Aktuellt

Finanskursen Årskull IV börjar söndagen 3:e oktober - 5% rabatt med Cornucopia

Nedanstående inlägg presenteras i samarbete med den populära aktiehandelkursen Finanskursen. Bloggen kan erbjuda 5% rabatt på kursavgiften v...

2014-09-18 07:53

IS-terrordåd avvärjt i Australien

Ett planerat terrordåd i Islamiska Statens (IS) regi i Australien har avvärjts i en blixtinsats med över 900 poliser. Terrordådet avslöjades via telefonavlyssning av IS högste chef i Australien och var riktat mot vanliga civila människor.


Dådet krävde inte ens några sprängladdningar eller skjutvapen, utan enkla verktyg inköpta i järnhandeln eller jaktbutiker.

Vanliga civilpersoner skulle slumpmässigt kidnappas på gatan och omgående halshuggas med machete framför filmkamera. Filmerna skulle sedan laddas upp och publiceras på Internet.

Femton misstänkta terrorister har än så länge gripits.

Insatsen pågår fortfarande och kan följas här.
Nedan följer läsarkommentarer. Dessa är inte en del av det redaktionella innehållet och är respektive kommentators ansvar. Kommentatorer som följer kommentarsreglerna kan bli vitlistade, annars raderas kommentarerna automatiskt. Vitlistning sker ungefär en gång i veckan och raderade kommentarer kan då återpubliceras.

35 kommentarer:

 1. Fy sjutton snart går ingen säker, är nog bara en tidsfråga innan vi har något sådant i Sverige.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådant händer inte i Sverige brukar ju media berätta för oss när det trots det ändå har skett.

   Radera
  2. Ja kgb35, tänker på Tage Danielsson, behöver jag säga mer ......

   Radera
 2. Terror i ordets rätta bemärkelse. Att sprida skräck och oro.
  Politiskt är det lite annorlunda. I mellanöstern försöker de skapa en egen stat. De kan knappast förvänta sig att ta över i Australien. Så var är logiken i galenskapen? Att hetsa "väst" hjälpa USA i kriget mot IS på plats i Irak? Eller att som vänsterdårarna på 70-talet i Tyskland och Italien försöka hetsa den hatade staten att slå tillbaka så hårt att folket vänder sig mot den?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Logiken ligger väl antagligen i att "skrämmas" eller hämnas för interventionism. Eller åtminstone fel sorts interventionism.

   Gamla Al-Qaeda hade ju ett horn i sidan till Australien för att de försökte stoppa diverse indonesiska folkmord på icke-muslimer t ex.

   Ett antal terrordåd på "hemmaplan" kan ju leda till att folk kräver att man tar hem soldater från xyz-land.

   Eller så är det frilansare, det finns ju alltid psyksjuka idioter som allierar sig med ett syfte för att få känna sig som en stor och mäktig man istället för en arbetslös diversearbetare.

   Eller bara att skaffa pluspoäng hos sina anhängare. Kan väl finnas en del supporters och finansiärer som tycker att halshuggna västerlänningar är en bra grej?

   Radera
  2. Logiken ligger i att folket skall skrika efter mer säkerhet.
   Vakter på alla bussar, säkerhetskontoller till köpcenta och andra ställen det kan vara mycket folk i rörelse.
   Allt detta gör att landet knäcks ekonomiskt förr eller senare.

   Radera
  3. Att skapa avsky och militär intervention från väst är väl syftet. IS kan då skylla alla civila offer för den militära interventionen på "väst" och skaffa ännu fler nyttiga idioter för sin sak. "Väst" å sin sida har bara populistisk uthållighet, medan många IS bor i området, ungefär som talibanerna i Afghanistan, och kan hålla ut i evighet eller så länge förrådet av nyttiga idioter inte tar slut. Så "väst" måste samarbeta med andra med fötter på plats som kan ta över driften av området över en längre tid och få folket att inse att de är den goda sidan. IS verkar redan ha implementerat en liknande populistisk taktik fast tillsammans med skräckterrorvälde, morot och extrempiska.

   Radera
  4. Att nu "väst" börjar hjälpa till beror förmodligen på att IS potentiellt hotar väst genom att lägga beslag på områden av strategisk oljebetydelse. Att IS inte gjort något större terrordåd mot oljeförsörjningen beror förmodligen på att de vill ha dem själva för att finansiera vapen och sitt nya utopiska samhälle.

   Radera
  5. Sådana här dåd är RIKTIG terror eftersom de kan antas drabba precis vem som helst. Helt random men med avsändare.

   Syftet är sannolikt att vi i västerlandet (på hyggligt goda grunder) skall gå efter allt vad muslimer heter och därmed få hela det muslimska kollektivet i motsatsförhållande till oss med åtföljande problem.

   Muslimerna har inte i tillräckligt hög grad tagit avstånd från islamister över åren ("de lutar ju sig ändå mot Koranen och vem är väl jag som vardagsmuslim att motsätta mig det heliga ordet") vilket gör att hela Ummahn naturligtvis kommer i skottgluggen. Det är fortfarande så att riktigt upprörda blir muslimer inte över diverse bomber mot fränder och avrättningar med kniv utan det är obskyra teckningar som får känslorna i svall.

   Religion är ett gift.

   Radera
 3. IS har rätt såtillvida att det faktiskt är vår egen skuld, att det här händer i våra länder, och kommer att fortsätta ske. De svenskar som inte har funderat tillräckligt på grundläggande existentiella frågor, kanske borde göra det, istället för att oja sig över att (sd) fick lite för många röster. Den stora frågan här, kommer snart att vara, om vi ska införa nationell sorgedag den 15:e september för att några söderhipsters satte latten i vrångstrupen under valnatten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även IS fick en (1) röst i valet senast jag kollade. Var inte färdigräknat så kan blivit fler. Demokrati är lustigt.

   Radera
 4. Massinvandringen från vissa länder hotar absolut att bli en verklig draksådd, men våra extremnaiva politiker tror att alla blir snälla när de kommer till Sverige, eller struntar i hur det blir.

  www.di.se/artiklar/2014/9/17/schimpanser-vinner-pa-att-fora-krig/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som flyr undan IS terror borde skickas tillbaka menar du?

   Radera
  2. Om de stannar kvar kan de slåss mot IS, med vår hjälp. Här blir de strax förbjudna att hjälpa till, eftersom det är för svårt att hålla koll på vart stödet går. Vi hjälper IS att ta över områden genom att flytta förföljda till Sverige.

   Radera
  3. Fast om de dödas där de stannar kvar kan de ju inte heller göra motstånd. Personligen tycker jag att vi borde vara mindre frikostiga med just permanenta uppehållstillstånd - hjälpen skall vara så länge krisen varar. Därefter är det nog såväl Sverige som världssamfundets åsikt att folk ska kunna flytta hem till sina byar igen.

   Radera
  4. Hela idén om att man skall ta förföljda till Sverige är väl en extrem kärringstrategi. Självfallet skall man bjuda motstånd på plats! Det är desertörer vi belönar med flott svensk välfärd.

   Radera
  5. Visst är det så att IS-krigare får permanent uppehållstillstånd om de är från Syrien?

   Radera
  6. Finns väl ett problem här med ursprungsmärkningen. Man kan ju tänka sig att vid en offensiv av USA/Turkiet/Irak mfl mot IS kommer ett antal IS-terrorister att fly. Vi kan väl inte veta om de som kommer har stridit för IS eller motståndarna? De kommer ju dessutom från liknande etniska grupper, så inte ens tolkar eller personer med någorlunda lokalkännedom lär ju kunna veta vem som är vem. Och kan vi vägra asyl för terrorister om de riskerar att dödas i sitt hemland eller sin hemregion?
   Vet inte ens om det finns lagar och praxis på dessa områden.

   Radera
  7. Cornu! Det är väsentliga saker vi diskuterar här. Skriv ett inlägg om det, om du törs!

   Radera
  8. Realistiskt kommer det aldrig att gå att avgöra vem som är terrorist och vem som är offer när de kommer i båtar. Det kunde man inte under andra världskriget heller, en och annan judehatarbalt sägs ha överlevt i Sverige tills de dog en naturlig död. Så att "sålla bort" terroristerna kan vi glömma.

   Därav ytterligare en bra anledning till att begränsa uppehållstillståndet i tid - då har vi åtminstone inte terrorister som stannar här på obestämd tid.

   Radera
  9. @Ben Dover. Men här spelar det ju ingen roll om man har ett legalt uppehållstillstånd eller befinner sig här utanför lagen. (Illegala kan de ju inte vara per definition enligt den dominerande doktrinen). REVA-projektet fick ju stoppas helt plötsligt till exempel. Hur ska vi kunna mota ut dom om vi inte vet var dom är, och inte får fråga?

   Som Ipse Cogita brukar skriva på sin blogg: "Arma land."

   Radera
 5. Skulle en sådan här grej ske i Sverige så är det underlag för inbördeskrig då svenskar alltid springer allihop i samma riktning...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dude, vi hade ju den där killen som försökte spränga sig i julhandeln. Det gick ju ännu längre än detta aktuella fall. Inte blev det inbördeskrig av det?

   Radera
 6. Nu får vi sluta klaga på NSA, FRA, etc.? Mer av detta så lever vi i snart i övervakade polisstater och har alltid varit i krig med Eurasien, eller var det Oceanien?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hos BBC skiljer sig beskrivningen om vad som skett en hel del: Australia raids over 'Islamic State plot to behead'

   Framför allt verkar det inte alls rört sig om avlyssning av vanliga medborgare utan högst kända representanter för IS, samt tips till underrättelsetjänsten. Detta verkar ha utlösts av att Australien skulle skicka 600 trupp till Mellanöstern.

   Radera
  2. Står även i blogginlägget ovan. Specifik avlyssning av IS högste i Australien.

   Radera
  3. Du kan din 1984 förstår jag...

   Radera
  4. Okunnighet är styrka.

   Vänliga hälsningar

   Nanotec

   Radera
 7. Det går bra nu världen, det går bra nu..

  SvaraRadera
 8. IS gillar verkligen inte mångkultur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vill man ha mångkultur så bör man definitivt stoppa folkvandringar och även internationell handel. Det är uppenbart att folkvandringar och internationell handel på sikt leder till monokultur där hela världen ser likadan ut.

   Radera
  2. McDonalds-syndromet?

   Radera
 9. När det sovande svenska folket vaknar och förstår vad som behöver göras är det antagligen för sent.

  SvaraRadera
 10. Om det är någon som vill tro på sanningshalten i denna historia så håll till godo. Ja herre jesus.

  SvaraRadera