Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2014-10-15 16:14

Öppen tråd: Sverige goes full retard

Axelmaktregimens nya mediastrategi är att ösa ur sig så mycket dumheter och säga, göra eller fundera på så mycket dumt att ingen enskild har möjlighet att ta upp dem alla. Eftersom jag faktiskt har ett liv och annat att göra än att skriva 20+ blogginlägg om dagen så lämnar jag här en öppen tråd istället.


Bland annat kunde man skrivit om avsatte Nalin Pekgul(s) frontalangrepp mot islamisten, sharialagförespråkaren och jihadistkramaren bostadsminister Mehmet Kaplan (mp). Nalin Pekgul skrev ett frontalangrepp mot Kaplan hos Bonnier/DI igår. Hon får uppbackning av Aje Carlbom på Dagens Samhälle och har även en artikel om islamisternas infiltration av naiva svenska politiska partier hos magasinet Neo. Kaplan gör som vanligt och hävdar att han inte alls är islamist, antisemit eller stöder jihadister (mördare), trots omfattande bevis mot honom, där han bland annat bjudit in just sådana personer för att för svenska skattepengar hetsa mot folkgrupper i Sverige. Det är skrämmande att en religiös galning får sitta i en regering i Sverige år 2014 och Stefan Löfvén borde skämmas. Kasta ut Kaplan och plocka in Pekgul istället.

Nalin Pekgul:
"Det är ingen slump att islamistiska organisationer ofta bjuder in kända hatpredikanter till sina möten. Sveriges Unga Muslimer, som Mehmet Kaplan har varit ordförande för 2000–2002, har till exempel bjudit in Riyadh ul Haq till Stockholmsmoskén. Riyadh ul Haq stödjer väpnat jihad och föraktar judar, kristna och hinduer. Andra hatpredikanter som har inbjudits till Sveriges Unga Muslimers möten är Abdullah Hakim Quick och Khalid Yasin."
Kaplan förnekar allt och alla inblandade organisationer säger alltid "det hade vi ingen aaaaaaning om" (popkulturell referens). Antingen är de inblandade och Kaplan själv dummare än tåget eller så visste de mycket väl att de bjuder in hatföreläsare och förlitar sig på att svenska journalister inte vågar kritisera religiösa fanatiker. Vad sker härnäst? (Sd) bjuder in Ku Klux Klan utan kritik i media?

Så var helt medvetna om att det sitter en islamist i Sveriges regering. En islamist som satt i radio och ljög om när populärmusik stoppades av islamister vid en fest år 2009. Han representerar inte Sveriges etniskt kristna majoritet och han representerar inte ens den absoluta majoriteten av minoriteten etniska muslimer, som inte är islamister.

Nalin Pekgul:
"Ett exempel är när islamister förhindrade muslimska ungdomar i Rinkeby från att ha fester med musik. När det uppmärksammades i medier satt Mehmet Kaplan i oktober 2009 i radio och sa att anledningen till att de inte fick ordna festen var att de inte hade polistillstånd.
Följande dag kunde Folkets hus bevisa att de hade polistillstånd. Ingen konfronterade Mehmet Kaplan och krävde en förklaring till varför han ljög."
Pekgul med make har just släppt en bok Jag är ju svensk (Adlibris 171:-, Bokus 167:-) som är ett frontalangrepp på de svenska islamisterna. Bokens baksidestext:
"I det etniskt blandade Tensta är arbetslösheten hög och fördomar skapar spänningar mellan olika grupper. Idag finns den starkaste spänningen mellan sekulära och fundamentalistiska muslimer. Den islamistiska väckelserörelsen som har vuxit sig stark under senare år begränsar rörelsefriheten för kvinnor och indoktrinerar barn redan från förskoleåldern.
För islamisterna har det varit en framgångsrik strategi att liera sig med den del av vänstern där den gemensamma nämnaren är kritiken mot USA och Israel. I många avseenden är det en berättigad kritik och man kan förstå att några på vänstersidan nappade på kroken. Däremot är det obegripligt hur denna allians kan bestå när bevisen på islamisternas värdekonservativa, för att inte säga reaktionära, åsikter avslöjas.
I den muslimska världen är islamister den kristna högerns motsvarighet. För muslimer som tillhör vänstern är det svårt att förstå varför svenskar med vänstervärderingar som fasar vid tanken på att det svenska samhället skulle styras av den kristna högern tycker att det är helt i sin ordning att muslimerna i Europa företräds av deras motsvarighet inom Islam."
Något massmedialt drev mot islamisten Kaplan ser vi dock inte. Han är ju miljöpartist.


Kyrka och stat är separerade i Sverige. Exakt noll kronor i skattepengar ska utgå till några som helst trossamfund eller deras ungdomsorganisationer, speciellt inte de som vill införa separat lagstiftning för troende. Trossamfund borde totalförbjudas från att driva skolor och förskolor, och sk konfessionella eller kryphålet etniskt kulturella dito borde också totalförbjudas.

Det här är för helvete Sverige 2014. Religiösa fanatiker och fundamentalister ska inte ges makt och sitta i en regering eller agera sedlighetspolis i svenska förorter.

Sanna Rayman reflekterar över det journalistiska uteblivna drevet mot den misstänkte miljöbrottslingen och vice statsminister samt miljöminister Åsa Romson, också miljöpartist. Hon konstaterar att detta verkar bekräfta att journalisterna sympatiserar med Miljöpartiet och låter detta påverka deras roll som tredje statsmakten. Rayman:
"Jag delar i grunden hans inställning och kan inte räkna hur många gånger jag har försvarat public service inför läsare som tror att såväl SVT som SR är proppfullt med marxister eller förklarat för arga rödgröna läsare att nej, ledarsidans färg inte har med nyhetssidornas värdering att göra. Men liksom Kronqvist har jag svårt att värja mig denna gång. Det ser onekligen lite ut som att journalistkårens sympatier för MP har genomslag i nyhetsvärderingen."
Sedan har vi Stockholmssocialisternas ((s)+(v)+(mp)+(fi)) utspel om vad som ska gälla i Fjollträsk framöver. Bland annat ska Stockholms stadsbudget utformas via genusbudgetering. Och populismen att Bromma ska bli bostäder, ni vet det där med att vita heterosexuella medelålders svenska män inte ska få flyga när kvinnliga studenter saknar bostäder, ska tydligen först ske tre mandatperioder bort, dvs år 2022. Fast Miljöpartiet vill nu ha Förbifart Stockholm, fast all trängselskatt ska gå till kollektivtrafiken, så finansiering saknas därmed.

Och detta är bara ett axplock av ett Sverige som goes full retard (popkulturell referens).

Siste vederbörande släcker ljuset. Se även tidigare fredagsmys om länder att fly(tta) till. Fast i rättvisans namn bör man nog vänta till man ser om axelmaktregimen överlever budgetomröstningen i riksdagen.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

37 kommentarer:

 1. Den stora frågan är vem som styrt urvalet av journalister så att vi har den fördelning vi har idag.
  Vilka är de olika ägarna av gammelmedia och vad är deras agenda.
  Som Peter Wolodarski chefredaktör för DN utryckte det "vi(DN) skall vara agendasättande"...

  .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske dags att journalistidioterna fattar att de skall förmedla nyheter, inte vara politiker! En sådan som Wolodarski har ju också nollkoll på naturvetenskap och tillväxtens gränser. Han har väl bara mer eller mindre korkade ekonomistiska och liberalistiska dogmer och floskler i huvudet. Ändå skall fanskapet sätta agendan!

   Radera
  2. Det är den osynliga handen, marknadskrafterna med andra ord.

   Radera
  3. I det här fallet styr den osynliga handen bort gammelmedierna, en efter en.

   Jag tror att man får se den så kallade "pk-ismen" (i brist på bättre uttryck, pk-ism har ju i sig fått en viss anstrykning) som det som Dietrich Dörner i "The Logic of Failure" kallade för en "vertikal flykt", dvs med faran alltför nära flyr man till esoteriska (flummiga) principresonemang.

   Det finns också "horisontell flykt", när man med stor iver ägnar sig åt rent triviala detaljer. Det finns det också många exempel på inom gammelmedia.

   Dörner tar exempel från Goebbels dagbok i slutskedet, där han i ena ögonblicket skriver om detaljer i Fredrik den stores levnad, och i det nästa om formgivningen av förtjänsttecken för tapperhet i fält. Men knappt något om att Röda Armén närmar sig.

   Radera
 2. Utmärkt strategi.
  De lite halvtaskiga förslagen döljs av de totalt vanvettiga.
  Att de inte gör justitieminister av Kaplan istället? På det sättet skulle ju inga nya Svartenbrandt skapas (han skulle ju ha blivit strimlad på 60-talet) och omoraliska aktiviteter skulle ju vara ett nostalgiskt minne. "Tänk hur det var när man kunde vänstra lite utan att bli stenad (OBS! ej alkoholreferens!) det var tider det!"

  SvaraRadera
 3. OT....eller inte.
  Börje Lindström kraschvarnar på Twitter.

  SvaraRadera
 4. Jag hoppas på fälld budget, och alliansregering (utan nyval) med några köttben (uppstramad asylpolitik) slängda åt SD. Anna Kinberg-Batra som första kvinnliga statsminister, tillika icke-kvoterad! Sen får vänsterblocket begrunda sitt totala misslyckande och förhoppningsvis rensa ut den intersektionella identitetspolitiken innan de kommer tillbaks på banan. Folk genomskådar den och vill inte ha den.

  SvaraRadera
 5. Bra skrivet. Instämmer 100 %. Undrar om det var i Sverige som filmen IDIOCRACY spelades in.
  Pat Condel publicerade en liten video om Sverige. http://youtu.be/TZwRg1wCh2Y

  SvaraRadera
 6. Tur i oturen att valet ändå mynnande ut i detta "parlamentariskt komplicerade läge". Om opinionsläget ett halvår innan valet blivit verklighet hade ju alla tokerierna kunnat ta sig hela vägen genom riksdagen. Nu kommer förhoppningsvis bara en liten rännil av förslagen att bli verklighet.

  Jag får ett intryck av att mycket är ett resultat av hög svansföring för att skyla över det faktum att mycket kommer att förbli som under Alliansstyre. Det finns helt enkelt inte mandat att göra den vänstergir av politiken som förespeglas.

  SvaraRadera
 7. Ja, vilket mörker….dessvärre en bra sammanfattning.
  Och på varje kontroversiell fråga ska statsministern till tillsätta en utredning, utgå från ingångsvärdet eller "så får vi se".

  SvaraRadera
 8. Starkt Lars, och relevant. Tummarna upp.

  SvaraRadera
 9. Klart att Budgeten går igenom. Varför inte liksom? Åkesson är pappaledig om jag inte missminner mig, och var dag sitter han och gör nada och ser hur väljare strömmar till. Alliansen avskyr jag och jag tycker det är bra att Bromma stängs, jag är emot förbifarten, men om den kan finansieras privat så...dvs typ skanska bjuder på den och får ta ut tullar i 50 år...
  Förbifarten är också en källa till enormt mkt kross, enormt många lastbilar.

  SvaraRadera
 10. Angående Kaplan.
  I SR vill han vill inte direkt förneka att han är islamist.
  Och hans kommentar om svenska frivilliga är ett medvetet missförstånd pga. hans bakgrund, alltså islamofobi.
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5990432

  SvaraRadera
 11. Tyvärr finns det ju islamister på andra sidan också (Waberi, någon?) så det går inte att hänskjuta det till bara vänstern. Snarare är det en generell oförmåga i det politiska Sverige att granska eller kritisera någon som är skyddad bakom minoritetsstämpel. Eller med andra ord, det politiska Sverige är fullständigt rasistiskt och sexistiskt, behandlar folk olika utifrån ras och kön.

  SvaraRadera
  Svar

  1. "Snarare är det en generell oförmåga i det politiska Sverige att granska eller kritisera någon som är skyddad bakom minoritetsstämpel"
   Precis så.
   I somras hände följande (ett av många exempel) och skulle antagligen kallas rasistiskt om inte författaren var invandrare/flykting samt även kvinna.
   http://www.svt.se/opinion/antirasister-och-rasister-gor-gemensam-sak
   Dessutom är hon modig och principfast, något som helt saknas i svensk debatt.

   Programledaren som nämns är ju tydligt fördomsfull men jobbar ju i public service så hon är därför finare och bättre än alla andra...

   Radera
 12. Om jag inte minns fel så hade alliansen sin alldeles egna lilla islamist, Waberi. Med uttalanden som:

  "Mannen klarar av att ge kärlek till fyra kvinnor"

  "Vid en konflikt med sin hustru skall mannen först prata med henne sen sluta ha sex med henne, först därefter får han slå henne"

  SvaraRadera
 13. Pat Condell har presenterat en ny video om Sverige
  Sweden - Ship of fools - Publicerades den 13 okt 2014
  http://youtu.be/RZsvdg1dkJ4

  SvaraRadera
 14. I framtiden kommer svenska politiker att tvingas anpassa sin extremistiska invandringspolitik till den mer normala som råder i övriga Nordiska länder, detta är den mest sannolika utvecklingen. Risken att Sverige blir ett kalifat bedömer jag som liten. Självfallet blir det en svekdebatt, men sådant är bara bekymmersamt om det är valår. Politik är det möjligas konst och medelklassen kan alltid offras; den senare blir närmast en pedagogisk uppgift för svensk "DDR-media".

  SvaraRadera
 15. Måste säga att "bevisen" för att han är Islamist känns oerhört tunt.

  Är han islamist borde det visa sig tydligare än han har varit deltagit i att bjuda in fel personer. Att låta olika åsikter komma till tals är i grunden bra (beroende på vilken form det skett i). Det trodde jag även du tyckte?!

  Det är ju ungefär som att kalla de som bjuder in SD:are till en debatt för rasister...

  Detta är en form av "gult-by-ascociation". Något jag ogillar starkt.

  SvaraRadera
 16. Romson har i dag även föreslagit att lägga ner och bygga bostäder över Ärna i Uppsala, den sista militära flygplats som finns kvar för att luftförsvara Stockholmsområdet. Försvarsmakten har satsat flera hundra miljoner på en just nu pågående upprustning av Ärna...
  SvD: Olika bud i regeringen om citynära militärflygplatser

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon vill göra samma i Linköping!? Alltså definitivt stänga ned SAAB och då indirekt stoppa framtida JAS leveranser är väl hennes plan? Ja, då behövs ju inte flygplatsen för resande vita män i tjänsten och Universitetet kan helt börja fokusera på miljö och genusforskning.

   Samma i Jönköping?! Man ska alltså bygga ett bostadsområde mitt i skogen en mil från staden?? Bara för att man kan…?

   Radera
 17. Faktum är att Kaplan har stöd för sin hållning i Regeringsformen.

  Sverige är/skall vara ett mångkulturellt samhälle och rimligen kan det inte innebära att vi svenskar skall bedöma vad som är lämpliga/olämpliga kulturyttringar, vem kan gradera kulturer? En ann är så god som en ann.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad innebär mångkultur, egentligen? Det är det ingen som har definierat? Hursomhelst innebär väl troligen mångkultur inget förbud mot att kritisera eller t o m håna och parodiera kulturer.

   Radera
  2. Instämmer. Och så vill ja ha en definition på vad lika värde egentligen är. Det är väl i grunden en felaktig översättning?

   Radera
  3. Det är väl frågan som Nyköpings tingsrätt ska besvara angående mannen som jämförde böneutrop med en åsna som har ont i magen. Med tanke på domen mot Dan Park i tingsrätten så är det inte omöjligt att det snart klassas som olagligt att håna (vissa) kulturer.

   Radera
  4. En intressant observation gällande mångkultur är att alla s k flyktingar kommer från sådan.

   Folk flyr i allmänhet inte från hyfsat kulturellt homogena områden utan typfallet är istället att flyktingen kommer från mångkultur som har gått överstyr. Det är religionsmotsättningar, politiska skiljaktigheter som blivit oöverstigliga eller andra viktigheter där man omöjligen kan komma överens. Kulturskillnader.

   Detta kallar jag mångkultur och den är inskriven i svensk grundlag.

   Vad skulle möjligen kunna gå fel?

   Radera
 18. Var det inte så att Stefan Löfvén var ganska noga med att poängtera att Mp själva valt ut sina ministrar? Att förhandlingarna bara hade gällt vilket parti som skulle få vilka departement slash poster? Då har han ju ryggen fri när någon av Mp-ministrarna fuckar up så inte ens gammelmedia kan ignorera det framöver – "Det var Åsa och Lilla Fridolin som handplockade henom...". Det missgynnar ju inte heller S inför nästa val om MP-ministrarna är de som gör bort sig mest och är mest kontroversiella fram tills dess.

  SvaraRadera
 19. Ja, det hela går väl att summera ungefär som Oliver Cromwell gjorde 1653:

  It is high time for me to put an end to your sitting in this place,
  which you have dishonored by your contempt of all virtue, and defiled by your practice of every vice.

  Ye are a factious crew, and enemies to all good government.

  Ye are a pack of mercenary wretches, and would like Esau sell your country for a mess of pottage, and like Judas betray your God for a few pieces of money.

  Is there a single virtue now remaining amongst you? Is there one vice you do not possess?

  Ye have no more religion than my horse. Gold is your God. Which of you have not bartered your conscience for bribes? Is there a man amongst you that has the least care for the good of the Commonwealth?

  Ye sordid prostitutes have you not defiled this sacred place, and turned the Lord's temple into a den of thieves, by your immoral principles and wicked practices?

  Ye are grown intolerably odious to the whole nation. You were deputed here by the people to get grievances redressed, are yourselves become the greatest grievance.

  SvaraRadera
 20. Snubblade över ett youtube-klipp där Åsa Romson debatterar försvaret med Björn Söder. Humor!

  SvaraRadera
 21. Det där med att "hela världen goes full retard" är nog mest en åldersgrej. Att världen blir obegriplig brukar börja kännas ordentligt runt 40. Sen blir det bara värre med åren. Kolla in alla gnälliga gamlingar som inte gör annat än förfasar sig över allt förfall - det är inte världen - det är du!. Enjoy the ride!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Jag tycker inte Lars verkar tycka världen är obegriplig, snarare har han full koll på läget..

   För egen del så tycker jag att det blir fler och fler idioter i samhället för varje vecka som går, eller så blir det fler idioter som lyckas ta sig fram till medias spotlight och de politiska köttgrytorna.

   Kanske är det så att jag håller på att bli en idiot utan att inse det och därför tycker att alla de andra "normala" verkar vara idioter?

   Men nej, tyvärr är det inte så, för isåfall skulle ju landet vara på väg åt rätt håll, men det är det ju inte

   (Rätt håll = Något som är bra (på riktigt) för landets befolkning, inte bra för kollapsteorin eller för revolutionen eller bra för EU eller nåt annat, bara bra för landets invånare)

   Radera
 22. @NiklasT
  Ja, jag tror att det är en åldersgrej, med åren blir de flesta lite visare, kan vara därför äldre behandlas respektfullt och tillfrågas i spörsmål i många andra länder och kulturer än den svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Instämmer. Livserfarenhet är ju svårt att få på något annat sätt än att just leva.

   Radera
 23. Visst går vi "full retard" men vi gör det i alla fall som den moraliska stormakten och med rätt värdegrund....

  http://polytempik.blogspot.se/

  SvaraRadera
 24. Lägga ner Bromma Flygplats är ju så idiotisk så man blir matt. Bromma är jätteviktigt för näringslivet i Sverige.

  Om det byggs bostäder där blir det inga billiga lägenheter för studenter och lågavlönade. Bromma är attraktivt och det blir 1:or för 8000 kr/mån och 2:or för 12000 kr. Det blir dyra bostäder för medelklassen som alla andra centrala nybyggen på Kungsholmen, Hammarbysjöstad, Djurgårdsstaden, mfl.

  SvaraRadera
 25. Vad jag vet så sitter inte Pekgul i regeringen Ett gräl mellan henne och Mehmet som bevis?

  SvaraRadera