Cornucopia?

Aktuellt

Friggebod, Attefallshus, Bolundare och nu Bohlinare

En ovanlig frihet i Sverige är möjligheten att uppföra mindre komplementbyggnader utan bygglov. De har fått sina namn efter de drivande poli...

2014-10-17 13:01

Ändringar i toppen hos Investerar-SM

Dramatiken fortsätter i Investerar-SM. Tidigare toppen JTHYSSELL har försvunnit inte bara från topplistan, utan hittas inte längre bland top-500.

En del tävlande finns dock kvar på top-10. Tidigare 2:an MR SANDNELL är nu på förstaplats.

 1. MR SANDNELL 375,14%
 2. TRISSIFEMMOR 277,54%
 3. EXCELSIOR 185,18%
 4. ELEMENTO 167,61%
 5. PIKEBAY1 165,73%
 6. GEKKO23 153,64%
 7. NEJ 148,53%
 8. GSON66 146,91%
 9. KAJJAN 144,21%
 10. SEYERNI 143.79%
Problemet med strategin att satsa på högriskplaceringar med stor hävstång är uppenbarligen att fel position väldigt snabbt kan påverka platsen i tävlingen, likt för JTHYSSELL. Särskilt gäller detta när marknaden vänder. Har placeringarna väl gått tillräckligt illa så är man borta ur tävlingen. Försiktigare strategier kanske vinner i det långa loppet, men frågan är om en månad är tillräckligt länge?

Börsen har vänt upp idag i en väntad rekyl, och den som sitter felpositionerad straffas brutalt, även om topplistan ovan inte avspeglar dagens utveckling. Förmodligen kan vi vänta oss flera ommöbleringar i toppen innan veckan är över.

Samtidigt är upprekylen antagligen bara en tjurfälla, och nedgången fortsätter längre fram.

Detta inlägg är sponsrat av Investerar-SM.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

3 kommentarer:

 1. "Problemet med strategin att satsa på högriskplaceringar med stor hävstång är uppenbarligen att fel position väldigt snabbt kan påverka platsen i tävlingen, likt för JTHYSSELL. Särskilt gäller detta när marknaden vänder. Har placeringarna väl gått tillräckligt illa så är man borta ur tävlingen. Försiktigare strategier kanske vinner i det långa loppet, men frågan är om en månad är tillräckligt länge?"

  Problemet med försiktiga strategier är att man inte tar tillräckligt risk för att få chansen till riktiga drömträffar. Det kommer givetvis vara någon som har tagit sjuka risker som kommer vara den som vinner. Det är ju med dessa som man kommer få mest spridning i utfallet - vissa kommer få sjukt bra utfall och vissa sjukt dåligt.

  En månad är uppenbarligen inte tillräckligt länge för att en försiktig strategi (som skall hålla i det långa loppet) skall löna sig. Det ser man ju när man ser vilka avkastningar de som ligger högst har lyckats prestera (den som bara hade en bråkdel av den avkastningen i långa loppet skulle nog inte bemöda sig med att ställa upp i en sån här tävling utan hade ju satsat tiden på att bli stormrik istället).

  SvaraRadera
 2. Man kan notera att bara de 413 av 2083 tävlande ligger på plus. Bättre än slumpen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Neo Cortex

   Som han påpekade iofs så är man ute ur leken ifall man gamblar fel och tar de risker man bör göra för att ha en chans att vinna.

   Av de som fattat galoppen kommer fler och fler hamna på minus allt eftersom tiden går...

   Radera