Cornucopia?

2014-11-15 21:03

Förenade Arabemiraten terroriststämplar Islamiska förbundet i Sverige

Förenade Arabemiraten (Dubai, Abu Dhabi etc) har just terroriststämplat svenska Islamiska Förbundet, som läggs till samma lista som IS/Daesh och al Qaida.

Källa: Gulf News

Se även Google Translate här.


Man kan fundera på bevekelsegrunderna här. Det har antagligen med rekrytering till IS att göra, samt eventuella finansiella kopplingar, men Förenade Arabemiratens regering (kabinett) lämnar ingen närmare förklaring än så länge. Man kan tänka sig att det hundratalet svenska terrorister som finns hos IS har med terrorstämpligen att göra.

Stänger av kommentarsmöjligheter till detta blogginlägg, för jag vill ha en fortsatt trevlig helg.

Tillägg: Bonnier/Helsingborgs Dagblad har via TT nu mer i en purfärsk artikel. Anledningen är att man terroriststämplat Muslimska Brödraskapet, och att man anser att Islamiska förbundet är en del av MB. Även SIDA-stödda Islamic Relief terrorstämplas. Återstår väl därmed att se när svenska staten terroriststämplas för att finansiera terrorism. Islamiska Förbundets Omar Mustafa förnekar att de tillhör Muslimska Brödraskapet, men man kan läsa en annan syn på saken hos terroristforskaren Magnus Norell, som talar om svensk politisk naivitet och att förbundet är anslutet till MB:s organisation i Europa, FIOE.

Tillägg 2: Det kan råda översättningsförbistring. Enligt denna länk är det Sveriges Muslimska Förbund som terroriststämplats och inte Islamiska förbundet. Detta är mer logiskt, då man bland annat uteslutits ur Sveriges Muslimska Råd.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.