Cornucopia?

Aktuellt

Anställda LO-medlemmar - ovanligt folk

Fackförbundet LO:s ordförande Thorwaldsson ska avgå. LO-medlemmar är allt ovanligare och LO-medlemmar med någon form av anställning är ovanl...

2014-10-21 08:38

En svensk håller truten!

En svensk håller truten. Ser ni något, fotograferar ni något, om det så är svenska militären under den pågående skarpa insatsen, lägg inte ut det på Internet. Den pågående underrättelseoperationen är inte en övning, och motståndaren lägger pussel. Ser ni någon misstänkt aktivitet ringer ni omedelbart Försvarsmaktens högkvarter på numret 08-788 94 04 och lägger inte ut det hela på Facebook, Twitter eller bloggar.
En svensk håller truten!

Jag får upprepade mail med information, men jag kommer inte lägga ut detta här förrän möjligen operationen är över. Annars uppskattas det förstås som allmän och specifik bokresearch.

Har ni uppgifter om tid, plats, antal eller förmåga gör inte som gammelmedia, utan håll truten. Det samma gäller misstänkta observationer av motståndarens aktivitet. Den anmäler ni till telefonnumret ovan.

Får motståndaren reda på att vederbörandes aktivitet är observerad, så omgrupperar man omedelbart.

Får motståndaren reda på att svenska enheter flyttar sig till en viss plats, eller grupperat på vissa platser, så tar motståndaren förstås och flyttar sig i en annan riktning.

Som någon påtalade - det är ju tur att svenska flottan inte har luftvärn, för annars kunde det vara väldigt frestande för en och annan befälhavare att ge Niklas Svensson på Expressen en "överraskning".

Jag har en del kvalificerad information, bland annat foton som t ex Expressen publicerat men även från andra källor. Expressen vet inte vad de fotograferat, men det vet insatta personer och nu dessvärre även motståndaren.

Så håll truten. Vänta med att glappa om att ni är duktiga och fotograferat ditten och datten åtminstone till den skarpa insatsen är avblåst. Jag är förstås tacksam för det ni delar med er av, men jag kommer inte publicera det.

Återigen har ni något att rapportera om motståndaren, kontakta Försvarsmakten på 08-788 94 04.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

53 kommentarer:

 1. Expressens beteende borde vara straffbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan man straffa dumhet?
   Annars håller jag helt med.

   Radera
 2. Foto på en brygga på drift ställde till det förra gången vill jag minnas.
  Nu vill man inte ha fler sådana rapporter officiellt i alla fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkar som att det hela är över nu. Ubåten säljs på blocket 50000:- eller fyra biljetter till Moskva:
   bättre begagnad ubåt

   Radera
 3. Nu kanske de flesta som läser här redan har kontakter i den "gröna" verksamheten men här kommer en lathund för rapportering av intressant information. 7S

  Stund: tid, datum (tidsnummer är dag plus tid, ex. 210845)

  Ställe: Plats, riktning mot, GPS-koord (RT90 eller Sweref99 funkar alltid, WGS84 har tre olika varianter, lite lurigare)

  Styrka: Hur många

  Slag: Vad ser du? (dykare, periskop, utrustning...)

  Sysselsättning: Vad gör personen, fordonet just nu?

  Symbol: Hur ser det ut, märkning, färg, antenner, roder, slangar... små detaljer (här kan vara läge för bild, men undvik blixt). Både smarttelefoner och kameror kan ta bilder utan blixt och håller då öppet längre tid för att kompensera, men ställ då kameran stadigt.

  Sagesman: Vem rapporterar?

  SvaraRadera
 4. Du menar:
  "En svensk håller fiskmåsen"...?!
  Med tanke på bilden ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill snarare hävda att det är en Gråtrut. Titta på röda fläcken på näbben. Fiskmås har ingen röd fläck på näbben.

   Radera
  2. Håller med, bortser man från att storleken kanske inte stämmer så ser det ut som en trut.

   Radera
  3. I stand corrected.
   *pinsamt*
   Tack

   Radera
  4. Nu undrar jag bara när den stornäbbade fläsktruten behagar komma hem och sätta foten i röven på Romson.

   Radera
 5. Ja, eller så rapporterar man allt man kan till så många som möjligt så fort som möjligt så att det är större chans att militären inte hittar på egna sanningar. Få krig startar utan en lögnaktig militärorganisation.

  Ni som inte har tillräcklig spänning i era liv, skaffa en hobby, tex AIK-supporter.

  SvaraRadera
 6. (från forumet flashback) vet att de flesta här är militär.masturbatörer men ändå lite perspektiv måste man väl ha?

  En något dramatiserad sammanfattning:
  Citat:
  Carl Bildt är den värsta rysshataren sen Karl XII och kan inte ens ge sig när hans parti förlorat makten, utan är med och drar i trådarna beträffande "ubåten".

  Ubåtarna på 80-talet var antingen NATO eller rena fantasifoster vilket visats i flera dokumentärer på 90 och 00 talen.

  Svenska flottan är så dåligt förberedd att de inte upptäckte "kränkningen" förrän allmänheten uppmärksammade det. Vem kan klandra dem för att de spinner en saga för att öka anslagen....?

  "Kränkningen" av ett ryskt plan på svensk luftområde - rutinartat och Sverige gör precis samma sak, för att inte tala om spionerande och överflygningar på Sovjettiden, som delas i hemlighet med NATO.

  Alltihop luktar propaganda som är värre och mer lögnaktig än någon i Ryssland har sett sen Stalins dagar. De bara skrattar över hur korkade folk i Sverige är att gå på detta. Men undrar förstås varför Sverige är så sjukligt misstänksamt och vad Ryssland egentligen gjort Sverige.

  Idag har et avslöjats att:

  --Den svartklädde mannen som vadade i vattnet var en boende på Sandhamn som fiskade. Det var inte Spetsnaz utan en 75 årig svensk.

  --Ubåten tillhörde en äventyrsfirma, vem som helst, inklusive ryssar kan boka en ubåtstur i Skärgården med dem.

  ---Det ryska "moderskeppet" är ett helt vanligt kommersiellt fartyg som inte gör något utöver det vanliga. Ligger och inväntar instruktioner från huvudkontoret, normalt förfarande inom rederibranschen tydligen. En stor del av vattenvägen till två av Rysslands största hamnar innebär att man passerar svenskt vatten.

  Sverige kommer ju framstå som ett helvrickat land av lättlurade, lättmanipulerade människor med en tendens för grundlös hysteri.

  Ryssland råkar vara en närbelägen stor marknad för svensk industri, och det här river i stället för bygger broar. Jävla nollar och USA lakejer som förstör Sveriges relation med en granne och saboterar affärsmöjligheter. För vilket syfte??? Vem vinner på det här?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förutom att det är bra underhållning så är det ett spel på en nivå där "vi" saknar information för att förstå/veta vad det egentligen är som händer. Ur den synvinkeln verkar dina ifrågasättande frågor komma direkt från ryska desinformationsministeriet, och får nog ses som en del i spelet.

   Radera
  2. Putin har sin bakgrund i KGB, han har tjänstgjort i en av historiens värsta övervakningsstater DDR.

   Ryssland har kraftigt byggt upp sin förmåga i Östersjön, det man nu gör är att kartlägga den Svenska förmågan.Det görs med provokationer som radiomeddelande, kränkningar, handelsfartyget etc.

   Mycket av kartläggningen görs genom att studera media och sociala forum, flashback inte minst. Tänk på detta!

   Radera
  3. Militärerna (samt "masturbatörererna") vinner på det. Militären är i princip en belastning för staten under fredstid, så man gör allt för att visa att man fortfarande är relevant. Finns det inget direkt hot mot landet, så måste man hitta på ett hot istället.

   Radera
  4. Du beskriver precis den Ryska regimens agerande, genom provokationer skapas instabilitet som gynnar de Ryska makthavarnas interna ställning. Idags läget vill inte regimen riskera ett krig, men även ett krig kan komma om regimens ställning blir hotad.

   Det Svenska försvarets roll är att avskräcka krig och provokationer, kommer kriget har vi misslyckats.

   Radera
  5. Militärrunkarna i t ex Kaliningrad verkar ha vunnit oerhört stort på det, ska man tro Putin har de ju flerdubblat sina försvarsanslag. Här i Sverige däremot har vi inte ens inflationsjusterat dem. För att finansiera detta har Putin skurit ner på bl a sjukvård och skola. Det verkar således som det sitter en militärrunkare och styr i Kreml.

   Radera
  6. Bara för att klargöra så har inte jag skrivit texten, stal den från flashback eftersom jag tyckte den gav lite perspektiv på det hela.

   Svenska försvaret är undermåligt, det vet vi. Men min fråga är om vi teoretiskt skulle dubbla anslagen till försvaret och öka våran förmåga att försvara Sverige från 1 vecka till 2. Skulle priset vara värt det?

   Ni glömmer att Miljöpartiet i detta nu, utbildar och tränar dialogsoldater som till en mycket billig kostnad ska skapa världsfred över hela världen genom sammetslen dialog och pedagogiska trollkonster.

   Hur många miljöpartister kan man släppa med fallskärm över kalingrad jämfört med vad det kostar att köpa en ny helikopter?

   Radera
  7. @Alex Kett... va? Ska man släppa miljöpartister i fallskärm över Kaliningrad? Som något slags uppgraderat nallebjörns-spektakel. (Var det inte nallebjörnar över Minsk?) Det låter iofs inte helt fel, men tror du verkligen att det skulle funka rent militärt?

   Radera
  8. Jag är 100% för att släppa miljöpartister över Kaliningrad eller annan valfri plats i sovjet.

   Som besparingsförslag föreslår jag att vi avstår från fallskärmar så att vi har råd att släppa fler.

   Radera
  9. Ja det var ju ett strålande förslag, men har vi kapacitet efter att den moderatledda regeringen överfört kapaciteten att bomba till jobbskatteavdrag?

   Radera
 7. Du som brukar prata om "Pinsamt hemligt"?  SvaraRadera
  Svar
  1. Under pågående skarp insats? Aldrig vad jag vet.

   Radera
  2. Är inte varje insats i incidentberedskapen en skarp insats?

   Radera
  3. Och så läser vi ordet "pågående". Att kommentera incidentberedskapen dagar eller veckor efter insatsen är en enorm skillnad.

   Försvarsmakten har allt att vinna på att berätta, efteråt, om vilka insatser de gör mot främmande makts kränkningar eller kränkningsförsök, både i luft, till havs och under ytan. Efteråt.

   Radera
 8. Trodde inte mina öron när jag hörde Svensson rapportera från helikopter vilket fartyg som blockerade vilket sund.
  Samtidigt snurrade en båt med journalister runt Visby och "iakttog ingen verksamhet".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju på amerikanska filmer, att nyhetsteam i helikopter bedriver egen spaning, så det måste ju inträffa förr eller senare även här i verkligheten.

   Radera
 9. I direktsänd radio ska tilläggas, vad ska främmande makt med agenter till, de har ju våra journalister.

  SvaraRadera
 10. Niklas Svensson på Expressen är en riktigt arrogant journalist (som privatperson antar jag att han är annorlunda). Han tål heller inte att föra en diskussion där han har fel eller om man har en avvikande åsikt. Som man brukar säga, han har nog fått storhetsvansinne och behöver tas ner till jorden igen fast det överlåter jag till någon annan.

  Jag blev blockad av han på Twitter igår efter en diskussion i god ton om försvarets "lögner". Något förvånad är jag att man i en sansad diskussion inte tål att diskutera aktuella händelser utan att blockera användare/följare.

  SvaraRadera
 11. Lek med tanken att detta är det assymetriska svaret till Ryssland på deras "provocerande" anflygningar och inkräktande i Svenskt luftrum. Kosmisk rättvisa ger nu att även om Ryssland nu inte har någon utrustning i skärgården är det iallafall den informationen som kablas ut i världen. Kan leda till mera och tuffare sanktioner och att gamla Sverige går med i Nato.

  SvaraRadera
 12. Det är väl bra att vara lojal med Försvarsmakten, men man kan ifrågasätta om de egentligen vare sig kan eller vill. Lite "spaningsuppslag saknas" över FM också.

  Det här kommer också att rinna ut i sanden.

  Om det hade varit dålig PR med "blod i vattnet" på 80-talet, är det om möjligt den här gången ännu sämre goodwill om inte *något* blod flyter, eller om inte *någon* GM kan gripas och lagföras.

  "Spaningsuppslag saknas". Svenska statens mellannamn.

  SvaraRadera
 13. Men herregud vem bryr sig. Information vill vara fri. Om jag såg eller dokumenterade något skulle jag på sin höjd försöka tjäna pengar på det genom att sälja det till medierna, jag skulle inte ens tänka tanken att informera några myndigheter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Friheten måste ständigt försvaras. Varför skulle inte vi få försvara oss?
   Du informerar väll dina uppdragsgivare?

   Radera
  2. Du är lagom hjärntvättad av pappa staten märker jag.

   Jag tvingas redan betala för att de här inkompetenta mupparna ska få leka krig, räcker inte det? Och bevisligen hjälper inte pengarna, det är ju allmänheten som sköter "spaningen" LOL

   Radera
  3. Ja! Sverige har ett starkt civilsamhälle där folk vill bidra, men gör som Cornu säger, hör av er till myndigheter istället för att skriva på nätet.

   Radera
  4. Unknown: Vad är du hjärntvättad av? TV4, Kvällstidningar och undermålig föda?

   Radera
 14. Ett land vars bärande ide är ALLAS lika värde kan inte kräva sådan här lojalitet från någon faktiskt. När icke medborgare ges rätt till gratis tandvård och gratis sjukvård och staten samtidigt sköter sina grundåtaganden (ordning och militär) katastrofalt dåligt och delar ut medborgarskap i parti och minut så är jag inte säker på att den staten kan kräva någon lojalitet alls faktiskt. Så jag tycker att en svensk skall överge varje lojalitet till denna "failed state" och prata bäst den vill.

  Jag hoppas verkligen att inga ryssar skadas i den här insatsen. Eller någon annan heller för den delen. Att döda eller skada någon för någonting så meningslöst som sverige vore både löjligt och tragiskt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast ett "Sverige" styrt av kaputta typer som muljerar konsonanter är faktiskt ändå en försämring jämfört med att styras av kaputta typer som säger hen.

   Bara för att man konstaterar att man är på god väg att förfrysa behöver man inte ta av sig kläderna.

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  3. @viktualiebroder
   Muljerar konsonanter? Skulle det vara någon sorts misslyckad ironi över de fyras gäng i SD? Då infinner sig frågan, har du vanföreställningar om att jag är SDare? Hä! SD är väl typexemplet på de som försöker lappa ihop vad som är permanent trasigt. SDs vision är att göra sverige till en fattigare, smutsigare, trasigare, ledsnare, konflikttyngdare version av svenskt femtiotal? Inte så att svenskt femtiotal inte var kvalitativt fullständigt överlägset det sverige som finns idag. Och inte så att SDs vision inte är den minst våldsamma och minst grymma av de visioner som flyter ikring. Men det är fortfarande en tragisk och ledsen sak att arbeta emot. Och troligtvis omöjlig, det går inte att backa in i framtiden. Dessutom, när SD snackar om assimilation så blir jag livrädd, 60% svenskar kan inte assimilera 40% invandrare, särskilt inte som flertalet invandrare har en starkare kultur än svenskarna. Så om vi svenskar skall offra vår etnicitet skall vi fanimej ha en bättre morot än den SD erbjuder. Att kräva lojalitet från medborgarna till det här samhället är ett dåligt skämt.

   /m2 (det finns en annan martin som kommenterar på cornu)

   Radera
  4. Martin, jag ber om ursäkt om jag uttryckte mig så slarvigt att du tog anstöt.

   Muljerar konsonanter syftade på ryssar. Ibland känner jag mig så uppgiven att jag blir alltför sarkastisk för mitt eget bästa. "Kaputta typer" var ett rätt olämpligt ordval också. Så kan det gå.

   Radera
  5. Nejdå, jag blir aldrig förnärmad, jag bara uttrycker mig så. Eftersom rysk invasion är, typ, lika troligt som, tja, något som är omöjligt, så var det svårt att gissa att det var dem du menade.

   Radera
 15. Om jag såg en ubåt skulle jag ringa ryska ambassaden på 08-13 04 41 och fråga om det är deras farkost och i så fall säga att dom bör ringa försvaret, vilket dom kanske redan har gjort för att psyka herrarna även där. Det är tacksamt att psyka svenskarna eftersom dom triggas så lätt. Med tiden och mängder av kränkning sjunker det in i skallen på den mest obstinata ryssnoja att landet inte kan hantera Ryssland. Oljan i mackarna kommer därifrån och dom har kärnvapen. Det här är deras sätt att tala om att gör inget dumt, lilla moraliserande skitland, för då smäller det.

  Det bästa man kan kan göra är att bara strunta i det. Även om dom av ”misstag” skjuter iväg en interkontinental robot utan kärnladdning som landar i Kungsträdgården så måste man vara cool. Det är bara att gilla läget, som militären säger. I varje fall kan man vara i trygg i att ryssarna inte vill inte ha något av oss. Det går nämligen inte att lugga en flintskallig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller 0771-235 235.

   Tack för att ni valde Sverige.

   Radera
 16. Likheter finns med ubåtsäventyren på 80-talet. När Palme under oppositionstiden gjorde sig själv till i ordförande i Palmekommissionen fick han kontakt med amerikaner och ryssar på högsta nivå. Han förslag och inbjudan till dom gick ut på att ryssarna skulle sätta en ubåt högt upp på land på det mest osannolika och provocerande sätt. Sedan skulle västmakterna reta den svenska militären och få den att framstå som misslyckad och löjlig.

  När Palme vann valet hann regeringen inte installeras innan ubåtarna kom till Hårsfjärden. Palme lovade att inte på något sätt avslöja identiteten på ubåtarna och än mindre sänka någon. Militärens rysskräck fick den att humma med, de som fattade att det var västubåtar. Allt var enkelt i det toppstyrda svenska samhället. Och militärer är inte så smarta.

  Att militären hade bandat och jagat fiskar och allt möjligt var inte så roligt den. Men den fick säga så för att komma ur saken på minsta pinsamma sätt. USA:s försvarsminister vid den aktuella tiden hade den goda smaken att innan han dog framträda i Sverige och säga att de hade stöd av regeringen för sina aktiviteter i svenska vatten.

  Palme blåste alltså militären, hela den svenska politiska apparaten och alla, vilket han skulle göra än mer grundligt när han senare tog livet av sig. För Storsvensken är detta en otänkbar historia, liksom för stockholmaren att denna sitter som en anka och ett ganska sannolikt mål på en skjutbana för kärnvapen. Så det finns all anledning att vara cool.

  Som bakgrund kan sägas att USA och Ryssland samarbetar i hemlighet väldigt bra för att inte utplåna varandras storstäder. Annars vore dom ju idioter. Riskerna finns inom små provocerande skitländer som Sverige, som hittar på egna saker och ställer till trassel. Ett exempel på detta är ryssarnas sänkning av Estonia efter svenska stölder. I militära kretsar i Tyskland anses svenskarna så farliga att de inte får köpa tyska ubåtar. Sverige borde avväpnas på liknande sätt som en mentalsjuk inte får licens för ett automatvapen.

  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/08/ubat2.html
  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/08/ubat.html
  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0003/08/ubat3.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. ... och av detta kan vi i alla fall utläsa att du inte har licens för automatvapen.

   Radera
  2. För den flintskallige och mentalsjuke i räcker en tro för att vara säker och lycklig. Tron att det är eder givet och det skall ske eder så, står det i Bibeln. När flygplanstillverkaren SAAB påtår att det blir en bättre och billigare ubåt så backas den upp av landets teknokrater och många små bloggande tekniknördar. I verkligheten i den militära omvärlden blir dom bara mer föraktade och utanför och sannolika kärnvapenmål. Det bästa för svenskarna vore om de följde Cornus råd fullt ut och kunde hålla truten i alla militära frågor.

   Radera
  3. Vilken härligt hopkokt desinformation ! Underhållande och lite skrämmande....

   Radera
  4. Hur kommer det att gå med huspriserna när medelsnittsstockholmaren inser att han bor på en skjutbana och sannolikt kommer att förångas inom kort? Fortfarande uppåt uppåt uppåt?

   Radera
  5. ”Skrämmande”, det tycker jag om att höra. För den storsvenske muppen är det nog allt för otäckt för att vara sant. Kanske bäst att förtränga alltihop. Eller följ mig med lite ansträngning och analys utanför ditt vanliga pladder och önsketänkande och in på en svart väg mot folkhemmets botten. Är det inte vansinnigt roligt?

   Radera
  6. " Är det inte vansinnigt roligt?"

   Håller med till hälften.

   Radera
 17. Uppenbart har ju Expressen reagerat korrekt här. Alla fotografer har fått sparken, alltså även de som bara fotar bakelser och prinsessbarn. Den framtida Expressen kommer att bestå enbart av ihopslumpade texter och foton från arkivet. Skillnaden blir skönjbar för de riktigt insatta, sägs det, men de är i minoritet.

  SvaraRadera