Cornucopia?

Aktuellt

Reklam: Få 200:- SEK om du skaffar ett Revolutkort

Detta inlägg bör ses som marknadsföring för Revolut, och är alltså reklam. Revoluts förpackning för deras premium metallkort. Jag ha...

2014-10-21 09:41

Lägsta tillväxten i Kina sedan 2009 - hur länge pågår upprekylen?

Från Kina rapporteras det om den lägsta ekonomiska tillväxten sedan 2009, vilket innebär att ytterligare en motor i världsekonomin lättar på gasen. Samtidigt fortsätter rekylen på förra veckans börsras, men hur länge?

Dagschart VIX

Börsnedgång är alltid mer volatil än börsuppgång, och stabilast utveckling får man också vid en lugn börsuppgång med låg volatilitet.

En indikator för volatiliteten i den amerikanska marknaden, eller specifikt förväntningarna på volatiliteten de kommande 30 dagarna, är Chicago Board Options Exchange Market Volatility Index, mer känd som VIX.

VIX drog iväg rejält i förra veckan, men rekylerar nu ner tillsammans med återhämtningen på börserna.

Volatiliteten och de aktuella svängningarna i marknaderna ger brutala konsekvenser för pågående Investerar-SM. Få deltagare verkar ha strategier som fungerar i bägge riktningar och det har blivit rejäla förändringar på den aktuella topplistan.

Topplistan nedan, fetstil är de som låg på listan i fredags.
 1. TRISSIFEMMOR 412,29%
 2. GEKKO23 296,00%
 3. GSON66 199,69%
 4. MICKE S 137,38%
 5. FRITZZZZZZ 136,78%
 6. NENAD 124,59%
 7. HJALLEHJULLE 108,15%
 8. CALLE 107,75%
 9. ELEMENTO 100,77%
 10. PIKEBAY1 98,09%
 11. MR SANDNELL 96,27%
Dagschart DAX
Tidigare ledande MR SANDNELL har fallit rejält, medan listan istället toppas av nykomlingar från i fredags, som gissningvis har positiva positioner och klättrat in på topplistan med upprekylen.

Återstår att se hur dessa deltagare hanterar volatiliteten och eventuell vändning nedåt igen framöver. För alla marknader fortsätter inte uppåt. EU:s ekonomiska motor Tysklands DAX-index verkar åtminstone för stunden rekylerat färdigt redan på fredagen och föll både igår och i skrivande stund även idag.

Så vi får se hur länge övriga marknader orkar med en upprekyl och hur en vändning påverkar topplistan i Investerar-SM.

Detta inlägg är sponsrat av Investerar-SM.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. DAX upp 0.6%. Hur mycket skall DAX upp för att INTE ha rekylerat färdigt?

  SvaraRadera
 2. Har du inte tillgång till realtidskurser? När inlägget publicerades låg både dax och omxs30 nära en procent plus.

  Trenden är dock fortfarande negativ. Men vad orsakade uppgången?

  SvaraRadera
 3. "Rekylen" bygger väl på nya gratispengar från de centralbankerna, 200 miljarder yuan från kina, minst 700 miljarder euro från ecb och fed lär väl fortsätta ytterligare ett tag. Och dessutom snart negativa räntor som vi för några år sedan trodde var omöjligt men nu när fysisk valuta allt mer avskaffas till förmån för digitala pengar så är risken för bank run starkt reducerad.

  SvaraRadera
 4. Till skillnad från den allmäne penninghaveristen kan ju den historiskt medvetne sluta sig till att när västvärlden går sämre gör alla andra globala aktörer det med. Skälet är naturligtvis att majoriteten av alla länder har västvärldens expansion att tacka för sin inhemska storhet. penninghaveristen tror att västvärlden snart ska gå i konkurs eftersom RT media proklamerar detta på internet men sanningen ligger närmre att man åkt snålskjuts bra lång tid.

  SvaraRadera