Cornucopia?

2014-11-12 10:55

Förlåt mig, Lena Mellin
Foto: Wikipedia

Förlåt mig, Lena Mellin, för att jag kallade tidningen Aftonbladet för Aftonhoran i samma mening som ditt namn.

Förlåt, från djupet av mitt hjärta.

Det finns egentligen inga ord som kan beskriva hur allvarligt det är att kalla Aftonbladet för Aftonhoran.

Jag förstår att det är oförlåtligt och att jag får bära med mig detta resten av livet, men jag är ju bara människa.

Återigen, förlåt!

Och förlåt mig, alla bolånetorskar, för att jag kallar er för bolånetorskar. En ros är en ros.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

39 kommentarer:

 1. Har hon blivit kränkt?

  I alla fall kallade Honoré de Balzac redan på 1800-talet, runt när Aftonhoran grundades, pressen för "tankens horhus" - lupanar de la pensée, så att kalla Aftonhoran för Aftonhoran har djupa litterära rötter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du ställer nog för höga krav på populasens bildningsnivå här.

   För övrigt om pressen är "tankens horhus" måste bloggar vara "gränden bakom fulkrogen".

   Radera
  2. Det var förresten Lars Johan Hierta som gav ut Balzac i Sverige.

   Ja, vi ligger alla i rännstenen, men några av oss ser på stjärnorna (ett citat till, Oscar Wilde denna gång)

   Radera
  3. Nä, viktualiebroder det var faktiskt en av författarbröderna Goncourt som sade "Tidningar!Dessa tankens horhus!" varvid hans broder undrande frågade :"Sa du Tankens?" om man nu skall vara petimäter korrekt :) ! :

   Radera
  4. Ok, men uttrycket finns med i "Förlorade Illusioner". :-)

   Radera
  5. Ja stämmer bra viktualisbroder,visst har du rätt.Författare lånar och stjäl av varandra med sin fulla rätt,annars blev det nog inte mycket böcker skrivna antar jag. Inte menat som någon viktipetter-löjlig anmärkning, jag bara gillade Goncourt broder 2s svar att så mycket tanke fanns ej att att finna i tidningsvärlden,ens på 1800-talet tydligen :) !Lev väl!

   Radera
 2. Namnet "Aftonhoran" är mer än väl förtjänat och därmed kommer iaf jag fortsätta benämna blarran med det namnet. Di kallar jag "Dagensidioti".

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej. Däremot har sjuttioelva (gissningvis nya, ännu ej härdade) läsare mailat, twittrat, skickat PM via Facebook etc upprörda över detta språkbruk.

   Radera
  2. Personuppgifter beskrivande en persons fysionomi raderade.

   Radera
  3. Dr Syn: Det där är ett personligt påhopp, till skillnad från formuleringen i bloggtexten igår. Bit ihop och skärp dig. Många år sedan jag slutade köpa eller gratisläsa dyngan i någon av kvällshororna, men har sett nog mycket för att ha fått uppfattningen att vederbörande (LM) är en smula imbecill i sina resonemang, vilket inte är självvalt och dessutom bara en uppfattning, inte självklart en sanning. Så lämna personen Mellin i fred och plocka ner hennes resonemang i stället.

   Radera
  4. Lars J, håller med när det gäller LM, men det är väl ett angrepp om något? Hursomhelst, att LM är imbecill, eller snarare helt menlös, men ändå har en sån framskjuten position är antagligen en medveten strategi från AB. Hon bara förklarar lite bakgrund till olika skeenden oerhört konventionellt och detta gör få eller inga förnärmade. Man kan se det som en folkbildande funktion som lägger en oförarglig bas. Sen kan smartare/skarpare personer kommentera lite utanför boxen i olika riktningar.

   Radera
  5. Jag hävdar inte att LM är imbecill. Påstår bara att MIN UPPFATTNING är att HENNES RESONEMANG verkar av och till se imbecilla ut. Jag påstår inte att det är sant, utan är tydlig med att det är mitt tyckande. Jag har dessutom begränsad kännedom om hennes resonemang eftersom jag oftast låter bli att läsa något med stämpeln "Aftonhoran" på, så jag kan vara lurad av slumpen, eller rent av själv vara imbecill.

   Radera
 4. Som Annie Lööf skrev häromdagen. Blir man kritiserad på Aftonbladets ledarsida så har man gjort ett bra jobb. Nu antar jag att kritiken kommer via mejl eller annat forum men ... bra jobbat! :-)

  SvaraRadera
 5. Lättkränkta människor kräver en punkt mellan begreppen så att det inte kan misstolkas eller sammanblandas om man har dålig läsförståelse. Eller blir det bättre med Aftonslynan?

  För övrigt är Aftonblatten... ursäkta ...-bladet... ganska ivriga att skriva om begreppet. En liten Google på "hora site:*.aftonbladet.se" ger 2860 träffar.

  SvaraRadera
 6. Det är lagligt att vara hora. Personligen tycker jag att alla horor borde "ta tillbaka" ordet, precis som bögar har gjort. Bolånetorsk däremot förstår jag att man reagerar på, det är ju olagligt att köpa sex. Hade jag haft bostadslån på 98 % av mitt stockholmsboende med en journalistlön hade jag känt mig otroligt kränkt.

  Vid närmare eftertanke är torsk även en fisk, men eftersom jag som kränkt har tolkningsföreträde, eller jag tror i alla fall att jag har det, så väljer jag tolkningen att jag är en bolånesexköpare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Torsk är svenska för looser.
   Kan även användas på de som köper sex men ordet har inte med det att göra
   Soppatorsk = Bensinstopp
   Jag torskade = Jag förlorade.

   Radera
  2. Men torsk är ju ändå en fin matfisk. Och dessutom nära att bli utrotad, efter vad jag läst de sista tjugo åren. Tänk om han skrivit bolåneguldlax. Lånta fjädrar liksom, förlåt, fjäll.

   Radera
  3. Nu är det jag som har blivit kränkt, då bestämmer jag ordets betydelse i sammanhanget. Jag vill inte bli kallad bolånesexköpare. Att det är en fisk, kan betyda förlorare eller något annat - som jag inte blir kränkt av - är irrelevant.
   #kännermigkränkt

   Radera
  4. Det kanske är så att antalet torskar i Sverige och runt våra kuster är konstant. Blir det färre i vattnet ökar dom på land?

   Radera
  5. @Tango Smurf

   Att vara "Torsk" betyder även att vara svårt beroende av nåt

   Antagligen därför prostituerades kunder kallas "Torskar" då de nappar på vadsomhelst precis som fisken Torsk gör

   Radera
  6. loser = förlorare
   looser = lösare, typ?

   Radera
  7. Looser kanske innebär något i stil med "loose woman"? Fast i mansvarianten.

   Om det nu går att tänka sig i FI:s Sverige.

   Radera
 7. torsk är väl en sorts svampsjukdom?

  SvaraRadera
 8. Folk blir "krängkta" hit och kränkta dit.

  Snart välkomnar jag nästan ryssen. Då vill jag se alla kränkta skriva arga brev till Putin.

  F.ö. har jag aldrig påstått att jag är särskilt trevlig, och att Lena Mellin valt att arbeta på Aftonhoran är väl ändå hennes problem att förhålla sig till, inte mitt eller ditt att ta hänsyn till...

  SvaraRadera
 9. Som tidigare påtalats.
  Det är den som känner sig kränkt som är experten!
  På sina egna känslor!
  Men att därifrån gå till att bli expert på kränkarens avsikter är steget långt!

  På Svenska för dummies: Du hör vad du hör, jag säger vad jag säger. Det är inte alltid budskapet går fram!

  SvaraRadera
 10. Vi är många som läser Lasse Wilderängs blogg varje dag. Det är så intressant, så pigg och spänstig läsning.

  Den stora gåtan har dock varit hans förakt för de s.k. bolånetorskarna. Det har varit så tråkigt att läsa detta och dessutom fullständigt oförklarligt varför dessa måste hånas.

  Men om man nu inför nya amorteringsregler, tar bort ränteavdraget m.m. Då stjälper man bostadsmarknad och då först får vi bolånetorskar. Inte genom marknadens försorg utan genom ingrepp i en marknad som har fungerat perfekt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Föraktet för bolånetorskarna skiljer väl sig inte så mycket från föraktet för alla andra mindre begåvade förlorare av olika slag på den här bloggen? :)

   Radera
  2. Det är ni själva som läser in något förakt i begreppet bolånetorsk. Begreppet är till för att provocera och kanske få enstaka att självrannsaka sig själva. Resten når man ändå inte.

   Radera
  3. Bloggskribenten tillhör de välartade barnen som inte har några stora skulder. Han ser väl att han och andra välartade barnen kommer att få betala bolånekalaset då det ska städas.

   Så som det alltid kommer ske i ett samhälle där vi tänker solidariskt på varandra.

   Radera
  4. Det är väl samma förakt som folk känner inför aktiespekulanter som blir rika.
   "där sitter du och blir rik på andras arbete"

   "där bor ni och tjänar bra på att låta banken äga huset"

   Själv jobbar jag mig svettig och tjänar mitt bröd på ett hederligt sätt!

   Radera
  5. "En marknad som har fungerat perfekt".

   Det var väl ändå lite att ta i. Om den s.k. tillväxten drivs av subventionerade lågräntelån med av banken upptryckta låtsaspengar som framtiden aldrig kan betala tillbaka och som samtidigt hejdar normalt byggande, har vi då en marknad överhuvudtaget eller bara arbiträra lekregler?

   Nej, när det smäller på riktigt borde (en ny regim som gripit makten i) Sverige blott ta och ogiltigförklara alla dessa drunkningslån i utbyte mot att föreningarna överförs på det offentliga i egenskap av tills vidare socialistiskt förvaltade hyresfastigheter. Jaså, flertalet kreditorer är utländska? So what, bara att ge dem fingret. De kan ju invadera om de vill. Detta är faktiskt Sverige och här bestämmer det svenska folket.

   Och sedan borde PBL avskaffas och det enbart få byggas hyreshus och privathus i enlighet med äldre tiders stadsplanetänkande.

   Och sen kommer allt bara vara kärlek.

   Radera
 11. I måndagens Studio ett i SR-radio diskuterades flyktingvolymer.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=6014414.
  Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör Svenska Dagbladet diskuterade med muppen Anders Lindberg, ledarskribent Aftonbladet.
  Som inte ens kan diskutera frågan utan gör som Aftonbladet jämt gör. Bluddrar runt sakfrågor eller bara rent struntprat. Därför vägrar jag läsa den skittidningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst gör Lifvendal, liksom Widar Andersson senare på kvällen i Aktuellt, en slät figur? Skälet är att de inte vill tala klarspråk och säga att invandringen måste minska, att Sverige måste upphäva beslutet om PUT till alla som påstår sig komma från Syrien.
   Eftersom de styrs av skräcken för att bli sammankopplade med SD tvingas de tala med dubbla tungor och blir då ett lätt byte för en moraliserande lögnare som Anders Lindberg. De försöker hävda att den kanske finns ett tak samtidigt som försäkrar att de är för en lika generös invandringspolitik som AL och sva(mp)arna.

   Radera
 12. Jag läser Aftonbladet regelbundet - deras sportsidor håller världsklass med mycket bra skribenter.

  SvaraRadera
 13. Om man inte kan skilja på Aftonhoran och Lena Melin utan att omedelbart dra paralleller därimellan kanske det säger mer om läsaren än om skribenten.

  SvaraRadera
 14. Nu har du ju använt ordet "hora" ganska ofta för att uttrycka din åsikt om Aftonbladet, det kanske är dags att förnya dig? Alternativ som funkar bra skulle vara "Aftonnegern" eller kanske "Aftonkuksugaren" eller vad sägs om "Aftonjudejäveln"? Precis lika stor kränkning av kategorin "människa med nedsatt försvar" med den enorma fördelen att de är könsneutrala.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nedsatt försvar? Lider negern, kuksugaren och juden av HIV, eller är det bara flunsan?
   Israelerna har annars långt ifrån nedsatt försvar. Kuksugaren ska man nog hantera varligt, för att saken ska hanteras varligt, och negern.. Ja, där lutar det varken hit eller dit.

   Radera
 15. Varför ej citera herr Heidenstam.
  Svensk Nobelpristagare och allt.
  Han kallade ju redan vid slutet av 1800-talet journalister för "andens tattarfölje".
  Lite för snällt, givetvis, men träff i rätt härad.

  SvaraRadera