Cornucopia?

Aktuellt

Safaris integritetsskydd hindrar kommentarer på bloggen - bugg när du försöker stänga av

Det är nu utrett varför det inte går att kommentera på bloggen för en del användare av Apples Safari-webläsare. Apples (förvisso Open Source...

2014-09-09 15:19

Femiscistiskt initiativ vill införa böter för åsikter de inte gillar

Femiscistiskt initiativ (f!) vill införa en form av censur mot åsikter de inte gillar. Skrivs eller sägs det något i media, bloggar eller i kommentarsfält som (f!) inte gillar ska det utgå bötesstraff för publicisten, fast man juridiskt ska kalla det hela för avgifter.


Effekten blir förstås att all form av debatt och diskussion kvävs och alla kommentarsfält måste stoppas, då hotet om en icke-överklagningsbar myndighetsavgift på säg 50 000:- SEK för att ha skrivit något icke-femiscistiskt omöjliggör all form av debatt.

Statliga feministiskt genusanalytiskt utbildade intersektionella censorer observerare ska därför bevaka hela Internet och bötfälla avgiftsbelägga alla sajter för varje gång någon råkar uttrycka åsikter som Feministiskt initiativ inte gillar.

Avgifter utgår via myndighetsbeslut och kan inte överklagas. Någon rättssäkerhet existerar inte.

"Observatorieförslaget placerar därför också partiet i ett mindre smickrande sällskap av stater, ledare och partier som ser sig lämpliga att besluta vilka åsikter som ska få yttras, och vilka som ska tystas. Eller i det här fallet: straffas med en avgift."
Partiet bekänner alltså färg och dess ursprung i extremkommunismens diktatur visar sig tydligt. Det handlar inte längre om hets mot folkgrupp, som åtminstone utsätts för rättslig prövning, utan böter för allt partiet inte gillar.

Så vi får se hur länge kommentarsfältet kan hållas öppet efter valet på söndag - antagligen bör inte eventuella nya censurlagar börja gälla förrän till årsskiftet. Tack och lov verkar inte (fi) komma in i riksdagen, men de lär nå partistödsnivå och därmed komma in 2018.

Rent formellt befinner sig dock inte den här bloggen i Sverige, så frågan är om det är publicistens geografiska placering eller sajtens placering som avgör? Man kan ju alltid flytta huvudmannaskapet till ett utländskt bolag, tillsammans med skatteintäkterna. Fast rimligtvis bötfäller man ansvarig utgivare som person, så det blir till att flytta utomlands personligen också, till ett land där yttrandefrihet fortfarande råder? Kanske lika bra?

Du sköna nya värld!

Tillägg: Jämställdhetsfeministern har sammanställt lite av (f!):s kärleksbudskap. Feminism är kärlek!

Tillägg: Inte bara är Sverige världens mest jämlika land, vi är också även ett av världens mest toleranta och minst rasistiska länder. Men ändå tjatar vänstern om rasismen i Sverige.
Nedanstående kommentarer är inte en del av det redaktionella innehållet och användare ansvarar själva för sina kommentarer. Se även kommentarsreglerna. För att din kommentar inte automatiskt ska raderas måste du sedan 28:e juni 2019 finnas på en VITLISTA. Skriv med kvalitet och följ kommentarsreglerna, så kan du komma in på listan. Ytterligare anonyma signaturer som unknown etc kommer inte att godkännas. Att vara vitlistad betyder inte att kommentaren stöds av bloggen, bara att kommentatorn når över en viss lägsta kvalitet och inte bryter mot reglerna. Genom att kommentera samtycker du till att din kommentar, tidsstämpel, profillänk och pseudonym sparas av Googles Blogger-system så länge det är relevant, dvs så länge blogginlägget är publicerat.

20 kommentarer:

 1. Förvånad?

  Någon?

  Ränderna går aldrig ur, Gudrun är en obotlig kommunist och för sådana är ett Sanningsministerium fullständigt naturligt.

  SvaraRadera
 2. Du glömmer också att man vill börja med "omskolning" av sina "fiender". (män)

  Å andra sidan så ska man enligt F! smärtfritt och gratis kunna byta juridiskt kön, så det enklaste är kanske att bli flata?

  SvaraRadera
 3. Jag läste Jämställdhetsfeministen... Nåväl, tjejerna som skriver det där har väl blivit våldtagna? Det är ju ändå ganska vanligt. (14% under 30 år). Och 50% utsatta för sexuella trakasserier etc - har du ju själv räknat ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste Fysik... H2O blir solid form runt 0°C och ånga runt 100°C. Däremellan flytande. Vad detta har med denna tråden att göra fick jag dock aldrig lära mig.

   Radera
  2. Kemi skulle det såklart vara.

   Radera
 4. Är det någon som har länk till tidningen Journalisten's artikel där Fi uttrycker detta?
  Jag vill gärna ha en riktig källa och veta vad de faktiskt har sagt innan jag blint sprider vidare nyheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. http://journalisten.se/nyheter/sa-blir-mediepolitiken-fyra-ar-framat

   Radera
  2. "framför allt runt omkring medierna i till exempel kommentarsfälten finns ett stort och växande kvinnohat." säger Lotten Sunna, Fi.
   Jag vet faktiskt inte vilka kommentarsfält den här Lotta Sunna besöker. Jag vet inte ens om jag någonsin läst om kvinnohat i ett svenskt kommentarsfält, hat mot enskilda kvinnor har jag dock läst men det är inte samma som kvinnohat. Det är ett hat mot en individ och ska inte likställas med hat mot hela gruppen.
   Men vad vet jag, jag är vit, man och om några år i medelåldern.

   Radera
 5. De där feministerna är ju nästan lika bra på kärlek och tolerans som Hitler och Göring

  SvaraRadera
 6. Har Gudrun varit full nu igen?

  SvaraRadera
 7. Underbart.
  Eftersom Sverige är världsledande på genusforskning och det snart inte finns ett enda område inom litteraturen, vetenskapen eller konsten som är fri från könsstruktuer så blir det mycket text att granska på ett blivande genusdepartement.

  För övrigt är väl skrivspråket till övervägande del skapat av män för att inte tala om tryckkonsten eller för den delen internet och digitala media. Hur ska vi förhålla oss till att använda dessa könsförtryckade patriarkala maktmedel i ett framtida genuskorrekt samhälle?

  SvaraRadera
 8. Gudrun har ju redan som partiets toppnamn blivit personligen invald i Europaparlamentet - om ni tycker hon är uppskruvad bortom vett och sans nu så vänta bara tills hon skall flänga runt och mångla sitt manshat i BÅDE det svenska riksdagshuset i Stockholm OCH det stora parlamentet i Brysset SAMTIDIGT!

  Detta kan komma att bli stor underhållning av historiska proportioner - och då har jag inte räknat med (den ändå ändå ganska givna) möjligheten att hon kommer att rösta på ett sätt på det ena stället och sedan tvärtemot sig själv på det andra.

  Om hon måste välja en av platserna - vilken tror ni hon tar?

  SvaraRadera
 9. Det är väl så att FI består väl mest av atack-flator som troligtvis är och kommer att bli militanta.
  Ett led i det hela är väl att införa censur. Kommunismen lyser fortfarande igenom Gudrun!

  SvaraRadera
 10. Tjatar kommunister om rasister?
  Hur var det nu med Eder själv, herr Lars Wilderäng...
  Taskigt minne?
  Svårt sitta på alla stolar samtidigt?
  Kränkt?
  Jag?
  Jag har haft med så många olika människor att göra att det skall mycket till, pysen.
  Men
  Ett Grattis till försäljningen.
  Tycker du är väl unnad det.

  SvaraRadera
 11. Bötning en populär företeelse bland kriminella

  SvaraRadera
 12. Hur var det med det någon skrev, nämligen att Bonniers var stora donatorer till fi? Är det därför fi får då stor uppmärksamhet i media?

  SvaraRadera
 13. Ett tag var jag faktiskt entusiastisk över FI's framgångar då feminism faktiskt lyfter många relevanta frågor vad det gäller de olika förväntningar som män och kvinnor faktiskt har. Ganska snabbt blev det dock uppenbart att FI egentligen är ett auktoritärt extremvänsterparti som är beredda att offra i princip vad som helst för att lyfta fram deras variant av feminism/jämställdhet.
  Tragiskt.

  SvaraRadera
 14. Om jag hade varit kvinna så kunde jag bytt namn till Lenina eller Stalina, då hade jag nog kommit långt inom F!!

  SvaraRadera
 15. Jösses.. man har ju sett att det där partiet innehåller en hel del rätt så galna individer men nu börjar det bli riktigt illa. Fascism och mängder av hat samlat i ett parti, känns som ett SD nr 2 eller nåt fast nästan ännu värre och i andra änden av skalan.

  Kommer dessa dårar till makt så är det riktigt illa och då kan man nog krasst konstatera att svenskens intelligensnivå har nått nya bottennivåer och då är det nog bara att flytta till ett land med vettigare folk.

  SvaraRadera