Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-10-28 14:10

SAP/PRIO: Många försvarsmaktsanställda fick 1000-tals kronor lägre lön

"Min uppfattning är att utrullningen går bra." - presschefen Philip Simon till IDG
Uppgraderingen av Försvarsmaktens SAP-system har nu rullat ut, vilket innebär att ett okänt antal försvarsanställda fått för lite lön, då avdrag hanterats fel.De som fått mellan 5 000 och 14 000 för lite i månadslön ska få direktutbetalningar av felaktigheten, men de som fått 5 000 eller mindre i för lite lön får vänta på sina pengar i en månad. Tydligen är dessa så många att man inte orkar hantera dem separat, då korrigeringen uppenbarligen måste vara manuell. En automatisk korrigerande datakörning är inte jobbigare per individ bara för att beloppet är under 5 000:- SEK.

Det är alltså en liten bit kvar till Försvarsmakten blir Sveriges bästa arbetsgivare.

Jag sänder en tanke till de försvarsanställda som nu saknar 5 000 i plånboken. Kämpa!

Men det finns tröst. Man kan säga upp sig som soldat och istället ta jobb på Högkvarterets städfirma - det innebär en löneförhöjning. Städarlöner är högre än soldatlöner. Och så slipper man PRIO och kan nöja sig med Hogia Lön eller någon annan fungerande programvara för några tusenlappar från hyllan, istället för miljardsystemet PRIO.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

8 kommentarer:

 1. Ah! Men det är ju strålande! Det där är intern devalvering, nu när Riksbanken inte fixar att höja inflationen. Försvarsmakten går före och försvarar landet mot deflationsdraken.

  SvaraRadera
 2. Idag är du i bra form Cornucopia? Ditt förslag att soldaterna tar jobb som städare på högkvarteret säger allt om löneläget och galna datasystem. Nu tycker jag städare ofta gör ett gott arbete men inte har de någon hög lön heller.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 3. Se det som ett slags tvångssparande. ;)

  "Några behöver spara 5000kr per månad. Några frivilliga?"
  "Jaså? Då väljer vi ut några frivilliga."  SvaraRadera
 4. OT:
  Köpa lägenhet bättre affär än att hyra! http://www.unt.se/uppland/uppsala/kopa-lagenhet-battre-affar-an-att-hyra-3412947.aspx

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Bostadsrätt 26 kvm.

   Pris 1 225 000 kronor.

   Månadsavgift 1 294 kronor.

   Lån på 1 225 000 kronor med 2,43 procents ränta innebär en månadskostnad på 1 736 kronor efter skatteavdrag.

   "Total månadskostnad 1 294 + 1 736 = 3 030 kronor."
   Om priserna på Uppsalas bostadsrätter fortsätter att stiga har Johanna Mollbrink dessutom chans att göra en vinst när hon i framtiden säljer sin lägenhet." Att hon också kan göra en förlust är ju inte möjligt!!!!

   Radera
  2. Förutom avgift+ränta tillkommer ju och andra kostnader med en andel i Brf. Det är du själv som får stå för renoveringar och risken att låna över millen är inte direkt försumbar. Frågan är också vad för renoveringsbehov föreningen har ackumulerat och vad som har avsatts för dessa. Antagligen inte mycket vilket leder till höjning av avgiften.

   Radera
  3. I det aktuella fallet så gäller det nybyggnation, så förenings skulder lär vara skyhöga...
   Galet att de inte ens nämner att det är en viss risken med att skuldsätta sig som student med miljonbelopp.... Fart blindhet!

   Radera