Aktuellt

Söndagsenkät: Vad tycker du om din lokala kollektivtrafik?

Dags för en söndagsenkät igen. Vad tycker du om din lokala kollektivtrafik? Svara nedan. Varning för spårvagn!

2014-10-06 09:12

Åsa Romson: "Jag har gott samvete. Jag kan leva med det."

"Alla djur är jämlika, men en del djur är jämlikare än andra" - Djurfarmen, George Orwell
Den vita medelålders hetero- eller bisexuella1. kvinnliga individen2. Åsa Romson (mp) visar sig förgifta Östersjön med olaglig båtfärg, och släpper ut avloppsvatten orenat rakt ut i havet från sitt dieseloljeuppvärmda segelfartyg. Detta avslöjar Bonnier/Expressens Michael Syrén, som gjort sitt jobb som journalist och granskat makten.


Expressen konstaterar, och får erkännande på film från Åsa Romson, att Åsa Romson målat sitt nöjesfartyg, dvs ett helt onödigt miljöförstörande innehav, med förbjuden kopparbaserad giftig färg. Hon släpper även ut sk gråvatten, dvs avloppsvatten rätt ut i världens mest förgiftade hav, Östersjön.

Expressens artikel och film är ett utmärkt förundersökningsunderlag och det är nu bara att lämna in en polisanmälan för miljöbrott mot Åsa Romson, så får man fastställt om det är OK att bryta mot miljölagarna.

Stora fartyg får dock fortfarande målas med giftig färg, men det måste ske yrkesmässigt. Åsa Romson medger att hon, hennes man och vänner ska ha målat båten. Att måla båtar är inte Åsa Romsons yrke, och det sker inte yrkesmässigt, dvs solklart lagbrott. Citat från Expressen:
"Här på bilden är du med och målar med den giftiga kopparbaserade färgen?
- Klart man är med och målar."
Till skillnad från du, kära läsare, och jag, jävla bloggare, så använder vi inte lagstiftning och hot om insats från våldsmonopolet, för att tvinga andra människor att leva och göra rätt. Det gör däremot socialisten Åsa Romson, som tidigare riksdagsman3., och nu även vice statsminister och miljöminister. Hela hennes ideologi bygger på att med hot om våld och rättsväsendet förtrycka andra och minska andras frihet, medan hon själv står över allt detta, dvs socialism. Det är t ex inte olagligt att elda sitt nöjesfartyg med dieselolja, utan det är ett val man som fossilskurk kan välja att göra.

Åsa Romson ägnar sig åt försvarstal, som att hon inte har bil, och att båten är kulturarv4.. Nähä, så färgen hämtades med cykel, och båten drogs upp på land och transporterades till målningsplatsen med handkraft förmodar jag? Därtill är antagligen hjälpmotorn, en Volvo Penta MD5 (tillverkningsår 1975 - 1982 i olika varianter) på hennes nöjesfartyg en gammal sk fuldiesel, som knappast skulle vara miljömässigt godkänd idag. För att inte tala om den Krumhout TV8, som är huvudmaskin. Som en indikation på hur mycket diesel ett sådant här fartyg bränner av rymmer tanken 1 400 liter. Ett foto av hur det ser ut i fuldieseltanken hittar man på fartygets hemsida.

Notera också hur hon skyller i princip allt på sin förhatliga sambo, dvs allt är männens fel. Dålig stämning?

Fartyget har också en viltfödd ("någonstans längs Orinocofloden") papegoja enligt fartyget hemsida, som alltså stulits i det vilda och transporterats till Sverige, där den hålls i fångenskap hos privatpersoner, specifikt Åsa Romsons hushåll.

Papegojan ser ut att vara en svartnäbbad amazon (Wikipedia) och är listad som sårbar (eng vulnerable) enligt IUCN, dvs två steg upp från ohotade least concern dit världens ca 200 000 gråvargar räknas, och klassas som hotad (eng threatened). Min klassificering är dock långt ifrån säker. Ens misstanken om att Sveriges miljöminister håller ett potentiellt olagligt rödlistat husdjur bör utredas, och arten klassificeras.
Åsa "Evil Galadriel" Romson

Hon utbrister: "Jag har gott samvete. Jag kan leva med det."

Ja, hon kan leva med det. Men hon ska inte vare sig sitta i riksdagen eller i regeringen i så fall. Det är dags att Åsa "Evil Galadriel" Romson, träder tillbaka och drar sig in i skuggorna och förblir Åsa Romson, fartygsägare, istället för Åsa Romson, förtryckare av alla svenskar och hatare av män. Avgå!

Ser nu fram emot att någon lämnar in en polisanmälan, så får vi svart på vitt om det är OK att skita i lagstiftningen och amatörmässigt måla fartyg med förbjuden färg.

Den miljöpartist som tycker det är OK att Åsa Romson sitter kvar kan inte tas på allvar och säger att all miljöpolitik ska spolas ut med gråvattnet i Östersjön och inte gäller fina miljöpartister, utan bara gäller andra.

Om någon av mina kära läsare vill bege sig till fartyget Jens Kills hamnplats någonstans i centrala Stockholm och fotografera fartyget till bloggen vore det uppskattat. Kan det dessutom visas att fartyget är bebott även så här på arbetstid, och rimligtvis i så fall släpper ut avloppsvatten rätt ut i  Riddarfjärden (eller ngt, Waldermarsvik?), så vore det ännu bättre foto. Eventuellt ligger fartyget vid Beckholmen, söder om Djurgården, då det är listat som medlemsfartyg där. Fartyget verkar inte ha en AIS-transponder, och jag är osäker på om krav på detta föreligger. Inga foton på familjemedlemmar dock, eller SÄPO:s eventuella kontainer på kajen. Lite respekt för privatpersoner och säkerhetsarrangemang, tack.

1. Eftersom Åsa Romson påstås leva med en man och sägs ha egna barn kan man förmoda att hon är heterosexuell, men jag är inte så fördomsfull. Hon kan faktiskt vara mer politiskt korrekt bisexuell, men ändå fastnat för en man i en borgerlig tvåsamhet. Dock finns jag ingen som helst relevans i hennes sexualitet, hudfärg, kön eller ålder, men i sitt Almedalental ansåg hon att detta var mycket relevant, när hon fördömde samtliga vita medelålders heterosexuella män som miljöbovar. Alltså bör och ska hon utpekas med samma måttstock.
2. Till skillnad mot Åsa Romsons tro om män så tror jag att Åsa Romson är en individ, och skulle aldrig få för mig att skuldbelägga alla vita medelålders hetero- eller bisexuella kvinnor för att Åsa Romson förgiftar Östersjön och släpper ut fossil CO2 för sitt eget höga nöjes skull.
3. Jag använder här ordet riksdagsman och inte riksdagskvinna bara för att jävlas.
4. Ett norskt kulturarv. Jens Kill är byggd i Norge och har gått i yrkesmässig trafik i Norge. Som svenskt kulturarv är den att anse som mycket begränsad. Kulturarvet hamnade i Sverige först på 90-talet och har byggts om rejält, då den förr i tiden inte ens var ett segelfartyg. Det enda som är ett genuint kulturarv är skrovet, fuldieseltanken och möjligen Krumhout-fuldieseln.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

59 kommentarer:

 1. Jag är mest förvånad över att hon använder så suspekta ord som "kulturarv". Låter som att hon menar att ålder och tradition ger särskilda rättigheter. Hon bör förklara sig där.

  Annars är det väl så med dieseln, att husbåtar bara behöver visas transportabla och sjövärdiga med jämna mellanrum, så någon större förbrukning är det nog inte fråga om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är inte båten registrerad för yrkesmäsig trafik så finns inga krav på att visa upp den öht.

   Möjligen kan försäkringsbolaget ha önskemål, men transportstyrelsen är bara intresserad av de båtar som används yrkesmässigt.

   Radera
  2. Tidigare krävde Stockholms kommun sjövärdighet för husbåtar, dvs att de faktiskt var fartyg. Men det kanske har ändrats.

   Radera
  3. Aha, ok. Ja, det är i sådana fall kommunens sak. Transportstyrelsen bryr sig iaf inte.

   Sjövärdighet är f.ö. ett rätt vitt begrepp. I stort sett att det flyter och inte utan vidare kan sjunka.

   Radera
  4. Det finns möjlighet att få sin båt K-märkt:
   http://www.sjohistoriska.se/sv/Kusten-runt/Fartyg--batar/K-markning-av-fritidsbatar/

   Det ger en bland annat en möjlighet att ha toalett ombord utan däckstömning (dvs kan man släppa det rakt ut i havet). Men det är 1/2 nautisk mil från land så mitt i stan är inte OK.

   Radera
 2. Sådana är de Miljöpartisterna. Värsta sortens avskum, det som redovisas var känt sedan tidigare, men att det dras fram igen är bra. Tack Cornu!

  SvaraRadera
 3. Miljöpartister har väl alltid gjort sig kända för sin dubbelmoral och hyckleri.

  Åsa Romson sällar sig nu till övriga hycklande miljöpartiester.
  Peter Eriksson avslöjades väl som SUV ägare.
  Yvonne Ruwaida hade ingen bil, men åkte taxi överallt.

  SvaraRadera
 4. Vad gäller " riksdagsman" kallas detta på grekiska katakres.
  Om nu inte minnet sviker mig så här på morgonen.
  Håll ut för övrigt!
  Slakta inte fåren än!

  SvaraRadera
 5. Det är inte lätt att leva i en utopi!
  Vår båt har inte målats på 4 år-detta eftersom det bara finns färger som ännu inte fungerar.
  Däremot får jag onda ögon från en del eftersom jag väljer att inte tvätta botten i sjön.
  Det finns nämligen en lag på att man inte får tvätta på land om man inte gör det på en tät platta med rening (och utsläpp till havet)
  Jag är av den uppfattningen att det är bättre förorena på mark än i sjön, speciell med syrekrävande biomaterial. Därtill är genomsläpplig mark utmärkt för avskiljning av partiklar.
  Men onda ögat kan bara läsa lagen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det viktiga är ju inte att en lag kliniskt efterföljs utan att en lag verkar till att öppnå lagstiftarens avsikt.

   Om du är påläst och gör bedömningen att det är bättre att tvätta på land än i vatten så agerar du riktigt. Under förutsättning att ditt agerande (och eventuella grupps agerande) inte motverkar att det byggs en platta. Om ditt agerande motverkar tillkomsten eller nyttjandet av en platta för att fånga upp miljöfarligt avfall så är ditt agerande felaktigt.

   Det blir för lekmannen att göra en rimlighetsbedömning, är agerandet av betydelse kan det prövas i domstol. Observera att det då egentligen kan vara lika fel att tvätta i vatten, eftersom det också motverkar avsikten. Avsikten med att tillåta att tvätta i vatten är ju en förhoppning om en tillkommst av en platta då så är möjligt, utan att helt hindra möjligheten till underhåll.

   Radera
 6. Ska bli spännande och se ifall miljöförstöring av en miljöpartist är en mer acceptabel förseelse än skippade tv-licenser av en borgare. de ena är ju trots allt ett "victimless crime" och det andra är ett grovt ekobrott mot (S)(V)T.

  SvaraRadera
 7. Med största säkerhet inte Svartnäbbad amazon. Papegojan på bilden har en stor vit ansiktsfläcka med bar hud, vilket hellre tyder på en Ara, kanske t.ex. en Dvärgara (Ara severus) (som inte är rödlistad). Vildfångad låter oavsett lite illa, men jag misstänker att import av vildfångade fåglar var tillåtet under 80-talet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt rätt, det är en dvärgara, en liten ara som är relativt vanlig som husdjur och i avikultur. Och precis som du säger var import av viltfångade fåglar både tillåtet och vanligt. Det är alltså ingen anmärkningsvärt med att en så gammal papegoja är viltfångad. Idag tänker vi förstås annorlunda, på goda grunder.

   Radera
 8. Tänk om det varit en karl som skyllt på kärringen. Twitter hade exploderat.

  SvaraRadera
 9. När jag tittar på klippet på Expressen så ser det ut som att båten ligger vid en brygga på Skeppsholmen, mitt i Stockholm. Googlar man Skeppsholmen och Jens Kiil så dyker flera resultat upp om båtens hemmahamn.

  SvaraRadera
 10. Det vore bra om du kunde komplettera med en mer ideologisk kritik. Vad är det som är fundamentalt fel i miljöpartisternas värderingar och världsbild?

  Vidare: Hur ser ett intelligentare ideologiskt tänkande ut? Är det bara att bygga sig skyttevärn som gäller? Hur stora är chanserna att samhället inte bryter samman? Kan tekniken rädda oss eller går det åt helvete även om vi blir alltmer teknologiskt avancerade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur många jordklot behöver vi om alla skulle äga ett skepp?
   Hur många jordklot om alla skulle ha två bostäder uppvärmda.
   Om alla eldar diesel osv.
   Det är en utopi!
   Hur många flyktingar kunde den inte transportera över Medelhavet?
   Mp vill gärna se fler flyktingar här men lägger skeppen som de kunde transporteras med längs kajer som extraboende.
   Utopier eller dubbelmoral?

   Radera
  2. Just!
   Ship to Sweden.
   Varför inte för verkligt behövande?
   Spetälska från Indien
   Ebolasjuka från Afrika.
   Finns många behövande.

   Radera
  3. Grundproblemet är väl att de baserar sin ideologi på önsketänkande utan verklighetsförankring.

   Radera
  4. Hörde en filosof som hävdade att det inte går att argumentera mot dumhet baserad på felaktiga premisser, det leder bara till en explosion av ännu mera dumhet.

   Radera
  5. Som det har sagt så många ggr förr:

   "You can't argue with stupid people, they will just drag you down to their level and beat you with experience."

   Radera
  6. Jag fortsätter att kämpa med frågan hur man får in lite mer intelligens i politiken. Det är kanske lönlöst, ifall problemet är att vi är för många och för konsumtionshungriga. Men alldeles oavsett känns politiken onödigt dum.

   En ny ideologiformulering är en av de tänkbara vägarna att få in mer intelligens i politiken. Skulle det hjälpa om politiker började precisera sin ideologi som en hållbarhetsliberalism?

   Radera
  7. Steg 1 är att svälta ut partistrategerna genom att koppla partistödet till partiernas egna insamlingsförmåga, så att engagemang och politikformulering sker "autentiskt", inte av taktiska/strategiska skäl.

   Steg 2 kan möjligen ske genom vissa inslag av systemteori och kanske om Karl Poppers "piecemeal social engineering" i skolorna. Men jag är desillusionerad om skolans fostrande förmåga, och cynisk när det gäller dagens "värdegrundsarbete".

   Så mitt svar på din fråga är: Vet inte. Det är mitt slutgiltiga svar.

   Radera
  8. Miljöpartiet är det enda tillväxtkritiska partiet i riksdagen. Detta faktum får Lööf att fnittra hysteriskt och övriga att bli förbannade. Att öppet deklarera att den ekonomiska tillväxten inte kan fortsätta och att det finns andra värden på den här planeten är som att svära i kyrkan och för detta förlöjligas MP ständigt - med all rätta. Det kapitalistiska systemet kommer aldrig att vika sig.

   Radera
 11. Väldigt fin båt. Hur skall man sköta den och samtidigt följa lagen?

  Nulli secundus

  SvaraRadera
 12. https://twitter.com/RichardHerrey/status/518993738635694080

  Richard Herrey diktar om Åsa... :D

  SvaraRadera
 13. Gå in och tipsa vår kära stasitelevision: http://www.svt.se/nyheter/val2014/ssu-fusk-skattefel-och-skandaler

  SvaraRadera
  Svar
  1. Finns redan ute: http://www.svt.se/nyheter/varlden/miljoministern-malade-med-giftig-farg

   Radera
 14. Det är ju inte mina utsläpp/min miljöpåverkan som är problemet. Utan det är alla andras. Vilka det nu är. /Miljöpartist.

  SvaraRadera
 15. Romson jobbar hårt på att roffa åt sig titeln "Mest föraktade och samhällsfientliga" sen Olof Palme.

  SvaraRadera
 16. GIllar även hennes försök att tysta ner det hela(?) med kommnmataren om att bilden är skyddad av copyright. Jag trodde MP var emot att copyright används för att stoppa granskning av politiker.... Men även det kanske bara gäller selektivt.

  SvaraRadera
 17. Både retoriken i blogginlägget och flera kommentarer har tyvärr en del likheter med de onyanserade texter vi ibland ser på exempelvis en del SD-bloggar. Som avhoppad miljöpartistisk politiker kan jag instämma i att det råder ett större "renlevnadsansvar" hos politiker. Men det finns gränser för viktningsfaktorer och dess betydelse.
  Viss borde Åsa Romson ha koll på sin sambo om vilken färg han införskaffat. Om han vägrat köpa giftfritt borde hon möjligen ifrågasatt sin relation och förhållande. Har hon själv stått bakom disken och frågat efter giftfärg är det illa och omdömeslöst.
  Att hon har en båt med dieselmotor och möjlighet att släppa gråvatten är en sak - i vilken omfattning den används är en annan.
  Som "grön" om ej miljöpartist kan jag mycket väl tänka mig att äga en gammal "gråsugga" från 40-50-talet. Det betyder inte att jag tänker köra med den mer än någon gång i hobbysyfte.
  Apropå någons kommentar om Yvonne R:s taxiresor har jag själv godtog jag uppgifterna om att detta var på Säpos inrådan efter ett antal hot mot hennes person.
  Visst finns all anledning att starkt kritisera politiken och politiker. Det ska också göras men på ett relevant och sakligt sätt.
  Populism som uppmuntrar onyanserade tankespår är ibland ett sätt att skaffa alibi för att urskulda sig själv. Det kan också handla om att försöka reducera eller "döda " frågor
  Genom "guilt by accosiation" t ex som vänster (Andreas Cervenka på Svd ligger i snart i riskzonen där).
  Exempel alibi:
  Berättelsen om tiggaren som minsann hade senaste modell av IPhone. = Alibi för att slippa dåligt samvete över att man inte lägger en slant.
  För jämviktens skull borde nog herr Wilderäng också skriva någon rad om t ex SD- topparnas leverne och/eller på annat sätt nyansera inläggen. Annars kanske bloggen utvecklad till en hatsida mot miljöpartister - vilket skulle ge ännu fler Säpo-order om att åka taxi från Riksdagsbunkern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om MP är med och förbjuder effektiv båtfärg så får hon bannor om hon själv använder den-är det så svårt fatta-även för en fd miljöpartist?

   Radera
  2. Absolut. Det gäller bara att få full klarhet när det gäller omständigheterna. Fick själv syrliga kommentarer för att jag åkte motordrivet till Stadshuset. En nyare 4-takts scooter a 2 dl milen.

   Radera
  3. Det är det som är felet med miljöpartiet! De vill att vi skall leva i en utopi och lägger på oss moraliska tyngder som få kan leva upp till.
   Vi gör väl alla våra val!
   Detta att beskatta objektet är ju vansinne när det är brukandet av det som förorenar.

   Radera
  4. Såg inslaget På Expressen. Illa att använda för vem som helst och bedrövligt av en mp-politiker inte minst med tanke på den kunskapsnivå om ämnet hon besitter. Men att som T ex Cornu blanda att det troligen finns bekanta i hennes närhet som faktiskt transporterat färgen sänker själva kritikens nytta.

   Radera
  5. Leif, passar det inte plötsligt, när rollerna är omvända. I vanliga fall excellerar MP och deras vänner bland journalisterna i onyanserade texter och påhopp, baserat både på partitillhörighet, kön och hudfärg. Men när en miljöpartist blir utsatt för samma brutala, men i sak riktiga, attacker, är det då plötsligt inte tillåtet? Kan en som sympatiserar med MP ha mage att kritisera andra för populism. MP är väl ett av de mest populistiska partier som finns - deras politik handlar ju bara om floskler som ingen vågar säga emot av rädsla för att klassas som fiende till miljön eller allmänt ond - såvida man inte är vit man, i vilket fall man inte behöver göra sig besvär att hålla med, för man är redan förtappad.

   Angående ditt populistiska försvar för att man ska ge tiggare pengar fastän de har mobiltelefoner: Du anser förstås att man måste ge pengar (för annars bör man få dåligt samvete) trots att pengarna går till organisatörer som lurar hit tiggare och tar tusentals kronor i betalt för tiggarplats. Det avslöjas i DN idag, och DN är väl ingen främlingsfientlig sajt, så jag kan inte anklagas för att vara ond för att jag läser DN?

   Till sist, och kanske värst och mest avslöjande: Du skriver att Lars inte får skriva kritiskt om MP om han inte samtidigt skriver kritiskt om SD. Och om han inte gör det så hotar du med att hans blogg ska klassas som en "hatsajt", och du påstår också att "herr Wilderäng" (härskarteknik) uppmuntrar till våldsbrott mot politiker om han kritiserar MP? Jag undrar vem det är som framstår som hotfull...

   Radera
  6. Jag var miljöpolitiken ett tag på åttiotalet...
   Då åkte jag på samma som Romson nu gör...
   Fast i mycket liten skala! Då insåg jag hur hopplös miljöpolitik är, som inte grundas på absoluta vetenskapliga och rättvisa grunder.
   Man måste vara ödmjuk som Mp - politiker!
   Det saknar Romson.

   Radera
  7. Taxi-Yvonne behövde troligen åka taxi pga alla de dumheter hon öste ur sig. MP saknar ofta statsmän, nu är Romson, och tidigare Taxi-Yvonne, en Statsman. Just nu är jag är gris av rang men inte om jag får ett jobb som kräva att jag beter mig statsmannamässigt!
   Du verkar tro på dina egna och sen tycker du man ska pissa på SD-företrädare får att få balans? Bloggaren avskyr ju folkhemmet och SD men det finns ju grader i helvetet, dgens MP är ett av flera psykospartier. Nu tycker jag du ska jobba för lite mer flyktingar på söder, men ge f-n i våra billiga lgh söder om söder, det behövs för oss fattiga som levt här i alla år och skinnats av kommunala bobolag.

   Radera
 18. Det är bara att åberopa "Lex Romson" om man blir påkommen med bra båtfärg eller att hälla avlopp i havet.

  SvaraRadera
 19. http://christianengstrom.wordpress.com/2014/10/06/att-tysta-politisk-kritik-med-copyright/

  Ha!

  SvaraRadera
 20. OT.
  Det har nyss varit en presskonfererns med (s), (mp) och (v) angående välfärdsvinster.
  Sjöstedt såg glad ut, hur man nu kan vara glad när man just körts genom en mangel.
  (v) drar upp allt som de anser har beslutats, sedan verkar de som om beslutet i själva verket var att starta en utredning... De talar om saker som ska utredas, som kanske har stöd av 40% av Riksdagen som om det redan var klar lagstiftning.
  Komik på hög nivå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om man var Allians nu skulle man ju föreslå förstatligad skola och konkurrensutsatt vårdsektor, ett förslag som sannolikt skulle antas av riksdagen.

   Radera
  2. När det gäller förbud mot välfärdsvinster glömmer man några fakta. I en koncern är det koncernmodern som kan avgöra om dotterbolaget ska göra vinst eller ej. Det är bara att fakturera nedåt och på så vis förflytta vinsten uppåt. Då får man förbjuda koncerner i välfärden men också aktiebolag vars syfte alltid är att generera vinst.

   Radera
  3. "Vi får ta det senare"…har vi nu hört på många pressträffar. Undrar hur dom gör den dagen det krisar ordentligt och kräver handlig?

   Radera
  4. Det här var (mp):s och (s) offer till (v). En presskonferens i rampljuset där de gavs möjlighet att få skina lite. (v):s taleskvinna kallar det "en smått historisk dag". Dagen de beslutade att starta en utredning.
   Undrar vad (s) får i utbyte? Stöd för budgeten kan tänkas?
   Måste beundra Löfvén förhandlingskapacitet. Den måste, t o m för en före detta Metallordförande anses vara unik. Han ger ju inte bort ett skit till någon, han säkrar bara stöd. Nu kan han dessutom använda den här bordlagda välfärdsvinstfrågan som utpressning mot (v) "Gå med på detta annars begraver vi den jävla utredningen".
   Streetsmart får man säga. Det är nog risk att (mp):s och (v):s glansdagar i den här mandatperioden redan är avklarade.

   Radera
  5. Löfvén måste ges en eloge sålångt.

   Radera
 21. Romson är polisanmäld

  http://nyheteridag.se/miljominister-asa-romson-mp-polisanmald-for-miljobrott/

  SvaraRadera
 22. Den Orwelliska liknelsen passar bra i sammanhanget.

  Om denna regering får sitta mandatperioden ut så lär vi dessvärre få uppleva hela handlingen i boken. Vi har redan många roller på plats; fårflocken ("ja till allt som är bra") , hästen (alla arbetande skattebetalare), hundarna (Reserachgruppen), människorna (alliansen, elbolagen, vita av. hetromän) etc.

  SvaraRadera
 23. En sökning visar att båten varit uppe i media redan 2011 (aftonbladet & expressen), men då bara kring oljeeldningen:
  http://bloggar.aftonbladet.se/politikerkollen/2011/03/bor-nasta-sprakror-i-en-flytande-miljobov/
  http://www.expressen.se/nyheter/romsons-skeppsbrott/

  Lite förvånande då om hon inte förstod att båten skulle komma att granskas hårdare om hon blev minister.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Med vad skulle hon kunna klura ut det?
   Dessutom törs väl ingen inom partiet säga till henne.
   Hon inbillade sig väl dessutom att alla "journalister" alltid skulle vara Mp märkta.

   Radera
  2. @fuw

   "Lite förvånande då om hon inte förstod att båten skulle komma att granskas hårdare om hon blev minister."

   Ja, det tillhör verkligen ovanligheterna att svensk media granskar mp på samma sätt som andra partier. Kan hända Åsa inte riktigt räknade med det?
   Kan ju också vara någon vikarie på tidningen som inte vet "reglerna". Har gått till så förut när kända politikers välkända hemligheter kommit ut till allmän kännedom.

   Radera
  3. Förvånande...?
   Varför det?
   Hon kör ju på som en elefant i en porslinsbutik.

   Radera
 24. Är ingen miljötomte så jag dömer henne inte för båten, däremot för det gränslösa hyckleriet och dumheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, sådanna här drev är ju naturligtvis fördummande eftersom de skjuter mot formella felaktigheter. Tyvärr blir ju då även försvaret formellt och idiotiskt om så är möjligt.

   I detta fall kommer Åsa Romson man får stå för ansvaret för underhållet av båten om det inte finns starka formella bevis att valet av färg entydigt är gjort av Åsa Romson. Ingen bryr sig egentligen om själva färgen... Man söker ett mål för dubbelmoral och har kanske hittat ett om hon inte formellt lyckas ducka bakom sin man.

   Det bästa som kan komma av det här är väll om hon blir skadeskjuten och samtidigt lite klokare som människa, man ska vara försiktig med moraliska pekpinnar och tro på moralisk överlägsenhet.

   Vi vet ännu inte om hon har något att ge som miljöminister, hennes kommande kompromisser är viktigare än hennes nuvarande ståndpunkter, menigslöst om vi har världens starkaste djurskydd men inga djur och det samma gäller gamla båtar...

   Radera
 25. Det jag tyckte var värst var att hon öppet erkände att hon spolar disk och tvättvatten rakt ut i östersjön. Man kan ju fundera på vad hon använder för tvättmedel, men i vilket fall så bör allt tvättvatten tas om hand på reningsverk. Trodde miljömupparna tyckte att östersjön är tillräckligt övergödd som den är utan extra tillskott i form av extra fosfor ifrån Åsas tvättmedel..

  SvaraRadera
 26. Hur i h-te kan man mata en amazonpapegoja med chips och alkohol. På gränsen till djurplågeri tycker jag som fött upp en del papegojor...
  http://www.jenskiil.se/besattningen/aston/

  SvaraRadera
 27. Det ryktas på Flashback om att dieseln som eldas i Romsons båt (se bilder på båtens hemsida när de rengör dieseltanken) är så kallad grön diesel med lägre skatt som inte är avsedd att användas för nöjesturer i skärgården... https://www.flashback.org/t2456435p17

  SvaraRadera
 28. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera