Cornucopia?

2014-09-05 16:06

Svenska Freds: Kvinnor måste sluta klä sig utmanande - våldtäktsmän blir uppmuntrade

Två kvinnor från Svenska Freds har skrivit en debattartikel hos tabloiden Nyheter 24, där de konstaterar att kvinnor måste sluta klä sig utmanande, då det provocerar våldtäktsmän. Poliser måste också sluta visa sig på gatorna då kriminella kan provoceras och bli kränkta av att inte få göra som de vill.


Man skriver att om Sverige köper nya moderna JAS-plan, så kommer Ryssland angripa fler länder.
"Situationen i Ukraina är oroande men den rättfärdigar inte köpet av 60 nya JAS-plan! Enström verkar blind inför risken att Sveriges köp kan skapa en upprustningsspiral där liknande eller än mer aggressiva försvarsmekanismer triggas hos närliggande länder som vill skydda sina gränser. En alltmer spänd Östersjöregion kan provocera Ryssland till ett territorialexpansivt agerande."
Kort sagt kvinnor, sluta klä er provocerande. Tänk på våldtäktsmännen, som inte kan kontrollera sina lustar.

Jag som trodde att både Svenska Freds och Ofog rest ner till Irak för att sittstrejka framför Islamiska statens krigare, men jag hade fel.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa.

25 kommentarer:

 1. Tack Uppsala Universitet!
  Det är häftigt att betala skatt!

  SvaraRadera
 2. Vis av erfarenheter från Norra Irak så bör man nog inte lämna vapen obevakade eller intakta efter rebellers besök!
  JAS är perfekt-den är väl beroende av avancerad styrreglering som givetvis tas med hem när vi överger planen!

  SvaraRadera
 3. Lagom till valet har de också en site http://www.vapenvalet.se/

  Där kan man söka länge och hitta en eller två miljöpartister som inte är pacifister (eller till svenska freds ej uppger sig vara)

  Moderaterna vill inte svara angående "Förbud till diktaturer", Fp verkar svara "Nej till diktaturer" .. vad de gör i verkligeheten vet jag inte riktigt

  SvaraRadera
 4. Den där med kvinnor som klär sig utmanande missar väl lite parallellen, men...

  Den där med poliserna är ju en tydlig indikation på hur de resonerar. Det brukar ju vara så att folk som ger sig ut för att bråka med demonstationsfriheten som täckmantel brukar sedan ta polisens provocerande närvaro när polisen uppträder rustade med bråkrisken i åtanke. Att genom att agera på ett hotfullt sätt tvingar polisen till att vara beredd på våld och sedan ta polisens svar som förevändning för att ta till våld.

  Ett resonemang där man rent av rättfärdigar våldsverkarnas beteende.

  Liknelsen med kvinnor är nästan lite det motsatta eftersom man inte lockar till våld genom att själv visa att man besitter våldskapacitet utan snarare lockar till våld genom att man visar att man har något som kan tas med våld.

  Likheten skulle vara till den motsatta strategin att man istf att visa att man är beredd att försvara landet skickar fina broschyrer till kreml om hur pass attraktivt gotland är som militärbas och att ön är i det närmaste oförsvarad.

  SvaraRadera
 5. Besviken att dom helt missat genusperspektivet i sin artikel. Alla vet ju att krig och upprustning är männens fel. Enström är ju bara utsatt för manlig könsmaktsordning.

  http://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2013/08/24/att-morda-en-man-drabbar-kvinnor-varst/

  SvaraRadera
 6. Rasisttråd där RB, Oppti mfl rasister härjade raderad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra men undanber mig epitetet!

   Radera
 7. Vill dom att snygga tjejer ska klä sig som spökplumpen i Sverige år 2015 ? Dyliga åsikter från 600-talet borde vara omoderna vid det här laget, och inte behövas längre ....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ännu en idiot som bara läser rubriker. Idiot.

   Radera
  2. Och en Idiot Bloggare -- WTF -- Y don't Grok the World at all, Do not See different opinions, missed the Other Side !!!

   Radera
  3. @HansQ

   Fortfarande inte läst längre än till rubriken? Ditt sätt att uttrycka dig stärker inte bilden av en läs- och skrivkunnig person precis.

   Radera
 8. Dom kanske menar att man som man ska akta sig för Postal Babes - brudar med stora vapen.
  http://loading.se/forum.php?thread_id=57189.

  Kvinnors lättkläddhet och utmanande stil har fällt många tuffa män. Världens äldsta vapen?

  SvaraRadera
 9. Påminner en hel del om argumentationen på 30-talet, när nazi-tyskland behövde "lebensraum" och den ena annekteringen efter den andra slank förbi då man trodde att "jaja, får de bara detta så är det lugnt sen".

  Så... Liksom vid krigsutbrottet vid 2:a världskriget så kommer svenska försvaret stå med byxorna nere när det väl hettar till.

  Vi hade tur den gången, när det väl smäller denna gång så tror jag inte på samma tur.

  SvaraRadera
 10. Ofta förekommande resonemang på bloggen:
  "Part A i en konflikt håller på att rusta upp. Alltså finns det skäl för part B att rusta upp."
  Nu säger svenska freds:
  "Part B i en konflikt håller på att rusta upp. Alltså finns det skäl för part A att rusta upp."

  Jag tycker att resonemangen är rätt lika.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tur då att vi svenskar jobbar på att utforska alla logiska alternativ. För närvarande: "Vi rustar ner och alla ser i detta vår storhet och följer efter". Det tycker jag är ett rätt olikt resonemang mot det som du anbelangar. Tror du att hypotesen håller...?

   Själv har jag ett snabbt Putinporträtt i garderoben som jag omgående kan hänga upp om det behövs, med kort varsel.

   Radera
 11. Jag börjar ana att Cornu börjar bli frustrerad över alla idioter som får medialt utrymme. För min del spelar det ingen roll om det är Fi eller SvP som propagerar. Korkade idioter i båda lägren.

  Och den här typen av pacifister kan ju åka till någon konfliktzon och bevisa att deras fredsskapande metoder fungerar, tycker jag. För de står väl bakom sina teorier?

  mvh
  Statsmannen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ska du inte bli upprörd, utan bejaka demokratins korkade idioter. Eller vill du kanske bestämma allt själv?

   Radera
 12. Tycker nog att "Svenska Freuds..." hade varit en bättre rubrik.

  SvaraRadera
 13. Har de inga... typ studiecirklar på Svenska Freds?

  Det är klart att eskalation är en systemfälla, no shit Sherlock, men en upprustning av en mygga som Sverige kan knappast seriöst trigga Novaja SSSR att motrusta?

  Då hade NATO-medlemsskapet i teorin kunnat vara mera problematiskt, men det ligger ju i Novaja SSSR:s strategiska intresse att fösa in Sverige i den fållan så det är de nog ganska nöjda med den operationen.

  SvaraRadera
 14. Härlig Aftonbladetstil på bloggen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur vet du det?
   Menar du att du läser dylikt?

   Radera
  2. Aftonbladetstil säljer...

   Dessutom lockar det kanske till mer idioter som skriver dumheter i kommentarerna, vilket i sin tur kanske lockar till ett skratt. I lagom dos kan det kanske vara lustigt och roande, men ifall det blir för mycket blir det bara deprimerande (dessutom så kanske man skall avstå från att göra sig lustig på bekostnad av mindre begåvade).

   Radera
 15. Ärligt talat; jag tog också rubriken på allvar först, tror det säger något om vad man förväntar sig av Svenska Freds...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade hoppats på att de verkligen skrev något dylikt.
   I dagens Sverige alls inte omöjligt.
   Undrar hur mycket lämpliga kläder som behövs för att dylika kvinns skall få" ligg".
   Ja, det är ju så Chalmerister tycks uttrycka sig om dylika ting.

   Radera
 16. Självklart kommer Ryssland använda Europas upprustning som ursäkt för att rusta upp ännu mer, men det är naivt att tro att Ryssland INTE hade fortsatt rusta upp även om Europa hade fortsatt vara passiva.

  SvaraRadera