Aktuellt

Söndagsenkät: Vad tycker du om din lokala kollektivtrafik?

Dags för en söndagsenkät igen. Vad tycker du om din lokala kollektivtrafik? Svara nedan. Varning för spårvagn!

2014-09-10 18:18

Researchgruppen har Flashbacks användardatabas

Enligt bl a Dagens Media (och nu även TT) har den sk Researchgruppen, kommit över Internetforumet Flashbacks användardatabas, i vad som endast kan klassas som ett kriminellt dataintrång, alternativt digitalt häleri och grovt brott mot såväl datalagen som personuppgiftslagen. Oavsett hur de fått databasen så är den olaglig att hantera, då de knappast fått Datainspektionens tillstånd att på detta sätt behandla personuppgifter, och utan Flashbacks tillstånd handlar det om stulet material.


Ja, det finns en minoritet riktigt vidriga typer som skriver på Flashback. Men det är inte olagligt att vara vidrig eller allmänt dum i huvudet, tvärt om ska mångfald bejakas.

Men framför allt finns det 100 000-tals privatpersoner (och insiders som myndighetspersoner mm) på Flashback, som skriver väldigt utlämnande om ibland extremt privata saker - inte bara sexliv, utan övergrepp, självmordstankar, brottsoffer mm. I själva verket riskeras nu antagligen många människors liv - inte bara en och annan golare som skrivit djupt och avslöjande om namngivna kriminella, utan också sköra individer som lämnat ut mycket privata livsöden och kanske nu riskerar ta klivet över kanten, bokstavligen.

Har Researchgruppen någon som helst heder (vilket de inte har), så raderar de databasen omgående.

Övriga, som står för yttrandefrihet, privatliv och personlig integritet bojkottar Expressen och alla de mediakanaler som samarbetspartnern Robert Aschberg är inblandad i. Detta är ett grovt övertramp och bör lagföras på ett eller annat sätt.

Vi som har rent mjöl i påsen (jag skriver mycket sporadiskt som Cornucopia) bör åtminstone se till att byta lösenord på andra sajter, utifrån att man använt samma lösenord på annat håll - har man användardatabasen, har man antagligen de krypterade lösenorden och kan knäcka ett stort antal av dessa via brute force. Researchgruppen saknar uppenbarligen helt hämningar, och har de din e-postadress och ditt lösenord så kommer de använda den. Man bör förstås även byta lösenord på Flashback, för att undvika att Researchgruppen går in där och postar i ditt namn, om de knäckt ditt lösenord.

Kom ihåg att bara för att man hittat nyckeln till någons egendom så har man inte rätt att klampa in där och förse sig med det som finns.

Det finns förstås en Flashbacktråd om det hela och Researchgruppen har tidigare erbjudit 50 000:- SEK för användardatabasen, dvs beställt databrottslighet. Här är en nystartad tråd.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

62 kommentarer:

 1. Vad är Researchgruppen för nissar och är det inte risk för att det blir lite UV mellan dem och övriga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tidigare en gren av AFA som hette AFA-dokumentation innan Robert Aschberg och Expo rekryterade dem.
   Samma gäng som hackade Disqus och i Expressen pekade ut vanligt folk som nazister på grundval av nätkommentarer de trodde vissa skrivit. (I slutändan var det många fel och flera som vart oskyldigt utpekade).

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

   Radera
  3. Till skillnad mot Researchgruppen hänger man inte ut privatpersoner med personuppgifter här. Det bryter mot kommentarsreglerna "personliga detaljer om privatpersoner", oavsett om de begått och fällts i domstol för misshandel med järnrör.

   Radera
  4. Förlåt, tänkte mig inte för. Din kommentar är nog talande utan att man behöver nämna namn.

   Radera
 2. Sunt Cornu. Är det någon som vet vilka bolag Aschberg driver?

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Conradius


   FILM- OCH TV-PRODUCENTERNA I SVERIGE EK. FÖR., Styrelseledamot,
   AB PROPELLERTRIM SÖDERMALM, Styrelseledamot
   PISCATUS AB, Styrelseledamot, Ordförande
   SKEPPSUDDEN, Innehavare
   SKEPPSUDDEN AB, Styrelseledamot

   Sen finns ju möjligheten att han driver vissa via bulvan (t.ex. att han äger ett bolag, men låter någon annan sitta i styrelsen).

   Radera
  2. http://www.piscatus.se
   "Vi har en fullständig domstolsbevakning vilket innebär att vi har utförlig information om samtliga mål som öppnas vid landets alla tingsrätter, förvaltningsrätter, hovrätter, hyresnämnder samt högsta domstolen. Vi tar också dagligen in domar i samtliga brottmål. Vi bevakar landets samtliga åklagarkammare och polismyndigheter, tullverket, ekobrottsmyndigheten, kriminalvården samt justitiekanslern."

   Trevligt företag?

   Radera
 3. Förstår inte den styvmoderliga tonen mot Flashback, är dom inte tillräckligt liberala?

  SvaraRadera
 4. Researchgruppen ter sig som en demokratifara. Rena Pol Pot-aktivisterna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem tror att de kommer nöja sig med att hacka Flashback? De kommer hacka varenda jävla socialt medium för att komma åt hemligheter som de kan jävlas med folk med. Researchgruppen = Big Brother med oxpiskan i hand.

   Radera
  2. Researchgruppen = En extremkommunistisk variant av Big Brother
   F.D. stenkastande AFA-aktivister med den respekt för lag och andra människor man kan förvänta sig man får med sig därifrån.

   Radera
  3. Alla som gillar yttrandefrihet måste hata dessa fascister som vill skrämma folk till tystnad. Räkna kallt med att de kommer missbruka informationen de skaffar fram på många sätt. Den kommer också försvinna vidare till alla slags kriminella. Aschberg och hans medbrottslingar plogar vägen för den totalitära fasciststaten.

   Radera
  4. Jo de är ju inte direkt hemliga med sina avsikter - https://twitter.com/Researchgruppen/status/509741092255043584

   Radera
 5. Då dröjer det inte länge tills några får hembesök (hemfridsbrott) av Expressen eller i värre fall av Researchgruppens väpnade gren en sen kväll.
  Hur många var det som misshandlades med anledning av förra drevet i Expressen?
  Några andra exempel i samma mönster:
  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/extremvanstern-forsvarar-inte-demokratin_3774350.svd

  SvaraRadera
 6. Alltså Admin skriver i en av trådarna du länkade till:
  "Av det som framkommit än så länge, så finns det inget som tyder på att RG skulle ha Flashbacks databas. Ifall så var fallet, skulle vi givetvis berätta om det. Det är trots allt ganska enkelt att kontrollera, och skulle vi förneka det (och de har databasen) så kan RG enkelt motbesvisa detta."

  Har ni funderat på vad syftet kan vara från RG sida att få oss att tro att de har databasen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tysta folk som har fel åsikter?
   Researchgruppen är sprungen ur en vänsterextrem, demokratifientlig och våldsam liten aktivitsgrupp kallad AFA, som ju gjort sig skyldiga till åtskilliga brott, misshandel och hot av politiker etc.

   De hotar alltså nu indirekt alla som skrivit något "hatfullt" med konsekvenser.
   Dessa konskekvenser kan vara allt från uthängning i riksmedia från hembesök av några beväpnade huliganer som anser sig vara fria att göra vad som helst i godhetens namn.

   Radera
 7. Skulle nog vilja påstå att Researchgruppen ägnat sig åt terrorism. Och hur någon tidning kunnat använda sig av detta material om de vet bakgrunden övergår mitt förstånd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Bonnierkoncernen lägger stora belopp på att lobba för en kriminalisering av anonyma kommentarer på Internet. Inte oväntat så att Expressen har ett samarbete med RG.

   Kanske ingen tillfällighet att Bonniersponsrade F! har det på sin agenda.

   Radera
  3. Just vad jag fungerade på. Att sedan Aschbergs farfar hade blodsguld ihop med Sovjetunionen får en ju att undra.

   Radera
 8. Hackat Flashback, det låter som en utplacerad dimråd. Hela den här operationen luktar CIA/NSA lång väg och Researchgruppen har en doft av nyttiga idioter. Tror ni på allvar att USA investerar i världens mest utbyggda massövervakning utan att försöka dra nytta av det och förneka sina fiender ökad makt i Sverige?

  DELETE FROM moz_cookies WHERE baseDomain = "google.com"

  SvaraRadera
 9. Ingen med dom rätta åsikterna kommer hängas ut. Precis som tidigare kommer 100 % av uthängningarna ha SD-anknytning.

  Förstår inte varför man ska hacka FB när hela Twitter ligger öppet. http://jamstalldhetsfeministern.wordpress.com/2014/09/06/rosta-pa-feministiskt-initiativ-for-karlekens-skull/

  SvaraRadera
 10. "köpte" / fick inte skatteverket information från "julius bär" insiderbrottet?

  Det borde väl betyda att det i det ändamålet finns föregående vägledning, när information används för att lösa brott.

  SvaraRadera
 11. Vågar de outa folk på Flashback?

  Låter som ett i alla fall politiskt självmord.

  SvaraRadera
 12. Verkar inte vara så många som har konto med sitt riktiga namn på flashback. Har användaren dessutom ett anonymt slaskmejl vid registreringen så är det väl bara eventuellt ip-adressen som användaren går att spåras på, om den loggas och sparas nog länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. det är fler än du tror. jag har gått igenom mina vänners emailadresser på flashback och de finns där registrerade på flashback (jag vet så klart inte vilka användare de har, men researchgruppen gör det).

   Radera
 13. 50 000 kr, är det med eller utan moms?

  SvaraRadera
 14. @Björn

  Man har säkert beviljat Rg skattestatus som "allmännyttig ideell förening" så slipper man en massa skatt och momsplikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en ekonomisk förening enligt hemsidan, med följande verksamhet: "Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att framställa och sälja medieprodukter såsom fotografier och skrivna verk, bedriva mediekonsultverksamhet samt därmed förenlig verksamhet."

   Radera
  2. Forts. På webbsidan nämns det också att man gärna får göra donationer till föreningens (som påstås vara ideell) plusgiro. Är ingen skatteexpert men där är dom ute på tunn is..

   Radera
  3. Forts. Från skatteverket "En förening som främjar sina medlemmars ekonomiska intressen anses inte ha ett ideellt ändamål."

   Radera
  4. @Björn

   Enligt den <a href="http://research.nu/forelasningar/>hemsidan</a> jag hittade när jag googlade så verkar det vara en ideell förening:

   "Researchgruppen är en ideell förening. Om du tycker att vi gör ett bra arbete och vill att vi ska kunna fortsätta får du gärna rikta en donation till oss."

   Skulle gissa att de gärna är både och så att de kan plocka russinen ur kakan - för det är ju inte så häftigt att betala skatt som det sägs.

   Radera
  5. Plusgirokonto ägs inte av en ideell förening iallafall, samma som man hänvisar till i kontaktuppgifterna.

   Men det kanske är en helt annan förening som verksamheten bedrivs inom. Ideella föreningar behöver ju inte registreras. Är man en tillräckligt ideell människa kanske man inte behöver betala skatt?

   Radera
  6. Forts. Undrar hur man bokför i ett sådant här fall...

   Låt säga att Cornu stiftar en ideell förening som tar emot donationer till ideella ändamål typ allmännyttig informationsspridning om krisberedskap.

   Donationerna ramlar in på företagets plusgiro, blir företagets egendom och skall bokföras. Samtidigt får företaget en skuld till föreningen...

   Radera
  7. @Björn

   Det jag menar är att man inte skall utesluta att de organiserar sig på ett märkligt sätt bara för att undgå skatt och andra juridiska problem. Bara för att man är pol-pot-typ så betyder inte det att man tycker det är häftigt att betala skatt - ej heller tycker man kanske att det är häftigt att följa lagar.

   Radera
 15. Tänk godhetens apostlar fortsätter med sin terror. Några personer jag känner (deras emailadresser) är registrerade på flashback. Tänk att människor inte ska få vara anonyma. Det dom har skrivits har skrivits under anonymitet. Att människor ska behöva frukta sina liv i dagens Sverige. Allt på grund av vänsterterrorism som understöds av statligt finansierade terroristorganisationen Bonniers AB. Jag hoppas i alla fall att Cornucopia, friatider, avpixlat och andra stora bloggar som drar till sig rasister drar några rimliga slutsatser från detta: sluta logga kommentatorers IP-adresser, det gör du cornucopia. Jag kan inte skriva här utan att berätta för dig vart jag bor. Du är kanske trevlig, men alla med IT-kunskaper är inte goda människor. Du kommer att bli hackad snart, och alla ip-addresser kommer att hamna i en fin excelfil hos vänsterterrorister, så är det.

  SvaraRadera
 16. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 17. Cornucopia, loggar du användares ip-adresser?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla? Inte jag. Kan du beskriva din infra? Hur har du kopplat cornubot.se till en blogspot.com? Det är ju inte en forward. Hur loggad IP? PHP?
   Och när kommer inlägget om BBS?

   Radera
 18. En "vänster"grupp som får pröjs av landets rikaste? Fascism någon?
  Bojkotta bonnier, bra idé, jag börjar nu.
  + en extra funderare nu på söndag när det är dags att välja, får väl se om något parti är berett att stoppa dårarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de fick ju Guldspaden för Disqus-hacket så...

   Radera
 19. Viktigt att tillägga är att RG inte har presenterat några bevis ännu, och att det inte är första gången man påstår sig ha fått tillgång till databasen. (då har uppgifterna varit falska).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där kommentaren media så frenetiskt jagar från Flashback -

   Idag, 23:13
   admin
   Administrator
   Reg: Aug 2003
   Inlägg: 11 344

   RG har inte hört av sig. De vill uppenbarligen inte bevisa att de har någon databas.
   De har möjligen lurat medierna, men frågan är hur dessa kommer reagera när de inser att de blivit lurade. För jag har mycket svårt att tro att Researchruppen har någon databas.

   admin

   https://www.flashback.org/sp50297330

   Radera
 20. Jag tror som sagt inte att de kommer att publicera. Många skribenter på Flashback är inte moderna" människor i det avseendet att de ser rättsstaten som något heligt. Snarare har en signifikant andel mera en sorts hederskultur, och förutom hederskulturister finns också en del psykopater *som aldrig glömmer en oförrätt*.

  Kort sagt inga man messar med i första taget om man är vid sina sinnens fulla bruk. RG kandiderar för Darwin Award i så fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Troligtvis händer ingenting.. men finns ju säkert en hel del galningar och psyk-sjuka där som stressar upp sig till den nivå att de gör något dumt (även om risken att de skulle drabbas av att "outas" är ungefär 0).

   Något kommer iallafall ske och det är detta: http://nyheteridag.se/sa-kommer-skiten-traffa-flakten/

   Radera
 21. Citat:

  "Folk som ägnar sig åt att kränka andra kan ha rimlig anledning att känna en viss oro, det medges.
  — Researchgruppen (@Researchgruppen) September 10, 2014"

  No shit, Sherlock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som kränker och hotar från en vänsterståndpunkt är nog relativt säkra. Tror du RG skulle hänga ut en person som hotar och kränker t ex något av Alliansens ungdomsförbund?

   Problemet blir ju om RG agerar både åklagare och domare.

   Radera
  2. Om en person hotar andra på nätet så hoppas jag att polisen och åklagarmyndigheten gör sitt jobb. Andra grupper och organisationer bör ej ägna sig åt detta, även om jag kan se en poäng med att man avslöjar förtroendevalda som beter sig olämpligt. Men i den andra vågskålen så ligger risken att man ägnar sig åt åsiktsregistrering av vanliga medborgare.

   Radera
  3. Var alla alla upprörda vänstermänniskor som ropade högt om integritet när FRA var på tapeten?

   Men vissa är nog mer jämlika än andra….och kör man utanför lagen och "i allmänhetens tjänst" så är det OK?

   Radera
 22. Varför ingriper inte rättsstaten mot dessa brott?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör dom inte det så blir det en reaktion, de har fram till söndag på sig.
   Annars blir det fem procentenheter extra till, du vet vem.

   Radera
 23. Jag tror att Robert Aschberg blev sur över flashbacks skvallertråd om honom och hans farfar Olof Aschberg.
  Robert är inte den första i familjen som sponsrat vänsteraktiviteter.

  SvaraRadera
 24. Hotet mot demokratin är inte att staten förlorar kontrollen över medborgarna utan att medborgarna förlorar kontrollen över staten.

  Enskilda näthatare hotar inte samhället i stort och kan vanligtvis stävjas, bekämpas och bemötas av samhället. Researchgruppens metoder att systematiskt lagra och analysera stora grupper av medborgare är en hotfull utveckling.

  Samarbetet mellan Expo och Researchgruppen pekar på en av etablissemanget sanktionerad verksamhet. Tittar man på Expos styrelse så kan den näppeligen anses som vänsterextrem utan är snarare en snitt av makteliten.

  Det är dags för SÄPO att börja studera denna obskyra verksamhet. Jag misstänker att sökandet efter högerextrema nättroll är en dimridå för en verksamhet som avser att åsiktsregistrera och kartlägga medborgare. Alltså samma verksamhet som engång i tiden gjordes av IB och dess metamorfoser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. @Emil,
   Vilka finansierar SÄPO?
   Etablissemanget?

   Radera
 25. Absolut kan databasen ha läckt. Frågan är hur. Twittraren qnrq hävdar SQL-injektion, något jag själv ställer mig tveksam till av flera anledningar, bland annat att det är den attack som brukar skyddas mot hårdast numera och att det isåfall är stor chans att en dump skulle synas i transaktionsloggen och/eller varnas för. Tror mer på någon okänd sidkanal.

  Men innan några konkreta bevis finns på att de stulit databasen eller delar av dem kommer jag inte tro på det och hantera det som ett fall av att skryta och slå sig på bröstet. Diverse SDare eller andra som inte gillas av gruppen kan ju ändå bli uthängda och de kan hävda att det var ett resultat av läcka från flashback (visa sig farliga), när det i själva verket rör sig om helt annat korsrefererande från andra källor.

  SvaraRadera
 26. När kriget kommer blir det nog inte så lustigt att ha grävt för RG..

  SvaraRadera
 27. Alltså, vad fan är detta? Hur kan en grupp som olagligen tillskansar sig inloggningsuppgifter få så mycket positiv uppmärksamhet utan ett uns ifrågasättande. Om Researchgruppen lyckats förhindra terroristattacker, då hade jag kunnat applådera dem, nu har de ju bara grävt fram en del skräp som några fjantar hävt ur sig i skydd av anonymitet. Dessutom en del "hets" som inte är värre än vad vissa hyllade offentliga personer sagt. En trist jävel i Vellinge sade såhär: "Polisen i Lund visar med sitt arbete på en cancerliknande utväxt i vår samhällskropp." (Det är inte ens entydig hets mot romer, det är ju brottslingarna han ondgör sig över.) Att att kalla barbariet för det enda ursvenska kan man dock komma undan med.

  SD är ett populistiskt parti med många trasiga själar som anhängare. Dock finns det en stor andel missnöjesröstare också, och tacka fan för det när övriga hycklande partier floskelmobbar dem i parti och minut trots att de visat sig ha rätt i flera avseenden, och media manar på hatkören med ständiga drev och hyllas för avslöjanden trots olagliga metoder.

  Politiker och medier verkar samfällt oförstående när SD växer sig större. Men det är väl svårt att upptäcka och erkänna fel när man själv är ansvarig för dem.

  SvaraRadera
 28. Och de som blev outade var Researchgruppen + samtliga konton i Piscatus, någon som blev förvånad? Skiten träffar fläkten, always

  SvaraRadera
 29. Sammanställning av de som använt Piscatus, på en rejält icke-PK-sajt:

  https://www.nordfront.se/den-privata-underrattelsetjanstens-anvandare.smr

  En ganska diger lista. Inte är man förvånad, längre.

  SvaraRadera