Cornucopia?

2014-11-22 09:52

Bulvanbud överklagad till Högsta domstolen

Frågan om det är tillåtet att använda bulvaner och/eller lägga egna falska bud i en bostadsauktion är överklagad till Högsta domstolen av åklagarmyndigheten i Stockholm. Om HD kommer ta upp fallet återstår att se.


Dessvärre har jag tappat bort referensen till detta, som kom till mig via antingen e-post, Twitter eller meddelande på Facebook2. till något av alla mina konton där1.. Tror det kan varit ett foto från en lokal papperstidning i Stockholm, men hittar inte någon motsvarande artikel hos exempelvis Mitti.se.

Så ni får lita på mitt dåliga omdöme och minne här.

Det var allt. Tidigare inlägg om att hovrätten i Stockholms län tyckte det var helt OK att lägga falska bud för att trissa upp priset på föräldrarnas lägenhet hittar ni här.

1. Nackdelen med att inte kommunicera med mig via e-post är att t ex omnämnanden på Twitter försvinner i flödet rätt snabbt. Nackdelen med att e-posta foton på artiklar är att det inte gör texten sökbar och jag får drygt 200 mail om dagen. E-postar ni foton, försök skriva relevanta nyckelord i meddelandet, så det hela blir sökbart och inte bara rubriken intressant. Inte ens att ärendet hamnar på min handskrivna lista över blogginlägg att skriva hjälper, tydligen måste man skriva ut viktiga meddelanden för att de inte ska försvinna i bruset3..
2. På Facebook har jag min officiella sida, mitt privata konto, sidan för Midvintermörker, Midsommargryning och för Stjärnklart-serien. Dessutom kan det vara direktmeddelanden, hamna i den dolda inkorgen Other, eller vara kommentarer till statusuppdateringar i helt andra ämnen eller användarpostningar på flödet, vilket gör det omöjligt att hitta igen utan omfattande arbete.
3. Min officiella inkorg innehåller just nu 3432 e-brev, som klassats som intressanta eller ta hand om4. när de kom. Finns tillbaka till 2012 där, när jag sist gav upp, markerade allt och släppte i mappen Tabula Rasa. Min privata inkorg innehåller bara 813 e-brev, eftersom jag lyckats gå igenom allt intressant eller ta hand om tillbaka till augusti 2013. Finns tillbaka till 2011 där.
4. Som jag skriver på min kontaktsida frånvaro av svar betyder ingenting annat än att jag är överbelastad.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

5 kommentarer:

 1. Blir det inte en aning skevt om man jämför med aktiehandel? Det kan t.ex. vara brottsligt att som köpare acceptera alla tillgängliga sälja-anbud för en aktie med låg omsättning. I ett sådant fall rör det sig inte ens om falska bud, bara att man köper till ett pris som är högre än man hade kunnat få med en annan köp-strategi.

  SvaraRadera
 2. Det där med att hantera ett överflöd av mail är inte lätt. Man behöver ha en strategi. Själv har jag ett antal filter som kategoriserar och flyttar det som jag troligen inte är intresserad av till olika mappar. De som är kvar i inkorgen läser jag rubrikerna på och öppnar bara de som verkar relevanta eller bråttom. När inkorgen blir för stor 1000-2000 mail delar jag den på hälften och lägger den andra halvan i "gamla inkorgen". Den delas i sin tur ca 1 gång per år med papperskorgen. Naturligtvis missar jag en massa mail, men de som verkligen vill ha svar hör oftast av sig på annat sätt om det är viktigt eller bråttom. T.ex. fysiskt och säger : "Jag skickade ett mail, har du läst det?"

  SvaraRadera
 3. Eposthanteringen är ett gissel för många. Men kanske Googles nya Inbox app underlättar göromålen?http://www.google.com/inbox/

  SvaraRadera
  Svar
  1. +1

   Har använt ett tag och önskar att det funkade på icke-gmailkonton också.

   Radera
 4. "Sammantaget anser hovrätten att det i målet inte är visat att [Målsägande] har lidit skada av köpet,"


  Det är likväl bedrägeri. Som att säga att det inte är stöld om någon stjäl ett äpple från en låda för att de inte kommer sakna just det äpplet.

  Sverige :(

  SvaraRadera