Cornucopia?

Aktuellt

Var tredje tackar nej till jobb utan möjlighet till distansarbete - hälften av kvinnorna

Enligt en undersökning från Sifo, beställd av Sigma IT, så tackar 35% av svenskarna nu nej till ett jobb som inte erbjuder distansarbete. 46...

2014-09-28 17:54

Två veckor sedan valet - fortfarande inget svensk regeringsförslag #93procent

Det har nu gått två veckor sedan valet till riksdagen, och det har fortfarande inte presenterats något förslag till en ny svensk regering.


Det är också fortfarande så att 93% av svenskarna inte röstade på Miljöpartiet, som ändå sitter och förhandlar med ett socialdemokratiskt parti som gjort sitt sämsta val någonsin.

Miljöpartiet själva backade även de och har alltså mindre stöd idag än 2010, men ska ändå, precis som Socialdemokraterna, bilda regering.

Fast det är klart, något alternativ har inte presenterats från denna rödgröna axelmakt. Så går det när man inte går till val på en gemensam plattform...

Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

25 kommentarer:

 1. År 2010 var det inget tjat om att 94% INTE röstade på centern. Varför skulle inte små partier kunna ingå i en regering? Är det svårt att inse faktum att alliansen backade mer än de rödgröna? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Såväl 2006 som 2010 och 2014 gick alliansen tydligt på val tillsammans, med innebörden att en röst på ett av de fyra partierna var en röst på en regering med de övriga partierna i.

   Sedan var det faktiskt gammelmedia som började med procenträkning på hur många som inte röstade på ett parti.

   Radera
  2. Likväl måste du väl hålla med om att detta var ett ganska krystat blogginlägg? Fast då hade du ju å andra sidan inte ha lagt upp det.

   Hoppas det blir nyval/extraval så SD får 20%. Då blir det kaos på riktigt. Just nu känns det bara som prestige och dagisfasoner från samtliga partier, röda som blå.

   Radera
  3. Det kommer knappast bli bättre av ett nyval. Inga partier kommer omvärdera sina ståndpunkter den närmaste tiden, möjligen om vi får ett nyval om nåt år så kanske ett eller annat parti bytt ledargarnityr och börjat jobba på nya visioner.

   Och tills dess är sannolikt både väljarna och politikerna låsta i sina positioner.

   Radera
 2. OT: Skatteverkets site är nere för företag.
  Man kommer till en admin sida för Oracle Access manager när man loggar in. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är faktiskt inget ovanligt, händer titt som tätt för mig i jobbet. Då byter jag webbläsare, från Firefox till Explorer, och vips så är problemet borta! :)

   Radera
 3. Partierna gillar ju olika. SD är definitivt olika. Men ingen gillar SD?

  Antar att en del är mer olika än andra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man gillar olika, men ogillar de som ogillar olika...

   Radera
  2. Så man gillar bara olika om de olika är inte är så olika att de ogillar olika. Då ogillar man olika. Det är ju sinneslagsrasism!

   Radera
 4. Till veckan släpper Löfven Hiroshima. Miljöminister Romson och utbildningsminister Fridolin. Baylan går i taket och menar att rasismen är djupt rotad inom S.

  Löfven kan omöjligen presentera något hållbart. Språkrör gör mer skada än järnrör.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Språkrör kan även skrivas snackcylindrar...

   Radera
 5. "ett socialdemokratiskt parti som gjort sitt sämsta val någonsin"

  Inte alls.

  S ökade med ett mandat, till 113 från 112.

  SvaraRadera
 6. Sant. Ändå har de 113 mandat för mycket :-)

  SvaraRadera
 7. Nu har det börjat. Obligatoriskt gymnasium. Språkrör och socialindoktrinerarna levererar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man behöver nog inte ens vara normalbegåvad för att inse att detta inte kommer vara till gagn för de som kommer tvingas gå i skolan. Och när dessutom alla utbildningar måste ge högskolebehörighet så är det nog bara en tidsfråga innan elektrikern och rörmokaren skaffar sig doktorshattar.

   Radera
  2. Men ungdomsarbetslösheten blir iaf noll. ;-)

   Radera
  3. Har svårt att beskriva mitt hat mot detta vansinniga förslag. :(
   Om inte 9 års skitskola gör folk smarta, varför skulle då 13 års skitskola göra mindre skada?
   Definitionen på idioti var det ja...

   Radera
 8. Tja, det bästa vore kanske om de inte lyckades få ihop nåt.

  Belgien har väl fortfarande ingen regering och det går ingen nöd på dem. Vi har ju dessutom väldigt oberoende myndigheter så jag tror knappast det är någon katastrof.

  SvaraRadera
 9. Läste något hemskt nyligen, och hann läsa någon sida i artikelt dessutom, inte bara rubriken.

  Rubriken lydde "S+MP gör Gymnasiet obligatoriskt", och artikeltexten föreföll hålla med rubriken samt dessutom lägga till saker som att göra klasserna mindre.

  Kan man hoppas på att vi inte får en regering på några år? Det kanske är det bästa alternativet.

  SvaraRadera
 10. Knäppgökar finns i alla partier. Jag väntar med att (be)döma SD tills jag sett hur de agerar i konkreta riksdagsfrågor.

  Vad beträffar samarbete tyx Strängnäs lokalt köra som Stockholm på John-Olles och Ulfs tid med S + M. Låter stabilt och pragmatiskt.

  SvaraRadera
 11. Nog märks det att Corrus i grund är borglig både på blogginlägg och svar

  SvaraRadera
 12. Alliansen har inte funnits så mycket mer än 10 år. Normalt förr var att man inte gick till val med en gemensam valplattform.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter som en utopi.

   Radera
  2. @Marcus

   Sant, men om man har varit med ett tag så har det dock länge varit underförstått att vi har två block i politiken. Tidigare kallades de borgerliga partier, nu kallar de sig för alliansen.

   Även om man inte gått till val med gemensam valplattform tidigare så är blockpolitiken en ganska gammal tradition i sverige.

   När det gäller valrörelsen så borde man ju kunna granska partiledardebatterna och se i vilken mån man angripit annat partis åsikter inom det egna blocket jämfört med angripit parti i det andra blocket eller det andra blocket rent generellt. Det förefaller ganska tydligt att man betraktat sitt block som sitt lag. Att mot den bakgrunden inte erkänna att man är ett lag är hyckleri.

   Det tragiska i sammanhanget är att blockpolitik och skyttegravsmentalitet premierar ytterlighetspartierna - det är ju snarare med stöd av extremerna som man regerar och inte med stöd av den allmänna oppinionen. Man får en politik som lättare hamnar i höger eller vänster dike.

   Radera
 13. Kul att se att S Mp är överens om skolan, något de går ut stort med. En hake bara-de har ingen majoritet!

  SvaraRadera