Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-10-17 09:18

En myndighet: Slutar inte med sysselsättningsstatistik

SCB dementerar att de ska sluta med sysselsättningsstatistik i ett pressmeddelande. Riksdagsmannen Hanif Bali (m) och undertecknad kallas för "sociala medier".Låt oss kalla SCB för "en myndighet" framöver.

En myndighet skriver i sitt pressmeddelande:
"Felaktiga uppgifter om sysselsättningNyhet | 2014-10-16
Under det senaste dygnet har det på sociala medier förekommit felaktiga uppgifter om att SCB ska sluta att redovisa sysselsättningen för åldern 20-64. Detta stämmer inte.
SCB kommer fortsättningsvis att redovisa sysselsättningsgraden för personer i åldern 20-64, liksom övrig statistik från AKU, precis som vi gör idag.
AKU är en undersökning som beskriver utvecklingen på arbetsmarknaden för Sveriges befolkning i åldern 15-74 år. SCB tar fram månatlig, kvartalsvis och årlig statistik med tonvikt på såväl antal som andel sysselsatta respektive arbetslösa.
AKU är den enda källan med kontinuerliga uppgifter om den totala arbetslösheten och står för det officiella arbetslöshetstalet."
Återstår att se om de fått det nya regleringsbrevet från axelmaktregimen än, och om det bara är sysselsättningen i relation till 80%-målet, som en myndighet inte får nämna längre.

I övrigt är det förstås positivt att en myndighet fortsätter redovisa sysselsättning.

Hittar inte något protokoll från regeringssammanträdet, så vad som exakt beslutades angående en myndighets regleringsbrev är okänt.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

6 kommentarer:

 1. Det är andra gången du sstavar sysselsättning med ett extra s i rubriken. Var god ssluta med det!

  SvaraRadera
 2. Frågan är ju på dagens agenda och syftet verkar ju ganska uppenbart???

  "6
  Återtagande av uppdrag till Statistiska centralbyrån om sysselsättningsmål
  Fi2014/"

  http://www.regeringen.se/content/1/c6/24/81/58/868908bc.pdf

  Att bara mörka för "80% målet" verkar ju ganska korkat då det torde vara ganska enkelt att lägga ihop annan statistik? Vem försöker man lura….eller…?


  Lite OT
  Ser att Romson nu inte riktigt vet vilka klimatmål regeringen ska ha…lite ironiskt…eller inte…
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/svidande-kritik-mot-romsons-klimatbesked_4018083.svd

  SvaraRadera
 3. Kunde även vara intressant att få statistik över hur många som i Sverige lever under "risken att hamna i fattigdom, alltså har disponibel inkomst under 60% av landets medianinkomst"!
  Det är en uppgift som aldrig nämns om svenska folket, men som gärna nämns i fall som Grekland, Spanien och så vidare...
  Undrar om SCB någonsin publicerat sådant?
  För det är ju lika intressant som arbetslöshetssiffror, eller till och med mer intressant...
  För är svenskarna lurade in i ett evigt slaveri?
  Ett slaveri som enbart kan mildras med höga lån.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Va? Varje gång det är artiklar om att fattigdomen ökar i Sverige så är det ju relativ fattigdom, dvs inkomst < 60% av medianinkomsten, som åsyftas. Sen att alla blivit rikare, det är inte lika viktigt...

   Radera
 4. Ankdammasboende, axelmakerna inser att de sitter i skiten och har påbörjat maskirovkan, antingen är det tomt i ladorna eller så försöker man slå i fårket att statistiken ljuger eller liknande dunster. Frågan är inte om dubbelmoraliamens härskare, dvs SVIMP ljuger och fuskar för att få makten , frågan är ifall vänsterorienterade journalister har stake, integritet och moral nog att vara objektiva och exponera skiten, eller om den tredje, EJ DEMOKRATISKT valda maktfaktorn väljer atr blunda...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en teori och jag skulle stödja den om jag har sett spår av intelligent tänkande eller handling i deras handlingar till dags dato.
   Men jag kanske överanalsyerar och vill bara inte inse att dom är helt förblindade av sin övertygelse, maktfullkomlighet och intellektuella samt moraliska förträfflighet att dom tror sig kunna säga vadsomhelst utan att bli ifrågasatta av någon. När dom sedan får en oväntad eller oönskad reaktion så blir dom yra höns.
   Ex
   -Magdalena verkade uppriktigt förvånad när hon fick mothugg från ekonomiskt sakunninga och har nu inget annat än känslomässiga argument kvar och fortsätter bara upprepa samma floskler.
   -Romson försöker hänvisa till copyright och "jag har gott samvete" när hon blir påkommen och tror det räcker som ursäkt. I hennes fall kommer det ju nåt nytt varje dag men public service är tysta.
   -Löfven vädjade upprepade gånger i riksdagen till Lööf etc (vilket public service inte visade) om samarbete om "något" - vadsomhelst! Han blev kyligt avvisad lika många gånger men (S)VT tyckte "han gjorde en bra debatt".
   -Wallström verkar förvånad av kritik för sitt Palestinagerande. Media fortsätter gulla med henne för att…..
   -Ylva drivs bara av hat och media hjälper med terapi. http://www.di.se/artiklar/2014/10/16/jag-har-hatat-varje-dag-i-opposition/
   -Kaplan måste media också stryka medhårs så dom inte är islamofober.

   Men huvudsaken är ju att dom betalat TV licensen!

   Radera