, som vill att andra ska dö för deras frihet och rätt att handla på Louis Vuitton, men själva motsätter sig all form av plikt.

Och angående bristsituationer. Att alla inte äter oxfilé ikväll beror inte på att det är brist på oxfilé, utan på att man har en fungerande marknad, där priset gör att man avstår och väljer falukorv istället. Eller kanske sk korvett om man inte ens har råd med falu. Fast när det gäller bostaden ska tydligen alla ha rättigheten att äta oxfilé. Till priset av falukorv. Annars är det bostadsbrist.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

66 kommentarer:

 1. "(Putins kuddbitande fanboys, nyttiga idioter och psyops brukar skriva att jag hatar ryssar - har vad jag vet aldrig uttalat något sådant, utan Rysslands problem handlar inte om det stackars missledda folket under Putins propagandaapparat, utan om regimen)"

  Det är möjligt att du inte hatar ryssar men du anser uppenbarligen att minst 70% av dom är lättledda idioter eftersom det förment enbart är av propagandaskäl dom ger Putin ett så överväldigande stöd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Innan nån nyttig idiot kommer med en jämförelse med tyskarnas stöd för Hitler så vill jag redan nu genmäla att det fanns högst rationella motiv även för ett sådant stöd. Versaillefreden efter det förlorade första världkriget hotade tyskland existens men i nyttiga idioters värld var ju allt som har med andra världskriget att göra tyskarnas fel.

   Ryssland(Sovjet) förlorade det kalla kriget och det har NATO/USA/EU utnyttjat genom ständiga hotfulla framflyttningar av sina positioner. Det rationella svaret på dessa provokationer från det ryska folket är Putin.

   Om historien upprepar sig kan detta alltså sluta mycket illa.


   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. Rent krasst så är de enda som fått bita i kudden ukrainare

   Radera
  4. Och tusentals ryssar som har dödats eller skadats av Putins krig.

   Radera
  5. Miljontals ryssar i överdödlighet, ett veritabel folkmord inträffade när Ryssland släppte in västs 'reformatörer' och 'liberaliserade' landet. 'Putins krig' var uteslutande väl avvägda reaktioner på av Usa understödda aggressioner. I Chechenien sörjer man numera inte över att den Cia-stödda islamistmilisen slogs tillbaka. Om ryssarna lät Usa hållas skulle vi ha armeer liknande Isis och Al Qaeda lite varstans vilket också är vad Usa eftersträvar.

   Radera
 2. Angående krig och vem som startade så är det extremt viktigt att vara kritisk och granskande oavsett vilken version man hör.

  The Daily Show: Now That's What I Call Being Completely F**king Wrong About Iraq

  SvaraRadera
 3. På jobbet häromdagen pratade vi om Rysslands intrång på svenskt territorium när jag plötsligt såg en kollega vid bordet bredvid börja småflina. Jag frågade vad han flinade åt, han svarade att han kände en högt uppsatt militär, som hade berättat för honom att Sverige tillsammans med Nato hade gjort minst lika många intrång på Kaliningrad och att Ryssarnas aktiviteter snarast var ett svar på det.
  Det verkar alltså som att USA/Nato försöker provocera fram någonting?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Teoretiskt möjligt då t.o.m. USA leasade en Svensk U-båt i två år för att öva på den. Och den "sänkte" nesligt regalskeppet Ronal Reagan vid övning, vilket orsakade en del förnärmade och galghumoristiska skriverier. Men praktiskt tror jag det skulle vara utomordentligt svårt, och på gränsen till omöjligt att hemlighålla. Sen har vi det där med ekonomin i det hela. Vem skulle betala?

   Radera
  2. @Markus

   många som räknat ut det

   Radera
  3. @Markus & dopad

   Ni yrar som ni har förstånd, eller möjligen betalt, till.

   Radera
  4. Jag yrar inte. Jag skriver bara vad en arbetskollega till mig sa. Han kanske yrar, men jag vet att han har kontakter högt upp.

   Radera
  5. Och du tror att högt uppsatta officerare berättar om kvalificerade hemligheter till din fikarumskollega Ha Ha!

   Radera
  6. Det är nog troligen kontakter ännu högre upp.

   Radera
  7. Vad finns över Carl Bildt, GUD? Men han är ju bara på låtsas till skillnad från CB. Måste således vara CB.

   Radera
  8. Sorry, glömde Putin. Han är nog GUD, i alla fall i sin egen värld.

   Radera
  9. Ang ubåtsträningen för USA så var det nog inte svårare än att de ville öva med de bästa på mindre Ubåtar och det är Sverige det.

   Radera
  10. @Neo Cortex

   Putin är inte GUD, han är inte ens bra men så dålig är han inte att han skulle komma på tanken att starta krig. Däremot begriper de när de måste försvara sig för det finns inga gudar även om en del tror det. Din gud kanske inte är så god

   Radera
  11. dopad: Menar du att Ukraina anföll Ryssland?

   Radera
  12. @Los puddas

   Vilket land är det som startar eller underhåller krig i världen? Så opåläst kan du inte vara och jag är helt övertygad om att länder som inte ingår i den "påtvingande" gemenskapen hela tiden upplever ett hot.

   Radera
  13. dopad: Ryssland är det som underhåller Kriget i Ukraina vilket tråden handlar om.
   Svenska folket har inte röstat för medlemskap i den "påtvingade gemenskapen" och står således utanför och jag tror få eller ingen upplever ett hot därifrån.

   Radera
  14. @dopad
   Din kommentar är helt obegriplig, och kan inte förstås eller logiskt besvaras. Jag utgår från att du är helt galen, efterbliven, eller på annat sätt psykiskt handikappad.

   Tips: Läs på om ironi. Wikipedia sägs ha riktigt bra sidor om detta även om inte Tsar Putin kodkänt dem. Ja, de existerar. Googla...

   Radera
  15. @Los puddas och @Neo Cortex

   Ni pratar om en av de delar i världen som är mest korrupt, titta på vilka som "äger landet". Läs på!

   De som på något vis påstår att "folket vill" i denna del är helt ute och cyklar

   Radera
  16. Fast han som "ägde" stack ju till Ryssland för beskydd. Udda!

   Radera
  17. @Los puddas

   Vem menar du?
   Två stycken ( Rinat Akhmetov och Serhiy Taruta) som kontrollerar runt 50% av arbetskraften i den ukrainska delarna styr separatister mot de ryssvänliga, även Ihor Kolomoyskyi som kontrollerar bankväsendet är väldigt anti ryss.

   Folket vill endast ha fred. Att påstå att kriget där har tillstymmelse till demokratiska yttringar och folkets vilja är att vara helt omedveten om vad som händer.

   Än märkligare är USA's och EU's inblandning i ett så genomkorrupt land, det är därför det finns så stora anledningar att misstänka att det handlar om något helt annat.

   Om EU och USA verkligen velat demokratisera landet hade de agerat helt annorlunda.

   Nu verkar de mest agera att skapa fler nya Libyen, Irak och liknande, alltså kaos

   Radera
 4. Föreställningen om att alla skulle äta oxfile i kväll om de hade råd är uppenbarliken fel. Jag åt pommes med köttbullar för att jag ville, med massor med ketchup.

  SvaraRadera
 5. Vad sprider du för skitsnack om att Sovjet invaderade Finland?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var det inte Sovjet som försvarade sig mot Finlands aggression?

   Radera
  2. Så var det ju. Och att man inte avancerade fram och tog Finland beror enligt ryska källor på det stora bergsmassiv som ligger vid gränsen... Strax bakom så långt man kan se, men massivet finns där, fast bara lite längre bort...

   Radera
  3. Kan vara intressent att jämföra dåtidens sovjetiska "motiv" med dagens propaganda:

   1. Gränsen ligger för nära Leningrad. Sovjet måste invadera Finland i defensivt syfte.
   2. Viborg är en gammal Rysk stad ockuperad av Finland.
   3. Man hjälper det svältande Finska folket och finska proletariatet.
   4. Finland är egentligen en del av Sovjetunionen
   5. Finland är ett fascistiskt land
   6. Karelen är en del av Ryssland

   Byt ut Finland mot annat aktuellt land och så inser man att det inte hänt så mycket i den politiska argumentationen sedan Stalins dagar.

   Radera
 6. Det bästa för Ryssland samt resten av världen är en snabb avlivning av denna kriminelle ledare.
  Om gamle Adolf fått nådaskottet runt 1933 eller tidigare skulle mycket skit kunnat undvikas så också nu då underlåtenhet att avliva detta skadedjur kommer att bli en dyrköpt erfarenhet.
  Till alla Putin vänliga kan jag bara tillägga: Sluta andas.

  SvaraRadera
 7. Det är väl onödigt att säga rakt ut att du hatar Ryssland, och det verkar ju vara så oavsett vilken regim, nuvarande eller dåvarande, eller vilken som helst.
  Den åsikten/känslan märks likväl ändå på den intellektuella oärligheten i skriverierna.

  Varför ska just Sverige kasta ut pengar på ett försvar när inte infrastrukturen/järnvägen fungerar som den ska utan är liksom skitdålig??
  Vettigt resonemang?? mm.

  Lite läsning i äkta cornucopia?stil, dock mera ironisk.

  http://www.greanvillepost.com/2014/11/04/the-problem-with-russias-continued-presence-in-eurasia/

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Varför ska just Sverige kasta ut pengar på ett försvar när inte infrastrukturen/järnvägen fungerar som den ska"

   För att en icke fungerande järnväg inte sänker vårat samhälle medans ett icke försvar gör.

   Radera
  2. Exakt!
   Så resonerar även andra länder, tex Ryssland. Apropå dåliga vägar.
   Ryssland har rätt att försvara sig.

   Radera
  3. Ingen har sagt något om att Ryssland inte ska försvara sig det är anfallandet man vänder sig imot.

   Radera
  4. Sen är det skillnad på förseningar i tågtrafiken och slukhål som sväljer hela bilar.

   Radera
  5. Cornucopia har skrivit om detta förut, den fallande "räntan" vi har på skattepengarna.

   Hursomhelst är problemen med kommunikationerna som du raljerar över bara symptom på mer djupliggande problem, och när du står vid busshållplatsen och är sist ut bland de som avrättas av invaderande makt, så kan du ju tänka på försvaret... lite iaf.

   Radera
 8. Anledningen till 2:a Världskriget i historieskrivningen sägs vara Hitlers aggression mot Polen. England och Frankrike förklarade Tyskland krig och Polen skulle befrias. Nu är det bara det, att Sovjetunionen hade tagit den andra halvan av Polen, och efter 6 år av krig och över 50 miljoner döda människor, så är kriget avslutat och segermakterna firar, men Polen är inte befriat utan en lydstat åt den värsta mördarregimen i historien. Så...vad var nu anledningen till 2:a världskriget? Skulle inte Polen befrias? Och Tjeckoslovakien? Jag har aldrig sett någon förklaring eller ifrågasättande till detta, mer än efterhandskonstruktionen om kriget mot fascismen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror helt enkelt att man var för krigströtta efter att två av de tre stora aggressiva fascistmakterna var besegrade så man avslutade inte jobbet och vi fick det kalla kriget.

   Radera
  2. Man ansåg sig kanske inte ha styrka nog att besegra också Sovjet. Men jänkarna kunde försökt hota Sovjet med atomvapen. Det hade kanske tagit skruv, även om jänkarna inte hade någon mångfald av nukleära stridsspetsar.

   En annan faktor av betydelse var att kommunismen inte var ett lika diskrediterat samhällssystem vid den här tidpunkten. Man hade inte maximalt stöd för att krossa kommunismen.

   Radera
  3. De garantier UK och Frankrike ställde ut till den polska regeringen var aldrig menade som något annat än en markering mot Tyskland och endast Tyskland. Kriget mellan särintressen i UK/Frankrike och Tyskland hade "startat" sex år innan då Hitler kom till makten. Se Judea declares war on Germany

   Radera
  4. Keff, din länk verkar gå till en artikel om varubojkott mot Tyskland. Kanske inte samma sak som krig? Tyvärr får man tillägga; hade kriget kommit tidiare hade det säkerligen blivit mindre blodigt.

   Radera
  5. Sun Tzu skrev redan på sin tid att höjden av ledarskapsförmåga var att vinna utan strid. Von Clausewitz skrev att krig är endast fortsättningen på politiken med andra medel.

   Kingedward24 hävdar tvärtom utan att förklara varför. Handelsbojkotter och icke-kinetiska åtgärder ämnade att försvaga motståndaren har inte något att göra med krig, inte alls, utan är något man gör för nöjes skull. Det är bara pangpang som har att göra med krig. Icke.

   Att UK och Frankrike förklarade krig mot Tyskland men inte Sovjetunionen efter att båda invaderat Polen berodde på att det särintresse i dessa länder som drev aggressionen mot Tyskland inte var intresserade av något krig mot Sovjetunionen. De ville ha krig mot Tyskland. De var inte intresserade av att befria Polen, de ville ha Tyskland förstört. Det var därför Polen blev Sovjetunionens leksak efter kriget. Trillar poletten ner nu?

   Radera
  6. Churchills tal i den amerikanska kongressen på annandag jul 1941:

   "...on the contrary, mighty strokes of war have already been dealt against THE ENEMY. The glorious defense of their native soil by the Russian armies and people." (applåder)...

   Fienden är alltså Tyskland. De "fria" allierade västmakterna besegrar två fascistländer tillsammans med ett tredje fascistland, till vilka man mer eller mindre ger halva Europa, vilka länders olika folk faller under det värsta tyrannivälde världen skådat.

   Krigsförklaringen mot Tyskland (i syfte att stoppa dess expansion) kommer alltså från två länder, vilka själva kolonialiserat över halva jordklotet, och vid utbrottet av WW2 hade besittning över alla dessa kolonier.

   Skulle anledningen till WW2 vara att stoppa expansionen av ett fascistvälde och försvara värnlösa länders rätt, samtidigt som man allierar sig med en fasciststat, och ger bort de länder man skulle försvara, till den värsta mördarmaskinen i världshistorien? Kommunismens fasor var under 20 och 30-talen välkända i hela världen.

   Radera
  7. Churchills tal:

   https://www.youtube.com/watch?v=SOQwa73KXbs

   Radera
  8. Kuceliku:

   Sovjetunionen hade kunnat besegras hur lätt som helst av de allierade västmakterna 1945.

   Radera
  9. Och det skall jag tro bara för att du säger det? Frågan måste ha diskuterats av kvalificerade historiker mm, så jag tänker inte svälja dina ounderbyggda påståenden. Du verkar bortse från hur USA såg på det hela. Fransmännen och engelsmännen hade knappast vad som krävdes för att besegra Sovjet. Du får tänka på att kommunister kunde uppamma lokalt stöd i länder de ockuperat. Även i Polen. Det kunde de gjort också i Sverige.

   Radera
  10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  11. Hets mot folkgrupp raderad. Baron von Keff har erkänt att han är nazist och rasist, men brukar hålla sig i skinnet. Men nu raderad.

   Radera
  12. Haha. Jag skrev något som är allmänt känt bland studenter av kryptohistoria och cornu raderar det för att han är rädd för att kunskapen ska komma ut. Du kan läsa om Jakob Schiff och hans arbete på wikipedia. Om du har något mellan öronen kan du också räka ut varför Schiff gjorde som han gjorde trots hans upphöjda position i samhället. Annars finns ju alltid google.

   Den officiella historien är en förfalskning i syfte att styra den okunniga populasens (som Cornu själv) tänkande. Det är som Orwell skrev, den som kontrollerar historien kontrollerar framtiden.

   Radera
  13. Intressant. Nazister finns alltså på riktigt - inte bara en social konstruktion av en fiendebild. Som kvastfeningar.

   Eller som när Beavis och Butthead kastar och skjuter iväg blyertspennor och det slutar med att Beavis får spetsen i ögat och Butthead säger; "Wow, it really does happen!".

   Eller som i Arthur Koestlers "Natt klockan tolv på dagen" när Rubashov till sin förvåning inser att det inte är en provokatör, utan en *riktig* tsaranhängare i cellen bredvid.

   Det här med att använda uteslutningsmetoden för att välja sida i WW2 toppas dock av dåtidens socialistiska parti. "flygarna", som i tur och ordning tog avstånd från den brittiska imperialismen, den sovjetiska statlinismen, den klassförrädiska socialdemokratin, och till slut stod med den tyska nazismen som det minst onda, som dessutom var så uppenbart stollig att den "lätt" skulle kunna störtas efter att försvagad ha vunnit kriget. Heja Tyskland alltså!

   Uteslutningsmetoden, "min fiendes fiende är min vän", är ett effektivt sätt att gå helt vilse i pannkakan.

   Nazisthumor: Förutom "Det våras för Hitler" är schlagern från 1928 om hon som har två pojkvänner, båda nazister, en stor nazist och en liten nazist, och som därför är en verklig kännare av nazister, väldigt kul. (Det tyckte inte nazisterna, författaren hamnade i Dachau)

   https://www.youtube.com/watch?v=Zj53Rj2Rm3I

   Radera
 9. Ptja, vad skall man säga? Bloggaren är hyggligt modern. Krig blir mer och mer "rätt" så. Men det är bra mycket Åsa-Nisse och 91:an Karlsson över bloggandet. En av mina absoluta favoriter är John Dolan (pseudonym "Gary Brecher" eller "War Nerd"). Några höjdpunkter:

  http://pando.com/2014/10/31/the-war-nerd-crunching-numbers-on-kobane
  http://www.exile.ru/articles/detail.php?ARTICLE_ID=6779
  http://exile.ru/articles/detail.php?ARTICLE_ID=7730&IBLOCK_ID=35
  http://exiledonline.com/the-war-nerd-returns-with-a-special-survey-of-obamas-wars-good-fighter-cant-cheerlead-worth-a-damn/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pando.com. Intressant analys! Tack för tipset.

   Radera
 10. Vill fortfarande se statistik på bostadspriser/hyror i jämförelse med medianlönen, och hur antalet överkomliga bostäder ställer sig i förhållande till 80/20 regeln osv.

  Det är slagsmål även över "billiga" lägenheter i ghetton som tensta/rinkeby.

  Tycker ditt raljerande kring bostadsutbudet börjar bli lite väl krystat...

  Har bekanta som har jobb, lågbetalda skitjobb, som bor i stockholm men som inte har någon officiell adress längre. De har ingenstans att skriva sig. Var i statistiken hamnar de nånstans?

  Vi pratar människor som tar alla de lågbetalda skitjobb som krävs för att samhället ska fungera, och det finns inte längre bostäder åt dem för de hamnar mellan stolarna. De är för skötsamma för socialen att bry sig om, samtidigt som de inte är intressanta att hyra ut till för de tjänar för dåligt...

  Det är möjligt att vi inte har bostadsbrist, men bristen på tillgängliga billiga bostäder är ett enormt problem, alldeles oavsett om vi pratar innerstaden eller utsatta förorter, och jag tycker faktiskt du förringar dessa människors situation med ditt raljerande.

  SvaraRadera
 11. Jag trodde att anledningen till att rakningen inspekterades så noga i lumpen var att i ett skarpt läge kunde man aldrig veta när man fick möjlighet att tvätta sig igen och vad som skulle kunna bosätta sig i ett skägg. Fotvård, ansiktsvård, och ändtarmsvård (infanterield!) skulle också sitta i ryggmärgen.

  Soldaterna på tvivel tycks inte hysa några tvivel på att nästa dusch är mer än högst något dygn avlägset, och lössen en gång för alla utrotade, också under fältmässiga förhållanden, av ansiktsprydnaden att döma.

  Jag är skeptisk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skyddsmasktätning! (Och vanlig disciplin och hyfs...)

   Radera
  2. Har förmodligen att göra med en eller båda av följande;

   1. Det är "Brovember". http://www.brovembercentral.com/
   2. De är influerade av det ideal som råder inom utlandsstyrkan i Afghanistan (och till viss del även tidigare) där man ska ha stort skägg. Det härstammar från det faktum att t.ex. Afghanerna hyser större respekt för en man med stort skägg.

   Radera
 12. Soldaterna på bilden, skall det vara.

  SvaraRadera
 13. Och lägger man ihop 1+1 så förstår man varför både försvaret och järnvägen i Sverige saknar resurser. Här är ett bra blogginlägg för den som inte klarar av matematiken ovan.

  http://cornucopia.cornubot.se/2014/11/valprognos-for-sd-i-nasta-val-1869-av.html

  Alla andra tänkbara orsaker bidrar enbart med växelpengar på marginalen och är att betrakta som käbbel.

  För övrigt finns här en bra film från striderna vid Donetskflygplatsen;

  http://youtu.be/UuYWwBAIMGI

  SvaraRadera
 14. Förvisso har ryssarna vissa poänger i det att varken NATO eller Sverige någonsin varit så oskyldiga som framställts i väst- och särskilt svensk media. Jag är av flera anledningar numera övertygad om att Sverige överlagt och tämligen regelbundet kränkt Sovjetiskt territorium sedan VK2. Främst genom de på senare år oftare återkommande erkännande från bl a tidigare svenska Spitfire-piloter om spaningsturer långt in över Sovjetiskt territorium, samt Anders Jallais framgångsrika arbete med att återfinna den "DC-3:a" som sköts ned 1952, där man avsiktligt försökt omöjliggöra att det någonsin återfanns genom att förfalska positionsuppgifter medan man officiellt hävdat att man sökt med ljus och lykta. Mycket tyder på att den kan ha befunnit sig över sovjetiskt territorium, samt att det mycket väl kan t o m ha funnits NATO-personal ombord. Med detta sagt: även för den ryska propagandan får det finnas gränser för hur pinsam man får vara.

  Det mest bisarra jag läst på senare tid (t o m pinsammare än Gudrun Schymans "debattartikel" om ubåtsjakten härförleden) kommer från RIA Novosti, och innehåller en intervju med den finske "säkerhetsforskaren" Johan Bäckman, en desinformatör man intervjuat som påstått seriös forskare.

  Följande länk från RIA Novosti är ett måste, för den som vill se ett skamlöst försök att övertyga genom rent pinsamma lögner.

  http://en.ria.ru/burning_point/20140805/191768221/US-and-NATO-Up-for-New-Anti-Russia-Provocation-This-Time-in-The.html

  Jag citerar ur 6-7 stycket i texten:

  "We remember one very interesting incident – the provocation with the Soviet submarine in the early 1980’es, the so-called Whiskey on the Rocks provocation. It was an orchestrated provocation and it was used to change the public opinion in Sweden and Finland, as well, towards more anti-Soviet. It was organized by Swedes together with the Americans."

  Hur Sverige och USA i maskopi skulle kunna få en uppenbart sovjetisk ubåt att helt utan egen förskyllan hamna på grund mitt i farleden långt inne i Karlskrona skärgård går man förstås inte in på. Men man kanske krokade fast den på öppet hav och lyfte dit den med hundrafemtio Chinook-helikoptrar, eller så zoomades den dit av Elvis med ett okänt strålvapen från Area 51...?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att de säger provokation. Jag hörde några år efter whiskey on the rocks incidenten från folk som hade insyn i informella samtal på Kockums ubåtsvarv att svenska och brittiska(?) attackdykare hade flyttat om navigationsmarkeringar vilket ledde till den uppenbara felnavigeringen. Jag minns inte vad för markeringar det rörde sig om, om det var bojar vid ytan eller kanske transpondrar på bottnen, i så fall knappast ryska.
   Även om detta beskrivs som en skröna av somliga så krävs det att något rätt märkligt måste ha inträffat, för det är helt orimligt att en sovjetisk ubåtskapten skulle medvetet kört in på svenskt vatten med dånande dieselmotorer. Detta påpekades också förtjänstfullt av den svenske officer som hade kontakt med ubåten.

   Radera
  2. Det var du som hade den där gamla Swipnet-sidan om CIA:s elektroniska tankefjärrstyrning och sånt va?

   Radera
 15. Alternativet till oxfilé är ju annan mat, det vet ju alla, till och med Cornu som föreslår Falukorv! Men alternativewt till bostäder/lägenheter har han inte lyckats lura ut ännu! Men det kanske kommer med upplysningens ljuva gryning!

  SvaraRadera
 16. Det där från reservofficeren var intressant! Jag tänkte omedelbart på Peter Obornes: http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/vladimir-putin/10679121/Ukraine-crisis-We-confront-Vladimir-Putin-now-yet-appeased-him-before.html som ger några förslag på varför vi INTE står upp mot Putin: "We rely on Moscow for intelligence in the battle against al-Qaeda, and during the year ahead we will be heavily dependent on its goodwill in ensuring a safe exit from Afghanistan for our troops and equipment."

  Men jag antar att detta (hela Oborne) innebär att vi inte kan lita på att NATO skulle hjälpa till särskilt mycket. Men Oborne skriver så bra! Riktigt fredagsmys. Eller vad sägs om detta? "For the best description of what is going on is muddle and confusion.

  The truth is that Britain has at least two foreign policies. William Hague has developed a fine line in liberal rhetoric, reinforced by the politics of the pointless gesture."

  (Det senare är väl även en bra beskrivning av svensk utrikespolitik. Liberal retorik och meningslösa gester - eftersom vi inte har någon militär att backa upp det hela med. Som Lord Powell sa: soft power without hard power is no power.)

  SvaraRadera
 17. Putin håller grytan kokande-erkänner inte valet i östra Ukraina.

  En veckorsförsvaret gäller väl viken typ av anfall de räknar med.
  En atombomb verkar fortare än så!

  SvaraRadera