Cornucopia?

Aktuellt

Gamestop-bubblan förklarad

Aktien för det döende bolaget Gamestop har rusat extremt de senaste dagarna efter en samordnad blåsning på Reddit och orsakat att minst en b...

2014-10-31 15:01

Fredagsmys: Betakäbbel med Ida och Hanif

Dags för lite härligt fredagsmys. Denna fredag kan ni mysa ner er i soffan och ta in betautgåvan av Käbbel med Ida och Hanif.


Det handlar alltså om de (m)oderata riksdagsindividerna Ida Drougge och Hanif Bali, som drar igång YouTube-kanalen Käbbel, där man varje torsdag kommer lägga ut ett nytt TV-inslag, summerande det senaste från riksdagspolitiken.

Så, vänner, det är bara käbbel! Håll till godo:

Innehåller även det episkt mysiga klippet av Stefan Löfvén om energifrågan i EU-nämnden.

Mer om (m)oderaternas unga stjärnskott hittar ni kanske på Ida Drougges än så länge rätt tomma Wikipediasida eller Hanif Balis mer fylliga motsvarande. Hanif Bali är bland annat känd för att blivit kallad det rasistiska tillgreppet husneger av sva(mp)en Mikael Trolin, helt i linje med vänstersocialisternas linje i att gruppera individer efter sådant de inte valt själva, som kön, ålder, sexuell läggning eller hudfärg. Tanken var nämligen att om man inte är vit kan man inte vara moderat utan måste vara socialist, och därmed är man en husneger som inte vet sitt eget bästa.

Hanif Bali har förstås en egen officiell hemsida och Ida Drougge har också en sådan. Med Drougges devis mindre slöseri med skatten får vi se Käbbel som skatteåterbäring.

Trevligt fredagsmys på er!
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

13 kommentarer:

 1. Moderaterna måste ju bara ta hjälp av SD så vi kan slippa denna mannen...

  SvaraRadera
 2. Inbillar jag mig eller fanns det en tid då du föraktade båda blocken?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag sett så försöker Cornucopia kritisera makten. Under de tidigare mandatperioderna med Alliansen i regering så angreps främst Alliansen då de hade makt. När det var dags för val gick kritiken till de som Cornucopia tyckte förtjänade och nu är det åter de som sitter i Regeringen. Han har skrivit om detta flera gånger.

   Radera
  2. Kritik kan vara både positiv och negativ men när det gäller Cornucopia? har jag känslan att den alltid är negativ när det gäller makten och vargar. Möjligen skrev han inget negativt om Kd och C under deras tid som regeringsmakt. Ett tag var han väldigt trött på Sd och angrep dem hårt. Sedan snöade han in på det lilla F!. Nu är det igen bara dagens regering S Mp och lite svansen V som inte får vara med i regeringen men fått ett och annat ben i budgetförhandlingarna.

   Om vi sedan ser på Sveriges "vackraste, rikaste och klokaste" befolkning, vi 08-or, har han mest koncentrerat sig på att kommentera den lilla del som bor på Söder. Där jag länge tyckte sagan om surdegshotell var lite löjlig. Sedan lärde jag mig till min förvåning att det verkar finns ett hotell med det facila priset av 200:- per vecka för att hålla surdegen i god kondition. När han nu idag visade bild på vargspår 500 m från sitt hus för ett eller annat år sedan kan jag berätta att en varg promenerade in mot Stockholms centrum på 222an över Skurubron med eskort av blåljusblinkande polisbilar som skyddade hen mot att bli påkörd en mörk vinternatt nyligen. (Senare avvek hen in i terrängen och blev så småningom överkörd av en taxi någonstans norr om Slussen.) Förmodar att det var en rysk varg avhyst och inte på hemligt uppdrag från någon av alla ubåtar i skärgården. Var förra helgen ute på lantstället på Ingarö och kunde inte på egendomen hittat något spår av intrång från vare sig varg eller kvarglömd dykare även om det vid besöket "i gränstrakterna" fortfarande kryllade av dykare i vattnet vid Björkviks brygga. Ja inga ubåtar och inga svenska örlogsfartyg eller helikoptrar syntes heller bland de vitskummande vågorna.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
  3. Ja ni nollåttor, enkla själar roas lätt ;)

   Surdegshotell... Var är surpuppsdegen?

   Radera
  4. @Nanotec
   Surdegshotellet har höjt priset till 300:- per vecka senast jag hörde. Det lär också finnas ett surdegshotell i helsingborg...

   Radera
  5. Surpuppsdeg? får mig att genast ta upp ett litet projekt med inte bara valpar. Har sett allt fler hunddagis promenera omkring här i villakvarteren, unga damer med ett dussin hundar fästa i specialbälte. Lekt med tanken att starta en mer luxuös verksamhet där hundarna hämtas upp med hundtaxi på morgonen och transporteras ut på landet för att kunna springa fritt med många träd inom ett större väl vargstängslat område med möjlighet till vistelse inne med tv andra leksaker bad pälsvård hundrestaurang mm och sedan köras bekvämt hem vid rätt tid. Priset för kund går att hålla ganska lågt som standard fast inte vid 300 som för den mer stillasittande surdegen.

   Största vinsten skulle komma från alla som måste be företaget avvakta med återleverans av vovven pga mattes eller husses sena ankomst hem. Bilar inredda med bekväma extra säkra hundfåtöljer dvs fyrkantiga kuber i olika storlekar är enkelt och personal vana vid djur är lätt att få men problemet är körkort. Nästan inga ungdomar har körkort längre. Avgifterna för hunden (kunden) är säkert berättigade till rut- och en del investeringar till rot- och all personal till ungdomsavdrag färdkost till hundarna får säkert också lägre matmoms.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 3. Sifferbingon är mycket underhållande om än ordentligt skrämmande :-)
  Hoppas för AB Sverige att denna regering byts ut snarare än snarast. Nyval väntar :-)

  SvaraRadera
 4. Löfvens mästerförhandlande princip verkar baserad på principen om att orsaka mesta möjliga förvirring. Jag ser mig i det sammanhanget som novis och önskar lära mig mer av den tekniken, varför jag innerligt hoppas på fler sådana här praktiskt informativa instruktionsklipp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Neo Cortex

   Ungefär som skumma valutaväxlare då med andra ord?

   Taktiken förutsätter att man själv hänger med i svängarna så att man inte själv blir förvillad och "förhandlar" bort sig själv.

   Radera
  2. Ja, i det här fallet verkar det nästan som att Löfven föll på eget grepp.

   Radera
 5. Hela mötet är faktiskt sevärt!

  SvaraRadera