Cornucopia?

2014-11-17 11:21

FIFA tilldelar Helvetet fotbolls-VM 2026

Ja, jag vet. Jag brukar inte skriva om sport, men The Telegraph meddelar att FIFA har tilldelat fotbolls-VM år 2026 till Helvetet, efter den 666 långa sidor ansökan vunnit skönhetstävlingen och att inga fel har begåtts under bud- och beslutsprocessen.


The Telegraph noterar:
"The head of Hell’s delegation, who was treated last month to a gala reception at which guests dined with especially commissioned extra-long spoons, had previously been cleared of any wrongdoing by Fifa’s ethics committee. Lucifer, Fifa insisted, was “an individual of the highest moral character and an example to the rest of the Football Family”. "
Man ger också Helvetets anläggningar högsta betyg.
"But during a “fact-finding mission”, Fifa executive committee members found Hell to be a “first-rate facility”. “I could spend an eternity here,” noted one delegate."
Så nu vet vi det.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

14 kommentarer:

 1. Så när det är vinter i den lilla kommunen Hell utanför Trondheim blir det VM-final på Wembley. Det låter ju tryggt.. :-)

  SvaraRadera
 2. Nyhetstorka?

  Ot: På torsdag(20 nov) ska det brittiska parlamentet livestreama en debatt gällande ‘Money Creation and Society’. Det är första gången på 170 år en debatt äger rum gällande hur pengar uppkommer. Kan bli intressant eftersom allmänheten och politiker verkar ha noll koll.

  http://www.positivemoney.org/2014/11/uk-parliament-debate-money-creation-first-time-170-years/

  SvaraRadera
  Svar
  1. G20 har redan kommit på hur man kan bli av med pengarna också, de kom på det i Söndag faktiskt. http://www.bloomberg.com/news/print/2014-11-13/cash-under-mattress-may-be-better-than-g-20-bank-opening-line.html

   Kan vara av större intresse på ett par-tre års sikt. Det är fart under galoscherna nu, väntar på att se "koka grodan"-begränsningar kring kontanter nu. Uttagsbegränsningar, rörelsebegränsningar... sedan, "all your monies belongs to us". :-)

   Det här med att separera risktagandet i bankerna från sparkapitalet kan iaf konstateras vara desinformation.

   Radera
  2. Tack för länken
   "Uttagsbegränsningar, rörelsebegränsningar... " Absolut, mycket spännande som väntar.

   Radera
  3. Penningtvättlgastiftning är en användbar gummilag i sammanhanget, därför att i enlighet med den kan banken vid misstänkt penningtvätt hålla inne pengarna, men är enligt samma lag *förbjuden* att tala om varför man gör detta för kunden.

   "Tyvärr kan vi inte genomföra uttaget" -Varför då??! "Det kan vi tyvärr inte säga".

   Moment 22

   Radera
 3. Ett stickspår: På järnvägsstationen i Hell sitter en skylt med texten Gods expedition, vilket lär locka en och annan engelsktalande turist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Stopp, jag är bara en turist"

   Radera
 4. @Alag .....och den 30 november gå Sweitsarna till val om att valutan skall backas av 20 % guld samt att allt guld som landet har utspritt till bl.a. England, Canada och USA skall tas hem.

  Spännande tider framöver.

  SvaraRadera
 5. Uppfriskande artikel i The Telegraf. Kvalitetssatir "US style" är väl lagom nivå för fotbollsfans. Vore kul om svenska media tordes ta ut svängarna lite mer.

  SvaraRadera
 6. Klockren artikel.
  Helvetet skulle i varje fall ha större chans än de flesta länder att få arrangemanget.
  Man har ju redan till det facila priset av 500 mdr kronor lyckats lägga vinter-OS på ett sommarresmål. Med någon liknande budget, några 10000-tals slavar, av vilka 1400 oturligtvis hade den dåliga smaken att dö under bygget, blir det fotbollsVM i öknen.
  Nästa gång ska vi ut i rymden. Inte till månen, det är för enkelt. Vi tar det där svarta hålet som utforskas i Interstellar och läger friidrotts-VM där. Det blir väl roligt att se kulstötarna ta i allt vad de orkar bara för att se kulan avancera 1 nm och sedan ta väggen in mot centrum tillsammans med högerfoten. Kan riktigt se pamparna förklara valet av ort: Vi ville ha en arrangör med stark dragningskraft på publiken, men vår utskickade u-lands-mutkommité missade lite i selekteringsprocessen pga språkproblem och lite hög promille. Det kommer inte att ske igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hell må vara ett sommarresmål idag, men man skall inte utesluta att det inträffar en svart svan i form av ett väderomslag, så att en ansökan om vinter-os ter sig naturlig.

   Ett sådant väderomslag lär för övrigt föra med sig en hel massa andra osannolika saker. Har i alla fall hört många som hävdat detta.

   Radera
  2. Ännu ett argument för det svarta hålet, där man aldrig ser vad det är för väder i alla fall.

   Radera
  3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
 7. - Ska Schweiz arrangera detta?

  - Nä, det finns väl inga planer i helvete!

  SvaraRadera