Cornucopia?

Aktuellt

Lysa lanserar hållbart sparande - erbjudande om rabatt på förvaltningsavgift

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa och ska betraktas som reklam. Robotrådgivaren Lysa lanserar nu ett etiskt hållbart spara...

2014-10-17 08:04

Varning för tjurfällor

Vill utfärda en varning för tjurfällor, tillfälliga upprekyler i en längre och omfattande nedgång på börsen. Även om börsen fortsätter nedåt under en längre tid kommer det komma upprekyler, och mycket möjligt ganska snart.

Veckochart OMXS30 2006 - 2009.
Tjurfällor inringade.

Upprekylerna innebär inte att nedgången är över, utan utgör alltså tjurfällor, där de sista börsoptimisterna luras att kliva in så övriga kan sälja. För det är precis det man ska göra på dessa upprekyler - sälja det man har kvar.

Bifogar veckochart över nedgången på finanskrisen 2007 - 2008, så ser ni tydligt var man kunde bli lurad att kliva in.

Kommande upprekyler visar inte att de som är negativa har fel, utan dessa tillfälliga uppgångar är väntade.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Nu tror jag att vi kommer att få en upprekyl, idag, kanske även måndag och mindre säkert tisdag. Rekylen ner är inte över. Men Tekniskt är fortfarande marknaden i Bulltrend inte i Beartrend...

  Ligger dock positionerad mot råvarubolag med säljisar sedan en tid tillbaka då jag tror de kommer att vara fortsatt bearish även om marknaden i helhet bör påbörja sista uppgångsfasen i nov/dec för att sedan gå in i långtids bear mot mitten slutet nästa år...

  Den som lever får se

  SvaraRadera
 2. "even a dead cat will bounce if it falls from a great height"
  - Wall Street saying

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är ju helt enkelt inte sant. Splatt.

   Radera
  2. @Stefan H Singer

   Varför skulle inte det vara sant?

   Som jag förstått så blir det inte så mycket "splatt" som folk kanske tror när man träffar marken. Och vad jag förstått så studsar man faktiskt när man träffar marken efter ett högt fall.

   Radera
  3. @anonym. Måste du jämt dissekera varje bokstav in absurdum och förvandla det till en kvasidiskussion?

   Radera
  4. @medimixus

   Vet inte, men jag tyckte nog att Stefan började här med att ta ordspråket bokstavligt...

   Radera
  5. Tillägg: sen skall man inte bortse från att man kan bli offer för Poe's lag ifall man försöker skoja eller vara ironisk på nätet...

   Radera
 3. Har inte den exakta datan framför mig den är i stil med att av de 20 bästa börsveckorna så sker 18 av de under negativa börsår. Volatiltieten är helt enkelt högre i nedgång och det slår åt båda hållen.

  SvaraRadera
 4. The best performing NASDAQ days in history did not happen before March 2000 while the bubble mania still lived, but during the two massive bear market rallies in the first half of 2001. Bear market rallies are almost always extremely impressive and compelling!

  SvaraRadera
 5. Vi är alla olika, själv börjar jag gå in igen portionsvis, typ. Har svårt att på 10 års sikt motstå dagens köpnivå på exempelvis HM och SHB men självklart hoppas jag på kommande dålig rapportperiod.

  .../sjodan

  SvaraRadera
 6. Minns jag inte fel har väl OMX redan haft minst ett riktigt dödskors sedan 2008. Det blev naturligtvis en fejk av den efter rapport om nya stimulanser från FED.

  Jag kan nästan säga att jag vet att det inte kommer någon krasch än. Faller det för mycket kommer Yelling Yellen eller Mario "Skitsnackarn" Draghi att komma med några väl valda ord och trycker upp marknaden igen.

  Är jag en kontraindikator? Ja, eftersom jag trott på krasch sedan grekdebaklet 2011.

  SvaraRadera
 7. Hoppas du har rätt. Vilken tjurfälla sen. Över tre procents ökning av OMXS30 idag och folk skriker att det är en vändning.

  Satsade en dryg procent av mitt kapital på björnar (i princip) utan hävstång på 1280 för att inte missa nedgången igår. Kanske är detta ett läge att fylla på.

  Om vi tar oss upp till 1350, när kommer dödskorset att dyka upp då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @S/S Josefin

   Tittar man lite nyktert på det så ser man att det inte är så självklart att det rör sig om en tjurfälla. Den nivå börsen ligger på idag är inte så vansinnigt högt värderad och den var inte så mycket mer övervärderad innan än vad fallet har varit.

   Å andra sidan så är det ju så att börsen trots att den inte är vansinnigt högt värderad så är det ändå osedvanligt högt värderad. Det gör att man kan anse att uppsvinget inte utgör symtom på den översläng man kan se vid en korrigering - med mindre än att det finns optimister som tycker det finns motiv för att värdera börsen högt.

   Jag skulle nog gissa att börsen fortsätter falla om den inte fortsätter stiga, men fortsätter den upp så finns det risk att vi har en surdeg kvar på börsen och att vi får se en ytterligare korrigering längre fram.

   Jag anser för övrigt att teknisk analys är rätt mycket humbug och är generellt skeptisk till att gå kort på börsen. Även i oroliga tider bör aktierna ge avkastning och det rationella torde snarare vara att reducera sin risk (genom att gå likvid eller hedga sina positioner).

   Radera