Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2014-11-09 17:56

Birger Schlaug: (sd):s närvaro har ökat invandringen - 20% i nästa val

Bloggrannen Birger Schlaug, tidigare språkrör för (mp) kommer fram till samma slutsatser som jag själv fört fram sedan länge - (sd):s närvaro i riksdagen har gjort att Sverige fått en öppnare invandrings- och flyktingpolitik än tidigare. Schlaug håller det inte heller orimligt att (sd) når 20% eller mer i nästa val, och kan rent av bli största parti, och instämmer därmed i både min och Mats Edmans analys på Dagens Samhälle.


Som bekant skulle den politik som Ingvar Carlsson (s) och Göran Persson (s) förde idag kallas för rasistisk. Ingvar Carlssons sk tal inför Luciabeslutet skulle fått varje (sd)-väljare att hurra, medan media skulle tvingat Carlsson att löpa gatlopp.

Birger Schlaug skriver följande om kommande valresultat:
"Att SD skulle lyckas få en femtedel av rösterna i ett nyval håller jag inte för uteslutet. Att de skulle bli större än moderaterna är inte en främmande tanke. Kanske till och med större än ett krackelerande löfvenskt socialdemokratisk parti. Inte för att de som skulle rösta på SD gillar deras politik, tror på deras ekonomiska program, accepterar partiets ofta vulgära framtoning."
En analys som ligger både i linje med min prognos om 18-23% eller Dagens Samhälles Mats Edmans 26%.

Likt undertecknad skrivit i flera år kommer Schlaug också fram till att (sd):s närvaro i riksdagen tvingat fram allt öppnare invandring och flyktingpolitik. En röst på (sd) har alltså lett till ännu mer invandring.
"Det lustiga i hela denna historia är att såväl Alliansregeringen som den rödgröna regeringen har intagit en mer flyktingvänlig politik än vad som skett om inte SD funnits... Jimmie Åkesson har varit förutsättning för att S och M plötsligt lämnat sitt förflutna som riksdagens motståndare till human flyktingpolitik.
Jag kan tänka mig att såväl Alliansregeringen som den nuvarande rödgröna regeringen hade varit mycket, mycket hårdare i EU-sammanhang - när det gäller att alla EU-länder skall ta sitt ansvar - om man inte riskerat att få etiketten "närmat sig SD" på sig. Man har varit så mån om att hålla rågången till SD att varje antydan om minskat ansvarstagande för flyktingsituationen blivit en omöjlighet. Vi som gillar en human flyktingpolitik har SD att tacka för mycket! De som röstat på SD har gjort Sverige till landet som tar emot flyktingar på ett sätt som andra länder inte gör."
Analyserna verkar alltså konvergera. (sd) kan bli största eller näst största parti i nästa val, men någon minskad invandring kommer vi inte få se då inga partier kan ändra politiken då man i så fall samarbetar med rasister och närmar sig (sd).

Avslutningsvis ansluter sig Schlaug till min devis - allt vi kan vara säkra på är förändring, även om han sedan menar att skatterna ska höjas massivt för att låta politikerna fördela resurserna, eller som formuleringen lyder underställs demokratiskt fattade beslut:
"Vi måste nog förstå att Sverige, Europa, världen står inför problem - flyktingar, religiöst motiverade krigshandlingar, klimatkaos - som gör att mycket av det vi vant oss vid kommer att förändras. Den som tror att detta går att genomföra på ett humant sätt utan att en större del av ekonomin underställs demokratiskt fattade beslut på nationell, europeisk och global nivå har nog inte förstått någonting. Den privata konsumtionen får maka på sig, de offentliga investeringarna och trygghetssystemen får prioriteras."
Som vanligt välformulerat av Schlaug, inga skygglappar, bara analys av den politiska verkligheten. Men så kan han numera säga vad han vill som ex-politiker.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

72 kommentarer:

 1. Så, cornu, vilket parti ska de som vill minska invandringen rösta på istället för SD?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är lite fel på orsak som samverkan här..

   Radera
  2. Ingen av sjuklöverns politiker vågar föreslå minskad invandring, oavsett om SD finns eller ej, så finns de som sköter strålkastarna fortfarande kvar, och de startar alla dreven, sätter rasist stämpeln på alla som vill minska invandringen.

   Alltså är det bara SD som kan (vågar) minska invandringen för de sitter redan korsfästa allihop..

   Släpp hoppet Cornu, bara SD kan rädda oss

   Eller tja, "rädda oss" tror jag väl inte egentligen, vi är nog förbi den punken nu.
   Den politiken som skulle behöva föras kommer antagligen inte att hända, tyvärr.

   Radera
  3. Vilket parti vaknar först?
   Krävs det 20% för att nån skall inse att extremism inte är vägen framåt i en öppen värld!
   Den extremismen innebär ju att vi fyrdubblar flödet av ensamkommande barn!

   Det är ju inte så att det är ett bestämt antal som är villiga flytta till Sverige!
   1% säger Morgan Johansson och tycker att vi borde klara det.
   Han har aldrig lekt i bäckar!
   Öppnar man en fördämning för 1% så ökar flödet direkt tills nivåerna i systemet är i balans igen. Flödet blir stort och erosionen förödande! Tills allt blir raserat och utjämnat!

   Radera
  4. Eftersom cornu inte svarar så får jag själv svara: Det finns inget annat alternativ att rösta på om man vill minska invandringen.

   Det spelar ingen roll att de övriga partierna (än så länge) beter sig som barnungar och att effekten av att rösta på SD blir att invandringen ökar (än så länge - beroende på oansvariga sandlådefasoner). Det finns ingen som vill minska invandringen som kommer att rösta på något annat riksdagsparti. Vi röstar på SD tills de andra partierna anammat budskapet eller tills SD har egen majoritet - vilket som nu kommer först.

   Så, ditt och Schlaugs påpekande är helt ointressant. Vi vet vilka som är oansvariga och beter sig odemokratiskt.

   Radera
 2. Detta är väl något alla utom politikerna begripit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta politikerna har fattat detta också, räcker med att läsa deras facebooksidor etc.

   Men de har målat in sig i ett hörn, och några hårdnackade i höga positioner har fortfarande inte fattat, eller vägrar se sanningen, så det måste rensas ut i toppen först, ett till katastrofval är vad som krävs och sen kommer vi börja se förändringar även i de etablerade partierna.

   Dock fruktar jag att moderaterna är förtappade för ett tag framöver. Kinberg-Batra är mer rabiat än Reinfeldt, och blir hon vald till partiledare, kommer hon ensamt att förvandla partiet till ett 5-10% parti.

   Radera
  2. Du för ett rimligt resonemang måste jag säga.

   Radera
  3. Precis, Kinberg-Batra är en formidabel kombination av högerspöke och rabiatglobalist och har alla förutsättningar att väcka upp och skrämma bort de återstående gammelmoderata väljarna till SD. 5 - 10% låter rimligt..

   Radera
 3. Sverige behöver ett parti med en intelligent ideologi. Det är inte SD. Förvisso inte heller någon av de andra partierna. De rör sig med extremt barnsliga, pseudoreligiösa och anti-vetenskapliga ideologier som bara svagsinta kan finna någon mening och trovärdighet i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller en herrans massa folk som gått igenom en av de sämsta skolorna i den utvecklade världen, som slutata läsa tidningar och som tar fred och frihet för givet.

   Nulli secundus

   Radera
 4. Att SD har del i detta är inte sant utan bara historielösa bortförklaringar och efterkonstruktioner. Se bara på hur den demokratiska folkomröstningen i Sjöbo och partiet Ny demokrati sköts i sank. Media, Folkpartiet, Westerberg m.fl. är snarare orsaker. Hade inte luciabeslutet rivits upp hade vi inte haft SD.

  Kan man säga att totalförsvaret missade den interna fienden?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer; att tro att regeringen Reinfelt har öppnat slussarna för låglönejobb och nedmontering av välfärd osv enbart beroende på någon form av dåliga nerver och en rädsla för att bli betraktad som stygg är absurd.

   Att Per Garton tror stuff är ingen garanti, kommer man till samma slutsats så bör det bli än mer angeläget att fundera ett par minuter till.

   Pratade med en moderatpolare som sa att SD lär få 25% i nästa val, för ingen vill ha en jvl krrng som partiledare.

   I övrigt är detta min favoritblogg och jag tipsar om den till alla jag känner, dock utan att nämna mina egna kommentarer, lugnast så.

   Radera
 5. Är man så räddhågsen och uppfylld av sitt ego att man vägrar samarbeta i frågor man tycker är obekväma så....tar jag fram popcornen istället för att engagera mig.
  Det är ju inte vuxna människor man har att göra med, ta tag i problemen och visa vilja och sedan övertyga den bångstyriga befolkningen om sin egen politiska förträfflighet istället för att " Får inte jag som jag vill tänker jag förstöra för allihop" Svensk regering beter sig som den Ryska ledningen i den här frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tyvärr måste jag nog medge att de som betett sig mest mogna i hela valsoppan är just SD.

   Radera
  2. Tyvärr måste även jag hålla med.
   Vilket retar mig eftersom SD:s politik är riktigt dålig.

   Radera
 6. Jag röstade på SD. Framförallt p.g.a den alltför generösa flyktingpolitiken. Den kommer att slå stora hål i den svenska välfärden och med alla dessa problem som alltför stor invandring medför.
  Om politikerna är så fruktansvärt barnsliga och omogna och totalt ignorerar väljare så är det inga politiker som jag vill veta av.
  Jag kommer inte byta ståndpunkt bara för att politiker är idiotiska och vill förstöra vårt land.
  Så för mig finns bara två alternativ. Fortsätta rösta på SD eller att något annat parti tar sitt ansvar och börjar driva politik i kanske den viktigaste frågan och utveckling som Sverige står inför.
  Om inte så sjunker vi till sank tillsammans. Jag är + 50, så för mig blir upplevelsen av det tragiska kort.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, givetvis röstar man på SD. De övriga politikerna har visat sin kaliber. Bara ett sånt oförskämt tilltag som Reinfeldts ökning av massinvandringen för att straffa SD och deras väljare... De har med all tydlighet visat vad de har för demokratisyn. Även om de nu kanske vänder kappan så kommer då inte jag att lita på dem.

   Radera
  2. Äsch! Anpassa dig. Skaffa privata försäkringar - och varför inte din egen bunker. There is no such thing as society, som Thatcher har. Och det verkar hon ha rätt i. Öppna gränserna och avskaffa välfärdsstaten.

   Radera
  3. Lotta Trouble,

   jo, det är uppenbart vad åtminstone vissa grupper vill åstadkomma med massinvandringen.

   Radera
  4. Sjuklövern är körd för all framtid. Om de alls blir kvar i riksdagen får de vara jävligt glada för det. Vi behöver nya partier som inte förbrukat all sin trovärdighet.

   Radera
 7. Samma historia igen. Det är tydligen (sd):s fel, att Sverige håller på att klappa ihop. Ett parti som stått helt utan makt, får alltså skulden. Snyggt. Schlaug borde sitta och känna ångest över vad han och andra invandringsivrare gjort med Sverige. Alliansen och Socialdemokraterna hade mycket väl kunnat hålla en rak linje baserat strikt på FN:s konvention och FN:s definition i flykting- och invandringsfrågan, men icke. Man var tvungen att spy galla över de 5,9% som röstade in (sd) i riksdagen 2010, och på det barnsligaste sätt, visa att man är totalt inkompetent och omogen att styra ett land.

  Sverige hade en alldeles för öppen invandrings- och flyktingpolitik, det var därför (sd) kom in i Riksdagen. Att sedan de övriga partierna uppträder barnsligt och totalt ansvarsöst I (sd):s närvaro, är knappast något man ska vända mot (sd).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är väl ingen som är korkad nog att tro att det skulle vara SD's fel. Det är ju helt uppenbart vilka som agerat fullständigt oansvarigt.

   Radera
  2. "vilka som HAFT MAKTEN och agerat oansvarigt" ska det vara..

   Radera
 8. Ja, det är trevligt av Schlaug att säga som det är. Det borde fler göra. Hade precis en sådan diskussion med en vän som anser att eftersom väst har sugit ut 3:e världen så är det inte mer än rätt att 3:e världen får komma hit och ta del av (deras eget) välstånd. Det beror ju dock på från vilken klass man kommer om man har lyckats roffa åt sig av guld och purpur från 3:e världen. Ett som är säkert är dock att det inte är de rika som kommer att missgynnas om väst blir likadant som 3:e världen. Det är ju ändå inte så illa att vara rik i Brasilien eller Indonesien, t.ex.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns kanske en del idioter som tror att de skall kunna ha det bra när vi importerat u-landet hit. De kommer få ångra sig bittert. Men man kan väl chansa? Det finns kanske en chans på miljonen att utfallet för den egna personen blir positivt? Go for it!

   Radera
  2. Låter som en marxist nostalgiker.
   Om som i alla kommunistiska och marxistiska länder blev välståndet rättvist fördelat, speciellt i postkoloiniala 3:dje världen.....
   Dom rika drabbas inte om dom inte hade oturen att stämplas som "folkfiender" i någon politisk kursändring eller regimbyte.
   Och rik är också en definitionsfråga. Ägde man tex en ko i Ukraina för några decennier sedan så var man både "storbonde" och "folkfiende" och kunde inte förvänta sig mer än död eller deportation.
   Här i sverige är man "höginkomstagare" när man betalar statlig skatt. Mao. en stor del av befolkningen är redan "rika" enligt många av våra politiker….dom har ju råd att betala mer...

   Radera
  3. Nja, jag tror inte att det är så mycket att man tänker på konkreta fördelar för sig själv. Jag tror mer att det är i en förvirring kring begreppet "solidaritet" - som ju egentligen betyder att jag hjälper dig och DU hjälper mig. Detta utanför den egna familjen.

   Men det lustiga är att de som är mest solidariska som jag känner, är ena riktiga småborgare som hjälper varandra (och därmed sig själva) i olika vägföreningar och hamnsamfälligheter - och jag har aldrig hört någon av dem prata om "solidaritet", vilket skrän-vänstern, som jag också känner en del av, gärna gör - och de hjälper aldrig en kotte.

   Och det är klart: om jag måste betala sjukförsäkring, försäkring mot inkomstbortfall, betala vägunderhållet, helt spara till egen pension etc, etc... Det börjar bli ont om anledningar till varför jag ska betala skatt öht. Försvaret? Vilket försvar? Polisen? Wtf, jag kan väl skaffa mig en egen bössa.

   Radera
  4. Ja, "småborgeliga" tycka ha en större vilja ställa upp för varandra. Om det är av generositet eller förväntan att själv kunna få hjälp senare vet jag inte men det verkar funka så. Och om båda vinner så kan ju ingen ha något emot det?
   Jrf. skränvänstern som anser sig ha rätt till andras resurser om man bara själv anser sig "förtryckt" i något avseende. Det räcker att känna sig kränkt att grannen köpt ny bil.

   Se kapitalistiska samhället nr 1: USA och inse hur mycket filantropi som försiggår där. Och det förväntas och anses vara god sed att regelbundet ställa upp i något avseende.
   I länder med "solidarisk rättivisepolitik" under röda fanor ser man inget av detta. Till del beroende på det utbredda bristen av allting. Men skulle det vara annorlunda om allting fanns i affären?
   USA är samtidigt ett land var "affärside" byggde på invandring kombinerat med arbete. Det funkar ju där…men man ställer också KRAV på egen insats. Här verkar vi uppmuntra inövad hjälplöshet…


   Radera
  5. Det ligger nåt religiöst över Marxister, och arvssynd är ju ett tema som passar som hand i handske.

   Radera
 9. Gissar att SD hamnar på 25% nästa val. Val kan ju ske snart.

  SvaraRadera
 10. Jag kommer inte börja rösta på någon annat parti än SD så länge som de andra partierna inte vågar ta upp frågan om någon form av begräsning av flyktingmottagningen och utdelningen av permanenta uppehållstillstånd för vissa nationaliter (i princip alla för om de är papperslösa och hävdar att de tex kommer från Syrien så får de permanent uppehållstillstånd).

  Sen om det ger ännu vidlyftigare massinvandring må så vara.

  MEN jag vet inte något annat sätt utrycka min maktlöshet över hur en majoritet av de Svenska politikerna nedmonterar den svenska välfärden i takt med att vi ökar vår befolkning snabbare än vad vi klarar av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så om det fanns ett annat parti som ville begränsa invandringen så skulle du kunna överväga det?
   Vad jag frågar är om det är något i SDs övriga politiska program som fick dig att rösta på dom? Eller bara pga flyktingimottagningen?

   Radera
  2. Nr 1 är flyktingspolitiken.
   Sen finns det även andra delar i deras politik som ligger mig varm om hjärtat som tex:
   Satsa mer på svenska försvaret.
   Hårda tag mot brottsligheten.
   Lärlings anställningar (har själv arbetat som lärling en gång i tiden)
   Utbyggnad av kärnkraften
   Förstatligande av skolor och begränsning av friskolorna.

   Skulle något annat parti som ville begränsa invandringen och åtminstorn har med några av min hjärtefrågor så skulle jag helt klart överväga att rösta på dem ist.

   Radera
  3. @ Maria webben. Så du kan tänka dig att rösta på de som med berått mod förstör vår kultur och nation så fort de ändrar sig?

   Radera
  4. Jag kan i ett sådant läge börja överväga vad jag skall rösta på, men inte säkert att jag väljer alternativet jämfört med SD.

   Som sagt nummer 1 för mig är flyktingspolitiken och vad det gäller det finns inga alternativ förutom SD i dagsläget.

   Radera
 11. Rätt kul formulering ändå, SD's närvaro har gjort att invandringen ökat, men det är inte på deras ansvar.
  Ska vi se det så, så hade aldrig flyktingarna existerat om USA inte hade försökt sprida sin demokrati, så vi kanske borde skylla på dom? http://blog2.tshirt-doctor.com/images4/Democracy.jpg

  SvaraRadera
 12. Invandringsförespråkarna må glädja sig åt paradoxen med ökad invandring genom SD, men jublet kan snart fasta i halsen genom den skada som demokrati tar och raserat förtroende för politiker.
  Undersökningar visar att den berömda svenska tilliten är på tillbakagång och den upplösning av samhället som vänstern yrat om är snart verklighet på riktigt.

  SvaraRadera
 13. Karl-Olov Arnstberg tar upp en del intressanta infallsvinklar och tankar om låsningen när det gäller Sveriges migrationspolitik och diskutionerna kring den i detta blogginlägg. http://tinyurl.com/l8hefuh
  Om man bortser från det jag uppfattar som konspirationsteorier tror jag att det kan ligga en del sanning i det som skrivs.

  SvaraRadera
 14. För övrigt är följande citat inte direkt lugnande...

  "Den som tror att detta går att genomföra på ett humant sätt utan att en större del av ekonomin underställs demokratiskt fattade beslut på nationell, europeisk och global nivå har nog inte förstått någonting."

  Kort sagt så är detta ännu mer socialism, ännu mer centralstyrning som väntar.

  SvaraRadera
 15. Som jag skrev i en annan kommentar tidigare idag. SD är det enda alternativet i den situation vi nu hamnat i. Vi kan inte vända om och göra ett nytt försök. Se framåt, gör något vettigt av din röst för en gång skull och lägg den på SD, det kan knappast blir värre!

  Schlaug skriver;

  "Inte för att de som skulle rösta på SD gillar deras politik, tror på deras ekonomiska program, accepterar partiets ofta vulgära framtoning."

  Detta är såklart trams. Precis som många proffstyckare kommer han fram till att ingen EGENTLIGEN gillar SD utan det är enbart missnöjesyttringar och ett FU till övriga partier. Sanningen är ju att SD har den vettigaste politiken på flera områden.

  SD är för modernisering av kärnkraften så att vi i framtiden kan utnyttja vårt "avfall" på nytt.

  SD är för ett stärkt försvar, något som drivs hårt på bl.a. den här bloggen. Jag menar då riktiga satsningar, inte nymoderata diton.

  SD är för krafttag mot brottsligheten, för riktiga straff och upprättelse värd namnet för brottsoffer.

  Nolltolerans mot stök och bråk i klassrummen är SD tämligen ensamma om inom skolpolitiken men det är ju tämligen uppenbart att det är den vägen vi måste gå för att närma oss t.ex. Finland.

  SD är EU-motståndare, mot den överstatlighet som tydligen Birger Schlaug hyllar. Samtidigt vill man såklart inte stänga gränserna utan vill fortfarande ha frihandelsavtal, på samma sätt som t.ex. Norge. Precis som Storbritannien vill SD genomföra en omförhandling av EU-Avtalet och sedan folkomrösta på nytt om detta.

  Detta var ett axplock av åsikter vid sidan om invandringspolitiken, det finns förstås flera exempel.

  Inget av ovanstående är särskilt kontroversiellt och rimmar mycket bra med de åsikter som "vanligt folk" har idag i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att ingen gillar SD är ett mycket klent försvar för att 13% av befolkningen uppenbarligen ogillar de övriga partierna mycket mer?

   Radera
 16. Det är för sent att göra något, det är bara att invänta kraschen.

  Industriproduktionen är nere på 2008-års krisnivåer och nu hålls ekonomin under armarna av privat konsumtion via en allt högre skuldsättning, något som är ohållbart i längden.

  Som lök på laxen så har vi en svag tillväxtfientlig regering som bedriver västvärldens mest generösa och huvudlösa invandringspolitik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra politiiker har helt spelat bort framtiden genom sin totala avsaknad av intelligens. Det är Nuon x 500.

   Radera
  2. Jo, dessvärre tror jag att du har rätt, vi har passerat "point of no return".

   Vi som funderar på att hoppa i livbåtarna bör nog inte fundera så mycket längre. Snart är ett svenskt pass värt ungefär lika mycket som ett dasspapper och våra nordiska grannar kommer att stänga gränserna. Svenska politiker har mycket snart fullbordat ett nytt Balkan mitt i det så fredliga och välmående Norden. En lika makalös som bisarr bedrift.

   Radera
 17. "- när det gäller att alla EU-länder skall ta sitt ansvar - "

  Kan någon tala om för mig varför Europa har ett ansvar att agera avstjälpningsplats för all världens kravmaskiner och lycksökare. Jo jag vet att vi har ingått avtal om asylinvandring, men den utgör ju enligt kvalificerade bedömningar ungefär bara 5 - 10 % av det totala nettot. Resten får stanna för att vi tydligen omfattas av någos slags värdegrund som kallas "alla lika värde" och liknande dåraktigheter.

  Sverige lider uppenbarligen av en kollektiv psykos innebärande någon slags patologisk altruism som resulterar i ett tvångsmässigt självskadebeteende. Men varför skulle andra EU-länder låta sig smittas av denna sjukdom av några slags missriktade solidaritetsskäl?

  SvaraRadera
 18. Vi behöver inte något särskilt parti för att införa ett moratorium på förslagsvis 10 år och under det moratoriet jobba med integrering/validering av utländska examina och familjeåterförerning.

  SvaraRadera
 19. Den som yrar om välfärdssamhällets kollaps pga den ny mycket höga asylinvandringen bör beakta att tex en skola med 300 elever skulle nu få 3 extra elever i snitt. Om det medför kollaps så har vi nog andra problem. Lite balans Tack.

  För övrigt minns jag att dessa frågor diskuterades utan problem i riksdag och på andra håll innan det bruna partiet kom in. M och S var traditionellt restriktiva i frågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. //Håkan,

   vem tvingade de andra partierna att sluta diskutera dessa frågor? Ingen, vad jag vet. De valde själva att börja bete sig barnsligt. Att skylla de andra partiernas barnsliga mobbingmentalitet på SD är så infantilt att man häpnar.

   Aprospos epitet som "det bruna partiet": Eftersom du tydligen tycker att det är OK att smutskasta så spelar jag med. Har du slutat att våldta barn ännu, //Håkan?

   Radera
  2. Mmm Håkan. Det blir lätt tokigt när man läser nyheter genom ett sugrör.

   Radera
  3. Tre i snitt... På Strandvägsskolan i Filipstad är det 80 av 200.

   Att räkna i snitt är renaste stalinismen - "En människa är en folkmassa på en miljon delat med en miljon".

   Radera
  4. @Richard
   Ingen naturligtvis. Det var ett misstag att de överhuvudtaget brydde sig om SD. De skulle fortsatt som innan att diskutera frågan utan att bry sig om SDs agenda.

   @medimixus
   Jaha. Så för att vidga mitt perspektiv ska jag alltså ta del av visdomarna från avpixlat etc?

   @viktualiebroder
   Poängen var ju som du nog förstår att visa storleksordningen. Att det är skevt fördelat är en annan femma. Den kan man faktiskt göra något åt om man vill. Jag har dock aldrig hört något SD förslag för förbättrad integration. De är nog ganska nöjda med snedfördelning som kan ge dem fler röster.

   Radera
 20. 3 i snitt? Så ser ju inte fördelningen ut i verkligheten och kommer aldrig göra det heller, av så många olika anledningar.

  Lite mindre folie tack.

  SvaraRadera
 21. Jag undrar om cornus kulturmarxistiska resonemang där sanning är lögn och svart är vitt, görs för att kunna skylla på Sd när Sverige kastas in i våld och upplösning på grund av massinvandringen som Sd vill stoppa?

  SvaraRadera
 22. Jag skulle vilja svara Schlaug detta:

  Den som tror att det går att öka anslagen till välfärds- och trygghetssystemen utan att en större del av ekonomin öppnas upp för marknadslösningar har nog inte förstått någonting. Den offentliga konsumtionen måste maka på sig, individens fri- och rättigheter måste prioriteras.

  SvaraRadera
 23. Jag tippar på att SD snart är rumsrena. De bedriver en intern bortstädning av synlig rasism, och många av de som var med och var ärkerasister är idag med i uttalat rasistiska partier. Jag tycker också att eftervalsanalysen varit mycket SD-vänlig i media.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Frågan är när Kent Ekeroth försvinner....
   Jag är inte vidare förtjust i Björn Söder heller.

   Radera
  2. Samma utveckling som när Vpk vart rumsrena V men det går snabbare för SD. Nästa etappmål för dem är att t.ex. Svp får mera mediauppmärksamhet och får SD att framstå som sansade. De Svp:are som hatar SD efter att ha blivit utkastade från SD kanske kommer att kalla de etablerade partierna för åttaklövern?

   Radera
  3. De bruna sekternas interna strider. Mera popcorn tack! Nästan lika komiskt som svampandet. Har verkligen svårt att förstå hur herrar och kanske tom damer SDare här hos Corny tänker. Hur kan ngn verkligen på allvar tro att Åkesson o co skall klara av att regera landet?

   Nulli sekundus

   Radera
  4. @anonymous: Jag kan bara svara för mig själv och jag tror inte på allvar att Åkesson klarar att leda landet men det gör bevisligen ingen annan heller så då gör jag som SD själva, röstar på det minst skadliga alternativet.

   Radera
 24. Cornu drar samma idiotiska slutsats som övriga proffstyckare. Att "SD:s intåg i Riksdagen har inneburit mer invandring".

  Här har man ett problem med orsak och verkan. SD är enligt Sören Holmberg det enda partiet i hela Europa som ständigt vuxit sedan dess bildande. Vilket är något unikt.

  Problemen med invandring och inte minst mångkulturen har vi haft länge! Långt innan SD kom in i Riksdagen, var det redan då riktigt illa ställt i Sverige. Massinvandringen skulle ha fortsatt, oavsett om SD funnits i Riksdagen eller inte.

  Det är det som Cornu och övriga proffstyckare verkar ta för givet.

  SD väljare är de som efter mycket eftertanke kommit fram till att 7-klövern aldrig kan få deras röst. Antingen röstar man på SD, eller så röstar man inte. Annars är man ingen SD:are. Det är en hög tröskel för att gå över till SD. Men när man väl tagit steget över, finns det inget återvändo.

  Vem i sina sinnes fulla bruk skulle vilja gå tillbaka till att rösta på landsförrädiska psykopater?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, resonemanget är ju så korkat att man undrar om cornu och Schlaug ens själva tar det på allvar. Tror de att någon vid sina sinnens fulla bruk skulle låta bli att rösta på SD utifrån det "argumentet". Det är ju helt uppenbart att SD är det enda rimliga alternativet för att få bukt med massinvandringen.

   Radera
  2. Undrar vilka som visar sig som landsförrädare när Putin knackar på
   http://www.metro.se/kolumner/johan-norberg-putin-stods-av-europas-hogerextrema/EVHndi!elYW8xrQNZ/
   Samma andas barn. Det känns inte helt tryggt att SD sitter i försvarsutskottet. De borde kanske behandlas som gamla VPK förr?

   Radera
  3. Lockade av en auktoritär stark man.....Vad kan man förvänta sig av ett parti som grundats av gamla nynassar? Patriotism? Ja inte svensk sådan i alla fall.

   Nulli secundus

   Radera
  4. Att ni bara orkar. Sossarna höll på med skallmätning, moderaterna hatar homosexuella, vänstern behöver man inte ens nämna osv..osv...SD försöker iaf rensa i leden till skillnad från de övriga.

   Radera
  5. Håkan.

   Riktiga landsförrädare är sånna som s. Löfven, C. Bildt, A. Wijkman och Wallenberg/Bonnier. Sånna som springer på Bilderbergmöten och Romklubben-möten. Som stödjer Agenda 21 för att stänga ner våra industrier och inför en nolltillväxt ekonomi.

   Cornu har nämnt Bilderberg några gånger. Och har även en del vettigt att säga om ekonomin. Men han köper Romklubbens Agenda 21 som leder till att industrier lägger ner, och vi får fler miljöskatter, urbanisering och orimliga miljöregleringar, allt baserade på klimatalarmismen, klimatbluffen. Som Cornu uppenbarligen köper.

   Ytterligare en lögn som Cornu sprider är lögnen om "Peak Oil". En lögn som kommer också från Romklubben via oljebolagen, som tjänar på alarmism. "Peak Oil" har debunkats av flera forskare från Thomas Gold till F. William Engdahl. Oljan är abiotisk och kommer aldrig att sina.

   Cornus stöd för NATO och USA:s stöd till nazister i Ukraina är i själva verket ett stöd för PetroDollarn. Så antingen är Cornu fullkomligt ignorant gällande detta, eller så vilseleder han medvetet.

   Jag tror dock att Cornu är naiv. Insnöat i ekonomiska frågor, med noll koll i energifrågor och geopolitik.

   https://www.youtube.com/watch?v=WJBwyjqw5ak

   Alexander Dugin skiten, som Cornu nyligen kastade på SD, gällde i själva verket SvP, inte SD! Kanske Cornu inte fattat det. Men SD och SvP är två helt olika partier.

   Putin hit och dit. Vad sägs om att ha goda relationer till alla, öst som väst. Hur länge ska vi behöva slicka Obamas röv i det här landet?

   Radera
  6. @Metalhead
   Ditt svar ger om inte en bekräftelse så iallafall en antydan om att min farhåga är rätt. Du jämställer alltså det demokratiska USA (med dess fel och brister) med det odemokratiska Ryssland (som uppvisar tydliga fascistiska drag)
   Tack för det!

   Radera
  7. @medimixus
   Kom just på ett nytt ord för SDs så kallade utrensning: Brownwashing :-)
   De vill ju bara klämma åt de värsta stollarna som inte förstår att uttrycka sin hatpropaganda mellan skål och vägg.

   Radera
  8. @Håkan.

   Nej, det gör jag inte.

   Jag säger precis som Thomas Jefferson. "Trade with all nations, alliences eith none!"

   Du å andra sidan är beredd att försätta ditt eget land, dina egna barnbarn i fattigdom, pga dit behov av att stödja landsförrädare som till varje pris agerar PetroDollarns knähundar, när vi skulle kunna vara mer självständiga, och likt Schweiz.

   Radera
 25. "Likt undertecknad skrivit i flera år kommer Schlaug också fram till att (sd):s närvaro i riksdagen tvingat fram allt öppnare invandring och flyktingpolitik. En röst på (sd) har alltså lett till ännu mer invandring."

  För att en demokrati skall kunna fungera så måste politiker säga vad de vill göra. Och väljarna måste rösta på det som de vill ha. Den sorts besinningslöst taktiserande som Cornu förordar är inte realistiskt.

  SvaraRadera