Cornucopia?

2014-11-30 12:26

Dags för västvärlden att gå på offensiv i informationskriget

Det pågår krig i Europa 2014. Dels ett krig i Ukraina, där Rysslands invasion av landet orsakat 1000-tals dödsoffer, och dels ett aktivt informationskrig där EU:s länder, inklusive Sverige, invaderats av rysk informationskrigföring och psykologisk krigföring. Det är dags att EU och västvärlden går till ett samlat och organiserat motangrepp.


De allra flesta ryssar kan endast ryska och när Putinregimen nu tagit kontrollen över ryska media så köper de flesta ryssar regimens verklighetsbeskrivning ifrån media. 

Som exempel har jag förstahandsuppgifter på att många ryssar faktiskt tror att svenska barn har sexdebut vid 8 års ålder, utsätts för kampanjer som ska göra dem homosexuella etc. För detta har rysk statstelevision hävdat. De tror också att Sverige vill invadera Ryssland som hämnd för förlusten vid Poltava för 305 år sedan, för det har också rysk statstelevision hävdat.

De stackars utfattiga ryssarna hålls alltså i ett järngrepp av regimens propagandaapparat inom landet.

Samtidigt visas en helt annan bild mot oss i väst. De ryssar vi träffar må vara totalt smaklösa men visar upp ett välstånd som inte är representativt för den vanlige ryssen. Det handlar om det fåtal procent som gynnats av korruptionen i Ryssland och turistar på Cypern eller i Stockholm, alternativt de friheteliga liberaler som flytt Ryssland och nu jobbar i väst med västerländska löner.

Rena statliga ryska propagandakanaler som Russia Today och nystartade Sputnik News ägnar sig heltid åt att smutskasta västvärlden och hylla Ryssland i vad som är ren informationskrigföring i direkta riktade angrepp mot västs befolkning.

Det är ibland rent av så illa som att Russia Today sänder program i Göteborgs lokal-TV, dvs Öppna Kanalen Göteborg. Något sådant skulle inte vara möjligt i det av Putinregimen kontrollerade media, där inga utländska kanaler släpps in.

Väst behöver nu på allvar dra igång ryskspråkiga mediakanaler och inte nöja sig med gamla Radio Free Europe / Radio Liberty.

Det är upp till varje folk att själv avsätta sina despoter, och det ryska folket behöver en korrekt bild av hur det ser ut i västvärlden och hur illa det är i Ryssland. Så länge Putin kontrollerar media kommer de aldrig få detta.

Alternativet är en ökat militarisering och aggression från Ryssland, där man rent av inrättat Putinjugend, enligt bästa Hitlerstil, kallad Nashi. Det ryska folket håller på att bli totalt hjärntvättade och där hjärntvätt inleds av despoter, så slutar det med krig mot grannar. Vilket redan hänt i Ukraina.

Förslagsvis startar EU en ryskspråkig TV-kanal, web-TV, radio och webtjänster, som kombinerar attraktiv underhållning med objektiv nyhetsrapportering och reportage om hur livet faktiskt är för EU-medlemmar - vi kanske gnäller och klagar, men inte ens i krisländerna är situationen i närheten så illa som vardagen är för den vanlige ryssen.

Man får naturligtvis sända via satellit och web-TV, då man inte släpps in i de ryska näten. Därtill kan man från Finland, Estland, Lettland, Litauen och antagligen länder som Georgien och Ukraina även nå rysk befolkning i gränstrakterna via marksändningar.

Visa 25 - 50 minuter populär västerländsk underhållnings-TV (mycket amerikanska serier), översatt och textad på ryska. Däremellan 5 - 10 minuter nyhetsrapportering eller samhällsreportage på ryska. Det finns gott om ryska friheteliga liberaler i den ryska diasporan som kan rekryteras till detta. Genom att blanda ren underhållning med objektiv nyhetsrapportering kan man få ut en korrekt verklighetsbeskrivning till det ryska folket, där underhållningen får dem att titta och nyhetsrapporteringen beskriver verkligheten.

Som det är nu har vi inget informationsförsvar alls. Det lilla som finns handlar om att minska skadorna som västerländska fria media står för när de (som i Sverige) återpublicerar ren rysk propaganda och lögner från RT, Sputnik News eller den statliga nyhetsbyrån TASS.

Nu följer ett exempel på rysk offensiv informationskrigföring, signerad Pepe Escobar. 

Jag har träffat, ätit och druckit tillsammans med Pepe Escobar. En oerhört karismatisk och trevlig man. Men han är avlönad av ryska statens propagandakanal RT, och publicerade i fredags en artikel som i princip sade att Ryssland har för avsikt att utplåna EU i ett kärnvapenkrig om inte Tyskland och Frankrike lägger sig på rygg och lyder bland annat:
"Still assuming those NATO clowns would insist on playing war, Moscow has already made it very clear Russia would use their awesome arsenal of 5,000-plus tactical nuclear weapons - and whatever else it takes - to defend the nation against a NATO conventional attack."
Sedan fortsätter Escobar och föreslår att Tyskland och Ryssland ska återupprepa en variant Molotov-Ribbentropppakten och dela upp Polen och Ukraina mellan sig. 
"So let’s have East Prussia returned to Germany; the eastern part of Poland returned to Poland; and eastern Ukraine as well as Crimea – which Khrushchev gave to Ukraine - returned to Russia."
Om inte detta sker, så tänker Ryssland utplåna västvärlden med en matta av kärnvapen. Fast att Kaliningrad tillhör Ostpreussen glömmer man nog...

Hela Escobars artikel är överfull med lögner och felaktigheter, men detta är informationskrig, och målgruppen för artikeln är att skrämma västvärldens befolkning till lydnad under ett totalt och påstått överlägset kärnvapenhot från Ryssland.

En annan vinkling i artikeln är att påverka amerikanska folket och amerikanska politiker att dra sig ur Europa och inte "betala för försvaret av EU", så Ryssland kan utplåna EU utan risk för större vedergällning då Frankrikes och Storbritanniens kärnvapenarsenaler är för små.

Och det fungerar. Titta bara på de nyttiga idioternas kommentarer nedan:
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

36 kommentarer:

 1. Apropå Ryssland.
  Ja, CCCP då.
  I dag firar jag att det i alla fall fanns ett land som inte gav sig.
  30/11 1939.
  Sisu, goa herrn!
  Annars hade jag ju inte fått vare sig en hustru, dotter eller ( nu för en månad sedan ) en dotterdotter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett land som inte gav sig, jag antar då att du syftar på den polska exilregeringen som höll stånd fram till 1990 då Lech Walesa valdes till legitim president av Polen?

   Radera
 2. Tror att minoritetsfolken i Ryska Federationen är mer mottaliga för propaganda/information. Där kan Putinregimens diskurs om förtryckta minoriteter etc vändas mot den, utan att det kan avfärdas som stöd till terrorism av Kreml.

  Risken är istället att en ryskspråkig västerländsk tv-kanal bekräftar alla ryska fördomar mot väst med gränslös globalisering, EU EU hallelujah, som alternativ till Putins auktoritära styre. Perfekt för Putin som får den fiendebild han vill ha i så fall.

  SvaraRadera
 3. Russia Today ska även starta en tysk TV-kanal nästa år för att sprida sitt budskap till tyskarna.

  Man undrar vad syftet egentligen är med det aggressiva ryska beteendet. Men det är förstås svårt att förstå hur kriminella psykopater resonerar. Enligt The Economist: "110 individuals control 35% of Russia’s wealth". 110 maffiabossar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt för oss att förstå eftersom vi analyserar frågan med vårt sätt att resonera.
   Fråga dig istället hur en kriminell organisation skulle gå till väga med sina tillgängliga resurser för att utöka sin verksamhet.

   Ryssar är inte ett resonerande folk. Det enda dom respekterar är styrka i olika former. Den "starkes" makt gäller över allt annat.
   Därför kan någon som ex Carl Bildt åtnjuta mer politisk respekt i Moskva (trots fullständig politisk oenighet. Man behöver inte gilla varandra för att respekteras) än menlösa Wallström någonsin kommer att få.

   Radera
  2. Nja, man ska nog akta sig för att tilldela grupper kollektiva egenskaper på det sättet, sådana resonemang är ju precis det Putinpropagandan använder.

   Radera
  3. Det är väl så att många ryssar tar för givet att det är psykopater som styr, och att livspusslets första uppgift är att tolka *vilken* av psykopaterna som är starkast för tillfället.

   Då är ju tydlighet viktigt. Ingen ryss vill igen ha det som Solsjenitsyn beskriver om någon lokal partipamp som måste gå upp före alla andra på morgonen för att hinna läsa tidningen och lyssna på radio så att han visste vilken linje som gällde just idag. Att komma med gårdagens sanningar var inte så bra...

   Nej, en psykopat som är tydligt starkare än de andra är vad den ryska erfarenheten lärt ryssen att vilja ha. Riskaversion kallas det i andra sammanhang.

   Radera
 4. Erfarenheten finns på väldigt nära håll men vi lär oss inget? Är det förnekelse, okunnighet eller bara dumhet? Vi kan beklaga oss över ryssars okunnighet på grund av bristande kunskap och kännedom. Men vad gör "vi" för att lära oss av historien och se till att vissa händelser inte tillåts upprepas?
  Hade vi resonerat annorlunda om även sverige hade upplevt sovjetisk "befrielse" enligt samma modell som ostpreussen och östra tyskland?

  SvaraRadera
 5. "A union between mafia and [bureaucratic] corruption can create a monster which has no equivalent in Russian history—an all-powerful mafia state, a real octopus" - Yegor Gaidar, the architect of Russian market reforms. Uttalat på 90-talet. Och nu är vi där.

  SvaraRadera
 6. Är detta ett skämt? Erbjuda ryska folket amerikanska tv- serier? Detta var det värsta jag hört. Ett lågvattenmärke Corny. Du har verkligen dålig smak.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ligger lite i vad du skriver wikström. Nu är det inte smak hos avsändaren som behövs utan att analysera vad som är attraktivt för många ryssar. Kanske är det Indisk film? Och idag på kattens dag ska vi inte utesluta roliga kattklipp? Möjligen tävlingar där också ryssar får en och annan vinst genom att bara ringa, mejla eller skicka vykort? Har en gång i äldre tonåren besökt CCCP men vet sedan dess att största intresset hos vanliga ryssar verkade vara svartabörshandel och konsumtion av vodka. Idag är förmodligen de flesta nykterister som Putin eller har jag fel?

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 7. och publicerade i fredags en artikel som i princip sade att Ryssland har för avsikt att utplåna EU i ett kärnvapenkrig om inte Tyskland och Frankrike lägger sig på rygg och lyder


  "Moscow has already made it very clear Russia would use their awesome arsenal of 5,000-plus tactical nuclear weapons - and whatever else it takes - to defend the nation against a NATO conventional attack."

  tänk, när jag lärde mig engelska betydde "defend" försvara.

  håller med om att det vore ypperligt att diversifiera mediebilden i ryssland, men man kanske inte skulle sluta där..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du menar på samma sätt som man "defends Russia" på Krim, Sydöstra Ukraina, eller i Georgien? Du har en del att lära om propaganda. När Ryssland kärnvapenbombar Sverige så kommer det vara för att försvara Ryssland...

   Radera
  2. T ex var ju USA:s krig i Afghanistan och Irak "försvar av USA".

   Radera
  3. Vet du någon annan än du själv som ser det som troligt?

   Sverige är btw inget NATO-land.

   Jag har säkert en del att lära om propaganda, då jag inte kan utläsa att artikelns innebörd är att man är sugen på kärnvapenkrig.
   På samma sätt som jag inte heller tror att Nordkorea är så sugna på att använda sina kärnvapen som de kanske vill få det till att låta.

   Radera
  4. När kärnvapnen börjar flyga kommer Ryssland betrakta Sverige som ett NATO-land och som jag redogjort för kommer ett antal mål i Sverige anses vara försvar av Ryssland om de utplånas.

   Radera
  5. Frågar igen, känner du till någon analytiker eller liknande som tror att ett kärnvapenkrig är sannolikt?

   Radera
 8. Skapligt bindgalen artikel av Escobar. Tror inte att det är meningsfullt att kalla någon annan för krigshetsare efter den tiriaden. Men kanske tjänar det sitt propagandasyfte.
  Kommunikation är viktigt i ett sådant här läge. Att överföra sin egen rädsla och generalisera den till att "svenskarna är rädda" är väldigt oortodoxt och antagligen kontraproduktivt. Man, och framför allt världens kvinnor förväntar sig motsatsen.

  Nelson Mandela satt en gång i ett litet plan med motorproblem. Alla väntade på kraschen. Paniken var nära.
  Mandela läste tidningen. Hans lugn tog över kabinen efterhand. Piloterna återtog kontrollen av planet.

  Efteråt sa Mandela att han aldrig i sitt liv varit så rädd som under den flygningen.

  SvaraRadera
 9. Man kan spekulera i varifrån aversionen mot Ryssland kommer? Kan det vara för att det är det enda landet i världen som är självförsörjande på naturresurser?

  :)

  Mvh: Berra

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog mer aversion mot det korrupta ryska maffiastyret än mot Ryssland som sådant.

   Radera
  2. Råvarurika länder brukar ju inte direkt vara några paradis. Kongo t ex.

   Radera
 10. Skräcken för Ryssland tycks vara många ggr större i Sverige, som inte ens gränsar till Ryssland, än vad den är i Finland med en mångmilagräns mot den fule fi. Kan det bero på hur man respekterar sina grannar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är klart att man är lite skeptisk till länder med kapacitet att utplåna halva världen när de styrs av en oförutsägbar aggressiv kriminell maffiaorganisation.

   Radera
  2. Tääl senttää tiretää mikä ryssä o.

   Radera
  3. Respekterar sina grannar?
   Med tanke på dagens historiska datum är det väl i särklass mest enfaldiga kommentaren hitills.

   Radera
 11. En vädjan till den civiliserade världen.

  Den 9 maj 1916 avsändes från Stockholm till presidenten
  för Nordamerikas Förenta stater, mr Wilson, följande
  telegram:
  Till Presidenten för Nordamerikas Förenta stater,
  Mr Woodrow Wilson,
  Washington.

  Till Eder, Herr President, såsom den främste förkämpen
  för humanitet och rättvisa, vända vi oss i vår nöd
  och genom Eder till alla människovänner för att bringa
  till deras kännedom det hårda öde, som övergår våra landsmän
  och trosförvanter genom Rysslands förskyllan. Genom
  Eder, Herr President, vända vi oss även till Rysslands
  bundsförvanter, förvissade om att deras frihetskärlek och
  rättskänsla skall uppresa sig mot en behandling, som
  förorsakar oss outhärdliga lidanden.
  Vi representanter för undertryckta folk och främmande
  religionssamfund inom ryska riket anklaga den ryska regeringen
  inför hela den civiliserade världen och anropa denna
  om hjälp, om skydd mot tillintetgörelse.

  Vi finländare anklaga den ryska regeringen för att
  hava trampat under fötterna vår i högtidliga former stadfästa
  författning. Genom ryska lagar, som ej äga någon
  giltighet i Finland, har Finlands rätt blivit kränkt. De ryska
  maktägande sträva att tillintetgöra vår statliga autonomi,
  att förstöra vår rättsordning, att beröva lantdagen allt
  inflytande i det offentliga livet. Detta program genomföres
  med orubblig konsekvens. De inhemska språken undanträngas,
  förvaltningen utsattes för fortgående desorganisering,
  författningstrogna domare och tjänstemän inspärras
  i ryska fängelser eller deporteras till Sibirien. Sådana
  äro verkningarna av att Ryssland brutit sitt givna ord.

  Vi balter hava i århundraden varit ryska rikets
  pålitligaste undersåtar. Till tack därför har man berövat
  oss vår författning, våra besvurna rättigheter. Landets
  invånare ha systematiskt hetsats mot varandra. Under
  kriget har den ryska armén förhärjat, plundrat och nedbränt
  våra hemvist. Många av oss hava utsatts för grundlösa
  misstankar och utan dom och rannsakning fängslats
  såsom fiender och bortsläpats i elände.

  Vi letter hava skänkt Ryssland många dugliga
  tjänstemän. Och dock måste vi uppleva, att vårt skolväsende
  blev tillintetgjort. Den ryska regeringen har bland
  oss uppväckt hat och fiendskap emot andra nationaliteter
  och utbrett korruption och sedefördärv inom vår stam.
  Ehuru vi frivilligt uppställt legioner till Rysslands försvar,
  har en stor del av den lettiska befolkningen drivits från
  hus och hem för att i det inre av riket omkomma av brist
  och umbäranden.

  Vi litauer ha förlorat vår nationella självständighet
  genom att de högtidliga löften brutits, som gåvos oss i
  de »litauiska statuterna». Vår religion har förföljts.
  Katolska kyrkor hava med våld förvandlats till ortodoxa.
  Kyrkogodsen ha tagits i beslag. Spridandet av bildning
  och upplysning har förhindrats och vårt litauiska modersmål
  har man velat utrota; envar, som hade en litauisk
  bönbok i sin ägo, straffades med fängelse eller förvisning
  till Sibirien. En stor del av jorden har indragits och för-
  delats bland ryska gunstlingar eller gjorts till kronogods.
  Nu har den ryska armén med våld bortsläpat stora delar
  av vår befolkning och förhärjat det förr så välmående
  landet.

  [forts.]

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi vitryssar voro, förrän vi kommo under Rysslands
   herravälde, ett folk som hade sitt eget språk, sin
   egen litteratur, sin egen nationalkyrka och sina egna
   lagar. Under de 120 år vi lytt under Ryssland har det
   utsatt oss för systematiskt förtryck i syfte att fullständigt
   denationalisera oss. Vår nationalkyrka har tillintetgjorts
   och den ryska statskyrkan har påtvungits oss. Vi ha ej
   mera rätt att bedja och att inhämta kunskaper på vårt
   modersmål. Då de ryska trupperna drogo sig tillbaka frän
   Västryssland blevo hundratusentals vitryssar bortförda.
   Byar och städer blevo förstörda, skörden ödelagd och
   landet förvandlat till en öken.

   Vi polacker ha, ända sedan vi kommo under ryskt
   herravälde, genom sekler fått utstå fysiska och moraliska
   lidanden. Våldförande av vår författning och ödeläggande
   av vårt statliga och nationella liv kännetecknar den ryska
   »systernationens» uppförande. Ej det ringaste har åtgjorts
   för att inlösa det löfte om autonomi, som givits oss under
   detta krig av den ryske överbefälhavaren. Ryska trupper
   ha meningslöst härjat, plundrat och brandskattat våra landområden,
   ryska regeringen har drivit en stor del av vårt
   folk bort från hembygden, och i det inre av riket lida
   halvannan million polacker förfärlig nöd.

   Vi ryska judar äro förtrampade som intet annat folk
   på jorden. Vi utsättas för att fysiskt och intellektuellt
   förtvina. Vi hindras att besöka skolor och universitet.
   Sammanträngda i vissa bosättningsområden ha vi prisgivits
   åt växande fattigdom och elände. I blodiga pogromer
   har man lämnat pöbelns djuriska instinkter fritt spelrum
   gentemot oss. På grund av kriget ha hundratusental av
   oss jagats bort till främmande trakter, och många tusenden
   ha därvid omkommit i elände. Våra hus ha utplundrats,
   och dagligen få våra bröder lida bittraste nöd.

   Vi ukrajnare ha berövats den autonomi, som högtidligen
   tillförsäkrats oss. Vår kyrkas självständighet har
   förintats, vårt språk — som talas av ett folk på 30 millioner
   — har bannlysts från det offentliga livet och från folkskolorna.
   Kulturella sammanslutningar upplöstes vid krigsutbrottet,
   tidningarna förbjödos. I Galizien och Bukovina
   kommo Rysslands avsikter att utrota vårt folk öppet i
   dagen. Allt vad ukrajnskt hette förföljdes, masshäktningar
   företogos och början gjordes till landets våldsamma förryskning.
   Härunder hade ryska regeringen panna att
   framställa sig som Galiziens befriare.

   Vi ryska muhammedaner, inalles 25 millioner,
   anklaga ryska regeringen för det förtryck, som gått ut
   över oss. Vi hindras olagligen i vår religionsutövning och
   äro utsatta för politiska förföljelser. Vår jord har berövats
   oss för att skänkas åt ryska gunstlingar och maktägande.
   Vår kulturella utveckling hämmas, på alla områden äro
   vi underkastade orättvisa inskränkningar. Under kriget
   har varje rättvisa upphört. Vi bliva förföljda och misshandlade.

   Vi georgier, Kaukasiens största folk, slöto på sin
   tid fria fördrag med Ryssland, vilka alla blivit brutna.
   Vår dynasti, vår kyrkas självständighet, våra nationella
   institutioner ha förintats. Våra fria bönder ha berövats
   sin egendom för att lämna plats för ryska bönder. 1905—1906
   ödelades vårt land; våra kvinnor utsattes för övervåld
   av ryska soldater, icke ens nunnor skonades. Vid krigsutbrottet
   blevo våra främsta män bortförda, vår provinsm Adsjara
   fullständigt förhärjad. Hungrande, nakna och utarmade
   fördrevos över 50,000 människor och vigdes till
   undergång.

   Radera
  2. Så förbryter sig Ryssland mot oss, sina egna undersåtar.
   Det har undertryckt allt nationellt liv, förgiftat
   alla levande kulturyttringar. Sedefördärv och besticklighet
   har Ryssland infört i stället för tukt och heder, det
   har förföljt främmande trosbekännelser, undertryckt framstegs-
   och bildningssträvanden och oavlåtligt arbetat på
   att sänka sina egna undersåtars andliga nivå.

   Och nu, medan våra bröder kämpa och blöda för
   Ryssland — endast finländarna äro befriade därifrån —
   nu har ryska regeringen lämnat sina myndigheter full frihet
   att låta sitt förstörelseraseri utan varje förnuftig mening
   gå ut över våra hem.

   Vi klaga icke över våra av krigsoperationerna förorsakade
   förluster. Men vi klaga över den meningslösa
   förstörelse, som utförts av ren rov- och mordlust och på
   direkt befallning. Vi klaga över det nedriga misstänkliggörandet
   av egna undersåtar, över inspärrningarna, förvisningarna,
   förjagandet i hunger, elände och nöd. Vi
   klaga över att tusentals oskyldiga, åldringar, kvinnor och
   barn, prisgivits åt lidande och död.

   Vi ha icke glömt, att millioner av våra stamförvanter
   ännu befinna sig i ryssarnas händer, att deras röst är
   förstummad och de själva tvungna att tigande utstå de
   fruktansvärdaste lidanden. Vi känna även ryska regeringens
   vana att taga hämnd på värnlösa fränder och
   landsmän, när den icke är i tillfälle att stilla sitt hat på
   dem, som säga ut sanningen.

   Vi kunna i denna stund intet göra för de våra. Gud
   skydde dem!

   Men vi veta också, att ingen av de våra längre skänker
   ryska regeringens löften någon tilltro. Aldrig skola våra
   efterkommande förgäta de lidanden, som Ryssland låtit
   övergå oss. De folk, vilka anförtrotts åt Rysslands vård,
   har det försummat och förtryckt. Det har missbrukat
   sin makt till att plåga sina egna undersåtar
   och förinta vårt välstånd för generationer
   framåt.

   Så har Ryssland självt stött oss ifrån sig!
   Och det kommer även efteråt att fortfara med förföljandet
   av våra stamförvanter och icke vila, innan målet
   är uppnått: de främmande nationaliteternas utplånande
   såsom folkenheter.

   Därför ropa vi:
   Hjälp oss!
   Skydda oss för den hotande förintelsen!

   DE AV RYSSLAND UNDERTRYCKTA FOLKENS FÖRBUND.

   Radera
 12. För vår egen del (Finlands) så gick det ju bra till slut, vi fick vår självständighet som också erkändes av Sovjetunionen. Det kostade oss ett inbördeskrig ( kallat frihetskriget) för att inte inlämmas i den Sovjetiska famnen. Vår självständighet prövades hårt 2 ggr genom krig mot den enorma sovjetstaten och trots att vi endast kom 2 i båda krigen höll vår självständighet och håller än. Efter 1944 fick vi utstå mycket skymf beroende på vår realistiska politik gentemot S men vår uthållighet var stor men nu har vi gett upp vårt hårt tillkämpade oberoende och inlämmar oss i konkursboet Europeiska gemenskapet. Vår framtid är ännu oviss då vi har förlorat vårt devalveringsvapen.

  SvaraRadera
 13. Detta är ytterligare propaganda från zionisterna som idag styr Obama, universiteten, media, Hollywood och Wall Street.
  Missen de flesta gör, är att kalla kritiken mot dessa herrar antisemitism. Antisemitism är istället den hajbur de har skapat genom att investera miljarder på sin propaganda så att ingen kan kritisera dem:)
  Det judiska folket är själva taget i som gisslan vilket många i israel idag demonstrerar mot.

  Detta innebär ju INTE att allt Putin gör är ok - men denna ständiga svartmålning är ju genomskinlig för varje medveten och påläst människa - resten reagerar med ryggmärgen och sin förprogrammerade vänstra hjärhalva.

  SvaraRadera
 14. Som jag tidigare förutskickat går nu Cornus patologiska rysshat in i en psykotisk fas.

  Det är uppenbart för alla som i någon omfattning besökt Ryssland eller forna sovjetstater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så du menar att artikeln som inlägget refererar till inte är psykotiskt när det rekommenderar att dela upp fristående länder i delar och ge till andra länder för att gränser en gång i tiden var annorlunda?

   Vilken epoks gränser tycker du skall gälla?

   Själv tycker jag att man skall ge tillbaka Ryssland till Kina med tanke på det tillhörde Djingis Khans imperium 1279.

   Radera
  2. Så vad menar du är hat i det han skriver? Några delar som uttrycker känslor, eller påstår han saker? Vilka av hans påståenden kan du verifiera som osanna?

   Radera
  3. @Herr Muffins

   Cornus beskrivning av ryska folket som utfattiga oinformerade offer är så gripen ur luften att man baxnar.

   Radera
 15. Cornu gör som Carl Bildt, bygger sin karriär på rysshat/skräck:-)

  SvaraRadera
 16. +1 På inlägget. Det ända sättet för diktator klubben med ryssland i spetsen att "vinna" över västvärlden är om inte västvärlden står upp för sig själv och slutar att ta hand om varandra och värna om de värderingar som vi håller nära hjärtat.

  SvaraRadera