Cornucopia?

2014-09-03 11:33

Inte ens i Tyskland orkar man läsa Piketty

Inte ens studenter på universitetet i Berlin orkar läsa Pikettys Capital in the Twenty First Century, världens minst utlästa bok. Inte ens tysk kadaverdisciplin rår på Piketty.
Autentiskt (ej arrangerat) foto taget i stora läsesalen på Stadsbiblioteket, SBB, i Berlin,
där knappnålstystnad råder och många studenter och forskare därför sitter och läser. Eller inte läser Piketty. Foto: Tor
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna, inklusive listan med kommentatorer som automatiskt kommer raderas på grund av brott mot dessa. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel och pseudonym sparas av Googles Blogger-system.

8 kommentarer:

 1. Lyssna på Nalle Wahlroos eller vad Nordeachefen heter (han som bor i Finland), han var sommarpratare och pratade mycket om Piketty. "Pompös fransman".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skattemässigt har han väl förflyttat sig till Sverige...

   Radera
 2. SBB är inte stadsbiblioteket utan Staatsbibliothek vilket är ett forskningsbibliotek som ägs av en stiftelse. Ursprunget var väl typ som kungligt bibliotek tror jag.

  Håller med om Piketty.

  SvaraRadera
 3. Häromveckan passerade vi Overshoot Day, dagen då människan förbrukat det ekologiska utrymmet för det här året. Om detta har inte någon av partiledarna heller orkat prata om i denna valrörelse...

  Apropå att inte orka...eller vilja ta till sig information...

  SvaraRadera
 4. Läste den i somras!
  Partsinlaga för att lugga pengar av kapitalister!
  Mycket tugg blev det!
  Kopplade allt till BNP utan att visa BNP utvecklingen!

  SvaraRadera
 5. Som en av de som läst den är det lätt att upptäcka att det är många som inte har läst den, alternativt har privatekonomiska skäl att låtsas som att de inte förstod. Mest uppenbara exempel på de som inte läst den är Björn Wahlroos, SVD:s ledarredaktion och Stefan Fölster.

  Jag har ännu bara läst ett fåtal kritiker som inte slänger sig med löjliga omoderna Ayn Rand-högerfloskler som Piketty pedagogiskt motbevisat. Politiskt är ideologin bakom boken i stort sett folkpartistisk, på det sättet att om folkpartister beskrev det samhälle de ville uppnå och läste boken utan fördomar skulle de anamma förslagen. Nu har de däremot redan bestämt sig för att förslagen är dåliga, och låtsas inte förstå när de läser.

  SvaraRadera