Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-11-04 10:35

Ett ödmjukt förslag till Aftonbladets personal

Hos Schibsted/Aftonbladet är det uppror rapporteras via Etc. Här följer ett ödmjukt förslag till Aftonbladets alla upprörda reportrar.


Upproret är ett svenskt uppror. Man har alltså lämnat in ett skarpt formulerat protestbrev och skrivit under detta, en sk namninsamling. Vi vet ju alla hur väl svenska uppror fungerar och den stora effekt de får på makthavare och beslutsfattare.

Mitt ödmjuka förslag är att Aftonbladets personal gör något riktigt proletärt och går ut i en vild strejk. En protest mot hela jävla skiten? 

Varför inte dessutom ockupera er egen arbetsplats och som goda miljöpartister röka på och tugga mer svamp än vanligt och sätta på varandras flickvänner?1.

Alla skulle vinna på detta, speciellt resten av Sverige och i synnerhet både mediankvaliteten och medelkvaliteten på svensk journalistik, på tal om det påstådda hotet mot svensk journalistisk som omplaceringen av en journalist innebär.

Tack för ordet. Och lycka till med det där.

1. Obskyr popkulturell referens.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

23 kommentarer:

 1. Sen när de rökt och satt på klart kan de lägga ner skiten, duger inte ens till dasspapper.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har till skillnad mot dig inte utvärderat dasspappersfunktionen hos Aftonbladet. Jag kan nämligen (med viss illa dold stolthet) erkänna att jag aldrig köpt Aftonbladet, någonsin.

   Gissar dock att den fungerar bra att tända med i kaminen, men det finns gratis lokaltidning som täcker det behovet.

   Radera
  2. Den blaskan är för giftig att tända brasan med.
   Jag värderar dig för högt för att rekommendera detta :)

   Radera
 2. Sossarnas mediekanaler brukar haverera.

  SvaraRadera
 3. Det märks att bloggaren lever på landet, där fortfarande gamla normer gäller, att bara nämna flickvänner och inte med ett ord nåmna personer av annat eller obestämbart kön som oxå vill vara med i leken, det måste vara en dödssynd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en obskyr popkulturell referens, den behöver vara någorlunda lik originalet. Dessutom lade jag inte någon begränsning på att inte kvinnor fick sätta på varandras flickvänner.

   Radera
  2. "omsluta deras partners" skall det väl vara?

   Radera
  3. Krille Krokodil är väl ingen superfeminist direkt.

   Radera
  4. Det är han väl, när såg du honom spana in en ickefeminin?

   Radera
 4. Undrar vad en reporter med "specialkompetens" gör på Aftonbladet ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är han som vet hur man startar om kaffebryggaren när den krånglar. Vi hade en sån kille på mitt förra jobb - ovärderlig! Jag förstår att det är uppror.

   Radera
 5. Det måste vara varje journalists skräck att bli flyttad till resebilagan. Eller inte... Jag gissar att en del journalister drömmer om det. Kanske protesterna kommer från alla AB-journalister som blev avundsjuka?

  SvaraRadera
 6. Tidningen ETC ? Dom är ju också trovärdiga, ett snäpp under AB om man vill tro det är möjligt.
  Exempel nyligen:
  http://www.dagensmedia.se/nyheter/print/dagspress/article3859121.ece

  SvaraRadera
 7. Vilket gnäll från socialisterna på Ab!

  Bemanningspersonal har ju kontrakt där det står vad som gäller. Så om man nu har bemanningspersonal på Ab får väl de anställda socialisterna acceptera det. Det är faktiskt ett fritt val som bemanningspersonen gjorde att bli bemanningspersonal. I mer intellektuella branscher handlar det ofta om en val mellan mera pengar eller anställningstrygghet, eller val mellan att vara på samma ställe hela tiden eller få prova på olika jobb på olika ställen. Det handlar också om att man som bemanningspersonal ofta slipper långsiktigt ansvar, att ta ansvar för sina beslut och göranden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "– Som bemanninganställd faller man lite mellan stolarna. Vår arbestgivare Schibsted Media är ju bara till för att fylla luckor på Aftonbladet. Vi hade ett möte med Schibsted Media som sa: detta är enda luckan som finns. Tar du inte skiftpasset får du gå hemma med garantilön, säger Anna Flytström."

   Komiska med det hela. Personen är bemanningsanställd och man verkar resonera att denna är tillsvidareanställd. Någon självinsikt får man väl ha, man vet vad som står i sitt anställningsavtal som denna har med Schibsted media som uppenbarligen "... är ju bara till för att fylla luckor på Aftonbladet".

   Vad förväntar sig individen?

   Radera
 8. Fan va bra skrivet! Jag gillar!
  Bästa sättet att straffa AB är att vägra besöka deras fullkomligt värdelösa site som gjort mig så förbannad och besviken under åren. Men aldrig mer!

  SvaraRadera
 9. Arbetarna på aftonbladet producerar journalism i världsklass och är renläriga kommunister, varför står inte världen på kö för att hylla och betala dem?

  SvaraRadera
 10. utan presstöd faller allt och alla med specialkompetens får söka riktiga jobb.

  SvaraRadera
 11. Det mest häpnadsväckande är att dessa "journalister" på fullt allvar hävdar att demokratin är i verklig fara när tidningarna går dåligt och journalister överhuvudtaget friställs. Vilken underbar självkänsla, ödmjukhet och självinsikt.

  Underbart!

  SvaraRadera
 12. Detta borde vara andra journalister och tidningar till varnagel, eller är det att hoppas för mycket?

  SvaraRadera
 13. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 14. "Martin Aagård tror också att otrygga bemanningsanställningar på sikt hotar själva journalistiken."

  Jag tror precis tvärtom, att det är journalistiken, i synnerhet aftonbladetvarianten, som gör anställningarna otrygga och på sikt hotar dem.

  Oberoende om vem som har rätt, så är det ett faktum att Aftonbladets syn på orsak och verkan i många frågor är lite eljest.

  SvaraRadera