Aktuellt

En folkräkning är slöseri, kommer inte ge svar och inte göra dig nöjd

Det finns fler och fler krav på en folkräkning av de som finns i Sverige, men en sådan kommer helt enkelt vara ett slöseri med skattepengar ...

2014-10-03 13:01

Axelmakten överger landsbygden - lägger ner Landsbygdsdepartementet

Redan den borgerliga alliansregimen övergav svenskt jord- och skogsbruk och bytte namn på Jordbruksdepartementet till Landsbygdsdepartementet. Den socialistiska axelmaktregimen går ett steg till och lägger ner hela departementet.

Kapitulationen och det slutliga övergivandet av landsbygden är alltså här. Frågorna ska istället sorteras in under näringsdepartementet, och enbart handla om företagande. Landsbygdens övriga speciella problem och möjligheter ska ignoreras.

Därtill får vi Sveriges idag kanske mest extrema riksdagspolitiker, manshatande muppen och privat oljeeldande Åsa Romson (mp), som ny miljöminister, vilket som prognosticerat kommer bli dödsstöten för det svenska jordbruket. Istället ska man importera mat från andra sidan av jordklotet.

I morgon börjar jag slakta min utrotningshotade besättning med lantrasfår. Att Sverige ska ha en handfull av världens 200 000 icke utrotningshotade vargar är viktigare för muppar som Åsa Romson, och det är ingen idé att kämpa i motvind.

Från annat håll kommer besked om jordbrukare som släpper sina arrenden eller börjar skicka sina djurbesättningar till utslaktning. Gränsen är nådd och passerad. Har du gård bör du nog lägga ut den till försäljning innan bostadsbubblan spricker och det fortfarande finns naivt hästfolk utan koll på ekonomi att köpa upp tidigare produktiva jordbruk.

16 kommentarer:

 1. Fast om vi ska det positivt så blir det bara mer uppenbart att det finns möjlighet för ett helt sprillans nytt parti att starta upp och lyfta frågor som kommer beröra väldigt många människor - som inga andra riksdagspartier vill beblanda sig med..

  SvaraRadera
 2. Har du inte väl bråttom nu.... eller ät det ett utdrag ur ett nytt bokmanuskript som hamnat fel?

  SvaraRadera
 3. Är det inte bättre att du väntar lite innan du slaktar dina lantrasfår ? Det kan bli nyval snabbare än vi tror och då slipper vi kanske Romson & co.
  Hoppas kan man ju...

  SvaraRadera
 4. Läggs departementet ner innebär det kanske bara mindre utrymme för politisk klåfingrighet. Ju mindre politiker bry sig om en verksamhet ju bättre är det.

  SvaraRadera
 5. Att fasa ut landsbyggdepartementet behöver inte vara av ondo.... minskad byråkrati kan vara bra.

  Landsbyggden kommer att tjäna på satsningar i Infrastruktur och möjlighet till Vind och Sol kraft för eget bruk (självklart borde även småskalig vattenkraft vara med). Ersättning av FAS 3 programmen kan också vitalisera landsbyggden.

  Men djupt oroande att inte Löfven tar med djurskydd som parameter när man diskuterar frihandel. Han nämner ju miljön och arbetsrätten som saker som inte ska konkurreras bort på en global marknad. Djurhållning däremot verkar vara en enbart Svensk angelägenhet...

  SvaraRadera
 6. Fast Sven-Erik Bucht blir landsbygdsminister och han har i alla fall varit aktiv i samband med avvecklingen av det fasta telefonnätet och för en bättre täckning trådlöst. Där har han viss trovärdighet åtminstone.

  SvaraRadera
 7. Jag tror att Lars följer modellen för traditionell höstslakt för små gårdar (se te,x. http://www.lantbruksforskning.se/?id=4480) snarare än att han agerar som känslosam hysteriker (TM), eller fear monger.

  SvaraRadera
 8. Känns inte roligt men det är väl bara att kämpa vidare, slakta inga får, låt inte Romson och vargmupparna vinna.

  SvaraRadera
 9. Fyfan.
  Det är bara ett sådant jävla mörker.
  Har inget snällt att säga, så jag håller käften istället. Matchen är liksom förlorad.

  SvaraRadera
 10. Skräcken för det nya breder ut sig. Nya vd för Vattenfall fäller tydligen krokodiltårar för Oskarshamns reaktorer. (Ja Vattenfall äger inget där.) Kanske hoppas han på en snabb fallskärm efter sin långa tjänst när Nuons ekonomi äntligen står klart för honom.

  Snart går vi mot ljusare tider. När nu de ansvariga verken får släppa fram lite av det mörkermännen höll emot. Lite mer täckning av de samhällskostnader tex långtradare ger.

  Vänliga hälsningar

  Nanotec

  SvaraRadera
 11. Kan man bygga älgparker landet runt borde man kunna bygga vargparker och tjäna pengar på det, eftersom älgstängslen tydligen är tillräckligt bra för att hålla vargarna ute från älgarna borde de också vara tillräckligt bra för att hålla vargarna kvar inne om man vill det. Sedan kan man ha fåruppfödning vid sidan av som föda åt vargarna - då blir väl den delen avdragsgill som utgift på varguppfödningssidan, typ.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vargparker på Söder i Stockholm, finns väl alltid några feta pudlar att mata dem med, det blir inte så långt att åka för vargälskarna när de skall titta på djuren och tänk vad underbart att lyssna på vargyl när man vinglar hem från kvarterskrogen på morgonkvisten.

   Radera
  2. Jag tycker vargpopulationen på Valdemarsön (mer känt som Södra Djurgården) kunde utökas rejält utöver de som idag sitter av sin tid på skansen. Smäll upp stängsel runt hela ön och släpa dit alla i Sverige nu fritt levande vargar.

   Något tal om att de inte passar in i miljön kan det inte bli tal om, så sent som år 1689 jagade man varg på Djurgården (enligt skansens hemsida om varg).

   Ja det behöver ju matas på lite men som sagt lite 08-sällskapshundar måste det väl finnas. Hund står ju redan på vargmenyn. Tror inte vargarna tackar nej till några miljöpartister heller. Kanske Miljöministern själv skulle kunna tänka sig att klappa lite varg ensam där? Hon skulle göra en riktig insats för Sveriges vargar!

   Radera
 12. Det här är nog demokratins baksida, att det förutsätter att det behövs politiker.

  SvaraRadera
 13. Skönt att slippa centerns lekstuga...
  Skönt att bönder nu äntligen blir företagare som alla andra.
  (Det var i början av 1970- talet som jordbruket fick samma redovisningssystem som andra företagare)

  Och kanske, kanske att en bonde kan få söka medlemskap i småföretagarföbundet istället för att hänvisas till LRF!!

  SvaraRadera
 14. Med tanke på vad Eskil har lyckats med de senaste åtta åren så är det väl ingen förlust. Under åtta år med Bondepartiet i styret har hälften av jordbrukarna tvingats ta ner skylten. Men däremot har Rosa äntligen sluppit bonden i röven, numer med färre Rosor finns det dessutom färre legitima tjurspermainjicerare. Winwin!

  SvaraRadera