Cornucopia?

2014-11-30 13:52

Föreläsning om rysk propaganda och psyops

Se följande föreläsning från professor Timothy Snyder från Yale.


Videon uppmärksammades via Oroande utveckling.

Professor Snyder visar hur sk problematisering och konspirationsteorier gynnar Ryssland och den ryska agendan. Man ska hålla en enda linje och det är att Ryssland invaderat Krim och Ukraina, och annekterat Krim. All annan "verklighetsbeskrivning" gynnar Ryssland och är Rysslands avsikt. Den som försöker problematisera går ryska ärenden.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

43 kommentarer:

 1. Försöker förstå på vilket sätt det gynnat Ryssland. Miljontals ukrainska flyktingar i Ryssland och alla eu sanktioner. Vad exakt har Ryssland tjänat på detta? Krim är inte direkt någon ekonomisk vinstmaskin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lyssnade du på hela, eller är du döv? Ryssland vill destabilisera västs fundamentala tro på SINA EGNA nyheter, på staten, på organisationer. Ryssland kan nästa gång gå in och annektera baltstaterna, och väst bryr sig mindre.

   Radera
  2. ivl, om du inte förstått det så skiter Putinregimen fullständigt i landets ekonomi, så länge eliten kan sko sig. Oavsett har eliten tillräckligt med miljarder för att leva i lyx resten av sina liv.

   Radera
  3. Man lägger ner 28 sjukhus och sparkar 10 000 vårdanställda, men fortsätter öka försvarsbudgeten massivt. Tror du att man ens bryr sig om ryska folket?

   Radera
  4. Vilket underbart land vore inte USA om de biljoner dollar man skyfflar in i vapenindustrin satsades på människorna i landet. Usa är det enda landet i historien som öppnar krig mot andra länder utan att folket får ta del av något krigsbyte. Det kan ju lända dem till heders om inte tanken uppstår att de har någon hemlig agenda med dessa krig. En agenda som deras psyopsar försöker att med all kraft att dölja. Vad var det nu som general Wesley Clark sade? Se det på you tube.

   Radera
  5. Förstår fortfarande inte hur detta krig gynnar eliten. Oljan har rasat, rubeln har rasat. Alla västerländska pengar lämnar landet. Vad tjänar dom på detta?

   Radera
  6. Wikström: Jag är tämligen säker på att de senaste 14 årens krig är direktrelaterade till en attack på dem. Eller du kanske tycker att de inte skulle svarat på den.

   Radera
  7. Men Los puddas är du så dåligt insatt att du tror att det var Irak som stod bakom 9/11? Hade det inte varit mera logiskt att kriget hade riktats mot Saudi därifrån de flesta av attentatsmännen kom enligt Usa? Skärp dig. Kanske du också tror att ulandet Afganistan var hjärnan bakom 9/11? Eller Bin Laden?

   Radera
  8. Nej i de då styrande i Afghanistan vägrade att lämna ut den nu döde UBL och fick ta konsekvenserna av det då man satte sig till motvärn.

   Nej nationalstaten Irak låg inte bakom 9/11 men dess president skyddade samma grupperingar som låg bakom och hade tillgång till massförstörelsevapen, den absoluta majoriteten Irakier avskyr samma människor västvärlden är i krig med.

   Radera
  9. Ja ok Los puddas, du är dåligt insatt. Härmed bevisat.

   Radera
  10. @Los puddas
   De styrande i Afghanistan ville ha del av utredningen och ville samarbeta , vid bevis lämna ut UBL. De har tidigare visat gott samarbete internationellt och även prisats för t ex http://en.wikipedia.org/wiki/Opium_production_in_Afghanistan#Rise_of_the_Taliban_.281994.E2.80.932001.29
   Sen att de behandlade sina egna kvinnor uselt är ingenting att hymla om men det har fortfarande inte blivit bättre efter USA's Väst's demokrati insats. Jag tror att talibanerna kunde övertalas bearbetas till bättre ställning för kvinnorna.

   Radera
  11. Talibanerna har ett internationellt gott rykte alltså jag måste erkänna att detta är ny info.

   Jo det har blivit bättre med tanke på att det numer finns flickskolor som drivs med hjälp av Svenskar.

   Radera
 2. Angående psyops så finns det några som nyttjar denna teknik rejält.

  Är beskriver Sharyl Attkisson (journalist som bl.a. jobbat på CBS) om hennes erfarenheter
  Ex-CBS Reporter: Spineless Media Bosses Eroding Our First Amendment

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast här visar du ju, antagligen ofrivilligt, hur media fungerar i en demokrati. Var det verkligen det du ville visa, att USA är en ledande demokrati även inom media?

   Radera
 3. Beklagar, men helt OT: Brf i konkurs efter oegentligheter av ökänd fifflare, de tre inlurade klubbmedlemmarna (övriga bulvaner) oprioriterade och förlorar allt. Citat

  " Carsten Roat har de senaste åren suttit i föreningens styrelse
  – Jag tog uppdraget för att vi varit så få i föreningen. Någon måste ju sitta där."

  http://hd.se/skane/2014/11/30/forlorar-sina-bostadsratter-efter/

  SvaraRadera
 4. Intressant.
  Kontentan blir att man behöver förhålla sig till själva skeendet, ett land som ockuperar ett annat, och mindre till vad som sägs.
  Inledningen, som handlar om vilken marknaden är för propagandan, nämligen europeisk vänster som anser att USA ligger bakom absolut allting, är träffande.

  SvaraRadera
 5. Cornu är ju helt tondöv och i viss mån naiv. Klart att RT är en propagandakanal, alla TV-kanaler är på sätt och vis propagandakanaler idag för att driva ägarnas agenda. "Nyhet nyhet, jag har ett avslöjande att den röda bilen är........röd"

  Jag tycker Libyen är ett bra exempel, innan "befrielsen" så pågick ett drev i västvärldens media mot Kadaffi tills dess att Libyen blev "befriat". Nu är det total kaos och anarki i landet vilket borde ha ett nyhetsvärde, men ytterst sällan får man höra talas om det. Sen att Kadaffi hade bedrivit samma politik i 25år hade mindre betydelse i jämförelse med att han hotade petrodollarn genom att försöka sälja olja i guldbaserade Dinarer.

  Sen har vi våra egna "oberoende" media ägda av Bonnier, Goldman Sachs (via Schibsted) och fam Hjörne (alla av samma folk från samma sk religionstillhörighet). Som hyllade Libyenkriget när Sverige skickade JAS-plan för att hitta lämpliga mål i form av människor att slakta.
  Och nu hetsar oss mot Ryssland, vilket kan leda till otäcka händelseförlopp för det svenska folket som egentligen inte har något otalt med Ryssland eller Putin (vad har han gjort mot oss?)

  De där 5mdr USD som USA pumpade in i Ukraina (Finns på inspelat där Viktoria Nuland som var USA:s speciella sändebud inte insåg att hon var avlyssnad) för avsätta en demokratisk vald president och sedan elda på ett inbördeskrig under sken av "att främja demokratiseringsprocessen", tycker jag också är ett bra exempel på amerikansk "psyops", skriv någon rad om det kanske...

  Så det är klart att Ryssland måste lära sig att spela samma spel (annars blir det perestrojka all over igen, med massiv plundring av landets tillgångar som till stor del fördes utomlands till city of London och Tel Aviv, eller som 1917 med tillsatta komissarier av ett visst folkslag som körde landet i botten med osedvanlig grymhet), den som kontrollerar media och banker i vår sk "demokrati" är i praktiken de som styr. Det gäller även Sverige!


  Erwache!

  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra illustration till professor Snyders föredrag. Du skickar iväg lite lösa puckar på måfå, och hoppas att fokus ska förflyttas från kärnfrågan till något helt annat. Sedan går du lite på överkurs när du till och med förvillar ditt eget sidospår om terrorregimen i Libyen med en teori av samma tyngd som de frusna liken i nedskjutna flygplanet, nämligen petrodollarteorin.

   Vi får tacka för exemplet, det klarlägger hur rätt Snyder egentligen har. Tyvärr för din del är du nog inte den skarpaste kniven i byrålådan.

   Radera
  2. Antisemit luktar skit.

   Radera
  3. För alla som inte hänger med här.

   En del av den ryska psyopstaktiken är att bomba allt med sjuttioelva idiotiska hypoteser tagna från ingenstans, för att på så sätt förminska sakfrågan och helt utplåna den, samt underminera allmänt förtroende för media.

   Radera
  4. Ja, all världens ondska är självklart judarnas fel! Säg mig, var har du egentligen köpt den där foliehatten som du bär med så uppenbar stolthet? Den verkar synnerligen effektiv, skulle vara intressant att testa någon gång!

   Det finns stort sett två sorters personer som skriver sådana hjärndöda konspirationsteorier som du gör här: ryska psyops och nyttiga idioter. Med tanke på den låga nivån på ditt förvirrade svammel så är det uppenbart att du tillhör den senare kategorin, då ryska psyops håller betydligt högre kvalitet än detta.

   Radera
  5. @Phil Hellmut
   Jag håller med dig i allt du skriver och jag är förvånad hur mycket oinsatta människor här finns som uttalar sig om nåågot de inte är insatta i. Jag har förut förundrat mig över att ingen politisk analys ännu har kommit angående de heroiska svenska insatserna i Libyen där Sverige varit med om att störta ett land i fullständig kaos, ett land som aldrig har hotat Sveriges eller något annat lands säkerhet. Det enda land man " hotat" är Usa genom att jobba på att ersätta dollarn med gulddinarer som betalningsmedel för bl.a. oljan.

   Radera
  6. Qui Bono?

   Ställ den frågan för varje konflikt som initieras och drivs av media, så får man ofta svaret. Konflikter startas av en anledning ofta/(alltid) en kamp om någon form av resurser (land, olja, andra tillgångar).

   Radera
  7. Alla bör notera hur de nyttiga idioterna och psyopsen ovan följer den regelbok som professor Snyder redogör för - de börjar prata om något helt annat än den ryska invasionen av Ukraina för att förminska frågan och de över 4 000 dödade Ryssland nu har på sitt samvete.

   Radera
  8. Vad är 4000 döda i Ukraina mot drygt 1.000.000 döda som Usa åstadskommit i Irak? På tal om Usa och dess koalition såndet myckna bombande för att krossa IS inte medfört någon försvagning av IS allt enligt Syriens utrikesminister. Nu när Turkiet (natoland) låter IS verka över den Turkiska gränsen så undrar man vem som krigar mot vem. Ukraina är ointressant, där lär pågå ett stort krig enligt Corny, med Ryssland inblandat. Kan så vara, vad kan vi göra åt det. Jag tror att Corny bara är avundsjuk på Ryssland starka försvarsmakt vapenkåt som han är.

   Radera
  9. wikström: Vaddå 1.000.000 de flesta döda i Irak är Irakier som mördat Irakier du vet dom är duktiga på att ta kål på varandra där.

   Radera
  10. Ja visst ja, Usa var endast där för att införa demokrati.

   Radera
  11. Ja det var synd att de inte lyckades.

   Radera
  12. Har de någonsin lyckats med någon av sina tvångsdemokratiseringar?

   Radera
  13. Tja, tyskland gick väl rätt bra eller? Förutom den delen som ryssarna sabbade då.

   Radera
  14. Märkligt att alla diskussioner om Ryssland måste vridas till att handla om USA. Men faktum 4000 döda att lasta Ryssland för kvartstår, oavsett vad USA eller någon annat land har haft för sig.

   Radera
  15. Precis, det är ett riktigt, riktigt efterblivet resonemang. Jackie Arklöv t ex sköt ju två poliser så om jag går runt på stan och våldtar lite torde det ju vara helt oklanderligt.

   Radera
  16. Apropå judar förresten så är ju Zhirinovskij jude.

   Radera
  17. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  18. Det finns gott om länder med varierande grad av tveksam moral i olika frågor, som kan diskuteras: USA, Frankrike, Sverige, Norge, Kuba, Venezuela, Saudiarabien, Nordkorea, Kina, Australien, England... ja listan kan göras mycket lång.

   Men.

   Här diskuteras Rysslands väpnade angrepp på Ukraina och inget annat, är det så svårt att fatta? En "rimlig" nivå på argumentationen skulle kunna vara "Nej Ryssland har inte anfallit Ukraina, det är bara lite otur med fotobevisen" eller liknande. Inte att "Jag får slå Lisa, för Anna slår Lars.

   Radera
 6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jaså, vilken kommentar har jag raderat? Enda kommentaren som är raderad här är raderad av dig själv.

   Radera
 7. Bra video, påminner om när någon gång på gång kallar alla SD röstare för rasister :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkligen? Att ständigt kalla SD-röstare för rasister är en konsekvent linje, medan psyops ägnar sig åt att prata om sjuttioelva olika ämnen som inte har med saken att göra.

   Radera
 8. Att Talibanerna Kaddafi och Saddam var så saknade i Sverige kunde jag inte tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte i Sverige men säkert i sina hemländer.

   Radera
 9. FRÅGA: varför har Putin invaderat Ukraina?
  SVAR: Folket i Ukraina gjorde ett seriöst försök att avsätt en korrupt regim. Tänk om de även skulle avskaffa korruptionen? Tänk om det skulle bli en förebild för det ryska folket.
  Nej Då är det bättre att Ukraina störtas ned i kaos och misär, vilket är målet med den ryska invasionen

  SvaraRadera