Cornucopia?

2014-11-10 17:23

DN: Ryssland har invaderat Ukraina

Bonnier/DN har nu publicerat en intervju med Totalförsvarets Forskningsinstitut (FOI) Fredrik Westerlund. Han är mycket tydlig med att Ryssland nu har invaderat sydöstra Ukraina.


Fredrik Westerlund till DN, som sätter rubriken "Invasion pågår nu i Ukraina":
"Ja, det finns fog för att betrakta det som nu sker som en rysk invasion i östra Ukraina. Bevisningen har tidigare varit fragmentarisk, men tecknen är nu tillräckligt många och tydliga för att vi ska kunna säga att ryska förband sedan augusti befunnit sig inne på ukrainskt territorium och att de rör sig in och ut ur landet."
Westerlund förklarar också varför Västvärlden fortfarande inte går ut officiellt med det som nu är helt uppenbart. Kom ihåg att militär och makthavare även har icke-öppen information från signalspaning, satelliter och antagligen agenter och operatörer på marken ("spioner"), och ännu bättre underrättelseläge än det FOI kan kommentera från öppna källor.

Westerlund igen:
"Men om man benämner det här för en invasion riskerar det också att öka kraven på att västländerna agerar. Och om man inte är beredd att ingripa, undviker man helst att måla in sig själv i ett hörn. Ytterligare ett skäl kan vara att man fortfarande hoppas att Ryssland ska ändra sig. För om man anklagar Ryssland för att invadera Ukraina, kan Moskva få intrycket av att ”vantarna är av”. Trots allt har ju Ryssland visat viss återhållsamhet hittills. Man har till exempel inte använt flygunderstöd i någon större utsträckning, just för att undvika att utpekas som en aktiv part i konflikten."
Så var det med den saken. Det råder ingen tvekan om att Ryssland har invaderat ett europeiskt land och att vi alltså har mellanstatlig krig i Europa år 2014. Det visste alla kunniga redan, men nu är det helt publikt och bekräftat av ledande experter på FOI.

Återstår att se om någon makthavare vågar säga detta också.

Vi har därmed fått bekräftat det som spekulerades kring i fredags-lördag, att den ökade frekvensen av rysk psyops i kommentarsfält här, på andra platser och internationellt, berodde på att Putin planerade en offensiv i Ukraina. Psyopsen (och eventuellt svansen med oavlönade nyttiga idioter) har annars varit tillbakadragen de senaste veckorna, men gick ut massivt i fredags och lördags.

Det är dock mycket intressant att de man tidigare kunde misstänka bara var nyttiga idioter också blev aktiva när de mer uppenbara psyopsoperatörerna aktiverades i helgen. Det är en slående koordination när bloggkommentatorer som varit tysta i veckor helt plötsligt samordnat börjar kommentera sitt Putinhyllande trams. Vilka som samordnat dök upp som psyops och nyttiga idioter hittar ni t ex i fredagens inlägg. Ärligt talat borde SÄPO titta på detta, helt klart handlar det om avlönade agenter, alternativt väldigt nyttiga och lättmanipulerade idioter. Samordningen efter tystnaden är iögonfallande.

Tillägg: Personal för en stridsvagnspluton har flyglyfs med Tp-84 Hercules till Gotland och ska nu bemanna en pluton ur de förrådsställda stridsvagnarna på Gotland rapporterar Skövde Nyheter. Alla likheter med inledningen av Midvintermörker (konflikt Ukraina-Ryssland och bemanning av stridsvagnarna på Gotland) är en ren slump. Vad är det på TV ikväll?
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

72 kommentarer:

 1. Men vad säger Croneman? Har någon ringt honom för en kommentar?

  SvaraRadera
 2. Jag tror säkert att SÄPO har andra viktigare uppgifter att sköta än att jaga personer som inte hjärntvättats av natos hetspropaganda och tack vare internet kan ta del av båda sidor av myntet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ukraina stod upp mot korruptionen. Ett fruktansvärt brott enligt Putin

   Radera
  2. Ja för Jens Stoltenberg framstår ju som en riktigt galen hetsare.

   Radera
  3. Ah, då har den lille nyttige idioten Lars förstås läst den av Putinregimen censurerade intervjun med journalisten som bäddades in med de ukrainare som försvarar Donetsk flygplats mot den ryska invasionen. Det visade sig att samtliga dessa ukrainare var etniska ryssar och det enda språk som talades var ryska. Av den anledningen censurerades inslaget i Echo Moskva, då det framgick att det finns ryssar beredda att dö för att slippa bli en del av Ryssland.

   Radera
  4. @Tango Smurfen

   Hur menar du att Ukraina stod upp mot korruptionen? Är det någon som är mycket märkligt så är det att ingen media berättar hur genomkorrupt Ukraina är.

   De som krigar är antagligen betalda av några få (två till tre) som nästan äger hela landet. De är givetvis angelägna om att försvara sina ägor...

   Startar man företag där så kan det hända, "du nu får du slå igen, nu tar vi över".

   Radera
  5. Exempel på ett land som tillhör de korrumperades mecka
   Ukraine’s richest man buys telecoms and 3G monopoly for $1bn
   The acquisition of Ukrtelecom from EPIC, an Austrian investment group, raises fresh concerns about how much of the nation’s wealth is being concentrated in one man’s hands.

   Radera
  6. Ukraina är genomkorrumperat.
   Speciellt gällde det presidenten som därför avsattes av en folklig resning.
   En genomkorrumperad regim kan endast bestå där den har stora inkomster som den kan använda sig för att muta folk till lojalitet. Om penningflödet stoppas faller regimen. Det har hänt i Egypten, i Indonesien och nästan i Syrien.
   Samma sak i Ukraina.

   Det som är underligt är att inte Putin anstränger sig för att avveckla korruptionen i Ryssland. Istället försvarar han det korrupta systemet med näbbar och klor. Obegripligt.

   Putin är ju en troende kristen som bygger sin legitimitet på att försvara kristna värden. Gott så. Men varför är han då inte mot korruption? Kanske är det något specifikt i den ortodoxa tron som jag inte förstår.

   Radera
  7. @C

   Du lever i fablernas värld där fantasi och falsarier är verklighet.

   Du saknar intellektuell eldkraft att på ett hederligt sätt försvara din egen position, än mindre angripa och försvaga motståndarens position. Att måla i svart och vitt och att förstärka motsättningar är du mycket bra på, samma taktik som USA/NATO använder.

   I de blindas rike är den enögde kung.

   Radera
  8. Har du läst den censurerade intervjun? Ja eller nej?

   Radera
  9. Ah, så du har "intellektuell skärpa" och "kan ta del av båda sidor av myntet", men läser alltså inte artikeln där det visar sig att de ryska invasionsstyrkornas motståndare råkar vara etniska ryssar som är beredda att dö för att slippa ingå i Ryssland?

   Radera
  10. @C

   Eftersom verkligheten inte är svartvit så förstår jag inte vad som är så uppseendeväckande med att etniska ryssar stödjer den naziststödda regimen i Kiev. Det finns säker etniska ryssar som vill se kapitalismen, globalisering, mångkultur, konsumtionismen och dekadensen erövra Ryssland, dom är dock i kraftig minoritet.

   Radera
  11. Har du några källor för dina påståenden?

   Du är alltså socialist eftersom du är emot kapitalism, och du är rasist/nazist eftersom du är emot mångkultur? Eller hur var det nu?

   Radera
  12. Du kanske missat att Ryssland är det mest kapitalistiska landet i världen, där det enda som räknas är pengar och våld?

   Radera
  13. Om alliansens budget går igenom med SD´s stöd och Alliansen får bilda regering, har vi då per definition en "naziststödd regering" och betyder det att länder som Ryssland får frikort att ta till militära medel för att destabilisera landet? Bara undrar eftersom sensmoralen i en del kommentatorers inlägg pekar på att detta är en självklarhet.
   Det kanske rent av är så att Sjöstedt och Romson har en plikt att om de avsätts, efterfråga militärt stöd från Ryssland? Jag tolkar en del kommentatorer som att dessa gärna skulle se en sådan lösning.

   Radera
  14. @Cornucopia?

   Kissinger har en något nyktrare syn
   Kissinger warns of West’s ‘fatal mistake’ that may lead to new Cold War

   Vem som helst kan räkna ut med lilltån att ryssar blir provocerade om "väst" utelämnar dem i vad som händer i länder som gränsar till Ryssland.

   Radera
  15. Tur då att Ryssland inte utelämnats. T ex hade man ju ett samarbetsråd NATO-Ryssland, med mera, etcetera.

   Radera
  16. Angående den "naziststödda" regimen: Svoboda fick runt 10% och 37 parlamentsposter i valet 2012, alltså innan den korrupta regimen kastades över ända. I senaste valet fick de 6 platser, de är i stort sett utraderade.
   Två synpunkter: de är en försumbar del av parlamentet, 2%, så allt snack om nazism och Ukraina verkar rätt osakligt just nu.
   Och den nya regimen verkar ju ha varit framgångsrik i kampen mot nazismen, så vill man bekämpa den ska man definitivt inte stödja Rysslands härjningar.
   Tredje punkten, jag sa väl 3? : gå in på svenska nazistsiter, det finns två levande som man kan ta en titt på om man vågar. Där får man judehat, förnekelse av Förintelsen och hela galenskapspaketet på en gång. Dessa siter uttrycker konstant reservationslöst stöd för Ryssland och Putin.
   Så Lars, eller vad du kan tänkas heta, du hör antingen till de avlönade propagandamakarna eller så är du bara en stackars nyttig idiot.

   Radera
  17. Kissinger "calling the West’s approach to the crisis a “fatal mistake.”
   När fan blir gammal blir han religiös.

   Kissinger säger det många på denna blogg sagt länge, Är Kissinger en rysk psyop nu?

   Kom ingen nu C med en analys av Kissingers uttalanden.

   Radera
  18. Det finns rätt kraftiga luckor i Kissingers resonemang. Han är dessutom 91 år och har nog sin bästa analytikertid bakom sig. Och i sin bästa tid var han för angreppskriget mot Nordvietnam och en massa andra misstag, så jag vet inte varför han skulle vara mer relevant nu?
   I vilket fall finns ju ingenting i det han säger som motsäger huvudtesen att Ryssland utnyttjade Ukrainas närmande till EU för att angripa. Skillnaden är väl mer att Kissinger inte sätter det i samband med andra händelser i områden med ryska minoriteter. Men drt är kanske åldern som saget, vem vet?

   Radera
  19. @Ben Dover

   Du menar att man lyssnat på varandras argument och jämkat ihop sig?

   @Kingedward24

   Om jag får gissa så vill inte Ryssarna att Ukraina skall ta upp lån från sedelpressen i väst, då är de fast (moderna krig hanteras idag av tjänstemän). Tror också de är försiktiga med att lita på några som konsekvent ljugit de senaste 13 åren. I aktuell situation är det inte en som är god och en som är ond, snarare handlar det om två onda men där vi verkar tro att den ena onda är god och pratar sanning

   Radera
  20. Jaha.
   Putins sändebud Markov hotar idag Baltstaterna med utplåning. De har ju inte varit inblandade över huvud taget i Ukrainakonflikten. Det är för att kompensera USA:s elakhet som Putin känner att han måste bomba bort Baltikum?
   Det går väl att jämföra de två samhällena ifråga, USA:s och Rysslands för att kunna dra lite slutsatser var dessa regimer står, gör det inte? Teorin båda är lika goda kålsupare är världshistoriens sämsta. Den har varit korrekt i ett enda fall vad jag vet, när två stycken bråkar är det Baudes fel.

   Radera
  21. @dopad:

   Ja? Se t ex Partnership for peace. Inom den organisationen har ju Ryssland förhandlat och skrivit under avtal som reglerar agerandet mellan Ryssland, NATO och ex-Sovjetiska republiker som (t ex) Georgien och Ukraina.

   I t ex SOFA-avtalet från 1997 erkänner Ryssland de forna Sovjetrepublikernas fulla rätt att själva välja hur de ska organisera sin nationella säkerhet, t ex genom att gå med i NATO eller inte. Att man nu,2014, yrar om "NATO-expansion" är alltså bara snack, den möjligheten förhandlades för snart 20 år sedan.

   Radera
  22. "I t ex SOFA-avtalet från 1997 erkänner Ryssland de forna Sovjetrepublikernas fulla rätt att själva välja hur de ska organisera sin nationella säkerhet, t ex genom att gå med i NATO eller inte. Att man nu,2014, yrar om "NATO-expansion" är alltså bara snack, den möjligheten förhandlades för snart 20 år sedan."
   I den ryska, lite mer långsiktiga strategin, är gränser i Rysslands intressesfär tillfälliga och förhandlingsbara, med olika starka förhandingsmetoder. Om det finns ett avtal, påskrivet i ett svagt ögonblick, är av sekunda betydelse. Realpolitik kallas det.

   Radera
  23. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  24. Avtal som ingicks av en alkoholiserad och dement president med en ekonomi i fullständigt fritt fall. Men nejdå, NATO har inte utnyttjat situationen...

   Versaillefreden var ju också bara "realpolitik", att det sen ledde till den största katastrofen i mänsklighetens historia har man glömt nu.

   Radera
  25. 1. Avtalen ingicks ursprungligen under andra halvan av 1990-talet. Rysslands ekonomi befann sig inte direkt i fritt fall då. BNP var t ex rätt konstant.

   2. Putin har fortsatt att ratificera och underhålla avtalen. Se t ex:

   http://www.sputniknews.com/russia/20070614/67239075.html?id=

   Grattis. du hade fel på precis alla punkter. Som vanligt, kan man tillägga.

   Radera
 3. Ryssland är ju nu för tiden ett maffiavälde där bossarna genom "myndighetsutövning" mha köpta domare, planterade bevis, poliser och andra myndigheter stjäl hela företag i mångmiljardklassen utan att tveka. Visst, ett sådant projekt tar lite tid, kanske några år, precis som med Ukraina. Liknande principer verkar användas här, fast med lite vapen också. Läste att IKEA nyligen hade haft påhälsning av ryska polisen och all dokumentation beslagtagen. Bossarna håller helt enkelt trycket uppe tills den andra sidan ger med sig. Hur försvarar man sig mot maffian om det inte finns någon polis? Vem kan sätta emot för Ukraina? Kanske Saudi kan sänka oljepriset lite till?

  SvaraRadera
 4. Hur stort är ett stridsvagnskompani? Har läst Midvintermörker, men den ligger på lantstället nu.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
  Svar
  1. 14 stridsvagnar enligt rapport.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  2. Japp, ungefär så. 4 plutoner á 3 vagnar samt komp C och ställf komp C.
   Sen tillkommer resurser som bärgare, luftvärn, spaning etc.

   Radera
 5. Lustigt sammanträffande med undervattensaktivitet i Sthlms närhet då, läste nånstans att redan U 137 hade som uppgift att placera ut kärnvapen som skulle detonera i början av ett tänkt storkrig.

  Men det är säkert bara en slump.

  SvaraRadera
  Svar
  1. TV-programmet "Reportrarna" rapporterade om detta 1996 i två program om ubåtskränkningarna i den svenska skärgården. Du hittar bägge programmen i SVT´s öppna arkiv. Första delen hittar du här: http://www.oppetarkiv.se/video/1900463/reportrarna-det-hemliga-ubatskriget

   Radera
 6. Jag är skeptisk till betalda agenter, mer än i enstaka fall.

  Det väsentliga för en psyops-operation är att trigga igång en massa kapade amygdalas, ofta tror jag enligt principen "mina-fiender-fiende-är-min-vän". Alltså, redan förhandenvarande ilska mot Rysslands fiender, kan med lite handpåläggning styras om till stöd för Ryssland. Dessutom fördelaktigt (för Ryssland) oreflekterat, genom att den kapade amygdala aldrig får återkoppling från frontalloben.

  Psyops är som brainwashing, bara i större skala. Detaljerna i hur Kreml arbetar vet jag inte, men det är uppenbart att de drar i trådarna, genom det närmast övertydliga "mina-fienders-fiende-är-min-vän" - dramaturgin. Av deras frukt skall ni känna dem.

  SvaraRadera
 7. Ska man skratta eller gråta åt herr bloggredaktörens komplett debila tirader om "psyops" och "nyttiga idioter" i kommentarsfälten...

  "Psyopsen (och eventuellt svansen med oavlönade nyttiga idioter) har annars varit tillbakadragen de senaste veckorna, men gick ut massivt i fredags och lördags."

  Det kan ju ha ett samband med att du själv inte bloggat i frågan så varför skulle vi "nyttiga idioter" då anstränga oss att nyansera din patologiska russofobi.

  "Ärligt talat borde SÄPO titta på detta"

  Man tar sig för pannan, du vill bussa polisen på folk som uttrycker åsikter om geopolitiska händelser!!! Ska SÄPO hacka sig in i ditt kommentarsfält, eller har du rent av för avsikt att lämna ut IP-addresser ex officio? Inte för att det spelar mig någon som helst roll vilket eftersom jag står för varenda ord jag skrivit i saken men det kan ju vara bra att veta för dom som kommenterar på denna blogg vad som faktiskt gäller i andra, kanske mer känsliga sammanhang.

  Och nej, jag tänker inte sluta läsa din blogg. Tvärtom tänker jag fascinerat betrakta din eskalerande förvandling från oroad medborgare till totalparanoid vårdtagare på närmsta psykklinik, ungefär som man tittar på en bilolycka - man vill inte men det går inte att låta bli.

  Jag har tidigare sagt att jag gillar din vassa stil men nu har du fan gått över gränsen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det sägs att anfall är bästa försvar. Men i det här fallet är det nog inte så, utan förefaller bara bekräfta tiraderna med helt nya tirader. Har svårt att förstå din upprördhet om du inte själv är en nyttig idiot. Eller så har du bara helt orealistiska förväntningar, och då är du inte ens nyttig.

   Radera
  2. Sällsynt illa valt alias han har den här sk Zokrates.

   Nulli sekundus

   Radera
 8. Och såhär kommer det nog att fortsätta eftersom de inte har något att sälja annat än whataboutism vilket de förlitar sig stenhårt på.
  Kan ju förändras med tiden iåfs men det är ju under förutsättningar som är bra för alla i så fall.

  SvaraRadera
 9. Ingen diskuterar ämnet: alla diskuterar huruvida de som diskuterar diskuterar för att diskutera eller propagera.

  Ingen som tycker det är hemskt? Eller förkastligt att invadera ett annat land? De där argumenten som användes tidigare, är det någon som minns dem nu? Och är det nåt av de argumenten som används fortfarande?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hemskt och hemskt, folket i Ukraina är nog i ett läge där de tycker att vad som helst är bättre än vad man har nu

   Radera
  2. Hur menar du? Att det i en del av landet är krig, då tycker man det är bättre att separatistsidan/Ryssland får militära förstärkningar?

   Radera
 10. Miljöpartiet visar i artikel överraskande klarsynthet i att pacifism inte funkar mot extremister:

  http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lat-pkk-ta-hand-om-kampen-mot-is_4089075.svd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast det handlar ju inte om att antingen motarbeta symptomen eller grundorsakerna, man kan göra båda sakerna samtidigt. Jag tror att det är många som missuppfattar mp-mupparnas iver att motarbeta grundorsakerna som att de överhuvudtaget inte bryr sig om symptomen, men det kanske tyder mer på ett svart-vitt tänkande hos betraktaren.

   Radera
 11. Är det samma del av Ukraina som hade val nyss?

  SvaraRadera
 12. Ryssarna går vidare med sitt kärleksfulla budskap till sina grannländer

  http://www.svt.se/nyheter/varlden/estland-och-lettland-ska-vara-radda-for-oss

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Var inte rädda, då kommer det gå bra för er!"

   Radera
  2. Puh! Putins sändebud meddelar i DN att vi inte har någon anledning till oro i Sverige bara vi slutar med russofobin (precis samma ord som de nyttiga idioterna använder). Däremot baltstaterna skall vara rädda då det kanske inte blir något kvar av dem vid ett krig. Upplyftande... Inga förtäckta hot där alls...

   Radera
  3. Man kan ju undra om ryssarna känner sig hotade av balterna också.

   Radera
 13. Ryssland kommer säkerligen, om inte redan gjort, att "invadera" östra Ukraina. Men det är väl ett ganska logiskt svar på Ukrainaregimens upptrappning/terror mot separatistområden.
  Det regnar bomber över civila bostadsområden, skolor och kyrkor mm. Byar skjuts sönder och infrastruktur förstörs. Nästan en miljon människor har flytt och mestadels till Ryssland.
  Men västmedia nämner detta knappt, bara lite vagt ibland, och påstår då attman inte vet varifrån dessa bomber kommer. Det vet befolkningen.
  Är det normalt nu att Ukraina fäller brandbomber fosforbomber mm. över "sin egen befolkning"?
  Har inte sett cornucopia? yttra någon kritik mot Ukrainas pro-västliga regim i detta beteende.
  Är östra Ukrainas befolkning fortfarande "Ukrainas egen befolkning"??

  Undrar lite om cornucopias? "Ukrainska ICA" var ett mysko anagram för CIA i Ukraina. (?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur skulle Ryssland reagera på separatister. T ex i Tjetjenien.
   Visst ja. Det vet vi redan. Hela Grosnyj utplånad. Tjetjeniens befolkning utsattes för enorma lidanden. Landets befolkning minskade till hälften.

   Men det var ju annorlunda.
   Samma regler kan inte gälla för oxen som för Jupiter. Här är det väl Ryssland som är gudomligt och därför lyder under andra regler än vanliga länder.

   Radera
  2. Jag försvarar inte Rysslands agerande, men jo, dom är tydligen "gudomliga", precis som USA, sen att jämföra pest med kolera gör ingen av sjukdomarna bättre.

   Radera
  3. För Guds skull Moster Mimmi... KÄLLOR FFS!

   Radera
  4. Använd ditt tangentbord Mattias J
   Exempel på verklighetstrogen rapport:

   http://rt.com/news/184400-hrw-ukraine-indiscriminate-shelling/

   Radera
  5. Om några kommer och tränger sig in i din lägenhet och etablerar sig där och tränger ut dig från de väsentliga delarna som köket och badrummet. Skulle du bara acceptera det då eller?

   Radera
  6. Varför så anspråkslös Moster Mimmi? Det är ju Ryssland som har triggat igång konflikten, helt enligt Dugins förutsägelser, och har ansträngt sig maximalt för att få den ukrainska armen att angripa mål i Ryssland. Till slut tog det för lång tid att vänta, och man gick över gränsen själva istället. Ungefär samtidigt som du fick din första utbetalning för den här gången.
   Jag tror att Putain snart vill ha sitt erkännande för den ryska interventionen med stridsvagar och artilleri, så du får snart byta skiva till den om den ryska armens oövervinnerlighet och att motstånd är menigslöst.

   Radera
 14. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 15. Hur kommer det sig att vi öppnar våra hjärtan för arabländerna men inte alla som vill fly Ukraina? Är folket där för vita? För lika oss?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur vet du att vi inte gör det? Har det inte stått i Aftonbladet eller?

   Radera
  2. Håller med, nu vill jag se politikerna utlova PUT till alla som kommer från Ukraina.

   Allas lika värde kanske inte gäller dem heller.

   Radera
  3. Jag vet många ukrainare som faktiskt jobbar i Sverige, enda sättet för dom att få arbetstillstånd i EU är i princip genom att gå via andra länder. Vi har extrema regler för de som är kompetenta och vill komma hit för att jobba och inte gå på bidrag. Samtidigt gör vi reklam i arabländerna om att folk kan komma hit och få bidrag utan att jobba. Det är inget fel på invandring, det är fel på VÅR invandring.

   Radera
 16. Erbjud alla ryssar som vill ha beskydd att flytta hem till moderlandet och byta nationalitet. Resten har valt en annan väg och enligt demokratins spelregler så får man respektera det. Eller just det, det vet kanske inte sitt (Putins) bästa självklart.
  Men OM de faktiskt vet sitt bästa så har de som vill ha beskydd flyttat och Ryssland kan ordna beskydd inom tomtgränsen, och slipper i onödan korsa gränsen till nån annans tomt. Då vore ju saken biff...

  SvaraRadera
 17. Off topic kanske, men den här dokumentären om hur den Ryska byråkratin låter sig köpas för att stjäla andras företag... http://www.svt.se/dokument-utifran/rovarna
  Jag vill betona att jag inte är "anti-ryss" på något sätt. De ryssar jag känner är de trevligaste människor man kan tänka sig. Beklagligt för deras skull bara att de inte anser att de kan leva i sitt hemland. De och deras ryska vänner i sin tur vänner bor i Sverige, Holland, Israel, USA osv. Ryssland har en rik kultur och en rik men också på många sätt sorglig histora där andra världskriget kanske är den största tragedin... Beklagligt att det ryska folket som fått utstå så mycket elände, skall behöva låta sig styras av ett sånt gangstervälde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför i helvete säger de då inte upp sitt ryska medborgarskap för då? För att de vill springa rysslands ärenden och agera säkerhetshot mot de länder de bor i. De vill vara skälet som ryssland tar till när de ska utpressa de länder där dessa ryssar bor.

   Radera
  2. Ryssland befinner sig uppenbarligen på ett sluttande plan, kanske utan återvändo.

   Finns det något land i hela världen som lyckats vända en trend där utbredd statsunderstödd korruption råder? Där man inte kan lita på åklagare, polis och myndigheter. Där äganderätten inte garanteras av samhällsfunktioner, utan dessa istället aktivt används för att stjäla.

   Däremot finns det gott om exempel på var det slutar. Det slutar med revolution/krig där den onda makten ersätts av kaos, anarki och klanvälde, eller en ännu ondare makt i form av religiösa fundamentalister som slutligen kastar landet tillbaka till medeltiden.

   Radera
  3. Jag tror du har rätt Neo Cortex, tyvärr. Sorglig utveckling.

   Radera
 18. Förstår mig inte riktigt på Fredrik Westerlund när han påstår att Ukraina inte har någon "legal mekanism" som kan tvinga andra länder att bistå vid en invasion av fientlig makt! Först har vi ju avtalet som tecknades av västmakterna, Ryssland och Ukraina när Ukraina avstod från sina kärnvapen! Ukrainas gränser garanterades! Till detta kommer avtalet som ingicks med Kina så sent som i December 2013 som garanterar Ukraina "vid invasion av främmande makt utrustad med kärnvapen eller om Ukraina hotas med kärnvapen av främmande makt". Därmed står Ukraina under Kinas "nukleära säkerhet! Detta avtal kom till strax efter jordbruksavtalet där Ukraina leasar bort 5% av sin jordbruksmark till Kina på 50 år! Vad hände med dessa avtal?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var kanske, i båda fallen, aldrig tänkt att bluffen skulle bli synad?

   Radera
  2. Förmodligen inte! Men skulle man inte kunna pröva detta i en internationell domstol, eller Europadomstolen?

   Radera
  3. Kan Ukraina få skadestånd av Kina?

   Radera
  4. Hittade en intressant artikel här: http://nilsharnesk.com/2014/03/05/en-sino-rysk-axel-pa-framvaxt/

   Radera