Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2014-10-30 17:59

Filmmys: Sva(mp)film med Gustav Fridolin

Utbildningsministern, den vite heterosexuelle (?) mannen, myten, legenden, statsmannen Gustav Fridolin. Se filmen tillsammans med någon du älskar. Håll varandra hårt i handen och låtsas att ni går på lågstadiet igen.

Läs sedan lärarnas egna kommentarer till denna film hos Lärarnas Riksförbunds facebooksida.

Kan man gissa att det har ätits lite för mycket spännande sva(mp)ar på något departement när man släpper igenom något sådant här?

Hör ni något som rinner? Det är (mp):s opinionssiffror som rinner bort.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

19 kommentarer:

 1. Det är tmot i ladorna.

  Jag tror MP snart kommer gråta ut över hur jobbigt det är att sitta i regering och bli kritiserad för allt. Välkommen till verkligheten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snarare är inte alla hästar hemma i ladorna...

   Radera
  2. MP äger nu problemen de tidigare kunde skylla andra för.
   Kolkraften i Tyskland.
   Dammed if You do, dammed if You dont.

   Radera
 2. Vad är problemet? Det var svammel och snömos och ingen substans alls (och alldeles på slutet låter han väldigt creepy), men knappast värre än vad man är van vid från de flesta politiker mest hela tiden. Vad i detta klipp gjorde den fåniga kommentaren om svampar befogad?

  SvaraRadera
 3. Märkligt man skall behöva titta upp i trosorna på en tjej hela tiden under anförandet...

  SvaraRadera
 4. Som någon skrev på facebook: "Ett hån riktat till en hel yrkeskår"

  SvaraRadera
 5. OT, men iaf. på temat politiker, så är det här lite småintressant:

  http://www.vk.se/1312715/umeaborna-smartast-i-landet

  SvaraRadera
 6. Så väck kan man väl inte bli på svamp?

  SvaraRadera
 7. Det här kommer att bli en legendarisk mandatperiod. De fyras gäng, Svetsar'n, Kommunisten, Det Långa Barnet och Det Sexistiska Miljösvinet har slagit klorna i Gotham Svedala.
  Visserligen inte mycket fett i popcorn, men kan man räkna med att det är riskfritt att knapra dessa konstant i fyra år...?

  SvaraRadera
 8. Förr fanns det ju lärare till elever med särskilda behov. Det har utvecklats i vår moderna epok till lärare med särskilda behov. Man kapar liksom ett led där, effektivt.

  SvaraRadera
 9. En drös med lärare på FB-sidan verkar nöjda och glada över hälsningen... De verkar gilla att någon talar till dem som om de vore gravt förståndshandikappade. Resultat av den låga intagningsnivån på Lärarhögskolan?

  SvaraRadera
 10. Seriöst, är det någon som verkligen pallar att lyssna mer än en minut på sån här skit?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Delade upp det i tre delar för att stå ut... man skäms ju själv. T.o.m. PISA-sänket Björklund verkar seriös i jämförelse. Det är verkligen illa ställt med partierna.

   Radera
 11. Detta är lite oroande, att han berättar för lärarna att han inte skall lägga sig i hur de bedriver sitt jobb. Betyder det att det bara är lärarna som är fredade? Hur är det med läkare och ingenjörer? Kommer Fridolin att lägga sig i hur de utför hjärnkirurgi och dimensionering av broar? Fridolin borde ta och klargöra för varje yrkesgrupp hur mycket han kommer att lägga sig i så vi inte måste sväva i ovisshet.

  SvaraRadera
 12. Fridolin är väl bara så flummig som man kan förvänta sig, men det var ett jävla gnäll på lärarkåren i kommentarerna. Var och varannan vill ha löneförhöjning. Normalt när resultaten sjunker, så är det mer relevant att diskutera lönesänkning eller avsked. Lärarna tycker alltså att de gör ett bra jobb, trots att resultaten i den svenska skolan är i fritt fall. De borde skämmas istället. En del kommentarer är ju också skrivna på så dålig svenska, med meningsbyggnadsfel mm, att man med fog kan hävda att de inte direkt gör reklam för sin yrkeskår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var mycket om 10.000 mer i månaden till alla lärare. Kan de i så fall utlova motsvarande bättre resultat eller vad tänker de?

   Lärarlönerna måste upp generellt för att man ska kunna locka duktigt folk till yrket. Men som för alla yrken med högre löner måste det i så fall till större lönespridning också. De som visar bra resultat får högre lön, andra får det inte. Inget socialistiskt 10.000 mer till alla som inte ger några incitament till att anstränga sig.

   Radera
 13. Bror duktig vet alltid bäst...besserwisserbeteende?

  SvaraRadera
 14. För att vara ett tal riktat till akademiker är det kanske i tramsigaste laget (jag får en känsla av att jag ska få ett bokmärke när han har pratat färdigt, som när jag var hos tandläkaren som barn), men jag håller med honom om att bilden av lärarna som yrkeskår behöver förändras. Jag skrev i våras ett blogginlägg om detta, http://www.lottalexen.se/vardag/det-ar-inte-synd-om-lararna/ , där jag påpekar att jag hellre vill ha en dunk i ryggen än en klapp på huvudet. Fridolin verkar vara inne på den linjen också. Fast tyvärr känner jag mig huvudklappad av talet. Och något bokmärke fick jag inte heller.

  SvaraRadera