Aktuellt

"Tag några öl innan du loggar in på börssidorna"

En god vän till mig tillika aktieräv berättade att vederbörande fått tipset att "ta några öl innan du loggar in på börssidorna". D...

2014-09-01 11:51

Modeblogg: Cornu goes ful hipster

"Jag hade luvtröja innan det var coolt!"
Dags för lite härligt modebloggande igen1.. Förra veckan insåg jag helt plötsligt att jag antagligen är en hipster (fast utan skägg). En smått chockartad upplevelse, som fått hela min självbild att kollapsa.


Tvålen
Efter många om och ännu fler men har jag lyckats beställa amerikanska Flint & Tinders Ten Year Hoodie, en protest mot planerat åldrande i form av en genuin1. luvtröja, bland annat sydd med dubbla sömmar och utan kompromisser i materialval. Min förmodade storlek (XL) har ständigt varit slut i intressanta färger, men till slut fanns den alltså inne. Se tidigare artikel i ämnet.

Att Flint & Tinder är ett hipstermärke hade helt gått mig förbi, men vad som avslöjade det hela var den tvål som skickades med gratis. En genuin2. tvål med genuin2. lukt av lägereld och gräsklipp. Så hipstern kan lukta som vederbörande bor på landet, eller återuppliva dofterna av sina genuina2. bästa minnen.

Att jag luktar lägereld för att jag eldar ris eller gräsklipp för att jag slår hö eller undantagsvis faktiskt klipper gräset bortser vi från. Nej, här har vi en tvål som återupplivar denna genuina2. känsla.

Citerar baksidan på tvålen.
Baksidan på tvålen
"Campfire and cut grass. Just saying it sounds good, but smelling it (or smelling like it) is way better. That's because ninety percent of our favourite memories involve at least one of the two. What if you can bring that same sense of adventure, newness and triumph into your morning routine? We collected wood samples from the untouched america beech and white birch, along with clippings from Blue Ridge meadows and ballfields, and turned it into this: A handcrafted bar made using old world techniques in an updated facitily right here at home. Kick the day off right. Palm oil, coconut oil, water, glycerin, fragrance, chromium hydroxide green, rion oxide red, iron oxide black, pentasodium pentatate, sodium chloride ... and one heaping handful och can-do. It's time. Smell right."
So very hipster!

Hipsterförfattaren,
slitna jeans och allt.
Extra ful.

Luvtröjan? Fantastiskt skön och välsydd. Dock var det amerikansk XL och inte nordisk XL, så den är lite stor. Se bild. Kanske blir lite mindre efter att tvättas i för hög temperatur.

Kostade inklusive frakt som ca 1.5 luvtröjor från Stadium, tillverkade av äkta barnarbetare i Sydostasien.
Till och med tröjans kartong
var extra genuin.

Återstår att se om jag kan ta ett foto på mig i den om tio år. Luvtröjor från Stadium håller garanterat inte tio år.

Om man beställer från Flint & Tinder, beställ inte expressleverans. Jag valde i egenskap av lågavlönad författare det billigare leveransalternativet, vilket innebar tre arbetsdagars leveranstid... Snabbare än många svenska Internetbutiker.

Ja, rubriken är avsiktligt felstavad.

1. Suttit fast i bokföring hela förmiddagen, där av denna bottle post.
2. Är det genuint, men tillverkat i fabrik, så är det väldigt hipster.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

16 kommentarer:

 1. Sorry. No skägg, no hipster...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utan skägg är väl det nya hipster..?

   Radera
  2. Jasså då har man inte hängt med som vanligt. Fattas då bara att nästa nya hipster byter ut cykeln mot en SUV och surdeg mot skogaholms-limpa. Hade varit roligt på nåt sätt.

   Radera
 2. "Någonstans bygger en insikt sitt lilla bo i ditt huvud. Du vet det"
  http://stockholmsnatten.blogspot.se/2012/11/blog-post.html

  Nu råkade du ut för det omvända, men jag kunde ändå inte låta bli att associera till Stockholmsnatt, denna ständiga källa till kunskap om allt som är Stockholm och hipster.

  SvaraRadera
 3. Cementtvättade jeans(Levis 501?)

  SvaraRadera
 4. Inte för att jag anser att det är så farligt, men jag skulle personligen aldrig komma på tanken att tillsätta kromsalter till något bara för att göra något som ska användas mot huden grönt.

  SvaraRadera
 5. Svart huligantröja (luvtröja) är väl bara för den som skall maskera sig och idka olagligheter såsom att kasta sten på politiska motståndare, poliser eller vanliga fotbollshuliganer.
  Ser man en sådan filur stryka omkring på markerna så tar man fram gamla Bettan.

  SvaraRadera
 6. Några svarta, rejält tjocka glasögonbågar också, så är du fulländad.

  SvaraRadera
 7. Jag gjorde en gång misstaget att vara klädd sådär vid en flygtransit i London. Dumt val. Kommer aldrig att upprepas...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Verkade vara någon grundregel att luvtröja betyder knarkare. Jag och mitt kvinnliga sällskap blev ständigt uttagna, stoppade och genomsökta utan och innan. Främst genom okulärt urval från långt avstånd trots täta folksamlingar. När de väl fått upp och sett bagage och tillhörigheter i övrigt blev de generade och bad mer eller mindre om ursäkt. Mycket besvärande och missade nästan planet.

   Radera
 8. Antar att du betalt in momsen, annars kan det bli efterräkningar...

  SvaraRadera
 9. Ledsen att behöva säga det, du är inte hipster. Du är så nära definitionen av norm core man kan vara om man inte är Jerry Seinfeld

  SvaraRadera
  Svar
  1. Norm core är det nya hipster.

   Radera
 10. "Min förmodade storlek (XL) har ständigt varit slut i intressanta färger, men till slut fanns den alltså inne."

  Jag kanske är övertrött just nu, men du är min hjälte :)

  SvaraRadera
 11. Borde det inte vara dags för uppföljning nu så här lite drygt halvvägs till de utlovade 10åren.

  SvaraRadera