Cornucopia?

Aktuellt

Två tredjedelar av läsarna har fått det bättre sedan 2014, var femte sämre

Sedan 2014 och regeringsskiftet har 67% av svarande läsare fått det bättre, 14% upplever sitt liv oförändrat och 19% uppger att de fått det ...

2014-10-30 13:33

Inaktiverad svensk försvarstwittrare kapad av ryss

En läsare, aktiv inom totalförsvaret och som twittrat i försvarsfrågor inaktiverade i september sitt Twitterkonto. När vederbörande avsåg att aktiviera det igen hade det tagits över av en person som numera skriver på ryska, med alla gamla postningar kvar.


Personen skriver följande:
"Jag har haft ett Twitterkonto sedan 2009 som jag inaktiverade 140903När jag tänkte försöka aktivera/ registrera det igen så var det upptaget av någon rysk person.Nu är ju inte jag den tystaste personen i världshistorien när det gäller "gröna verksamheten" så jag syns ju i den debatten och har ett namn som ingen annan har.
Jag försökte anmäla till Twitter men det känns inte som de bryr sig om "vanligt folk" och att det uppenbarligen är värre att anmäla att någon lånat ditt namn (hot om åtal osv. om du lämnar fel uppgifter) än att låna namnet.
I alla fall så känns det skumt.Det kanske kan vara intressant att veta att Twitter släpper användarnamn hur som helst, utan att "städa" bort gamla inlägg. Nu ser det ut som jag diskuterat försvarspolitik på svenska bara för att klaga på att det snart är semester på ryska.Jag tror ju inte Twitter ger mig tillbaka mitt gamla användarnamn, men då skall heller inte någon annan ha det."
Skärmdump vid återställningsförsök. 
Ej heller går det att återställa lösenordet, och ta kontroll över kontot igen, då det numera är en rysk e-postadress kopplad till kontot. Se skärmdump. Tydligen går det att byta e-postadresser på inaktiverade konton utan att tidigare innehavare kan säga nej.

Inaktiviera alltså inte Twitterkonton, speciellt inte om ni skrivit om "grön verksamhet", då man eventuellt punktbevakas från Ryssland och omgående tas över om möjlighet ges.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

4 kommentarer:

 1. Att folk aldrig lär sig.. :)

  Problemet med ryssar som tog över internettjänstkonton och sedan lossades vara föregående ägare fanns redan i slutet på 90-talet men då gällde det ICQ. Det kommer sannolikt förbli på detta vis intill det att vi nått en slutgiltig lösning i ryssfrågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur ser en sådan lösning ut?

   Radera
  2. Ocke: du gör en uppmaning att utrota ryska folket!
   Ta du och hitta en lösning på dina psykiska problem istället!
   Och Cornu, du borde ta och rensa dina kommentatorsfält
   Tidigare kunde man läsa i kommentatorsfältet att man borde döda 100 ryssar för varje ukrainare. Denna kommentar låg uppe flera dagar och ingen av de andra som deltog i diskussionen reagerade det minsta på den inte heller du, tills jag påminnde dig.
   Du verkar ha gott om nazis bland dina bloggföljare, from nu så printscreenar jag sådant här spräp...

   Radera
 2. men exakt, jag tänkte precis på ICQ, de var för sjukt snabba på att ta över gamla mailadresser och ICQ. Jag fattade aldrig varför förrän jag skulle beställa något.

  Men är inte lärdomen, om du lägger ner en adress som kan vara "känslig" rensa den då...

  SvaraRadera