Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-10-20 07:59

Miljöpartiet fokuserar i försvarsfrågan

Miljöpartiets nya försvarspolitiske talesman fokuserar på det som är viktigt i försvarsfrågan nedan.

Jakop Dalunde, som ersätter Peter Rådberg efter vederbörande blivit utkastad från riksdagen, är själv en man...

Fast det är klart, han är ju en fin man, han är ju miljöpartist. Boende på Bondegatan på Södermalm.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

32 kommentarer:

 1. Som tur är så skrev han "tänka sig" och inte önska sig. Listigt av honom, där plockade han säkert ett par populär-poäng utan att lova något! Eller så är han en idiot som inte vet vad han skriver...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Orden "tänka" och "miljöpartist" bör inte nämnas på samma dag. Helst inte samma vecka.

   Radera
  2. tror du kan ändra "vecka" till år eller kanske aldrig.

   Radera
 2. Och dom får alltså röster, sanslöst.

  SvaraRadera
 3. Herregud! Vad säger karln? Nu blir jag förbannad på riktigt!

  Har han ingen verklighetsuppfattning? Nästa steg blir att klaga på mansdominansen i ISIS? Finns det människor i detta land som röstat fram sådana i styrande position? Undergången ÄR nära!

  SvaraRadera
 4. "perspektiv och kön"??
  Fakta om ämnet är alltså inte önskvärt och betyder inget om det kommer från någon med olämpligt perspektiv eller kön?

  SvaraRadera
 5. TV är ju ett massmedium som ska kunna kommunicera med publiken inte ett fönster mot instatsstabens planeringsrum. I det perspektivet är det kanske tankegång helt galen. Men det är så klart en svår balansgång mellan att förmedla kompetent information och förmåga att förmedla information till olika människor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rättelse: ..inte tankegången helt galen...
   , skulle det vara.

   Radera
 6. Annat perspektiv: RTs perspektiv eller vilket då?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur du kommunicerar med människor som inte tänker som en militär eller har militär bakgrund.

   Radera
  2. Det finns väl gott om såna perspektiv, dock inte från de militärer som står på presskonferensen för de ska väl agera såsom deras roll som militärer?

   Radera
 7. Sicken filur, undrar vad de där miljöpartisterna får allt ifrån.

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har ett ben i fredsrörelsen, vilket är viktigt att komma ihåg.
   Fred i all ära, de hamnar väldigt ofta fel. Birger Schlaug torgför idag idén att det är svenska provokationer bakom de ryska aggressionerna, samma resonemang som runt Ukraina alltså. Vad det enskilda landet tycker är inte viktigt. Sveriges och Ukrainas utrikespolitik måste godkännas av Ryssland, är idén. Om detta inte sker är Ryssland i sin fulla rätt att intervenera. Som alibi anges att det säkert har funnits NATO-ubåtar i svenska farvatten också, kanske med Sveriges goda minne, men den svenska agendan är helt oviktig för dessa personer. Om NATO har rätt att besöka oss och kanske t o m öva med oss, har Ryssland rätt att intervenera.

   Radera
 8. Kräv större mångfald bland de Spetsnazenheter som oppererar på svenskt territorium. Det känns viktigt för mig idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spetsnaz har förmodligen ganska bra mångfald. Kvinnliga agenter har varit vanliga i ryssarnas und-enheter sedan vk2.

   Radera
  2. Då har vi bara frågan om HBTQ kvar då. Lika viktig den, i miljömupparnas värld. Den där ubåten förresten (om det nu är en sådan) är inte den ett otvetydigt uttryck för den patriarkala penetrationen av vårt HBTQ-certifierade inre vatten?

   Radera
  3. "Ganska bra"... och hur många HBTQ-personer finns det då?!? Jag tycker att det är ett bra krav. Nästa gång vi ska förhandla med ryssarna ska detta vara överst på agendan. Jag tror att det vore en fenomenal strategi att diskutera intersektionella vithetsstudier med queera perspektiv med den ryska försvarsledningen tills öronen ramlar av på dem. Då tror jag att de ger upp.

   Radera
  4. Al Cohol, du sitter kvar i patriarkala strukturer. Ingen ubåt har penetrerat svenskt inre vatten. Det är vattnet som har omslutit ubåten.

   Radera
  5. Det är ju precis där problemet ligger. Ryssarna är fast i sitt partriarkala tänkande och beter sig därför som dom gör. Om dom såg saken ur vårt HBTQ & ekofeministiska perspektiv så skulle det bli fred i vår tid och alla konflikter skulle upphöra. Vår nya regering kommer därför ha detta som grund i vår framtida utrikes och säkerhetspolitik.
   http://www.dn.se/debatt/feministisk-utrikespolitik-effektivaste-vagen-mot-fred/
   Det kommer Kreml att respektera och direkt överge sitt patriarkala synsätt och utrikespolitik baserad på manliga härskartekniker.

   Radera
  6. De är omoderna, ryssarna.
   Ingen samtyckeslagstiftning där inte.

   Radera
  7. Miljöpartiet går bort sig. Här angrips moder Svea med rörlikt föremål mitt i farleden och de pratar perspektiv och kön. Har Åsa ringt Putin ännu och klagat.

   Radera
 9. Undrar vilket perspektiv han menar? Det finns tre olika i princip:
  1. Försvaret bör stärkas pga omvärlden
  2. Försvaret är lagom pga omvärlden
  3. Försvaret bör minskas pga omvärlden.
  Nu tittar jag aldrig på pravda tv i princip så har ingen aning om hur perspektiven vad fördelade, men visst är det möjligt att perspektiv 3 inte fanns med?

  När det gäller kön på debattörerna, ja det är mest män som debatterar försvaret. Vad privata personer väljer att intressera sig för är svårt för Agenda att ändra ju och att bjuda in Blondinbella eller någon av paradise hotel bloggarna känns tveksamt då jag inte tror de kan bidra med något av värde.
  Om mf ledamoten anser att det ska vara ett mer hbtq-kvinno perspektiv kan han gärna peka på någon sådan debattör med fokus mot säkerhets och försvarspolitik.

  SvaraRadera
 10. Med den avklädda uppvisningen i odemokratiska metoder som vi nyligen sett i valrörelsen, i regeringsbildningen och efteråt (där en partiledare nu är sjukskriven på obestämd tid)... är det verkligen någon som fortfarande är naiv nog att tro att dessa människor - som har kapat den svenska demokratin - har något annat för ögonen än att krama pengar ur folk? Försvar, sjukvård, skola... är det bara ett nödvändigt ont för att kunna fortsätta med kärnverksamheten?

  SvaraRadera
 11. Löjesguiden skriver om samma uttalande. Läsvärt.

  lojesguiden.wordpress.com

  SvaraRadera
 12. Hur når man den acceptans Cornu pratar om ibland?
  Sprit, yoga, knark, lobotomi....
  Har snart försökt allt utan resultat.
  Tips?

  SvaraRadera
 13. Det är väl det gamla vanliga. Det här var inte alls det budskap Miljöpartiet ville höra och då skjuter man gärna budbäraren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Typiskt PK-Sverige, man ser ju tydligt på bilden att kulturmaxistmedia vitpixlat den muslimska ubåten.

   Radera
 14. I en mening har Dalunde rätt: Var finns de politiskt aktiva kvinnor som förstått fundamenta av spelteori applicerad på mänskliga samhällen?

  Jag är lite besviken faktiskt. Feministiskt skolade människor som gärna talar om maktförhållanden men inte förstått ett skit om maktförhållanden i den verkliga världen. Bara snack, inget att hålla i handen.

  SvaraRadera
 15. Åh men alltså jag bara .. jag .. alltså. Nej.

  Skräddarn säger nej. Nej.

  SvaraRadera
 16. Försvarspolitisk talesman i (mp) fick härmed det eventuella ämbetet som Demokratiminister i Nordkorea att framstå som seriöst.

  SvaraRadera
 17. Pinsamt med denna rödgröna röra . Putin jublar givetvis åt en handlingsförlamad regering..

  SvaraRadera