Cornucopia?

Aktuellt

Finanskursen med hedgefondförvaltaren Karl-Mikael Syding - fem procent rabatt med Cornucopia

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Finanskursen  som erbjuder 5% i rabatt på kursavgiften om du uppger rabattkoden CORNU i samband ...

2014-11-08 10:40

Åsa Romson visar riksdagen förakt - dyker inte upp för debatter

Miljöminister och vice statsminister Åsa Romson, från sva(mp)partiet, visar förakt för riksdagen genom att inte dyka upp för debatten i torsdags. Riksdagen var tvungen att ajournera i väntan den vice statsministern.


Ämnet för stunden handlade om kärnkraften, och Åsa Romson fann inte detta viktigt nog att närvara för.

Från protokollet:
"Ajournering
Kammaren beslutade kl. 12.41 på förslag av tredje vice talmannen att ajournera förhandlingarna till kl. 12.45 i väntan på att klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) skulle infinna sig i kammaren för att lämna svar på interpellationer.
Återupptagna förhandlingar
Förhandlingarna återupptogs kl. 12.45.
Ajournering
Då klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) ännu inte infunnit sig beslutade kammaren på förslag av tredje vice talmannen att förlänga ajourneringen till kl. 12.55.
Återupptagna förhandlingar
Förhandlingarna återupptogs kl. 12.55."
Totalt sett ska riksdagen fått vänta i femton minuter på att minister Romson fann det viktigt nog att närvara i Sveriges beslutande och lagstiftande organ för att bemöta kritiska frågor.

Återigen ett inlägg i debatten kring att droganvändande permanent ger hjärnskador och rubbar verklighetsuppfattningen, och varför man inte kan acceptera att gamla knarkare tar ministerposter eller högre ämbetsmannaposter.

En annan minister som visar upp sitt statsmannaskap är Stefan Löfvén, som i nedanstående video sätts i kontrast mot Finlands statsminister  Alexander Stubb (#mancrush), som förstås behärskar svenska och finska, samt även engelska, tyska och franska.

Stefan Löfvén har en norrlännings vokabulär. Vilket fungerar när man inte i onödan öppnar munnen i -40 grader, för att inte tappa livsviktig värme när man är på björnjakt med spjut, men fungerar sämre om man gör anspråk på att vara en statsman.

När Alexander Stubb vill slappna av tar han inte en bong utan kör lite triathlon.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Toi o meiän mies, pysy sä vaa siitä eros=)

  SvaraRadera
  Svar

  1. Jag översätter lite raskt för de som inte förstår swahili:


   Deine Frau hat in meinem Schoß erbrach . Oder umgekehrt.

   Radera
  2. MJ skriver: Detta är vår man, håll dig bara borta från honom.

   Radera
 2. Löfven har inte en norrlännings vokabulär utan är obildad. Han gick 2-årigt ek. gymnasium men fick inget jobb (till skillnad från de flesta i hans klass). Han fick då gå en svetskurs (antagligen i AMS) regi och lyckades först efter det att få ett arbete.

  SvaraRadera
 3. Det viktigaste är ju inte hur man säger saker utan vad man säger.

  Med hjälp av min skoltyska, -franska och engelska kan jag dra slutsatsen att Alexander Stubb är en värsta sortens EU-politruk som rapar upp floskler på löpande band i stil med den likaledes språkkunniga EU-politruken Cecilia Malmström.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det ditt försvar av Löfven? För Löfven häver ju aldrig ur sig några floskler?

   Stubb svarar på journalisters frågor som i många fall är ganska förutsägbara och floskelaktiga. Som man frågar får man svar. I denna situation förväntas man tålmodigt ge svar på dumma frågor från en samlad mediakår och inte bara arrogant gå förbi.

   Hellre har jag en bildad statsminister som kan uppföra sig och representera sin nation.
   Men jag kanske bara är elitistisk när jag resonerar så?

   Radera
  2. Och vad sade Löfven då?

   Radera
  3. Löfven är ingen statsman, han borde ha stannat i Metall. Alexander Stubb är heller ingen statsman, han är en politikerbroiler på steroider ungefär som Carl Bildt och det är den typen som ställer till mest skada här i världen.

   Radera
  4. Håller med om Löfven men Stubb ger ett gediget intryck och det är nog så viktigt i internationella relationer vilket den internationellt erkänt skickliga Carl Bildt är ett levande bevis på.
   Förbannad pungspark att bli av med Bildt och Borg. Eftersom det är en stat vi lever i och där statsmän har kontakt med statsmän är det således skickliga sådana vi vill ha allt annat är naiva önskedrömmar.

   Radera
  5. Inskränkta sma manniskors patetiska motvilja mot dom faktiskt kan nagot. Ditt alias passar inget vidare Zokrates.

   Nulli secundus

   Radera
  6. Nja, det är snarare små människor som Nulli secundus[sic!] som med kissnödig devot beundran för politiska strebrar, vilka gladeligen offrar sina väljares väl och ve för att befordra sina egna karriärer runt köttgrytorna, möjliggör framväxten av hydror som EU och liknande förtryckarinstitutioner.

   Radera
 4. Tycker nog vi ska vara försiktiga med Löfvenprognoser. Själv tror jag att hans apolitiska stil kanske kan vara hans största tillgång. Vem trodde att den Erlander skulle bli landsfader, vem trodde att Reagan skulle runka omkull Sovjet, vem trodde Nixon skulle öppna Kina mot omvärlden och vem trodde att knasbollen Churchill skulle ta världen segrande genom kriget? Oberäkneliga egenskaper som inte passar i ett vanligt CV angör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Löfvens drönarpotential begränsas nog av drottningbiet Romsons verklighetsuppfattning, du vet den som är så svår att förstå för alla väl fungerande människor.

   Radera
 5. Åsa är ju de facto statsminister numera så hon kommer när det passar henne. Populasen kan vänta. Hon har många gånger sagt att hon minsann är vice statsminister och "vice" kan tolkas på mer än ett sätt om man är maktgalen som Åsa är.

  Dörrmattan Löfven skickas fram vid behov eller ut på turné när Åsa har viktigare saker för sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Superförahandlardrönaren Löfven har nog mött sin överkvinna i drottningbiet Romson. Det går helt enkelt inte att förhandla med någon som har feromonerna på sin sida, oavsett hur galen hen är.

   Radera
 6. Han är inte superverbal, statsministern, och språkkunskaperna är inte på topp. Det är nog ingen katastrof i sig.
  Uppenbart är inte studier riktigt hans grej heller, vilket kanske är lite värre. Kunskaperna om världen utanför Sverige är inte riktigt som hos de tidigare statsministrarna.
  Illvilliga rykten säger att läsning inte heller är Löfvéns starka sida. Han läser ogärna långa dokument. Förra veckan eller så sa han att han inte hade läst hela debattartikeln, som borde vara brännande intressant för honom (angående Juholt tror jag det var). En artikel som kan ta max fem minuter för en van läsare.
  Tror att statsministerposten handlar en hel del om att formligen plöja igenom rapporter, promemorier, analyser och förslag, antagligen åtminstone hundratals sidor per dag. Har man lite svårt med läsningen och att komma ihåg det man läser blir det nog en väldigt lång mandatperiod.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det Sexistiska Miljösvinet har ju å andra sidan doktorerat, och då har man ju läst tiotusentals sidor. Det hjälpte ju dock inte i det fallet.

   Annars vidhåller jag att det bästa sättet att följa denna regering är lätt tillbakalutad med något gott.
   Visserligen gör de hela tiden konstiga manövrar; Stoppa förbifart Stockholm tillfälligt(?), erkänna Palestina under Hamas, Youtubefilmer som gud glömde och allmän förvirring inte minst från Löfvén själv (vad hette ministerkollegorna egentligen och hur blev utsläppsmålen bestämda?) MEN
   Regeringen har stöd av 38% av Riksdagen. De är inte handlingskraftiga på grund av inre oenighet. De enda förslag som kommer att passera Riksdagen är sådant som Alliansen skulle kunna tänka sig att rösta på i alla fall. Det senare kommer att visa sig inom utbildningsområdet och försvaret där regeringen kommer att tvinggas lägga fram alliansförslag för att slippa schavottera fullständigt i omröstningagrna.
   Alla programförslag av mer ideologisk natur kommer att stoppas direkt. Så egentligen finns inte så mycket att oroa sig över. Någon mindre skattehöjning kanske och lite flum i välfärdssektorn, men det är sådant man kan leva med.

   Radera
  2. Löfven är väl inte helt efterbliven. Och även om han vore det så blir väl skadan han kan förorsaka minimal.

   Radera
  3. Inte efterbliven, nej. Men han kan mycket väl vara den svagaste statsminister vi har sett, ledandes den likaså svagaste regeringen hittills. I det läget är i alla fall jag rätt nöjd med att beslutskraften och -mandatet inte riktigt finns där.

   Radera
 7. Imponerande man, den där Alexander Stubb. Även om min skoltyska och knackiga franska inte räcker för att begripa vad han säger, blir jag ändå imponerad över folk som kan svara på multipla språk på en hyfsat hög nivå.

  Sen kan han ju skriva också. Hans krönikor i DI, innan han blev statsminister, var ofta läsvärda och bra.

  SvaraRadera
 8. Vill man höra Alexander Stubb lite mer så var han med i P1 Sommar 2009 (då som utrikesminister)
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/363645?programid=2071

  SvaraRadera
 9. Även om jag bara kan bedöma Engelskan som endast kunde gjorts minimalt bättre om jag inte vetat att han var finne och behövde koncentrera mig för att höra de,t så ger det ju ett gediget intryck att kunna föra sig på bas nivå.

  SvaraRadera
 10. Åsa R får vara borta hur länge hon vill. Ju mindre hon får bestämma desto bättre!
  Den vridning av makten från regeringen till riksdagen välkomnar jag.
  En tudelad makt.

  SvaraRadera
 11. Han var väl sen. ;-)

  SvaraRadera
 12. Tycker erbjudandet från oppositionen om att vi ställer upp och diskuterar om den framtida energiförsörjning under en liten obetydlig förutsättning är intressant. Den obetydliga förutsättningen är att alla gamla kärnreaktorer ska få ersättas av nya moderna kärnreaktorer. Gissar att Folkpartiet då tänker sig mer gigantiska exemplar Centerpartiet grönmålade Moderaterna vet nog inte vad de vill ha i väntan på ny ledare och Kristdemokraterna lunkar med de övriga. (Sverigedemokraterna skiter givetvis alla i)

  Utgår vi från dagens produktion av el så dominerar vatten och kärnkraft medan vindkraften med sina 12 TWh motsvarar 1/5 av kärnkraften en stor reserv finns i övrig värmekraft som minskat i användning de senaste åren. I flera år har vi en stor nettoexport av el främst till Finland.

  Stängs de mest ålderstigna reaktorerna som också går ganska knackigt idag klarar vi oss utmärkt.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 13. Romson som drottning i bisamhället förefaller som en korrekt analys. Drönarna Löfven och unge herr Fridolin får helt enkelt ta i lite mer. Ja, och jobba på. Resultat förväntas, faktiskt, även om det är helt åt fel håll.

  SvaraRadera
 14. En gång i tiden började jag följa den här bloggen när den handlade om de tre E:na. Numera verkar allt bara handla om socialistskräck och att sjunga kapitalismens lov, mellan de ständigt upprepade verbala utfallet mot regeringen och vänstern.

  Jag är ledsen, men de finns de som är betydligt mer underhållande i rollen som grinig gammal gubbe (eller om man så vill, kränkt vit man).

  Jag hoppas inspirationen återvänder framöver, innan bloggen blir helt irrelevant.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får jag lov att rekommendera http://www.aftonbladet.se/

   Ha det gott!

   Radera
  2. Alla människor utvecklas i takt med sin förståelse av sin omvärld. Du verkar just ha nått ett genombrott. Gartulerar, innan du blir helt irrelevant!

   Radera
  3. Nja.
   Vi har en inkompetent regering idag. Ska vi undvika att säga det för att vara neutrala?
   AB har en ledarartikel idag på det temat. De säger att Alliansen borde vara tyst om energifrågan av hänsyn till husfriden (s)-(mp). De menar att regeringen ska behandlas som barn, och att knepiga ämnen ska hållas ifrån regeringens bord.
   Vad säger det om regimens kapacitet och regeringsduglighet?
   http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/evafranchell/article19822883.ab

   Radera
 15. Man kan absolut kritisera regeringen, men det finns mer inspirerade sätt än att tjata om knark i var och varannan mening

  Men det är bra att Cornus nya inriktning åtminstone tycks glädja vissa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller verkligen med dig om att denna blogg är på väg utför. Jag har aldrig röstat på sossarna men tycker att någon måtta får det väl ändå vara. Därutöver har Cornu uppenbarligen svalt all gammal drogpropaganda. Vilket väl är helt ok men det är jävligt tröttsamt när han upprepar det i vart och vart annat inlägg.

   Radera