Aktuellt

Havsbaserad vindkraft olönsam - får 236 öre per kWh i subvention i blåsiga Storbritannien - dubbelt mot kärnkraftens garantier i landet

Ny havsbaserad vindkraft, av den typ som antikärnkraftslobbyn nu vill använda som halmstrå för att slippa rädda Sveriges energiförsörjning g...

2014-11-09 09:07

Dagens Samhälle: 600 000 flyktingar under mandatperioden - (sd) största parti 2018

Tidningen SKL/Dagens Samhälles chefredaktör Mats Edman har räknat på hur stor flyktingströmmen till Sverige blir under mandatperioden när man även tar med efterföljande anhöriginvandring. Summan landar på 600 000 flyktingar, eller motsvarande 40 stycken svenska kommuner med allt vad det innebär i form av samhällsservice.


Dagens Samhälle är en tidning som ägs av lobbyorganisationen Sveriges kommuner och landsting (SKL). Och det är bland annat Sveriges kommuner och landsting som behöver bygga ut samhällsservice för dessa fyrtio nya kommuner i volym (plus staten i form av polis, domstolar mm statlig samhällsservice). Hur och var detta ska ske presenterar vare sig Migrationsverket eller regeringen, utan detta tiger man om. Tvärt om ska sittande regering dra ner på anslagen till domstolsväsendet, trots att detta ska hantera potentiellt 100 000-tals asylärenden, plus ordinarie ärenden.

Mats Edman skriver:
"Ute i kommunerna – som har huvudansvaret för offentlig välfärd – råder det i dag på sina håll panik.
[...] 600 000 personer motsvarar 40 svenska normalkommuner om 15 000 invånare. Tänk på vad som krävs i form av infrastruktur, offentliga jobb, bostäder, skolor, bussar, vårdcentraler och liknande som finansieras via skatterna för att driva varje kommun. Då anar man plötsligt magnituden av en så dramatisk samhällsförändring, i synnerhet om man betänker att mediantiden från ankomst till egen försörjning ligger på åtta år."
Sedan nämner inte Mats Edman annan infrastruktur som telekommunikationer, färskvatten, avlopp, vägar, kraftverk, värmeverk, livsmedelsproduktion i ett land som redan importerar 50% av maten osv. Bara ökat elbehov för 600 000 personer lär vara både en och annan kärnkraftsreaktor. Kärnkraftsreaktorerna ska dock avvecklas, tillsammans med ca 10% av svensk vattenkraft.

Men det är inte bara en ekonomisk fråga. Pengar kan faktiskt inte lösa allt.

Det råder redan idag ett underskott inom många yrken, där också de stora kullarna av 40- och 50-talister nu pensionerar sig. Dit räknas t ex lärarkåren, en lärarkår som snabbare än vad man hinner utbilda nya lärare - det tar fyra år att gå lärarlinjen - ska ta hand om 100 000 - 200 000 ytterligare elever, som dessutom inte kan svenska språket.

Svenska hjärtan öppnas nu. Återstår att se om det också öppnas 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och i runda slängar 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren. Varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma?

Eller ska 600 000 personer trängas in i den välfärd och samhällsservice som vi har idag?

Svaret är förstås att det inte ens har börjat planeras för matchande samhällsservice och att det ofta tar över fyra år från ens tanken till att en spade sätts i marken. Befintlig välfärd ska alltså svälja upp ytterligare 600 000 personer utan planering eller beredskap för detta.

Det är dags för våra makthavare att berätta hur detta ska lösas. Det har på sina håll fungerat att erbjuda service till en tredjedel av detta, vilket vi tagit emot tidigare. Det har handlat om i liten skala, t ex att ta emot 1-2 familjer på en småort. Men på många håll har det inte fungerat alls, speciellt inte när det hastigt sker i större skala. Hur är det tänkt att fungera när vi nu fyrfaldigar behovet?

Mats Edman konstaterar att vi under tio år tagit emot 33 kommuner. Nu ska vi på fyra år ta emot fyrtio. Från 3.3 kommuner om året till 10 kommuner om året. Den som studerat sin flödes- eller köteori, t ex vad som händer med en väg om trafiken trefaldigas, kan gissa hur det går.

Edman drar samma slutsatser som jag gör - (sd) kommer gå framåt kraftigt i nästa val.

Edman vågar gå så långt som att lägga hypotesen att (sd) blir Sveriges största parti i valet 2018 och att statsministern kommer heta Jimmy Åkesson nästa mandatperiod. 

Edman slänger dock fram siffran 26% för (sd), mot mina 18-23%.
"En av många frågor som indignerade politiker och debattörer i dag bör ställa sig är måhända, givet Migrationsverkets prognoser och den historiska trenden, om Sverigedemokraterna kan bli landets största riksdagsparti 2018. Fördubblas partiet för fjärde valet på raken talar vi om 26 procent. I ett sådant scenario, som seriösa bedömare på allvar börjat diskutera, blir det inte så mycket kvar till Socialdemokraterna och Moderaterna i nästa val."
Men det är som sagt omöjligt att ändra svensk invandringspolitik. Man samarbetar inte med rasister och som jag påtalat sedan länge - (sd):s opinonsframgångar leder till att man skruvar upp chockdoktrinen och ökar invandringen ännu mer. Hade (sd) åkt ur riksdagen kunde man ändrat politiken, men den dörren är nu stängd då inget parti kan samarbeta med (sd) i frågan om invandring utan att vara de rasister alla som alls kan tänka sig en dämpad invandring utpekats som.

Man ska komma ihåg vilka det är som behöver mest samhällsservice bland väljarna - barnfamiljer och pensionärer - de förra via förlossningsvården, barnomsorg, skola och gymnasium samt barnsjukvård - de senare via pensionsbehov, hemtjänst och framför allt sjukvård på ålderns höst och vinter. När köer och väntetider skjuter i höjden, skolklasser ökar i storlek, operationsköerna skjuter i höjden, förlossningsavdelningarna avvisar födande mammor eller man saknar lärare - vilka är det som kommer vinna dessa röster?

Och nej, det handlar inte om att ställa grupper mot varandra - det handlar om orsak och konsekvens - vill man att (sd) ska få fler röster ökar man invandringen när samhällsservicen inte uppfattas eller upplevs hänga med för de som röstar. 

Det går inte att dölja påverkan på samhällsservice för påverkade väljare med retorik, och då kommer de rösta på (sd).

Så öppna era hjärtan och plånböcker. Trots allt röstade 87% i valet på detta och samhällsservice motsvarande fyrtio nya kommuner är svenska folkets vilja, och det är också vad svenska folket kommer få öppna plånboken för vare sig de vill eller inte. Eller trycka in i befintlig samhällsservice och infrastruktur...

Det intressanta med Mats Edmans krönika är att det alltså är i de svenska kommunernas nyhetstidning detta publiceras. Mats Edman har tidigare varit chefredaktör för Schibsted/Ekonomi 24, chefredaktör för Bonnier/Veckans Affärer och chefredaktör för Nyhetsbyrån Direkt och även varit vd för Bonnier Finansinformation (SIX).

Se även riksdagsmannen Jan Ericsson (m), som bloggade i ämnet den 6:e och 4:e november. Citat från den 6:e:
"Situationen blir alltså allt mer ansträngd och den som inte inser detta blundar för verkligheten. Mottagningssystemet för nyanlända håller helt enkelt på att rasa ihop."
Den 4:e november:
"Jag står upp för de svenska reglerna om arbetskraftsinvandring och vill värna en generös svensk asylrätt. Men jag vill samtidigt strama upp reglerna för dem som saknar asylskäl, förbättra integrationen genom utbildningsreformer och se över ersättningssystemen. Vissa av mina förslag överensstämmer helt med Moderaternas eller Alliansens politik, medan andra förslag är mina högst personliga funderingar. Några av förslagen kommer jag att driva genom motioner i riksdagen."
Går dock inte att direktlänka till artiklarna. Någon lösning på infrastrukturfrågan presenterar dock inte Ericsson i Ubbhult. Situationen är mer ansträngd än vad Jan Ericsson inser och detta är bara början.

Hos Schibsted/SvD skriver Tove Lifvendal om ämnet och vågar nämna den sk volymfrågan.
"Sverige skulle vara betjänt av att deras politiskt valda ledare formulerade en genomtänkt hållning i frågan. Från de traditionellt regeringsbärande partierna, Moderaterna och Socialdemokraterna, är det plågsamt tyst. De måste, möjligen tillsammans, ta sig an denna fråga, som har många fler både moraliska och praktiska dimensioner delar i ekvationen än vad de som anför ekonomiska kostnader som enda argument, erkänner."
Praktiska dimensioner handlar om samhällsservice och infrastruktur för 600 000 personer på fyra år. Det går inte att lösa med moralism.

Johan Westerholm (s) på Ledarsidorna.se kommenterar också Mats Edmans artikel:
"Situationen är inte alls så illa som Sverigedemokraterna utmålar den. Den är faktiskt värre. [...] Vi går in i ett mörkt decennium nu och jag har kommit till den punkten att jag funderar idag på vad som kommer komma först. Den totala systemkollapsen eller att vi ser Jimmie Åkesson som statsminister."
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

92 kommentarer:

 1. Det blir väl vissa dynamiska effekter av denna invandring också. Vissa yrken måste ju kunna utföras av nyanlända. Lärare kanske blir svårt, men okvalificerade tjänster, miljöminister och utbildningsminister exempelvis, borde ju kunna gå enkelt och smärtfritt att tillsätta med en gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo dynamiskt lär det bli. Dynamiskt är det också när det är en jordbävning rumsterande under dina fötter. Upplevde det en gång. Intressant kan man säga.

   Radera
 2. En märklig motsättning finns i behandlingen av invandrare från EU-länder och andra invandrare. Invandrare från EU-länder tigger utanför varje livsmedelsaffär och bor i tältläger eller i uttjänta husvagnar. De har inga rättigheter. Invandrare från andra länder är garanterade livstids försörjning, bostad och har rätt att ta hit sina släktingar .

  SvaraRadera
 3. Det tar 5 år till 5 1/2 år att bli gymnasielärare idag... sen är tyvärr en stor del av denna tid bortkastad då pedagogiken är totalt verklighetsfrånvänd.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast om det tar 7-8 år för en nyanländ att få ett jobb, så är det ju väl använd tid att sätta nyanlända flyktingar på lärarhögskolorna.

   Radera
  2. I verkligheten är endast HÄLFTEN av de nyanlända i jobb efter 7-8 år.
   Många av kvinnorna, i synnerhet de som anhöriginvandrat, blir kvar hemma tills pensionen.
   Läs vad Tino Sanandaji bloggat om detta.
   Analfabetismen bland vuxna är hög, särskilt bland afrikanerna.

   Radera
  3. @Fortuneteller: men det är väl inget problem (för skattebetalarna) om folk har hemmafruar?

   Radera
 4. Kanske det är dags att sluta behandla invandrare som hjälplösa bäbisar och använda den kompetens de har. Utkräva ansvar vuxet ansvar. Det borde finnas representerat varje yrkesgrupp bland 600000 personer, lärare, läkare, domare, etc. Typ plug and play.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var den mest naiva och verklighetsfrånvänd kommentar jag läst. De flesta har mycket långt till ett närande arbete. Men kommentaren var kanske inte naiv utan klassisk kulturmarxistisk retorik för att få svenskarna att tro det finns en enorm begåvningsreserv bland invandrarna som de onda svenskarna inte vill nyttja?

   Radera
  2. Din kommentar passar väldigt bra på din egen kommentar. Så jag avstår att kommentera den.

   Radera
  3. Det största hindret att övervinna för alla invandrare är språkbarriären. Det tar helt sonika tid att lära sig ett nytt språk och sedan tillämpa dessa kunskaper inom sitt yrke.

   Sedan behöver dessa olika yrkesgrupper utbildas i svenskt sätt att tillämpa allt skrivet och oskrivet som finns inom Svenska samhället.

   Fördelen med personer med högre utbildning är att flertalet har en hög studievana och förmåga till att lära. Men det tar tid likväl.

   Men som artikeln tar upp, det tar lång tid att skapa all infrastruktur som behövs för en växande befolkning, vem ska skapa och bemanna den under tiden.

   Radera
  4. De med högre utbildning kan oftast engelska vilket fungerar alldeles utmärkt på många invandrartäta arbetsplatser i Sverige där man redan nu därför talar övervägande engelska. De som behöver lära sig svenska är väl de som har någon form av serviceyrke.

   Radera
  5. Man tror inte det är sant, engelska skall anses vara normalt arbetsspråk på svenska arbetsplatser. Men så går det väl när grodan kokas sakta.

   Radera
  6. En undran väcks. Om man har flytt från kriget, har man som denna "fattiga" familj tillgång till det engelska språket?

   Radera
  7. Domare? Vi har ju inte ens samma rättssystem och lagar...

   Radera
 5. Även Svenskan tar upp antalet nu.
  Vad är problemet säger de på ledarplats.
  45 miljoner på flykt-även om alla kommer till Sverige så blir det gott om plats.
  Det finns två fel med detta: Om vi klarar av att ta emot alla på ett humant sätt så är det inga 45 miljoner som är villiga flytta. Det är ca 6 miljarder som lever utanför Sverige på en materiellt lägre nivå.
  Utanförskapet skapar redan idag problem i allt fler områden , det ser vi dagligen i nyheterna och på stan.

  Ensamma barnen som kommer fördubblas i antal på två tre år, från 2000 till 4 000 och snart 8 000 vilket är ett bevis på att en human inriktning lockar allt fler!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har du länk till artikeln som inte ser problemet med 45 miljoner flyktingar?

   Radera
 6. Våra politiker hatar att befatta sig med verkligheten och borde därför inte vara politiker. De borde sökt in till teologisk utbildning eller något sådant. Det är förfärligt när man tycker att samhället skall styras på grundval av pseudoreligösa fantasier. Våra politiker har lika mycket verklighetskontakt som Knutbypastorer. Vi behöver ett nytt politiskt tänkande, men våra ledarredaktioner är fortfarande övertygade om att deras verklighetskartor är korrekta. Dum, dummare, ledarredaktör, politiker.

  SvaraRadera
 7. Jan Ericssons resonemang håller inte. Sverige är ett alldeles för litet land att kunna ta emot stora mängder med människor, oavsett om de är riktiga flyktingar eller ej. Det finns tillräckligt många riktiga flyktingar i världen för att tynga ned hela Europa, så till den grad att våra samhällen kollapsar.

  Gumball-resonemanget illustrerar mycket väl hur fel invandringen från tredje världen är, oavsett om det gäller flyktingar eller fattigdom;

  https://www.youtube.com/watch?v=LPjzfGChGlE

  Då har jag inte ens snuddat vid frågan om mångkulturens inneboende systemfel. Varför ska vi skapa ett mångkulturellt samhälle här, när alla konfliketer i världen som genererar flyktingar hit, beror på etniska och religiösa konflikter - dvs mångkultur?

  SvaraRadera
 8. "Återstår att se om det också öppnas 100-tals nya vårdcentraler och 100-tals nya skolor, fyrtio nya polisstationer, flera nya tingsrätter, ett dussin nya sjukhus och i runda slängar 200 000 nya bostäder de kommande fyra åren. Varifrån ska kvalificerad personal för att bemanna detta komma?

  Eller ska 600 000 personer trängas in i den välfärd och samhällsservice som vi har idag?"

  Menar du att det är brist på bostäder? Eller andra grundläggande samhällsfunktioner? Nu förstår jag inte. Det är väl bara att folk biter ihop och slutar GNÄLLA.

  Vi har faktiskt jättebra sjukvård, tredje bäst i EU. Det gör väl inget om den blir lite sämre?

  Angående polisstationer så tycker jag inte vi behöver fler. Det gör väl inget om brottsligheten ökar lite? Vi ligger ju bättre till än EU-genomsnittet.

  Bostäder har du ju "bevisat" att det inte är någon brist på - det är ju bara att folk får bo lite sämre och trängre. Men det är ju inget problem för vi ligger ju långt över EU-genomsnittet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. BURN!
   sent ska syndaren vakna.

   Radera
  2. Det råder ingen bostadsbrist idag. Alla har bostad.

   De bostäder som byggts de senaste tio åren har räckt utmärkt för de 3.3 kommuner om året som kommit. Nu är det 10 kommuner om året som ska komma. Vi får se hur det går.

   Radera
  3. Vi bygger inte ikapp den invandring som sker. Vi fyller hus i områden med utflyttning!
   Utflyttning som kan ge stöd till skenande priser i segregerade områden.
   Dvs en utveckling som kan leda till bakslag på många plan.

   Radera
  4. Det bör gå att utnyttja turistbäddar på våra skidorter som tillfälliga asylförläggningar. Det har börjat i liten skala i Åre-fjällen.
   Resurserna är stora.
   Åre 30 000 bäddar
   Sälen 60 000
   Hemavan 13 500
   Att hyra ut dessa bäddar året runt bör öka vinsterna för ägarna.

   EU-medborgare måste prioriteras. I pipeline finns ca 660 000 rumänska romer som kan tänkas vilja bo i Sverige, om betingelserna är tillräckligt gynnsamma. De måste naturligtvis förläggas i stadsmiljö för att kunna idka sina traditionella yrken.

   Men svenskarna har väldiga ytor att disponera, så där är väl sampackning att föredra. Att dela kök med en svensk familj bör leda till att svenskan lärs snabbt.

   Radera
  5. Cornucopia: "Det råder ingen bostadsbrist idag. Alla har bostad."

   Jaha, vad lustigt. Enligt Socialstyrelsen fanns det 34 000 hemlösa år 2011. Min magkänsla säger mig att det snarare blivit fler än färre mellan 2011 och 2014, men du har tydligen uppgifter som visar att samtliga 34 000 hemlösa fått bostad?

   http://www.stadsmissionen.se/Global/Social%20Verksamhet/Heml%C3%B6shet/Dokument/Stockholms_Stadsmission_Heml%C3%B6s_2013.pdf

   Radera
  6. Den siffran har inget med bostadsbrist att göra. Det är personer "utestängda från ordinarie bostadsmarkanden", bland annat pga betalningsanmärkningar, drogmissbruk etc. I siffran ingår personer som bor på andrahands- och tredjehandskontrakt, men som alltså har en bostad.

   Radera
  7. Cornucopia: "De bostäder som byggts de senaste tio åren har räckt utmärkt för de 3.3 kommuner om året som kommit. Nu är det 10 kommuner om året som ska komma. Vi får se hur det går."

   Men låt oss räkna lite på det. Som du själv har visat har svensken i genomsnitt en bostadsyta på 44,34 kvm/person. En invandring på 600 000 ökar befolkningsmängden med 6%. Om vi antar oförändrat bostadsbestånd så skulle den genomsnittliga bostadsytan bli 41,83 kvm/person.

   Det innebär att vi fortfarande är en bra bit över medel. Så det kan väl inte bli några problem?

   http://cornucopia.cornubot.se/2012/11/trangboddheten-i-bostadsbristens-sverige.html

   Radera
  8. Okej, men vad är då definitionen på bostadsbrist? Inte ens du kan väl mena att det först råder bostadsbrist när Claes Hembergs kollega inte kan få ett andrahandskontrakt?

   Radera
  9. Genomsnittliga bostadsytan är förstås jättebra sätt att räkna på det. Vi klarar oss med ett par kvadratmeter per person för att kunna röra oss. Sova kan man göra i skift. 24 miljoner till kan vi nog ta in med befintligt bostadsbestånd. Sen blir det bostadsbrist.

   Radera
  10. Runt 50% av mina bekanta skulle jag räkna som i bostadsbrist. Visst, en kvinna hyr ett rum, men i rummet kan man inte laga mat annat än koka ägg och micra. Köra vattenkokaren. Får bara plats en säng. Förbjudet att ha besök.

   En annan har nu i tre år flytt söderut om vintern och sovit på madrasser och dylikt här och var, mest hemma hos en god vän som känner sig förbannat utnyttjad numer. En annan bor i sin mors garderob efter skiljsmässa. Modern är sjuklig så han har lgh för sig själv ibland. Han jobbar fulltid med 170kr i timmen. Kämpar dock för att komma tillbaka efter arbetslöshet och kronofogden tar ännu allt överskott. Jag kan fortsätta med 25-åringar som ockuperar rum hemma, så "småsyskonen" som nu är 15-20 får dela. Förhoppningsvis får han dock ett välbetalt jobb om bara 1-2 år. Men har han råd att köpa lgh? Och med det jobbet han isf får, var kan han hyra, till rimligt pris? han lär inte få mer än 30k i lön första åren.

   Nej, Cornu tänker sig att det ska vara som i ett mindre bemedlat område jag var i, där bodde det 5-6 östeuropeer i en tvåa. Alla män. Bygg och hantverk. Kortare tid. Åka runt och minimera skatt. Försöka dra hem lite extra.

   Bostadsyta har jag avrättat rika med i åratal. Flytta en vägg och bredda huset 10 meter, vad blir merkostnaden för tak, vägg och golv? När man ändå bygger... Och det finns massor, massor av mark nära sthlm. Fönster drar energi, men idag bygger man med jättefönster, akvarium.

   Radera
 9. Jag är glad att jag bor i en storstad med bostadsbrist och långsamma planprocesser. Vår service kommer väl inte påverkas i större utsträckning, den är redan anpassad för rätt antal människor.
  Mer orolig för den lilla ort jag kommer ifrån dock.

  SvaraRadera
 10. Om det är så att våra politiker på grundval av den pseudoreligiösa dogmen om "allas lika värde" tänker införa en socialdarwinistisk anarko-kapitalism bör de vara ärliga och säga det. Väljarna har rätt att veta.

  Glöm aldrig att om dogmen om allas lika värde är sann så är Annie Lööf inte mer värd än Pol Pot, Hitler, Stalin, Saddam Hussein, Usama bin Ladin och Anders Eklund. Det är på den dogmen Lööf och hennes politiska vänner menar att politiken skall byggas. Låt oss då behandla Annie Lööf som den Pol Pot hon är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den enda likhet som finns och måste finnas är likhet inför lagen. All annan likhet är en chimär.

   Radera
  2. Obeservera att vi inte har någon världsstat och inte kommer få någon det här århundradet. Då är nationella lagar i stort sett det enda vi har att förlita oss på. Att i det läget vara gränslös är att döda demokratin, välfärden, freden och civilisationen. Gränslösa människor hör hemma på psyket, inte i politiken.

   Radera
  3. Kukeliku:
   På vilket sätt är Anni och Pol lika?

   Radera
  4. De har samma värde! Enligt Lööfs och hennes vänners politiska utsagor. Och så är de lika pigga på att åstadkomma folkmord för sina politiska ideers skull.

   Radera
  5. Folkmord?
   Är du säker på att Anni tänker skicka ut Stockholmarna till "Dödens fält"?

   Radera
  6. Annie Lööf vill ställa folkhemmets alla fönster och dörrar öppna på vid gavel. Det funkar möjligen när det fortfarande är sommar, men när vintern kommer så väntar döden. För Stockholmare minst lika mycket som för andra. Det finns ingen chans att Stockholmarna kommer kunna betala sina bostadskostnader mm när Annie och hennes vänner lämnat alla fönster och dörrar öppna.

   Radera
 11. Förstår inte riktigt resonemanget med "att aldrig samarbeta med rasister" var det inte Reinfelt som sade det, de får ju stå för honom i så fall politiker har inga problem att bryta sina löften i andra fall så varför skulle det vara speciellt denna gång? Menar du att dem hellre förlorar makten än att samarbeta med SD?

  SvaraRadera
 12. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 13. Ringde till vårdcentralen, 4v väntetid för att träffa husläkaren. Detta i Stockholm. För bara ett par år sedan så var den normala väntetiden ett par dagar. Vårdcentralen har årligen byggts ut. Tror inte Sverige eller någon stad är rustad för vad som håller på att hända. Privata sjuk och pensionsförsäkringar är det enda som kommer gälla framöver.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annars kan man ringa till marknaden. Den tar emot inom någon timme.Ja, det fungerar faktiskt på riktigt.

   Radera
  2. Byt bara. Det brukar gå snabbt där det finns många, eller gå till en gamal gube med bildt.-privatläkaravtal. Vad ska du till VC att göra anyway? Vill man träffa SIN läkare är det ju hopplöst. Men du vet väl vad som fattas dig och vilka meds du föredrar? Annars får du nog gå till en expert som har teknisk utrustning från iaf 1900-talet, VC, det är 1800-tal.

   Radera
 14. Kvasi-debatt.

  Hela "flyktingfrågan" är enbart till för att hålla fokus borta från finanspolitiken.

  Läs positiva pengar och förstå vad regeringsformen 9:14 innebär. Om det inte kan uttydas på egen hand så läs bloggen palanthir.

  SvaraRadera
 15. Wow vårdcentral år 2014. Det är som att du inte vill få adekvat vård.

  SvaraRadera
  Svar
  1. På tal om det. Någon som kan tipsa om en bra privatfinansierad sjukförsäkring till familjen?

   Radera
  2. Jag har en via Skandia, kostar mig 243 kr per månad, men då behövs först en remiss men sen går det oftast fort.

   Radera
 16. Sveriges samlade bedömning(eller 87%) är att endast "Idioterna" är emot detta så..det måste väl gå bra?

  SvaraRadera
 17. Ekonomi är inte rasism.
  Matematik är inte rasism.

  Det finns stora mängder röster att vinna bara på att agera rationellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket ju valresultaten och prognoserna visar. Låt dinosaurierna dö, partierna är odemokrati. Vi borde ha direktkontakt med de folkvalda. Inte via partistyrelsen. Det hade varit ett mer självsanerande styre.

   Radera
 18. Bra skriven artikel, Lars!

  Synliggör på ett tydligt sätt det som de 87%-en inte inser.

  Tråkigt att du inte skrev den innan valet, det såg i stort exakt likadant ut då.

  Men istället roade du dig då med att försöka torpedera SD med hjälp av rena lögner, precis som många andra r#vhål.

  Så därmed hoppas jag att du får riktigt många nyinflyttade, riktigt nära dig och i dina barns skola.

  För det vill du väl?

  Det verkar åtminstone så, eller är du också en "rasist" precis som jag är?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många som inte tror att dom kan konkurrera med nyinflyttade, ofta dom som inte har bott eller arbetat ihop med invandrare. Jag tycker det går utmärkt men så är jag inte SDare med lågt självförtroende.

   Radera
  2. En genuin rasist som inte hymlar om det. Ovanligt.

   Radera
  3. @Folkstammen

   Att du anger det som en konkurrenssituation mellan svenskar och invandrare, visar hur människan tänker. Vi identifierar oss med de som ser ut som oss själva. Det hade inte funnits något behov av att diskutera vithetsnorm och inkvotering av människor med icke-svensk bakgrund om vi inte naturligt särskiljde ut oss själva efter etnicitet.

   Tydligen så tycker invandrargrupperna likadant. Det hade inte funnits t.ex. något Afro-svenskarnas riksförbud, om de inte såg sig själva som en grupp, en konkurrerande enhet, vars intressen måste tillvaratas gentemot andra grupper. Etniciteten är den allra starkaste och den övergripande samhörighetsfaktorn.

   Radera
  4. Folkstammen

   Självklart finns det många som har invandrat till Sverige som har bidragit till landets utveckling, men alternativen är ju inte två till antalet. Det finns andra alternativ än till stängda gränser (som inte ens SD förespråkar) och dagens förda politik. Läs t ex Anna Dahlbergs ledare i Expressen idag.

   Radera
  5. "Att du anger det som en konkurrenssituation mellan svenskar och invandrare, visar hur människan tänker. Vi identifierar oss med de som ser ut som oss själva. Det hade inte funnits något behov av att diskutera vithetsnorm och inkvotering av människor med icke-svensk bakgrund om vi inte naturligt särskiljde ut oss själva efter etnicitet."

   Exakt. Och här har socialisterna en av sina få klockrena poänger; det praktiska problemet handlar om klass.
   Rent konkret struntar många i hur medborgarna i socialgrupp 3 ser ut, det enda väsentliga är att den gruppen ökar med mer flyktinginvandring, alltså blir man emot invandring. Underklassen består idag inte av städare och hantlangare, den består till 100% av personer som inte arbetar.
   Den traditionella yrkesutbildade arbetarklassen har blivit medelklass idag. Däremot är det ett jättesteg, från elektrikern eller sjuksköterskan eller t o m städaren, ned till den grupp som inte jobbar. Ett steg som har blivit större de senaste 15 åren.
   När SCB för ett par år sedan gjorde ett försök att klassa in Sveriges hushåll efter inkomststandard, visade det sig att andelen fattiga hushåll på 15 år hade halverats, till 8% av totala antalet hushåll. Det är mindre än en miljon svenskar av tio miljoner. Den gruppen riskerar få påfyllning av en halvmiljon till på bara några år. Sannolikt kan vi inte idag exakt säga vad det får för konsekvenser, men det är totalt naivt att tro att det inte får konsekvenser.

   Radera
  6. @Folkstammen

   Jag jobbar/har jobbat ihop med flera invandrade varenda dag och jag är bättre än 95% av dem, framförallt moraliskt men även bättre utbildad och uppfostrad.

   Dvs jag sköter mitt jobb bättre, stjäl mindre, skolkar mindre, tar hand om mina egna skitjobb istf att lägga massa energi på att försöka få andra att göra dessa åt mig.

   Och jag har bott i "miljonprogrammen" i åratal, nuförtiden så slipper jag det.

   De erfarenheterna gör att jag röstar på SD

   Radera
  7. @Neo Cortex

   Nej jag är ingen äkta Rasist enl den verkliga definitionen, jag vet att det inte spelar någon roll vilken färg en människas hud har, eller var denna råkar vara född.

   Men inser även att det finns en lång rad andra faktorer som spelar in när det gäller hur denna personen blir/är.

   Och hur denne då kan fungera i vårt samhälle, bli en belastning eller bli en tillgång.

   Uppfostran, kultur, religion, krig, fattigdom, om föräldrarna är nära släkt, är exempel på faktorer som har stor påverkan på hur en individ utvecklas.

   Förstår inte du det, så betraktar jag dig som lätt förståndshandikappad

   Radera
  8. Kalle7 Nej ingen är ju rasist när man själv får definiera, inte ens Göbbels var rasist om han kunde säga de själv. Och en SDare som är rasist är lika ovanligt som isbjörn i Antarktis.

   Radera
  9. Folkstammen,

   rasism enligt svenska wikipedia; "Rasism definieras i allmänhet som system av föreställningar, tro och förfaranden som baseras på en världsbild eller ideologi där människan är uppdelad i separata och exklusiva biologiska enheter som kallas raser..."

   och engelska wikipedia; "Racism consists of both prejudice and discrimination based in social perceptions of biological differences between peoples. It often takes the form of social actions, practices or beliefs, or political systems that consider different races to be ranked as inherently superior or inferior to each other, based on presumed shared inheritable traits, abilities, or qualities"

   Hur kan du, utifrån detta, anse att Kalle7 ärrasist när han skriver att han "vet att det inte spelar någon roll vilken färg en människas hud har, eller var denna råkar vara född"?

   Radera
  10. Tack Richard att du upplyser mig, men det jag skrev gäller fortfarande.

   Radera
 19. Det är ju rent tragikomiskt att folk fortfarande resonerar om Sveriges pågående självmord i termer av politiska implikationer med procentsatser hit och dit. Åkesson som statsminister 2018, jo tjena! Om detta scenario materialiserar sig kommer det inte att vara i riksdagens talarstol problemen dryftas, det kommer att vara på gator och torg med högafflar, kulor och krut.

  Enoch Powell kommer att bli sannspådd.

  SvaraRadera
 20. Den här bloggen blir bara brunare och brunare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Istället för att kalla bloggen för "brun" så kan du väl argumentera emot de som du anser har fel?

   Radera
 21. Vad är det egentligen som har hänt i svensk politik som gjort att det blivit såhär???

  För tjugofem år sedan sade statsministern följande. För tydlighets skull-nej vid hade inte en SD statsminister.
  Ur maktpartiets interna VU protokoll från December 1989:

  "Jag skulle som avslutning kunna börja där. Bakom beslutet ligger ju litet av denna utveckling. 5 000 turkbulgarer har kommit till Sverige den senaste tiden. Inget annat land har tagit emot fler än 500. Miljoner turkbulgarer lever i den här situationen. Det har bara börjat, det som de har bestämt sig för: Vi ska inte leva i Bulgarien längre, vi åker till Sverige.
  Detta håller på att spoliera vår flyktingpolitik. Det är så nära när det gäller den organisationen. Lars-Eric Lövdén sa till mig härom dagen, att händer inget snabbt, blir detta en krutdurk. Stig Malm har refererat situationen på arbetsplatserna. Och kommunerna klarar inte att ta emot fler.
  Det finns hur många människor som helst som skulle kunna komma in. Men om vi inte vidtar några åtgärder, utan bara låter detta löpa, kommer det att slå tillbaka mot de flyktingar som redan är här.
  Därtill kommer det som Anna-Greta Leijon säger – det här med turkbulgarerna är inte något isolerat fenomen, utan vi kan få människor från Estland, Lettland och andra delar av Sovjetunionen, som i vinter går över gränsen mot Finland. De har ingen mat – det går svälttåg helt enkelt, som i desperation börjar röra sig mot Skandinavien. Då kommer vi kanske att få andra perspektiv på tillvaron. Sverige kanske inte är ett så dåligt land att leva och bo i som Svenska Dagbladet gör gällande."

  Idag har vi helt kapitulerat inför detta "svälttåg". Och som åtgärd så har ansvarig minister följnade förslag
  "Kommuner som inte tar emot flyktingar i dag, ska vara med och betala, menar ministern. Han vill inte utesluta att man på längre sikt genom lagstiftning måste tvinga kommuner att ta emot flyktingar"
  http://www.svt.se/nyheter/sverige/migrationsministern-stor-utmaning-for-sverige

  Detta kan ju även vara en bra lösning ur politiskt perspektiv då kommunerna, inte staten, får kostnaden för att öppna våra hjärtan.

  Angående bostadsbrist så har kommunala tjänstemän ( i detta fall Halmstad) redan öppet föreslagit expropriering av bostäder.
  "–Jag har tänkt länge på hur fel det är att ständigt sätta de här människorna i miljonprogramsområden med hög arbetslöshet och utanförskap samtidigt som folk i innerstaden och i många villaområden lever helt segregerat i en värld av vit arbetande medelklass, säger Anders Wilhelmsson.
  Genom att kommunen införskaffar, genom expropriering men helst på frivillig väg genom inköp eller avtal med bostadsrättföreningar eller småhusägare, andra typer av bostäder i fler områden skulle integrationen bli både bättre och mer solidarisk.
  –I stället för att hamna i samma områden skulle de som kommer hit direkt komma in i nya miljöer och barnen spridas i olika skolor. De kan knyta nya kontakter och kommer in i ett annat socialt sammanhang med svenskar. I dag är det de som redan är svaga i utsatta områden som solidariskt får ställa upp för dem som kommer, menar Wilhelmsson."

  Riktigt ironiskt blir det tältlägren sedan kommer till det politiskt korrekta Södermalm där vår politiker och mediaelit dunkar varandra på ryggen över en kopp ekologiskt fairtrade soyalatte.
  http://direktpress.se/sv/sodermalmsnytt/Nyheter/Taltlager-pa-Langholmen-tvingas-bort/

  Dom har rensat grovt i kommentarsfälten och tagit bort allt om (mp)…:-) Vad förvånande

  SvaraRadera
 22. "Man samarbetar inte med rasister"
  Visst är SD rasister i Sverige, men är inte de övriga nordiska ländernas (framförallt Danmarks och Finlands) restriktiva invandringspolitik rasistisk? (enligt svensk pk-uppfattning)
  Ringer det en klocka någonstans?

  SvaraRadera
 23. Mest undrar jag hur Moderaterna tänker? Kommer några av deras väljare att finnas kvar? Socialistiska mittenparti har vi redan många utav. Hur har det gått för högerpartier i andra länder där partier liknande SD fått fotfäste?

  SvaraRadera
 24. För att dra liknelsen med Titanic så har vi redan gått på isberget. Besättningen har tagit på sig överlevnadsdräkterna och Bilderberggruppen har skickat räddningshelikopter för personalen på bryggan. Kaptenen och styrmannen som redan lämnat det sjunkande skeppet och sitter säker i Bilderberggruppens trygga famn har beordrat gratis sprit i baren och underhållning så att passagerarna inte ska upptäcka vad som försiggår.

  13% av passagerarna ser att det iskalla vattnet forsar in och farkosten har kraftig slagsida. 87% är kraftigt intoxikerade (indoktrinerade) av eldvattnet och underhållningen av hjärntvätts och indoktrineringsmästarna SVT/SR och sjunger med i kören we shall overcome & allas lika värde.

  Sverige tränger sig före i kön till sin egen avrättning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vacker bild av verkligheten!

   De 87% hånar dessutom de 13% som försöker rädda dem...

   Radera
 25. Sverige står inför ett val och vi har att välja på tre ting:

  a) Fortsatt massinvandring från de länder som idag dominerar leder till ett allt snabbare förfall av välståndet i landet, sämre skolresultat, fler utanförskapsområden och sociala motsättningar. Dvs de som har ett arbete får jobba hårdare, betala mer skatt och få mindre välfärd för skattekronorna.

  b) Fortsatt massinvandring men omvälvande nyliberala reformer, dvs sänkta trösklar i form av sänkta löner, sänkt A-kassa och uppriven LAS. Om man kan anställa någon som utför enklare jobb för 60 kr/h så försvinner arbetslösheten snabbt om du samtidigt sänker socialbidraget.

  c) Sverige anpassar sin invandring till nordisk nivå och inför ett tak på hur många vi kan hjälpa per år.

  Majoriteten av svenskarna föredrar alternativ c, men så länge bara SD förespråkar denna linje så kommer de att växa. Ganska enkelt faktiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo majoriteten av svenskarna ja

   Men majoriteten av politikerna som nu sitter i den rödgröna regeringen satsar hårt på alternativ a) och majoriteten av politikerna i Alliansen satsar stenhårt på alternativ b)

   Att det blev som det blev i valet beror nog främst på att majoriteten av väljarna inte förstod vad de politiker de röstade på stod för i termer av dessa alternativ

   Radera
  2. Så är det, och den kvasidebatt som hela tiden förs av SR/SVT och dess likar är i grunden odemokratisk eftersom en stor del av befolkningen undanhålls värdefull information och inte vet vad de lägger sin röst på. De köper grisen i säcken. Men man kan inte ljuga för alla hela tiden, så därför kan SD få allt mellan 20 och 40 % 2018.

   Alternativ b skulle dessutom frigöra en stor mängd lägenheter och minska trycket på vårdcentraler eftersom en stor del av befolkningen skulle få leva på ca 7000 kr per månad eller mindre.

   Radera
  3. Målet från MSM har under en lång tid varit att framkalla skuldkänslor eller i värsta fall brännmärka hos de som har en avvikande uppfattning i invandringsfrågan, snarare än att skildra frågan på ett seriöst och balanserat sätt. Så förs den mediala debatten i demokratin Sverige 2014.

   Radera
 26. Något som man inte heller räknat med i kostnaderna: http://www.folkhalsomyndigheten.se/amnesomraden/statistik-och-undersokningar/sjukdomsstatistik/tuberkulos/?t=com&p=15633

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förslag på lösning i den sektorn framkom under möte med (mp) och Somaliska föreningen i Norrköping.

   "En somalisk läkare kan ofta inte visa giltiga papper på sin utbildning. Då menar vi att man ska kunna provjobba ett år och sedan testas, i stället för som nu behöva läsa om sju år till en svensk läkarexamen."
   http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/polisen-bor-inte-kunna-ta-barn-fran-familjerna-10074057.aspx

   Vågar någon säga att detta är en dålig idé?


   Radera
 27. Det blir en omorganisation under galgen...
  Det finns mycket onödigt att skala bort!
  Som detta: http://m.hallandsposten.se/Default.aspx?pageid=0&parentid=0&link=1.1761419

  SvaraRadera
 28. Visst har Cornu en poäng i att det skulle vara lättare för sjuklövern att vidta vissa åtgärder för att stävja detta om inte SD funnits. Det är dock för sent, det går inte att vrida tillbaka klockan eller tro att SD kommer att försvinna. De är här för att stanna och har en väl etablerad kärnväljarkår på runt 10%, som växer för varje dag.

  Det finns ingen väg tillbaka nu, det enda hoppet står till att SD får tillräckligt många röster för att tvinga fram en förändring av vansinnet. Den som fortfarande tror att en röst på t.ex. M eller FP skulle kunna vända detta är mer än lovligt naiv.

  Att lägga en röst på SD i nästa val betyder inte nödvändigtvis att man står för allt de står för, det handlar om att lägga sin röst på SD TROTS deras tveksamma bakgrund och diverse puckon bland partiets medlemmar. Alternativen till SD är dock så katastrofala att de inte är några alternativ. Allt detta framstår som fullkomligt självklara slutsatser för varje tänkande individ som tillåter sig se lite utanför MSM:s mycket trånga åsiktskorridor.

  Den som t.ex. oroar sig för att försvaret saknar ubåtsjaktförmåga eller för att järnvägen inte underhålls ordentligt måste inse att inget av detta kommer någonsin att kunna bli bättre så länge denna massinvandringspolitik tillåts fortsätta. Den omställning bort från fossila bränslen som krävs i takt med att konsekvenserna av Peak Oil blir allt tydligare omöjliggörs genom att alla resurser måste läggas på migrationsverket, socialbidrag ute i kommunerna, rättsväsende och andra kostsamma konsekvenser av förd politik.

  Jag blir så fruktansvärt ledsen och förbannad över att detta tillåts fortsätta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch och fy för sanningen! Jag hatar folk som inte hatar sanningen lika mycket som jag gör! Politik är att ljuga, som Olof Palme sa!

   Radera
  2. Martin,

   cornu har upprepade gånger hävdat att en röst på SD ger motsatt effekt än den önskade, dvs att om du vill ha minskad invandring så ska du INTE rösta på SD.

   Han har givetvis fel i detta men så hävdar han också att han alltid har 100% fel. Självklart måste man rösta på SD för att få till en ansvarsfull invandringspolitik - det är det enda realistiska alternativet i dagsläget. Hur cornu resonerade när han förde fram sin tokiga föreställning får han gärna berätta.

   Radera
  3. Han har en poäng i att det är på grund av att folk röstat på SD som det blivit som det blivit, däremot så är det inte direkt SD eller SD-röstarnas fel att idioterna målat in sig i ett hörn.

   Radera
  4. Alex,

   så vilket parti skulle de istället ha röstat på? och hur kan du veta att det inte skulle ha blivit så här ändå även om SD fick färre röster?

   Det verkar fullständigt irrationellt att rösta på något annat parti om man vill minska invandringen. Men det kanske är något jag missat. Du får gärna förklara...

   Radera
  5. Min poäng är att det är meningslöst att diskutera hur det gått om SD aldrig kommit in i riksdagen. Personligen tror jag inte att det hade blivit någon större skillnad eftersom både Alliansen och de rödgröna har starka incitament för massinvandring.

   Högern vill ha en hög arbetslöshet och låglönepolitik. Vi har redan sett exempel på politiker som vill inskränka LAS, sänka minimilöner och annan "företagsvänlig" politik. Reinfeldts bok Det sovande folket visar vad han personligen tycker om statlig välfärd. Genom massiv invandring av lågutbildade skapas ett nytt proletariat som är villiga att ta en anställning för låga löner och som upprätthåller jämviktsarbetslösheten.

   (S)(v)a(mp)-partierna baserar sin vurm för hög invandring på godhetsknarkande och på en förvisso lovvärd, men utopisk och självmordsbenägen bild av Sverige som hela världens socialkontor. Ett klockrent exempel på detta är Gudrun Schymans kommentar i en debatt med Jimmie Åkesson före valet valet där Gudrun kläcker ur sig att "Det spelar väl ingen roll om det kostar pengar" som svar på en fråga om var F! får sin finansiering ifrån. F!, MP och övriga asylhippies, som återfinns inom i princip alla sjuklöverpartier om än i olika hög grad, skiter fullständigt i hur det går med banala saker som pension, brottslighet, kravaller i förorterna, antalet utanförskapsområden, sjukvård, infrastruktur osv, bara de får sätta sig själva på en piedestal och känna sig goda några minuter.

   Radera
  6. Tillägg: Alltså, man måste se framåt och som läget är nu finns inga andra möjligheter att få stopp på vansinnet än att rösta på SD! Sedan kan man åter rösta på andra partier men det viktigaste nu är att stänga kranen och börja torka upp på golvet. Det är ett trist och många gånger tungt och skitigt jobb, men nu finns det inga alternativ.

   Radera
  7. Bandler: Han hade rätt 2010, men vansinnet hade då pågått i 20 år, och tokerier i 50.
   2014 så hade man gjort spelplanen klar: SD var enda alternativet. 2018 lär det vara kaos.

   Radera
 29. Sent ska syndaren vakna. Det finns dock inget folk som mer förtjänat kommande samhällskollaps än det svenska. Frånvaron av kritiskt tänkande egen analys är häpnadsväckande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Svenskar brukar tala nedlåtande om hur naiva amerikaner är…. Men samma svenskar förväntar sig att samma amerikaner ställer upp när det skiter sig (enl svenskars sätt att se på det hela) här eller annanstans i världen.
   Inte lätt att vara den moraliska stormakten i världen. Eftersom vi är misstänksamma mot alla stormakter och deras onda agendor blir det ju därför lätt indentitetskris.

   Vad står man för, vilka värderingar har man och varför?
   En amerikan mfl. kan lätt svara på detta för sin nation, sin identitet.

   Kan en svensk det idag utan att fundera på vad som är "rätt" svar ????

   Radera
  2. Nej, det är omöjligt. För om svensken ger rätt svar, det vill säga ett konstitutionalistiskt svar som utgår från de medborgerliga rättigheterna, som faktiskt inte omfattar hela världen, så kommer Makten att brännmärka det som "fel" svar, som rasism och essentialism.

   Radera
 30. Det är verkligen ytterst oroande utveckling. Jag har alltid varit humanist, feminist, liberal och öppen för alla kulturer (utom de som förtrycker kvinnor, diktaturer etc) - man skall få välja i livet - alla skall få välja i livet. Alla skall kunna flytta över gränser. Men, tyvärr har vissa tursammare bakgrund eller mer talang och kontaktnät så de har det lättare i början.... Men det som sker nu är på väg utom kontroll. Jag ser nästan inga andra alternativ än att rösta på den som vill bromsa nedmonteringen av det svenska fungerande samhället samt öka den sociala oron - och jag måste påverka min familj och omgivning till detta också - "Inte rasist på något vis, men har inget alternativ längre". Jag var när jag var ung socialdemokrat, efter utbildning, chefsjobb och familj blev jag moderat, som äldre har jag börjat snegla på folkpartiet.....undrar hur många fler det finns som jag ?

  SvaraRadera
 31. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 32. Dagens Samhälle har ju även publicerat att det som hände på Koppargården aldrig ägt rum. Skrev även en bok därom vilken även kunde rekvireras gratis och några citat därur kunde man läsa som reklam i tunnelbanan. Faktiskt måste denne man anses t.o.m mindre trovärdig än försvarsmakten.

  SvaraRadera
 33. Hur manga riksdagsledamoter behovs egentligen? Halvera antalet ledamoter och anvand ena halvan av riksdagshuset och overnattninglagenheterna till asylboende?

  SvaraRadera